Teorije zavjere COVID-19
Re: Teorije zavjere COVID-19
naravno da dolai iz Kine, neche valjda iz Srbije.. te male minijaturne, tkz zemlje
.............................................................................................
Kada se setim pocetka svog tog cirkusa, pa nam prikazuju snimke iz Kine kako ljudi setaju i odjednom padaju po ulici. Nisu umeli ni da odglume pad kako treba ali eto. I naravno,nikada niko nije pao na ulici u celom svetu ali eto, pocelo je plasenjem time . Da se razumemo,ne pisem ovo da bih ja necije misljenje menjao. Svako ima prava da misli kako hoce i veruje u ono sto hoce. Ja imam gomilu razloga da im ne verujem.
1. Zna se da su politicari obicne marionete i rade sa zemljom sta im narede.
2. konkretno Srbija kao i balkan uopste vlast drzi sve medije. Naravno,nisu ni oni naivni pa su tako stvorili par televizija koje ih satro napadaju da bi se narod koji ne veruje vlastima primio na ove druge kojima je zapravo isti cilj.
3.kada imas medije ti narod mozes ubediti u sta hoces. Uvek mozes praviti scenaria za lakoverne.
4. toliko lazi oko te kurone sam video za te tri godine da mi je nakon toga bilo toliko glupo na samu pomisao da im verujem i najmanju sitnicu. Toliko snimaka iz bolnica koje su zvrjale prazne a predstavljane kao pune, toliko plasenja lesevima snimcima od pre 20 godina da je to neverovatno.
5. koga god su u Srbiji odvodili u tu nekakvu kovid bolnicu oduzimali su im telefone.
6. ucenjivali su ljude poslovima ako ne prime vakcinu.
7. davali si vaucere za butike i 25 eura ako primis vakcinu
8. Izjavili su da ce drzava davati kineske vakcine koje su u trecoj fazi ispitivanja
9.Moralo se potpisati da si sam odgovoran
10. Pojave se skolovani ljudi, strucni bas u toj oblasti koji su govorili da ljudima nisu potrebne nikakve vakcine, da je 5G mreza stetna sama po sebi jer su na hiljade i hiljade stabala posekli da bi instalirali sve te antene na svakih 300-400 metara pa su govorili da su zracenja jaka a ni na jednoj televiziji ih nisu zvali i dopustili im da dokazu to,da objasne, da cujes suprotno misljjenja nego su kao izvestavali sa nekih protesta gde su izvodili svoje ljude sa dva zuba u glavi i kao slucajno su na takve naisli da ih pitaju sta misle o vakcinama i 5g mrezi i onda oni takvi nikakvi, sa dva zuba pricaju da 5g mreza cipuje preko vakcine i neke budalastine. Sve su radili da bi se ismejavalo sve to sto su skolovani ljudi govorili. A radili su to jer su placeni za sirenje straha,stvaranja panike,predsednik izadje na tv i kaze groblja ce nam biti mala i tako to.
Na kraju je okrenuo ljude protiv svakoga ko je reklamirao vakcinaciju. A onda je mnogo njih sto su to reklamirali umrlo pa su komentari ljudi bili odvratni ( ne podrzavam ) .
I s'obzirom da vlastima i televizijama nista ne verujem tako im nisam verovao ni brojke, ni kada kazu da je neko umro od korone.
Trebali su da broje koliko je njih umrlo zbog korone a ne od korone. Nisu lecili bolesne ljude jer su se bavili prehladjenima. Pa su bolesni ljudi umirali. Najvaznije im je bilo da upisu da su umrli od korone,nema veze sto su bili bolesni ko zna od cega. Brojka im je bila vazna
Pa kada se setim da su se doktori sirom sveta snimali za tik tok, pravili cirkus a ovamo strasna epidemija bla bla.
Zatim se uvek setim prevare zvana pticji grip,lude krave i ostalo. I naravno firme Pfizer koja je potkupljivala doktore i zatvarala firmu zbog kazni koje se naplacala.
Eto, to su neki razlozi zasto im ne verujem i zasto im nikada verovati necu.
Ali to ne znaci da sam u pravu, ja se vodim time da svako ima prav da razmislja svojom glavom i stvori svoje misljenje ne samo po pitanju ovoga nego po pitanju svega.
2. konkretno Srbija kao i balkan uopste vlast drzi sve medije. Naravno,nisu ni oni naivni pa su tako stvorili par televizija koje ih satro napadaju da bi se narod koji ne veruje vlastima primio na ove druge kojima je zapravo isti cilj.
3.kada imas medije ti narod mozes ubediti u sta hoces. Uvek mozes praviti scenaria za lakoverne.
