Magazin

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Magazin

Unread post by Bella »

:-?
. zbilja ne znam..shta to sparta po nebu... vidim te neke bijele tragove.. a ne chujem avione.. :hahah pa sta se deshava..
..ah pusti to

jesi li upoznat sa ovim:
Od 2025. ovaj uređaj je obvezan u njemačkim stanovima: Evo što trebate znati
https://n1info.hr/svijet/od-2025-ovaj-u ... ate-znati/ :hm
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Jan 03, 2025 2:51 am
:-?
. zbilja ne znam..shta to sparta po nebu... vidim te neke bijele tragove.. a ne chujem avione.. :hahah pa sta se deshava..
..ah pusti to

jesi li upoznat sa ovim:
Od 2025. ovaj uređaj je obvezan u njemačkim stanovima: Evo što trebate znati
https://n1info.hr/svijet/od-2025-ovaj-u ... ate-znati/ :hm
Ne vidjas ovakve stvari ?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ili ovako nesto

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Sto se brojila tice, cuo sam ali kod mene to nisu uveli. Doduse kao sto pise u novinama, prvo to rade zgradama pa onda kucama. Meni licno se ne dopada ta digitalizacija svega i svacega, cak sta vise pocecu da mrzim to iz nekng razloga

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Fri Jan 03, 2025 7:34 am

vidjam.. uglavnom oblake. nikad, kao na tim slikama. te masovne linije.. bude par. ali . to je kad je vrijeme/zrak / hladno. ljeti nikad.. :-?
. sa ovom tehnologijom.. kome vjerovati da zbilja postoji tako neshto .. ja ih nisam vidjela toliko. jesi li ti.. :hm
vjerujemo sve shto se objavi i ko objavi ? zbilja :-?
.
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Fri Jan 03, 2025 7:46 am
Sto se brojila tice, cuo sam ali kod mene to nisu uveli. Doduse kao sto pise u novinama, prvo to rade zgradama pa onda kucama. Meni licno se ne dopada ta digitalizacija svega i svacega, cak sta vise pocecu da mrzim to iz nekng razloga
:jbg puno bolje . nego da ti 'zivo' biche ' ochitava... :-?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Oštre izmjene školskog kurikuluma u Siriji: Ultra-konzervativno tumačenje Kur'ana; izmjene značenja pojmova ‘šehid’, ‘put dobrote’, a lista je duga
..
Novoimenovana vlada Sirije suočava se s oštrim kritikama nakon najave izmjena u školskom kurikulumu, koje su izazvale strahove od radikalizacije obrazovanja i brisanja historije. Promjene uključuju uvođenje konzervativnog tumačenja vjerskih tekstova, redefiniciju ključnih pojmova i uklanjanje određenih poglavlja koja su ranije bila sastavni dio nastavnog plana.Prema saopštenju Ministarstva obrazovanja, fraza “put dobrote” zamijenjena je s “islamski put” dok se izraz “oni koji su prokleti i zalutali” sada direktno odnosi na “Židove i kršćane“; interpretacija koja odražava ultra-konzervativno tumačenje određenih kur’anskih stihova.
itd.

https://forbes.n1info.ba/aktuelnosti/os ... a-je-duga/
...'zapad' che malo kritikovati.. ali. to je shto su i naumili.. vrato ih . 'torove'

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Fri Jan 03, 2025 2:07 am
Vidi, kada god ljudi provale nesto oni pokusavaju da ismeju to. Kao na primer za te avione koje spartaju nebom. Mnogi strucni ljudi su se oglasili i rekli isto to ali na tv-u im ne daju prostora. I tako kada su bili neki navodni protesti, novinari kao slucajno sreli nekog starca sa dva zuba u glavi da kao on prica o tome. U fazonu,gledajte kakvi vam pricaju teorije zavere. E tako rade za sve. Montiraju i organizuju. I time sludjuju ljude koji kasnije ne zele verovati ni u sta. Ogromna je moc posedovati medije jer narod je tupav
:hm . :fpalm eto.. izashao narod.. shta hoche? ostavke? :fpalm
Nekoliko stotina građana Podgorice izašlo je na proteste ispred zgrade Vlade Crne Gore tražeći ostavke kompletnog političkog rukovodstva sistema sigurnosti, nakon masakra koji se dogodio 1. januara na Cetinju.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Jan 03, 2025 5:21 pm
Fri Jan 03, 2025 7:34 am

