Pušači i bivši pušači...
Re: Pušači i bivši pušači...
U pravu si da nas i druge stvari doticu. Ali ne mozes ih traziti od drugih ukoliko se i sam ne pridrzavas.
Morao bi se npr proci mesa u startu, jer svima na planeti skodis jeduci ga.
Morao bi se npr proci mesa u startu, jer svima na planeti skodis jeduci ga.
Cim si mi odgovorila, znaci da se nisi rijesila jedne lose stvari s koje si napisala post.
The sun.. is already down!
Ne mogu je se zbog tebe rijesiti, jer se neces ti rijesiti sve da je se ja i rijesim.
Muz muz nikad npr nece traziti da neko ispred njega ne pusi
Muz muz nikad npr nece traziti da neko ispred njega ne pusi
Sam se zbunjujes 
Ne gledaj ti na mene, nego na svoje zdravlje, koje si potegla kao argument kod cigara, ako ti je vec toliko bitno. 
Problem jeste ..traziti ..da neko u mom drustvu ne pushi.. imala sam susrete s prijateljicom. dala sam do znanja da mi smeta.. ona je predlozila mjesto u bashti, ok na otvorenom.
... sjedili za stolom.... pushe u stranu. pushe i vjetar. ide na sve strane.. da bi nakon nekog vremena, zaboravi. pushe i i prema meni...
izdrzala sam. i nikad vishe. cao...
ne krivim je..
... sjedili za stolom.... pushe u stranu. pushe i vjetar. ide na sve strane.. da bi nakon nekog vremena, zaboravi. pushe i i prema meni...
ne krivim je..
.............................................................................................
Imali smo ja i drugarica jednu tako sto puhce i u basci, jer joj kao i tu smeta. 
.............................................................................................
Netacno
Krug se zatvara, da se novi otvori.. uvijek su isti stari razlozi
Krug se zatvara, da se novi otvori.. uvijek su isti stari razlozi
.. ko prezivi.. 
Zenos wrote: ↑Sun Mar 06, 2022 11:07 pmNije nikakvo poredjenje ni navoditi izolacijeke primjere bolesnika ili novorodjencadi, kojima su i gomila drugih stvari dosta stetnije i kriticnije po opste zdravstveno stanje od ljudi sa stabilnom zdravstvenom slikom.Peace wrote: ↑Sat Mar 05, 2022 8:58 pmTo ti je nikakvo poredjenje. Jer to kako se neko hrani ili oblaci, mene ne ugrozava uopce.
Dim mi steti.
Treba nepusac da se izdvaja, da napusta prostoriju, jer je pusac cvrsto odlucio da pusi, nema veze ko se oko njega nalazi![]()
Razumijem da je to cejf, tvoj, sprovodi ga negdje tako da ne dovodis zdravlja drugih ljudi u pitanje.
Nekome se zeludac okrene od mirisa hrane, nekome kada vidi neciji svakdnovni stil za #bozeSacuvaj. A vracanje zeluca u normalnu funkciju je poprilicno dug i mukotrpan proces, nimalo prijatan. Vjerujte mi.![]()
Svi vi biste svakome porucili da se okrene i produzi kada i ako mu nesto smeta kod vas, jer zasto biste vi mijenjali sebe ili nesto svoje zarad nekoga i odlazili/izlazili, jer to nije vas problem. Toliko puta izreceni i napisani stavovi po pitanju raznih tema. Ali se kod pusenja uvijek uradi refleksija, cudna li cuda.
I tu dolazi ocekivani argument za zdravlje. Implusi i zracenja iz uredjaja koji svakodnevno satima koristite i nosite uvijek uz sebe i blizu sebe su stetniji od cigareta i dima, pa nesto ne vidim da ih se odricete kako bi sacuvali svoje zdravlje ili zdravlje onih oko vas. Naprotiv, dajete ih i onim spomenutim bicima iz osjetljivih kategorija cim pocnu da razaznavaju i upoznavaju svijet oko sebe. Hipokrizija ili paradoks petlja ljudskog uma?
Ne moramo ni davati naziv za to.
Samo mi zanimljivo kako se svijet, i to ovaj nas, konstantno vraca na pricu od otudjenosti naroda, ljudi, jednih od drugih, a svi postavili k'o biva neke svoje standarde, mahom iracionalne, i onda se cude zasto je to tako. Valjda svi zele biti posebni i pokazati kako na taj nacin drze do sebe.