4. toliko lazi oko te kurone sam video za te tri godine da mi je nakon toga bilo toliko glupo na samu pomisao da im verujem i najmanju sitnicu. Toliko snimaka iz bolnica koje su zvrjale prazne a predstavljane kao pune, toliko plasenja lesevima snimcima od pre 20 godina da je to neverovatno.
5. koga god su u Srbiji odvodili u tu nekakvu kovid bolnicu oduzimali su im telefone.
8. Izjavili su da ce drzava davati kineske vakcine koje su u trecoj fazi ispitivanja
10. Pojave se skolovani ljudi, strucni bas u toj oblasti koji su govorili da ljudima nisu potrebne nikakve vakcine, da je 5G mreza stetna sama po sebi jer su na hiljade i hiljade stabala posekli da bi instalirali sve te antene na svakih 300-400 metara pa su govorili da su zracenja jaka a ni na jednoj televiziji ih nisu zvali i dopustili im da dokazu to,da objasne, da cujes suprotno misljjenja nego su kao izvestavali sa nekih protesta gde su izvodili svoje ljude sa dva zuba u glavi i kao slucajno su na takve naisli da ih pitaju sta misle o vakcinama i 5g mrezi i onda oni takvi nikakvi, sa dva zuba pricaju da 5g mreza cipuje preko vakcine i neke budalastine. Sve su radili da bi se ismejavalo sve to sto su skolovani ljudi govorili. A radili su to jer su placeni za sirenje straha,stvaranja panike,predsednik izadje na tv i kaze groblja ce nam biti mala i tako to.
Na kraju je okrenuo ljude protiv svakoga ko je reklamirao vakcinaciju. A onda je mnogo njih sto su to reklamirali umrlo pa su komentari ljudi bili odvratni ( ne podrzavam ) .
I s'obzirom da vlastima i televizijama nista ne verujem tako im nisam verovao ni brojke, ni kada kazu da je neko umro od korone.
Trebali su da broje koliko je njih umrlo zbog korone a ne od korone. Nisu lecili bolesne ljude jer su se bavili prehladjenima. Pa su bolesni ljudi umirali. Najvaznije im je bilo da upisu da su umrli od korone,nema veze sto su bili bolesni ko zna od cega. Brojka im je bila vazna
Pa kada se setim da su se doktori sirom sveta snimali za tik tok, pravili cirkus a ovamo strasna epidemija bla bla.
Zatim se uvek setim prevare zvana pticji grip,lude krave i ostalo. I naravno firme Pfizer koja je potkupljivala doktore i zatvarala firmu zbog kazni koje se naplacala.
Ali to ne znaci da sam u pravu, ja se vodim time da svako ima prav da razmislja svojom glavom i stvori svoje misljenje ne samo po pitanju ovoga nego po pitanju svega.
Sto se tiche tih godina. vrijeme Covida. nadam se da se neche ponoviti. Lichno, nisam osjetila otezan svakodnevni zivot/ obaveze... ali. mislim. shta ako je bilo gore, nego su nam to pokazali.
Eto, DM zbilja omoguchavaju pristup svim moguchim informacijama.. da li su zbilja takve. ili je putem kojekgvih trikova. a moguche je . prikazati kako ko zeli.. .. je na nama da odluchnimo. kao i o nashim izborima u zivotu. nakon punoljetstva, kad nam roditelji,zakonski ne mogu nishta...
... Mozemo se osvrnuti.na svaku tachku koju si naveo. ali eto.. zadnja je. gdje god, .bolnice, banka.. gdje je neshto vrijedno.. potpisuje se. neshto.. da se isti zashtite... to je normalno.
... dakle ko pushi/ pije/ a zna da narushava zdravlje, pogotovo ako se rade hirushke intervencije. rizik za prezivljavanje se mijenja..
kod virusa.. je problem .shto napada respiratorni sistem. i mi lichno, ne znamo u kakvom smo.stanju. jer je poznato. da ne treba ichi dr dok ne padnech s nogu
. a to otkrijemo kad se razbolimo.. tako neki 'odu' iznenada' a hodao do jucher..
. lichno, niti vjerujem niti ne vjerujem... ne gledam te vijesti po tiktoku IG . X, itd .. po nekom svom rezonu, odluchim ,shta je dobro za mene. kako je do tada bilo itd...
..
Eto, DM zbilja omoguchavaju pristup svim moguchim informacijama.. da li su zbilja takve. ili je putem kojekgvih trikova. a moguche je . prikazati kako ko zeli.. .. je na nama da odluchnimo. kao i o nashim izborima u zivotu. nakon punoljetstva, kad nam roditelji,zakonski ne mogu nishta...