vidjam.. uglavnom oblake. nikad, kao na tim slikama. te masovne linije.. bude par. ali . to je kad je vrijeme/zrak / hladno. ljeti nikad.. :-?
. sa ovom tehnologijom.. kome vjerovati da zbilja postoji tako neshto .. ja ih nisam vidjela toliko. jesi li ti.. :hm
vjerujemo sve shto se objavi i ko objavi ? zbilja :-?
.
Ne samo da sam ih video i to vise puta, nego sam i snimao. Zet mi nije verovao dok mu nisam
Pokazao. Toga ranije nikada nije bilo. Inace je tacno da danasnjom tehnologijom mozes svasta napraviti sto oni i cine ne bi li stvarnost i laz izmesali da ljudi budu sludjeni,da ne znaju sta je istina a sta ne.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Jan 03, 2025 5:24 pm
Sve je to puno bolje ali niko ne misli kako to sve utice na ljude. Koliko ce ljudi ostajati bez posla. Primecuje li iko od vas to?

Uveli su a i uvode jos digitalnih kasa po prodavnicama, dakle automatski im je manje ljudi potrebno za rad. Uvode po metroima negde su vec i uvedeni vozovi bez vozaca. U medicini se sve vise robota ubacuje. Postoje kafici koji sa robotima usluzuju. Tacnije ne trebaju mu konobari. Dodje robot za sank,stavis mu pice i on odnese.Ok, znad da je to trenutno u malom broju ali zamisli za 5-10 godina itd. Zato ja uopste nisam ljubitelj te digitalizacije...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Fri Jan 03, 2025 8:27 pm
Bella wrote:
Sve je to puno bolje ali niko ne misli kako to sve utice na ljude. Koliko ce ljudi ostajati bez posla. Primecuje li iko od vas to?

Uveli su a i uvode jos digitalnih kasa po prodavnicama, dakle automatski im je manje ljudi potrebno za rad. Uvode po metroima negde su vec i uvedeni vozovi bez vozaca. U medicini se sve vise robota ubacuje. Postoje kafici koji sa robotima usluzuju. Tacnije ne trebaju mu konobari. Dodje robot za sank,stavis mu pice i on odnese.Ok, znad da je to trenutno u malom broju ali zamisli za 5-10 godina itd. Zato ja uopste nisam ljubitelj te digitalizacije...
. ne razmishljamo... razmishljamo kako najbrze i najjednostavnije da platimo namirnice u samoposluzi. . da me ne pita .imash li sitno. da ne skenira, 2 puta istu stvar... da ne uzima novac iz ruke kupca.. a gleda i pricha sa drugom osobom itd..
digitalna kasa je . neshto naj.. :up

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Jan 03, 2025 11:56 pm
Fri Jan 03, 2025 8:27 pm
Bella wrote:

. ne razmishljamo... razmishljamo kako najbrze i najjednostavnije da platimo namirnice u samoposluzi. . da me ne pita .imash li sitno. da ne skenira, 2 puta istu stvar... da ne uzima novac iz ruke kupca.. a gleda i pricha sa drugom osobom itd..
digitalna kasa je . neshto naj.. :up
Po tom pitanju jeste ali po gore navedenom nije i to ce se tek osetiti kada ih bude mnogo vise nego sto ih je sada

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Pogled na osam luksuznih stanova koji se u BiH prodaju za više od milion KM
https://forbes.n1info.ba/lifestyle/pogl ... milion-km/
.. :-? u najzagadjenijem gradu... al dobro. ko to plati. vjerovatno zimu provodi. negdje na moru u svijetu..
Apartment Sarajevo Old Town 126 a
3,000 BAM
https://sarajevo-realestate.com/en/prop ... JNHsc64k7M

