Što ce ljudi reci ?

Teme iz psihologije
Ina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Što ce ljudi reci ?

Unread post by Ina »

Prestati brinuti (ili brinuti jako malo) o tome šta drugi misle o nama lično, dovodi do toga da se većinom bude i osjeća naprije.. sami..
Ne u smislu usamljenosti...
To ne znači nužno ni zanemariti/odbaciti običaje, reakcije, norme, zakone itd pogotovo u nekim određenim društvenim kontekstima.

A Peace.. prisjetila si me jedne situacije. Trebala mami doći rodica kad su bili u BIH ali rekla da neće prenoćiti ako im pseto bude u kući. Babo je na to: E ne mora ni dolaziti! :hahah
Poslije se nanizalo poprilično odgovarajuće rješenje za date trenutke.

B. je većinom provodila napolju ili tad u nedovršenoj garaži.. ( i šta.. iako nenaviknuta na neke temperature, neće crći ) a navečer u kućici koju je sam babo napravio i toplio gotov pola dana..
Drugačije bi se vjerojatno sve nasadilo da se boravilo u stanu, s manje prostora.

A prije nego je B. došla (brat je našao jedne zime na cesti i donio kući) babo ni sam nije želio čuti o cuki u kući/stanu.

Mami je bilo stalo i do rodice, i da se osjeća
prijatno i svojom, mada općenito u vezi životinja (i ne samo) imaju različita viđenja.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Zena, odlucila na hadz, ima macku u kuci.. Cuje ljudi i familija pricaju/ misle se hoce li joj doci zbog macke…
Zena otvoreno poruci - macka nece iz kuce, dok sam ja ziva, kome se zbog toga ne dolazi, neka jednostavno i nedolazi, ja se na vas ljutiti necu.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Peace wrote:
Wed Dec 11, 2024 1:47 pm
Zena, odlucila na hadz, ima macku u kuci.. Cuje ljudi i familija pricaju/ misle se hoce li joj doci zbog macke…
Zena otvoreno poruci - macka nece iz kuce, dok sam ja ziva, kome se zbog toga ne dolazi, neka jednostavno i nedolazi, ja se na vas ljutiti necu.
Meni rođena mama rekla neće mi sigurno nikad doći ako nabavim mačku.

Pogodite šta sam uradila :hahah
Per aspera ad astra :fiju

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Radi što voliš, voli što radiš
    by Kamilica » » in Sve ostalo
    12 Replies
    606 Views
    Last post by Dmr
  • Nikad ne reci nikad