... Mozemo se osvrnuti.na svaku tachku koju si naveo. ali eto.. zadnja je. gdje god, .bolnice, banka.. gdje je neshto vrijedno.. potpisuje se. neshto.. da se isti zashtite... to je normalno.
... dakle ko pushi/ pije/ a zna da narushava zdravlje, pogotovo ako se rade hirushke intervencije. rizik za prezivljavanje se mijenja..
kod virusa.. je problem .shto napada respiratorni sistem. i mi lichno, ne znamo u kakvom smo.stanju. jer je poznato. da ne treba ichi dr dok ne padnech s nogu
. lichno, niti vjerujem niti ne vjerujem... ne gledam te vijesti po tiktoku IG . X, itd .. po nekom svom rezonu, odluchim ,shta je dobro za mene. kako je do tada bilo itd...
..
.............................................................................................
NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Jan 08, 2025 6:06 pmKada se setim pocetka svog tog cirkusa, pa nam prikazuju snimke iz Kine kako ljudi setaju i odjednom padaju po ulici. Nisu umeli ni da odglume pad kako treba ali eto. I naravno,nikada niko nije pao na ulici u celom svetu ali eto, pocelo je plasenjem time . Da se razumemo,ne pisem ovo da bih ja necije misljenje menjao. Svako ima prava da misli kako hoce i veruje u ono sto hoce. Ja imam gomilu razloga da im ne verujem.
Rečenica „Zna se da su političari obične marionete i rade sa zemljom šta im narede“ ukazuje na duboko nepouzdanje u političke lidere i njihov integritet... Ovaj stav nije rjedak, posebno u društvima gde je istorijski dokumentovana politička korupcija, neodgovornost ili zavisnost od spoljnog uticaja.
Analiza o kontroli medija u Srbiji i na Balkanu reflektuje raširen osjećaj da mediji ne funkcionišu nezavisno, već služe interesima vladajućih struktura... Ovakvo stanje je prisutno u mnogim zemljama gde vlast koristi medije za oblikovanje javnog mnjenja i manipulaciju informacijama..
Sumnje u medijske izvještaje o prepunjenim bolnicama i snimcima iz prošlosti ukazuju na problem transparentnosti. Manipulisanje slikama i informacijama u krizama može dodatno narušiti povjerenje u zvanične izvore...
Ukazuješ propagandu koja se često koristi za stvaranje panike i kontrolu mase. Ovo nije novi fenomen, ali pandemija je donjela dodatni fokus na ovu taktiku.
Oduzimanje telefona, ucjene vezane za poslove i nagrade za vakcinaciju (vaučeri, novac) mnogima su djelovali kao nametanje kontrole. Takve mjere kod ljudi izazivaju osjećaj gubitka slobode i sumnju u dobre namjere vlasti...
Potpisivanje izjave o ličnoj odgovornosti prije primanja vakcine dodatno je povećalo sumnju, jer je djelovalo kao izbjegavanje odgovornosti od strane države ili farmaceutskih kompanija.A ja se ne sjćeam da sam ista potpisala..
Zapazio si da se školovani stručnjaci sa drugačijim stavovima nisu pojavljivali u medijima ukazuje na manjak otvorene diskusije. Umjesto toga, pažnja je često bila usmjerena na ismijavanje ekstremnih teorija, čime su diskreditovani i legitimni argumenti.
Kontrola narativa kroz selektivno prikazivanje mišljenja stvara dodatnu polarizaciju u društvu.
Kritika načina na koji su se biljležili uzroci smrti (umrli od COVID-a ili zbog COVID-a) često se pominje kao problem širom svjeta. Neprecizni podaci otežavaju razumjevanje stvarnog uticaja pandemije.
Spominjanje kompanije Pfizer i njenih prethodnih kazni ukazuje na širi problem povjerenja u farmaceutski sektor, gjde su profitni interesi često stavljeni ispred etike. Mnogi su ovu istoriju zloupotreba povezali s razvojem i distribucijom vakcina.
Poređenje pandemije sa prethodnim zdravstvenim krizama, poput ptičjeg gripa ili „lude krave“, odražava osjećaj da su slični scenariji korišćeni za podsticanje straha i ostvarivanje ekonomskih i političkih ciljeva.
Došla sam do zaključka da ne vjeruješ ni vlastima/nauci/ medijima/ ljekarima/ farmaceutima... :cc. Aj....
Za potpisivanje pre operacionog zahvata znam i to i nije tako strasno. Govorim o potpisivanju za vakcinaciju protiv korone. Potpisivalo se u Srbiji a i ovde u Nemackoj. Za Dansku u kojoj si ti, ne znam. Govorim iskljucivo ono sto znam. Ja sam primio tetanus pre godinu dana i nista potpisao nisam.
