Studenti Srbije kandidati za Nobelovu nagradu za mir

Društvene teme i dešavanja van Bosne i Hercegovine
biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Re: Studenti Srbije kandidati za Nobelovu nagradu za mir

Unread post by biljka »

Neverovatan momenat, večeras u centru Beograda. Ratni veteran, na terasi blokirane zgrade Radio Televizije Beograd, stojeći pored velikog transparenta "Pazar je svijet", s jedne strane, i petnaestak uniformisanih ratnh veterana, s druge. .
« Pomaže bog, braćo i sestre! (BOG TI POMOGAO!) Želim da svi pozdravimo naše drage goste iz Novog Pazara sa "Selam alejkum!". (SELAM ALEJKUM!) Moje ime je Goran Samardžić. Zajedno sa svojim borcima, ratnim veteranima, stali smo u zaštitu naših studenata. Svi smo se zarekli pred Bogom da ćemo, ako treba, položiti naše živote da se ovoj deci ništa ne desi. Zajedno sa našom braćom i sestrama bajkerima. (APLAUZ)
Sem što sam veteran, ja sam i ratni vojni invalid. Ranjen sam u maju 92-e u Sarajevu, sa nepunih 21 godinom, što je uzrast većine ove naše dece. Naša generacija je krenula, ili se zadesila u ratu u Bosni. Neki su krenuli da se sutprostavimo i borimo se, pod navodnicima, sa "balijama" i "Turcima" koji su "hteli da naprave islamsku državu na tlu Evrope", a mi da "spašavamo svete srpske zemlje" i da "zaštitimo srpski narod". U aprilu te 92-e, zapaljen je krvavi bosanski lonac. Sve strane su se utrkivale ko će više da ga potpali. Naša kuhinja za širenje mržnje i laži se nalazi u ovoj zgradi iza nas. (U-A!). Da, u ovom istom RTS-u koji i danas širi laži i mržnju. (U-A!)
Moja generacija se primila na te laži. Verovala ja da radimo pravu stvari i da smo mi u pravu, a oni drugi da su zli. I oni drugi su to isto mislili za sebe. I onda je krenuo točak zla koji nikako da se zaustavi, a za mnoge traje i dan danas.
Mi smo se primili na te laži, ali ova naša današnja generacija nije, i ustala je da se to zaustavi. (APLAUZ). Oni su ti koji šire ljubav i obasjavaju budućnost. Ta budućnost jeste ono što svi želimo, i dužnost nas iz naših promašenih generacija jeste da ustanemo i samo treba da ih pratimo.
ŽELIM DA PORUČIM RODITELJIMA OVE DECE IZ NOVOG PAZARA DA SE NE BRINU, I DA VIŠE NEMA "NAŠE" I "VAŠE" DECE. SVE SU TO NAŠA DECA. »
Per aspera ad astra :fiju

blackadder
Član
Član
Reactions:

Re: Studenti Srbije kandidati za Nobelovu nagradu za mir

Unread post by blackadder »

U-A! :skippp

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post