Takodje, primjeri o pusacima koji dozive 80-te, 90-te, a puse od ulaska u pubertet naspram ljudi u dvadesetima koji su praktikovali sportski i zdrav nacin zivota i umrli od raka ili srcanog udara nije nikakvo opravdavanje i podsticanje na pusenje, nego samo podsjecanje na cinjenicu da su to sve varijable.
O mercedesima i preraspodjeli novca necu, a opravdanja ne trebaju uopste.
Prezivio se rat, na komadima tvrde prohe, Ikar trulezi, izmedju memljivih zidova, na ledenim plocama i pod konstantnim stresom, pa su ljudi i dalje tu. Usli smo u moderno doba, gdje mnogi, siguran sam, sa dovoljnom dozom znanja o tome
i dalje svjesno barataju i sluze se svim produktima. A neki i ne zele znati ono sto je i grijeh njih samih, da bi im savjest bila mirnija.
Par sati, s pusacem, u gostima ili na kafi, u izlasku, s vremena na vrijeme ne moze i nije ni blizu svega toga. Niti je koga ubilo niti ce. Ali hajmo kmecati jer nam je to u prirodi.![]()
Da se sad osvrnem malo vise na ovaj post, mada mi iskustvo govori da ne bih trebala. Ti si tezak sagovornik. Ako sam i ja takva nek mi neko odmah kaze
Ispetljo si brate svega, morat cu stalno gledati, nemoguce je pamtiti.
Za tel i internet, OK, donose neku stetu, ali donose i mnoge koristi.
Odrzavam vazdan kontakt s mojom mamom, djecom, muzem, prijateljima, ucim nove stvari, povezujem se sa svijetom.
Koje koristi imas od cigara?
Djeca nam provode tu? Da, ne svidja mi se koliko sin provede na igricama, a jos mi se manje svidja sta se desava s djecom po zabavama i diskotekama.
Ako ja radim nesto, sto direktno remeti drugoga, on mi ima pravo prigovoriti.
I ne trebam nositi mirise ukoliko idem provesti vrijeme s ljudima a znam da im smetaju. Tada je moja krivica ako se otudjuju.
Pazit cu i gdje sta oblacim, naravno. Posjetila sam s mamom sav komsiluk u selu gdje sam rodjena. Normalno da necu njima ici u poderanim pantalonama i uskoj majici.
Par sati s vremena na vrijeme bilo bi OK. Ali izgleda mi da su recimo kod balkanskih naroda nepusaci izlozeni par sati dimu svaki dan.
Joj kad potezete neka stara vremena
Pa to je bio zdrav start.
Nemamo danas nista zdravo, na to sve kad se doda i cigara, pa normalno je da umiremo sa 50 god i mladji, ili smo na nekim tabletama.
Ali zasto razmisljati na nacin - hej kad je tolko oko tebe stetnog, sta je jos i cigara
Zasto ne razmisljati - hajde da vidimo sta mozemo suzbiti za dobro svih
Nisam pusac ali nisam ni protiv pusenja.
Pusac izlazi da popije kafu. a kafu pije radi cigarete. Znaci hajmo im zabraniti da puse,. Svi do jednog nece vise izlaziti, a vlasnici i radnici kafica vise nece morati raditi. Nece imati zarade
KAKO??
Lijepo. U kaficima nece biti pusaca. ne samo kafu oni su znali zasjesti i jos nesto naruciti. Ovako nema nema ni prometa. Ovdje gdje ja zivim u blizini je kafic. izmedju ostalog super mame dolazre sa djecom u kafic i kukaju kako pusenje smeta djeci. Njihovo dijete hoda po kaficu od stola do stola smeta gostima i to je uredu. Kome smeta dijete. ja bi nekad otisla tamo da popijem kafu ali ne idem iz tog razloga.
Meni smeta kad dijete hoda oko mene i ne mogu progovoriti sa drustvom.
Uvesce ovaj zakon i one ce moci tamo landarati koliko hoce.
Onaj kome smeta duhan nek ne ide na ta mjesta, a matere nek vode djecu gdje u objektu (trzni centri) ima igraonica. Tu nema pusaca i nema dima.
Pusac izlazi da popije kafu. a kafu pije radi cigarete. Znaci hajmo im zabraniti da puse,. Svi do jednog nece vise izlaziti, a vlasnici i radnici kafica vise nece morati raditi. Nece imati zarade
KAKO??