Sto se nauke tice,u pravu nauku verujem, postene ljude a televizijama i politicarima ne verujem nista. Danas na televiziji cesto cujemo "nauka je rekla", "strucnjaci su rekli" . Pa dajte da vidimo ko su naucnici i strucnjaci.
Ti ne znas drugarice zivot u Srbiji i kako se tamo zaposljava. Ljudi za 2000 dinara (nesto manje od 20 eura ) glasaju za coveka za kojeg znaju da laze, vodi ih po mitinzima kao mecke,dobiju sendvic i dnevnicu da bi mu tapsali i nosili parole koje im on kaze. Ljudi su zaposljeni na svim javnim mestima iskljucivo preko stranke. I da bi zadrzali posao maltene moraju ljubiti sliku predsednika svakog dana. A ako gledas televiziju i kako DNOvinari izvestavaju mislices da ljudi tamo zive kao u Svajcarskoj. Zasto ovo kazem? Zato sto su u medicini,policiji,mediji svi ti koji moraju da ga slusaju. I tu ne sme biti drugacijeg misljenja vec iskljucivo sta on kaze. A on kaze i radi ono sto mu narede kao i svuda sto je. I kada vidis da su takvi ljudi u stanju da se prodaju za sendvic i 2000 dinara onda mozes misliti sta su u stanju da urade u doba te nazovi kurone.
Instagram,facebook,twiter jesu smece obicno ali tu ljudi izbace price koje ne mozes cuti na televiziji jer ne daju. Znaci ako neki strucnjak tvrdi jedno a drugi drugo,onda se lepo napravi emisija da cujemo sva misljenja pa doneti odluku. A ovako, slusamo jednoumlje a kontra misljenje ismejavas sa nekim dedama itd. Automatski mi to stavlja do znanja da im ne treba verovati.
To za vaucere i 3000 dinara ako se vakcinises je zaista bilo. To je bio cirkus jedan.
I jos nesto, naci cu snimak da ti pokazem
Nemacki politicari bez maski, smeju se,pricaju. Daju im znak da ce kamera da se ukljuci na minut, stavljaju maske i cim se kamera ugasila skinuse maske i nastavise svoju pricu.
Sto se nauke tice,u pravu nauku verujem, postene ljude a televizijama i politicarima ne verujem nista. Danas na televiziji cesto cujemo "nauka je rekla", "strucnjaci su rekli" . Pa dajte da vidimo ko su naucnici i strucnjaci.
Ti ne znas drugarice zivot u Srbiji i kako se tamo zaposljava. Ljudi za 2000 dinara (nesto manje od 20 eura ) glasaju za coveka za kojeg znaju da laze, vodi ih po mitinzima kao mecke,dobiju sendvic i dnevnicu da bi mu tapsali i nosili parole koje im on kaze. Ljudi su zaposljeni na svim javnim mestima iskljucivo preko stranke. I da bi zadrzali posao maltene moraju ljubiti sliku predsednika svakog dana. A ako gledas televiziju i kako DNOvinari izvestavaju mislices da ljudi tamo zive kao u Svajcarskoj. Zasto ovo kazem? Zato sto su u medicini,policiji,mediji svi ti koji moraju da ga slusaju. I tu ne sme biti drugacijeg misljenja vec iskljucivo sta on kaze. A on kaze i radi ono sto mu narede kao i svuda sto je. I kada vidis da su takvi ljudi u stanju da se prodaju za sendvic i 2000 dinara onda mozes misliti sta su u stanju da urade u doba te nazovi kurone.
Instagram,facebook,twiter jesu smece obicno ali tu ljudi izbace price koje ne mozes cuti na televiziji jer ne daju. Znaci ako neki strucnjak tvrdi jedno a drugi drugo,onda se lepo napravi emisija da cujemo sva misljenja pa doneti odluku. A ovako, slusamo jednoumlje a kontra misljenje ismejavas sa nekim dedama itd. Automatski mi to stavlja do znanja da im ne treba verovati.
To za vaucere i 3000 dinara ako se vakcinises je zaista bilo. To je bio cirkus jedan.
Nemacki politicari bez maski, smeju se,pricaju. Daju im znak da ce kamera da se ukljuci na minut, stavljaju maske i cim se kamera ugasila skinuse maske i nastavise svoju pricu.
Iiiii evo ga, novi cirkus se zahuktava.
Bila je Kina,pa Indija, na red je Engleska.
https://www.independent.co.uk/news/heal ... 75583.html
Bila je Kina,pa Indija, na red je Engleska.
https://www.independent.co.uk/news/heal ... 75583.html
........ znash li ko je proizveo tu vakcinu. ... jesi li alergichan na istu. jel bio kakav test?Govorim iskljucivo ono sto znam. Ja sam primio tetanus pre godinu dana i nista potpisao nisam.
