Unutrašnje uređenje
Re: Unutrašnje uređenje
Pa kad neko ima dovoljno novca da napravi wow onda bi trebalo napraviti wow. Nemam baš ljudi koji imaju wow novca u životu, pa da sam imala priliku da vidimVjetar wrote: ↑Thu Feb 27, 2025 11:38 pmPa kad si vidjela nešto ovdje da je vau? Realno jako malo je takvih. I ne kažem da je ovo vau, samo eto, okej je, samo da se malo raščisti od nekih kič elemenata. Mada vjerovatno su samo pokušali da razbiju siviloAli moglo je i na bolji način
![]()
Per aspera ad astra 
Ma džaba i novac...
Dobro uređenje ne ovisi toliko o namještaju, ukrasima. Ako je prostor dobro dizajniran, sve će u njemu dobro izgledati. Ako nije, obična kocka/pravougaonik sa prozorom i vratima, u startu znaš da nema tu pomoći.
Kod nas sve niski plafoni, metar širok i visok prozor se smatra velikim
I šta ćeš ti tu izvoditi 
Dobro uređenje ne ovisi toliko o namještaju, ukrasima. Ako je prostor dobro dizajniran, sve će u njemu dobro izgledati. Ako nije, obična kocka/pravougaonik sa prozorom i vratima, u startu znaš da nema tu pomoći.
Kod nas sve niski plafoni, metar širok i visok prozor se smatra velikim
I još ba taj nizak plafon kad stave luster .. 
Prosječna spavaća soba u BiH u novogradnji izgleda ovako
I hajde ti sad od ovog napravi nešto
I hajde ti sad od ovog napravi nešto
.............................................................................................
krevet/lampa/ neka fotelja/ . stolich pored .. i to je to.. i da nije okrenuta na, pogled ... romantichni zalazak sunca..
.............................................................................................
Hoću da kažem da standard gradnje ne dozvoljava previše kreativnosti u uređenju.
Prosječna spavaća je 3, nekad i 2,5m puta 3 ili 4 metra. Jedva da možeš obići oko kreveta normalnog. Doslovno nemaš prostora najosnovnije staviti, a pogotovo izvoditi neke egzibicije dizajnerske.
Lako je kad imaš duplo veći prostor, ostakljenost i slično...
Pa onda mašti na volju

Prosječna spavaća je 3, nekad i 2,5m puta 3 ili 4 metra. Jedva da možeš obići oko kreveta normalnog. Doslovno nemaš prostora najosnovnije staviti, a pogotovo izvoditi neke egzibicije dizajnerske.
Lako je kad imaš duplo veći prostor, ostakljenost i slično...
Pa onda mašti na volju

.funkicja je. prespavati... dakle udoban krevet, jastuk, posteljina .... i blizina wc... i moze mali prozor..
meni je zbilja glupo, lezati u krevetu. piti jafu i gledati kako se ptichice igraju/ kreshte
na drvetu ispod/do spavache sobe..
..kuhinja i dnevni boravak su vech drugi pristup
meni je zbilja glupo, lezati u krevetu. piti jafu i gledati kako se ptichice igraju/ kreshte
Ev je Bella, for youBella wrote: ↑Fri Feb 28, 2025 6:00 pm.funkicja je. prespavati... dakle udoban krevet, jastuk, posteljina .... i blizina wc... i moze mali prozor..
meni je zbilja glupo, lezati u krevetu. piti jafu i gledati kako se ptichice igraju/ kreshtena drvetu ispod/do spavache sobe..

kad baja okrechi i osvjezi. ovako to izgleda. bez dekoracija na zidu... naravnoVjetar wrote: ↑Fri Feb 28, 2025 6:05 pmEv je Bella, for youBella wrote: ↑Fri Feb 28, 2025 6:00 pm.funkicja je. prespavati... dakle udoban krevet, jastuk, posteljina .... i blizina wc... i moze mali prozor..
meni je zbilja glupo, lezati u krevetu. piti jafu i gledati kako se ptichice igraju/ kreshtena drvetu ispod/do spavache sobe..
..kuhinja i dnevni boravak su vech drugi pristup![]()
![]()
o da, i sluzenja .kafe

. da, ne volim staklo... ni u kuchi.. kao i granit u kuhinji....
u centru Sarajeva, moze se nachi .prostran stan..
svodja mi se pod/ prozori///
https://scontent-mia3-2.xx.fbcdn.net/v/ ... e=67C8E4F0
https://scontent-mia3-2.xx.fbcdn.net/v/ ... e=67C8E4F0
Auuu… pretamno ..Još ako dan siv …Bella wrote: ↑Fri Feb 28, 2025 6:25 pmkad baja okrechi i osvjezi. ovako to izgleda. bez dekoracija na zidu... naravnoVjetar wrote: ↑Fri Feb 28, 2025 6:05 pmEv je Bella, for youBella wrote: ↑Fri Feb 28, 2025 6:00 pm.funkicja je. prespavati... dakle udoban krevet, jastuk, posteljina .... i blizina wc... i moze mali prozor..
..kuhinja i dnevni boravak su vech drugi pristup![]()
![]()
, polica. slika itd
o da, i sluzenja .kafe![]()
![]()
Svjetlost nema veze sa vremenom u kojem se ide na spavanje…
Meni trebaju svijetli zidovi …prozori bez zavjesa / paravana..
Meni trebaju svijetli zidovi …prozori bez zavjesa / paravana..
i to sve dok spavash..
.ochekujem da su ti ochi 'zatvorene'..
I spavaću sobu treba poraditi…
Oblačiti se…
Ne uđe se samo u nju da bi se prespavalo.
Oblačiti se…
Ne uđe se samo u nju da bi se prespavalo.
. zavisi. neko ima odvojenu sobu/closet za garderobu... nekome je odjecha na podu . po kuchi
ova crna boja zida. na moje iznenadjenje . daje vrlo ugodnu atmosferu. kao i u wc npr...
lichno nije kod mene. jer ne krechim kuchu..
ali da moram . 
ova crna boja zida. na moje iznenadjenje . daje vrlo ugodnu atmosferu. kao i u wc npr...
lichno nije kod mene. jer ne krechim kuchu..
Neko ima i uređaje / aparate za vježbanje / radni kutak…, tv..
. to se zove. zivi u garsonjeri.. nije za temu spavacha soba.. 
Zove spavaća soba
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 4 Replies
- 209 Views
-
Last post by Skitnica