Lijepo. U kaficima nece biti pusaca. ne samo kafu oni su znali zasjesti i jos nesto naruciti. Ovako nema nema ni prometa. Ovdje gdje ja zivim u blizini je kafic. izmedju ostalog super mame dolazre sa djecom u kafic i kukaju kako pusenje smeta djeci. Njihovo dijete hoda po kaficu od stola do stola smeta gostima i to je uredu. Kome smeta dijete. ja bi nekad otisla tamo da popijem kafu ali ne idem iz tog razloga.
Meni smeta kad dijete hoda oko mene i ne mogu progovoriti sa drustvom.
Uvesce ovaj zakon i one ce moci tamo landarati koliko hoce.
Onaj kome smeta duhan nek ne ide na ta mjesta, a matere nek vode djecu gdje u objektu (trzni centri) ima igraonica. Tu nema pusaca i nema dima.
Ako moramo da biramo između smrti od gladi i metka, Gejl i ja smo se složili da je metak mnogo brži.
Neko ko puši, i nade se u društvu nepusaca, nece mu biti problem izaći vani i zapaliti cigaretu, niti će mu biti problem što se u nekim zatvorenim prostorijama ne puši...
Iz ličnog iskustva ako mi je cejf da zapalim, izađem vani, ni u svojoj kući ne pušim, a sad da očekujem u tuđoj da pušim bilo bi bezobrazno od mene..čak se iznenadim kada odem kod nekoga a puši se u kuci...
-zar se još puši po kućama '...
?
Nisam neki pušač..da pušim 20 cig dnevno... mozda toliko ispusim u 12m. Ali imam obzira prema osobama koje ne vole miris cigarete...
Mene nerviraju osobe koje puše za stolom dok se jede, i u drustvu djece, pa i u autima, ne mogu biti da ne zadime...
Iz ličnog iskustva ako mi je cejf da zapalim, izađem vani, ni u svojoj kući ne pušim, a sad da očekujem u tuđoj da pušim bilo bi bezobrazno od mene..čak se iznenadim kada odem kod nekoga a puši se u kuci...
Nisam neki pušač..da pušim 20 cig dnevno... mozda toliko ispusim u 12m. Ali imam obzira prema osobama koje ne vole miris cigarete...
Mene nerviraju osobe koje puše za stolom dok se jede, i u drustvu djece, pa i u autima, ne mogu biti da ne zadime...
Kafici, restorani i sva mjesta gdje se pusilo. ce imati mali udar... ali... ko voli piti kafu.. ili izlaziti vani.. nastavit che ili che pusace zamjeniti ne pusaci -koji do sada nisu mogli boraviti u tim prostorijama
...... mislim da ..price o propadanju biznisa nisu uvjerljive...
I u Avionima se nekad pushilo .. i. kako sad pushaci izdrze let od 12-13 sati bez cigareta. zasto ne bi mogli i sate na radnom mjestu kao i javnim objektima.....
, nije mi jasno, sta cekaju s glasanjem..
...... mislim da ..price o propadanju biznisa nisu uvjerljive...
I u Avionima se nekad pushilo .. i. kako sad pushaci izdrze let od 12-13 sati bez cigareta. zasto ne bi mogli i sate na radnom mjestu kao i javnim objektima.....
, nije mi jasno, sta cekaju s glasanjem..
Neka hvala. Znaci nepusaci ce biti u kaficima. Dobro neka bude tako. Ok usvajanjem zakona kafici ce biti bezplatne igraonice. Super mamice nece morati vise brinuti za svoje bebice... tako barem ovdje u BIH
Znaci ja cu morati istjerati kolegu napolje da pusi. To necu nikad uraditi. (posao)
Znaci ja cu morati istjerati kolegu napolje da pusi. To necu nikad uraditi. (posao)
Ako moramo da biramo između smrti od gladi i metka, Gejl i ja smo se složili da je metak mnogo brži.
....nepusachi.. podrazumjeva i bivshe pushache.... jednostavno... biche atmosfera bez dima..
ne vidim povezanost zabrane konzumiranja cigareta, s djecom.... ako prave nered u objektu( odrdjenim).. osoblje che se za to pobrinuti.. . vjerujem....
Neches ga istjerari... vjerujem da je kolega civilizovan i da che respektovat zakon...
ne vidim povezanost zabrane konzumiranja cigareta, s djecom.... ako prave nered u objektu( odrdjenim).. osoblje che se za to pobrinuti.. . vjerujem....
Neches ga istjerari... vjerujem da je kolega civilizovan i da che respektovat zakon...