..bili su..ali ih ti nisi primjetio. ili si sumnjao i u njihovu. ekspetizuPa dajte da vidimo ko su naucnici i strucnjaci.
.glasaju za coveka za kojeg znaju da laze
.A on kaze i radi ono sto mu narede kao i svuda sto je.
. zashto ti treba tv emisija.. eto. klikni na te sve mreze. poslushaj i SAM odluchiali tu ljudi izbace price koje ne mozes cuti na televiziji jer ne daju. Znaci ako neki strucnjak tvrdi jedno a drugi drugo,onda se lepo napravi emisija da cujemo sva misljenja pa doneti odluku.
Ovo je iz 2021.godine. Da vidimo jesu li sve isplanirali
ih . shta nas sad cheka. sa Trumpom ... bolje pobjech sa Zemlje..
Samo sto smo usli u 2025-tu krenuli su sa smaranjima.
kako ko.
Kina standardno, pa nastavak Indija, dve najmnogoljudnije zemlje, sada ce Engleska pa kod tebe pa onda sve ispocetka
. zimske gripe/ virusi.. da nema drustvenih mreza. nishta to mi ne bi znali..
. tako. sad se samo..
sEkiramo 
. tako. sad se samo..
U vremenu kada su informacije lako dostupne, ali istovremeno često manipulativne, veoma je važno kritički razmišljati i preispitivati ono što čujemo / vidimo.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Jan 08, 2025 7:39 pmZa potpisivanje pre operacionog zahvata znam i to i nije tako strasno. Govorim o potpisivanju za vakcinaciju protiv korone. Potpisivalo se u Srbiji a i ovde u Nemackoj. Za Dansku u kojoj si ti, ne znam. Govorim iskljucivo ono sto znam. Ja sam primio tetanus pre godinu dana i nista potpisao nisam.
Povjerenje u pravu nauku i stručnjake,koje su to "prave nauke i neprave"? Kako ih razlikuješ/prepoznaš?
Nauka funkcioniše kroz proces istraživanja, dokaza i otvorenih rasprava.... Ono što je naučno prihvaćeno često prolazi kroz rigorozne provjere i eksperimente. Međutim, problem može nastati kada se naučni zaključci interpretiraju ili prenose od strane političara ili medija, često u svrhu propagande. Zato je važno razlikovati izvorne naučne radove od medijskih interpretacija.
Mnogi ljudi se slažu s tobom da bi mediji trebalo da pruže platformu za različita mišljenja. Ali važno je i osigurati da se stručnjaci koji iznose mišljenja baziraju na dokazima i naučnoj metodologiji. Nažalost, nekad se u emisije uvode nestručni ljudi kako bi rasprava izgledala uravnoteženo, iako nema osnove u stvarnim činjenicama. To dodatno zbunjuje publiku.
Društvene mreže su postale važno mesto za razmjenu informacija koje često ne dolaze do mainstream medija. Međutim, i na njima treba biti pažljiv, jer su i one puni dezinformacija, manipulacija i neprovjerenih tvrdnji. Ključ je provjeriti izvore i tražiti dokaze.
Tvoj primjer s nemačkim političarima ukazuje na licemerje koje, nažalost, nije rjetkost među političarima. Takvi incidenti s pravom umanjuju povjerenje javnosti....Njih ne trebamo uzimati za primjer, jer izmedu onog sto rade /kžau /misle se ne podudara.. Ali treba razlikovati ponašanje pojedinaca od stvarnih preporuka i pravila koja se zasnivaju na nauci.
Podsticaji poput novčanih nagrada za vakcinaciju zaista su bili kontroverzni. Za neke su predstavljali način motivacije ljudi, dok su za druge bili smješni i neodgovarajući...
U današnje vrijeme najvažnije je informisati se iz više izvora, uključujući naučne radove, nezavisne medije i stručne analize....
Koja je danasnja nauka? Svetska zdravstvena organizacija? Ko veruje toj organizaciji na celu sa tim kvazi strucnjacima? Jel Bil Gates nauka pa mu daju prostora da govori o vakcinama?Skitnica wrote: ↑Thu Jan 09, 2025 10:07 amU vremenu kada su informacije lako dostupne, ali istovremeno često manipulativne, veoma je važno kritički razmišljati i preispitivati ono što čujemo / vidimo.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Jan 08, 2025 7:39 pmZa potpisivanje pre operacionog zahvata znam i to i nije tako strasno. Govorim o potpisivanju za vakcinaciju protiv korone. Potpisivalo se u Srbiji a i ovde u Nemackoj. Za Dansku u kojoj si ti, ne znam. Govorim iskljucivo ono sto znam. Ja sam primio tetanus pre godinu dana i nista potpisao nisam.