Image
ovako,Agenti. rasporede namjeshtaj. sto za jelo.. shto dalje od kuhinje.. :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Best Dressed at Golden Globes 2025: Angelina Jolie Cynthia Erivo, Mikey Madison and More
Image

:-? Andjelina. jako losha. kosa. u kombinaciji s haljinom.. vrlo ;neuredno izgleda..
..Pamela :qq

Image

Selena

Image

Nicole

:/*

bio i Zvaka

:DD :8x

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Mon Jan 06, 2025 4:48 pm
Best Dressed at Golden Globes 2025: Angelina Jolie Cynthia Erivo, Mikey Madison and More
Image

:-? Andjelina. jako losha. kosa. u kombinaciji s haljinom.. vrlo ;neuredno izgleda..
..Pamela :qq

Image

Selena

Image

Nicole

:/*

bio i Zvaka

:DD :8x
Dobra stvar je da mislis na mene :hahah

A losa da me uporedjujes sa ovim u ljubicastom sakou :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Mon Jan 06, 2025 7:10 pm

:hahah

. jel problem on ili ljubichasti sako

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Mon Jan 06, 2025 10:45 pm

I on i sako 😂

Ja sam ti bre unikat jedan :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Tue Jan 07, 2025 3:43 am
Bella wrote:

I on i sako 😂

:hahah vidish, kaki si bre.. ljubichasti sako ili crvene tene.. :jbg shta je gore.. :/*

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm
Mijatović: Čampara 15 godina na budžetu, a firmu registrovao u RS, Lagumdžija uzimao novac iz Memorijalnog centra Potočari

Potpredsjednik Vlade FBiH je u objavi prozvao još Zlatka Lagumdžiju i Faruka Hadžića
Potpredsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović na Facebooku je odgovorio na objavu delegata Doma naroda Parlamenta FBiH Aljoše Čampare.
- Zlatko Lagumdžija - plata ambasadora 2.500 eura+ i pokoja apanaža poput ove iz Memorijalnog centra Potočari (to valjda naplata patriotizma).

- Aljoša Čampara 3.000 KM+, poslednjih 15 godina na budžetu, a privatna firma registrovana u RS.

- Faruk Hadžić naknada mjesečna kao član NO BH Telekoma 2300 KM.
https://avaz.ba/vijesti/bih/949501/mija ... a-potocari

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Tue Jan 07, 2025 7:00 pm
Tue Jan 07, 2025 3:43 am
Bella wrote:

I on i sako 😂

:hahah vidish, kaki si bre.. ljubichasti sako ili crvene tene.. :jbg shta je gore.. :/*
Ljubicasti sako je gori naravno :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Nikšić objasnio zašto ne želi smanjiti doprinose: Firma ima dobit 75 miliona, a direktor platu 651 KM
:DD .. :fpalm shta on gleda. koji mali mozak .
sad che i direktor, morat sebi prijaviti plati od 1 000 KM. al su ga zeznuli. morat che i dodatni prihod dati drzavi
:fp ima firma. i on ako taj zakon postoji. a izgleda poztoji ima pravo sebi odrediti platu. :W solidarishe se sa svojim radnicima
:-? izgled sve govori

Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? nije chudno.zashto je zena pobjegla. kasika u usta pa u tavu :fpalm

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Vucicevi cirkuzanti

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_)
ko li tebe placha .da pishesh protiv preeeseeednika

:hahah :hm

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Jan 09, 2025 4:07 pm
:_)
ko li tebe placha .da pishesh protiv preeeseeednika

:hahah :hm
😂😂😂😂😂😂

Moj mozak i zdrav razum koji ne moze da prihvati da je moguce imati takve ljude na vlasti bilo koje drzave. Ti ili me zajebavas ili mnogo gledas tv i verujes u bajke