Niko nece da ti kaze, jer svi misle da si toga svjesna. Sad si gotova.Peace wrote: ↑Mon Mar 07, 2022 3:52 amZenos wrote: ↑Sun Mar 06, 2022 11:07 pmNije nikakvo poredjenje ni navoditi izolacijeke primjere bolesnika ili novorodjencadi, kojima su i gomila drugih stvari dosta stetnije i kriticnije po opste zdravstveno stanje od ljudi sa stabilnom zdravstvenom slikom.Peace wrote: ↑Sat Mar 05, 2022 8:58 pmTo ti je nikakvo poredjenje. Jer to kako se neko hrani ili oblaci, mene ne ugrozava uopce.
Dim mi steti.
Treba nepusac da se izdvaja, da napusta prostoriju, jer je pusac cvrsto odlucio da pusi, nema veze ko se oko njega nalazi![]()
Razumijem da je to cejf, tvoj, sprovodi ga negdje tako da ne dovodis zdravlja drugih ljudi u pitanje.
Nekome se zeludac okrene od mirisa hrane, nekome kada vidi neciji svakdnovni stil za #bozeSacuvaj. A vracanje zeluca u normalnu funkciju je poprilicno dug i mukotrpan proces, nimalo prijatan. Vjerujte mi.![]()
Svi vi biste svakome porucili da se okrene i produzi kada i ako mu nesto smeta kod vas, jer zasto biste vi mijenjali sebe ili nesto svoje zarad nekoga i odlazili/izlazili, jer to nije vas problem. Toliko puta izreceni i napisani stavovi po pitanju raznih tema. Ali se kod pusenja uvijek uradi refleksija, cudna li cuda.
I tu dolazi ocekivani argument za zdravlje. Implusi i zracenja iz uredjaja koji svakodnevno satima koristite i nosite uvijek uz sebe i blizu sebe su stetniji od cigareta i dima, pa nesto ne vidim da ih se odricete kako bi sacuvali svoje zdravlje ili zdravlje onih oko vas. Naprotiv, dajete ih i onim spomenutim bicima iz osjetljivih kategorija cim pocnu da razaznavaju i upoznavaju svijet oko sebe. Hipokrizija ili paradoks petlja ljudskog uma?
Ne moramo ni davati naziv za to.
Samo mi zanimljivo kako se svijet, i to ovaj nas, konstantno vraca na pricu od otudjenosti naroda, ljudi, jednih od drugih, a svi postavili k'o biva neke svoje standarde, mahom iracionalne, i onda se cude zasto je to tako. Valjda svi zele biti posebni i pokazati kako na taj nacin drze do sebe.
Takodje, primjeri o pusacima koji dozive 80-te, 90-te, a puse od ulaska u pubertet naspram ljudi u dvadesetima koji su praktikovali sportski i zdrav nacin zivota i umrli od raka ili srcanog udara nije nikakvo opravdavanje i podsticanje na pusenje, nego samo podsjecanje na cinjenicu da su to sve varijable.
O mercedesima i preraspodjeli novca necu, a opravdanja ne trebaju uopste.
Prezivio se rat, na komadima tvrde prohe, Ikar trulezi, izmedju memljivih zidova, na ledenim plocama i pod konstantnim stresom, pa su ljudi i dalje tu. Usli smo u moderno doba, gdje mnogi, siguran sam, sa dovoljnom dozom znanja o tome
i dalje svjesno barataju i sluze se svim produktima. A neki i ne zele znati ono sto je i grijeh njih samih, da bi im savjest bila mirnija.
Par sati, s pusacem, u gostima ili na kafi, u izlasku, s vremena na vrijeme ne moze i nije ni blizu svega toga. Niti je koga ubilo niti ce. Ali hajmo kmecati jer nam je to u prirodi.![]()
Da se sad osvrnem malo vise na ovaj post, mada mi iskustvo govori da ne bih trebala. Ti si tezak sagovornik. Ako sam i ja takva nek mi neko odmah kaze![]()
Ispetljo si brate svega, morat cu stalno gledati, nemoguce je pamtiti.
Za tel i internet, OK, donose neku stetu, ali donose i mnoge koristi.
Odrzavam vazdan kontakt s mojom mamom, djecom, muzem, prijateljima, ucim nove stvari, povezujem se sa svijetom.
Koje koristi imas od cigara?
Djeca nam provode tu? Da, ne svidja mi se koliko sin provede na igricama, a jos mi se manje svidja sta se desava s djecom po zabavama i diskotekama.