Povjerenje u pravu nauku i stručnjake,koje su to "prave nauke i neprave"? Kako ih razlikuješ/prepoznaš?![]()
Nauka funkcioniše kroz proces istraživanja, dokaza i otvorenih rasprava.... Ono što je naučno prihvaćeno često prolazi kroz rigorozne provjere i eksperimente. Međutim, problem može nastati kada se naučni zaključci interpretiraju ili prenose od strane političara ili medija, često u svrhu propagande. Zato je važno razlikovati izvorne naučne radove od medijskih interpretacija.
Mnogi ljudi se slažu s tobom da bi mediji trebalo da pruže platformu za različita mišljenja. Ali važno je i osigurati da se stručnjaci koji iznose mišljenja baziraju na dokazima i naučnoj metodologiji. Nažalost, nekad se u emisije uvode nestručni ljudi kako bi rasprava izgledala uravnoteženo, iako nema osnove u stvarnim činjenicama. To dodatno zbunjuje publiku.
Društvene mreže su postale važno mesto za razmjenu informacija koje često ne dolaze do mainstream medija. Međutim, i na njima treba biti pažljiv, jer su i one puni dezinformacija, manipulacija i neprovjerenih tvrdnji. Ključ je provjeriti izvore i tražiti dokaze.
Tvoj primjer s nemačkim političarima ukazuje na licemerje koje, nažalost, nije rjetkost među političarima. Takvi incidenti s pravom umanjuju povjerenje javnosti....Njih ne trebamo uzimati za primjer, jer izmedu onog sto rade /kžau /misle se ne podudara.. Ali treba razlikovati ponašanje pojedinaca od stvarnih preporuka i pravila koja se zasnivaju na nauci.
Podsticaji poput novčanih nagrada za vakcinaciju zaista su bili kontroverzni. Za neke su predstavljali način motivacije ljudi, dok su za druge bili smješni i neodgovarajući...![]()
U današnje vrijeme najvažnije je informisati se iz više izvora, uključujući naučne radove, nezavisne medije i stručne analize....
Nema nezavisnih medija, postoje lazno nezavisni koji podrzavaju jedne i dok drzavni mediji podrzavaju vlast a ustvari i jednima i drugima naredjuje isti i ciljevi su im isti. Obrni,okreni prevaranti.
Nauka kao proces je sistematsko istraživanje svjeta, zasnovano na dokazima, eksperimentima i provjerljivim činjenicama. Problem nastaje kada nauka postane alat politike, ekonomije ili interesa velikih organizacija, što smanjuje povjerenje u njen integritet...NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Thu Jan 09, 2025 10:34 amKoja je danasnja nauka? Svetska zdravstvena organizacija? Ko veruje toj organizaciji na celu sa tim kvazi strucnjacima? Jel Bil Gates nauka pa mu daju prostora da govori o vakcinama?Skitnica wrote: ↑Thu Jan 09, 2025 10:07 amU vremenu kada su informacije lako dostupne, ali istovremeno često manipulativne, veoma je važno kritički razmišljati i preispitivati ono što čujemo / vidimo.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Wed Jan 08, 2025 7:39 pmZa potpisivanje pre operacionog zahvata znam i to i nije tako strasno. Govorim o potpisivanju za vakcinaciju protiv korone. Potpisivalo se u Srbiji a i ovde u Nemackoj. Za Dansku u kojoj si ti, ne znam. Govorim iskljucivo ono sto znam. Ja sam primio tetanus pre godinu dana i nista potpisao nisam.
Povjerenje u pravu nauku i stručnjake,koje su to "prave nauke i neprave"? Kako ih razlikuješ/prepoznaš?![]()
Podsticaji poput novčanih nagrada za vakcinaciju zaista su bili kontroverzni. Za neke su predstavljali način motivacije ljudi, dok su za druge bili smješni i neodgovarajući...![]()
Nema nezavisnih medija, postoje lazno nezavisni koji podrzavaju jedne i dok drzavni mediji podrzavaju vlast a ustvari i jednima i drugima naredjuje isti i ciljevi su im isti. Obrni,okreni prevaranti.
SZO je globalna institucija koja treba da koordinira zdravstvene politike i odgovore na globalne zdravstvene prjetnje.Kritike na njen račun dolaze zbog veza sa velikim farmaceutskim kompanijama, političkih uticaja i načina na koji upravlja krizama....To ne znači da je sve što dolazi od SZO netačno, već da je nužno kritički ispitivati njihove preporuke i motive...
Bil Gejts nije naučnik, ali ima fondaciju koja ulaže u globalne zdravstvene projekte, uključujući vakcinaciju. To je razlog zašto mu se daje prostor u diskusijama o zdravstvu...
Većina medija ima vlasnike, donatore ili oglašivače koji oblikuju njihove uredničke odluke..
U koju nauku me ti mozes sa povjerenjem usmjeriti, ako kazes da vjerujes "pravoj"..?
Vidi ovako sefice draga...
Kao sto sam vise puta rekao, misljenja sam kao i mnogi da su politicari obicni pijuni i da se o vaznim stvarima ne pitaju ama bas nista. Njih tu postave ovi sa svetskog ekonomskog foruma i kazu im sta treba da odrade i to je to. U prevodu, sprovode agendu koja im je nametnuta. Zatim ti isti politicari da bi uspeli u tome moraju svoje ljude koji su im lojalni. Dakle u ovom slucaju u medicini,medijima,policiji... I sada, s'obzirom da sve funkcionirse tako sto nekoga ili ucenis poslom ili kupis novcem tesko je verovati u nekome.
Ali naravno, NIKADA NISAM I NE ZELIM da generalizujem. Nisu svi isti, uvek ima pampetnih,dobrih i postenih ljudi. Takvima skidam.
I sada recimo stigne naredba da krene epidemija,sirenje straha i stvaranje panike on kada ima medije ima gotovu paniku, ima medicinu koja ce da govori o zarazi, policiju koja ce da brani izlazak ako bude karantina itd. I ti kao sto rekoh svuda imas dobre ljude, oni koji ne cute obicno dobiju otkaz a neki prinudjeni da cute jer bez posla ne mogu recimo decu hraniti itd.
Na medijima ne dozvoljavaju druga misljenja, znaci nema sanse. Cak i ako neko spomene voditeljka ga automatski prekida i jasno se stavlja na stranu koja propagira viruse i siri strah.
Znaci u studiju ti u 99% dodju ljudi kojima je iscenirana rasprava,odglume svoje i idu kuci. I gde je pobednik uvek onaj koji je glumio simpatizera vlasti.
Sto se Bil Gates-a tice, to sto on navodno donira novac ne znaci da se razume u vakcine i da je kadar da prica o tome. I Novak Djokovic donira bolnicama pa ne leci ljude.
Da ne pisem ponovo kolike sam lazi video tokom tri godine zato i ne cudi sto im ne verujem nista.
Sto se struke tice nemam ja tu nista posebno da kazem nego se drugacije misljenje nigde nije moglo cuti iako su ga izgovarali visoko obrazovani doktori i strucnjaci.
Jedan od njih je francuski nobelovac Dr. Luc Montagnier koji je dobio nobelovu nagradu kao ucesnik u otkrivanju HIV-a. On je recimo izjavio da vakcine za koronu izazivaju nove varijante virusa.
Kao sto sam vise puta rekao, misljenja sam kao i mnogi da su politicari obicni pijuni i da se o vaznim stvarima ne pitaju ama bas nista. Njih tu postave ovi sa svetskog ekonomskog foruma i kazu im sta treba da odrade i to je to. U prevodu, sprovode agendu koja im je nametnuta. Zatim ti isti politicari da bi uspeli u tome moraju svoje ljude koji su im lojalni. Dakle u ovom slucaju u medicini,medijima,policiji... I sada, s'obzirom da sve funkcionirse tako sto nekoga ili ucenis poslom ili kupis novcem tesko je verovati u nekome.
Ali naravno, NIKADA NISAM I NE ZELIM da generalizujem. Nisu svi isti, uvek ima pampetnih,dobrih i postenih ljudi. Takvima skidam.
I sada recimo stigne naredba da krene epidemija,sirenje straha i stvaranje panike on kada ima medije ima gotovu paniku, ima medicinu koja ce da govori o zarazi, policiju koja ce da brani izlazak ako bude karantina itd. I ti kao sto rekoh svuda imas dobre ljude, oni koji ne cute obicno dobiju otkaz a neki prinudjeni da cute jer bez posla ne mogu recimo decu hraniti itd.
Na medijima ne dozvoljavaju druga misljenja, znaci nema sanse. Cak i ako neko spomene voditeljka ga automatski prekida i jasno se stavlja na stranu koja propagira viruse i siri strah.
Znaci u studiju ti u 99% dodju ljudi kojima je iscenirana rasprava,odglume svoje i idu kuci. I gde je pobednik uvek onaj koji je glumio simpatizera vlasti.
Sto se Bil Gates-a tice, to sto on navodno donira novac ne znaci da se razume u vakcine i da je kadar da prica o tome. I Novak Djokovic donira bolnicama pa ne leci ljude.
Da ne pisem ponovo kolike sam lazi video tokom tri godine zato i ne cudi sto im ne verujem nista.