Ako ja radim nesto, sto direktno remeti drugoga, on mi ima pravo prigovoriti.
I ne trebam nositi mirise ukoliko idem provesti vrijeme s ljudima a znam da im smetaju. Tada je moja krivica ako se otudjuju.
Pazit cu i gdje sta oblacim, naravno. Posjetila sam s mamom sav komsiluk u selu gdje sam rodjena. Normalno da necu njima ici u poderanim pantalonama i uskoj majici.
Par sati s vremena na vrijeme bilo bi OK. Ali izgleda mi da su recimo kod balkanskih naroda nepusaci izlozeni par sati dimu svaki dan.
Joj kad potezete neka stara vremena![]()
Pa to je bio zdrav start.
Nemamo danas nista zdravo, na to sve kad se doda i cigara, pa normalno je da umiremo sa 50 god i mladji, ili smo na nekim tabletama.
Ali zasto razmisljati na nacin - hej kad je tolko oko tebe stetnog, sta je jos i cigara![]()
Zasto ne razmisljati - hajde da vidimo sta mozemo suzbiti za dobro svih![]()
Cuj ja tezak. Ti imas obicaj sve personalizirati i svesti na licni nivo.
Ako te citiram ili iskoristim drugo lice jednine u postu, ne znaci da mislim iskljucivo na tebe, vec pisem uopsteno, a ti onda odgovaras kroz primjere licnog iskustva i konstantno ponavljas, ja, ja i ja, a zemaljska kugla kao nebitna. Na kraju dignes nos.
Sto si, bona, tako invazivna?
Ljudi su i prije zivjeli bez sve te povezanosti. Necete valjda biti kontradiktorni zarad pokusaja argumentiranja, ili da vam trazim postove gdje ste i osudjivali internet i konstatovali ili se pitali zasto i kako to tehnologija utice na zahladjivanje i otudjivanje ljudi? :mrgreen:
Tako povezani, a tako hladni i daleki?
Istina je da su internet i pristojan uredjaj kao sredstva za navedene radnje, danas, relativno jeftini. Ali, nije li zdravlje najprece, i nije li bitnije od novca?
Salji pisma. :mrgreen:
Dobre i lose strane, cini mi se vise losih, gledano sa zdravstvenog aspekta, koje je ovdje dovedeno u fokus, i to ne od strane mene, a zapravo kao krinka za ljudsku mucnost na sve i svasta.
Dobra strana cigare? Opustanje, uzitak. Smirenija osoba, u ovom nadrndanom i umisljenom svijetu.
Eno sad, nece mirise, nece da se oblaci kako ne bi ko sta rekao...
Ne mislis ti o dobru svim, nego si egoista, jer si odlucila da ti smeta.
Smrdice ti store? Valja ti ih prati i cesce kreciti. A tvoja divna oprana kosa i odjeca natopljena mirisima parfema ili omeksivaca ce de poprimi miris cigarete odnosno dima, gdje ces takva proci kroz ljude, pokvariti dojam
Jos jedna obaveza vise po pitanju ciscenja, ode mi vrijeme za sebe zbog onih pusonja. :m.
Koriste li se vise store?
Ako vlasnici u lokale uvedu pravilo o nepusenju, nece mozda propasti, ali ce izgubiti musterije i imati smanjene prihode za onaj broj ljudi koji su pusaci, jer tesko da ce iko doci od tih ljudi.
Sto opet ne znaci konacno i apsolutno smanjenje, jer moguce je da ce privuci jednak broj musterija, koji ce zamijeniti pusace, koji su kmececi izbjegavali to mjesto ranije.
Ko god uziva u ustogljenosti.
Ja objekte gdje stoji znak zabrane pusenja i dress code obilazim u sirokom luku, sto ne znaci da me nervira kao Skitnicu. Nije ni cudo sto ispusi kutiju za 12 minuta
Sto opet ne znaci konacno i apsolutno smanjenje, jer moguce je da ce privuci jednak broj musterija, koji ce zamijeniti pusace, koji su kmececi izbjegavali to mjesto ranije.
Ko god uziva u ustogljenosti.
Ja objekte gdje stoji znak zabrane pusenja i dress code obilazim u sirokom luku, sto ne znaci da me nervira kao Skitnicu. Nije ni cudo sto ispusi kutiju za 12 minuta
Last edited by Zenos on Mon Mar 07, 2022 9:39 pm, edited 1 time in total.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 10 Replies
- 2007 Views
-
Last post by Lana
-