Sto se struke tice nemam ja tu nista posebno da kazem nego se drugacije misljenje nigde nije moglo cuti iako su ga izgovarali visoko obrazovani doktori i strucnjaci.
Jedan od njih je francuski nobelovac Dr. Luc Montagnier koji je dobio nobelovu nagradu kao ucesnik u otkrivanju HIV-a. On je recimo izjavio da vakcine za koronu izazivaju nove varijante virusa.
Tvoj stav da političari sprovode agendu koju im diktiraju moćni pojedinci i organizacije poput Svetskog ekonomskog foruma reflektuje mišljenje mnogih ljudi koji su skeptični prema centralizovanoj moći. Osjećaj da odluke dolaze „odozgo“, mimo volje naroda, često je pojačan netransparentnošću globalnih institucija i njihovim uticajem na nacionalne vlade.
Kritičari smatraju da je ovaj skepticizam pretjeran i da političari, iako pod pritiskom, imaju određenu autonomiju u donošenju odluka.Podrška ovoj ideji dolazi iz primjera gde se nacionalne politike poklapaju s globalnim trendovima, bez obzira na lokalne specifičnosti....
Tvrdnja da se ključne institucije popunjavaju lojalnim ljudima kako bi sprovodili nametnutu agendu nije bez presedana u istoriji. Postoje primjeri gde se ljudi postavljaju na pozicije zahvaljujući lojalnosti, a ne stručnosti.
Gates je ulagao u istraživanja i institucije koje vode kvalifikovani stručnjaci, pa se njegov uticaj temelji na tome, a ne na lijecenju pacienata..
Gates-ova moć dolazi od njegovih donacija, a ne od znanja, što kod mnogih budi sumnju u pravednost i balans u donošenju odluka....
Novac može donjeti uticaj, ali ne i stručnost.
Primjer nobelovca Montagnier-a izjave o vakcinama koje izazivaju mutacije virusa su naišle na osudu, ali to ne znači da nisu vrjedne razmatranja. Naučne tvrdnje treba provjeravati kroz rigorozne studije, a ne eliminisati zbog neslaganja s dominantnim narativom...
Kritičari smatraju da je ovaj skepticizam pretjeran i da političari, iako pod pritiskom, imaju određenu autonomiju u donošenju odluka.Podrška ovoj ideji dolazi iz primjera gde se nacionalne politike poklapaju s globalnim trendovima, bez obzira na lokalne specifičnosti....
Tvrdnja da se ključne institucije popunjavaju lojalnim ljudima kako bi sprovodili nametnutu agendu nije bez presedana u istoriji. Postoje primjeri gde se ljudi postavljaju na pozicije zahvaljujući lojalnosti, a ne stručnosti.
Gates je ulagao u istraživanja i institucije koje vode kvalifikovani stručnjaci, pa se njegov uticaj temelji na tome, a ne na lijecenju pacienata..
Novac može donjeti uticaj, ali ne i stručnost.
Primjer nobelovca Montagnier-a izjave o vakcinama koje izazivaju mutacije virusa su naišle na osudu, ali to ne znači da nisu vrjedne razmatranja. Naučne tvrdnje treba provjeravati kroz rigorozne studije, a ne eliminisati zbog neslaganja s dominantnim narativom...
Postoji epizoda koje sadrze elemente pandemije, to nije specificno predvidanje COVID-19. Umjesto toga, to je odraz kako "Simpsoni" koriste humor i satiru za prikazivanje univerzalnih tema koje se mogu ponoviti u stvarnom zivotu...
Simpsoni" su poznati po svom dugom trajanju i sklonosti da komentiraju drustvene i politicke trendove.
Simpsoni" su poznati po svom dugom trajanju i sklonosti da komentiraju drustvene i politicke trendove.
Nisu oni nista predvideli vec samo nagovestili sta ce se desavati, sta je isplanirano itd.
Evo jedna nazovi teorija zavere a da se ne radi o kuroni
https://www.facebook.com/share/r/18L6bfNYwn/
https://www.facebook.com/share/r/18L6bfNYwn/
Covek koji ima princip,karakter i nesto sto se ne moze kupiti parama...
https://x.com/i/status/2016972173660082293
https://x.com/i/status/2016972173660082293
Ovce prevarante treba vecito izbacivati na internet...
https://x.com/redpilldispensr/status/20 ... 76471?s=20
https://x.com/redpilldispensr/status/20 ... 76471?s=20
Ovako su se politicari vakcinisali bas kao i vecina promotera igle
https://x.com/iluminatibot/status/20216 ... 73239?s=20
https://x.com/iluminatibot/status/20216 ... 73239?s=20
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-