Šta ste radili danas
Re: Šta ste radili danas
. suze radosnice. tj plakati . jer te neshto uveselilo do suza je ok. sve ostalo..
izbjegavati... 
.............................................................................................
Ma ja sam plačljiva i kad sam sretna i kad sam tužna. A i ne izbjegava mi se
Per aspera ad astra 
. 
.............................................................................................
Radila sama do 5:40. Kolega se trebo pojaviti oko 5pm, da bude tu zadnja 2 sata ali kasnio je.
Kod kuce se istusiram, i spustim u krevet. I dalje sam “slomljena” ili samo umorna, ne znam. Bole me kosti cini mi se.
I taman me pocelo “nosati”, sjetim se da moram srediti ono skidanje novca s bankom. Probala sama, sistem trazi da nazovem. I tako na telefonu skoro sahat.
Morali mi ponistiti kartice da bi sav novac dobila nazad.
I sad je to druga glavobolja - moram sve koji automatski skidaju pare s te kartoce obavijestiti o novoj kartici kad dodje.
Ja ne volim ove stvari
Glavobolja je bilo sta zvati.
Ali sto je, tu je.
Kod kuce se istusiram, i spustim u krevet. I dalje sam “slomljena” ili samo umorna, ne znam. Bole me kosti cini mi se.
I taman me pocelo “nosati”, sjetim se da moram srediti ono skidanje novca s bankom. Probala sama, sistem trazi da nazovem. I tako na telefonu skoro sahat.
Morali mi ponistiti kartice da bi sav novac dobila nazad.
I sad je to druga glavobolja - moram sve koji automatski skidaju pare s te kartoce obavijestiti o novoj kartici kad dodje.
Ja ne volim ove stvari
Glavobolja je bilo sta zvati.
Ali sto je, tu je.
Između ostalog..Oribala rernu, dugo odgađala - danas je sredila ko nova je.. 
Radila i sa posla otišla na vjenčanje prijateljici. Kuma kukala cijelu noć, pa sam preuzela njenu ulogu 
Per aspera ad astra 
Radila... Do 16h
Putovala do 8 naveče, iz Hrvatske kući 
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Vazdan, ali vazdan aktivna bila
Otisla do trgovine, trebale mi neke stvari za bastu.
U basti provela sigurno nekih 5-6 sati.
Stimalo mi je. Posadila paradajz i paprike.
Napravila kolacice. Ispekla hljeg. Napravila rizu.
Pripremila nam veceru na rostilju. Rostilj predhodno ocistila, zaboravila nakon zadnjeg koristenja.
Ves, podovi, usisavanje, pospremanje.
Frencica dolazila na kafu.
Roditelje nazvala.
Otisla do trgovine, trebale mi neke stvari za bastu.
U basti provela sigurno nekih 5-6 sati.
Stimalo mi je. Posadila paradajz i paprike.
Napravila kolacice. Ispekla hljeg. Napravila rizu.
Pripremila nam veceru na rostilju. Rostilj predhodno ocistila, zaboravila nakon zadnjeg koristenja.
Ves, podovi, usisavanje, pospremanje.
Frencica dolazila na kafu.
Roditelje nazvala.
Raspadala se od bolova u stomaku cijelu noć i dan. I kad prestane na 20-30 minuta spavala 
Per aspera ad astra 
jel to oni.zenski bolovi' ili
od sinoch . pravim fokaccu... trenutno je zadanjem dizanu... to mi je prva.
Per aspera ad astra 
gleda utakmice cili dan 
Morala sam napraviti 9 000 koraka.. tako da se to skupilo u hodu..i sasvim dovoljno za jedan doručak 
A zmije?
Uvijek me je bilo strah brati šparoge na Pag-u, upravo zbog njih
Uvijek me je bilo strah brati šparoge na Pag-u, upravo zbog njih
Nećeš vjerovati, uz cestu sam ih uočila i nabrala u malom grmu. Nemaš se čega bojati..samo trebaš imati neki štap 
Najprije ih očistim i skratim drvenaste dijelove. Zatim ih stavim u lonac s vrućom slanom vodom i blago ih prokuham nekoliko minuta dok ne omekšaju, Kada su šparoge gotove, ocijedim ih i stavljam na stranu.
U tavi zagrijem malo maslinovog ulja te dodam prokuhane šparoge. Lagano ih prepržim nekoliko minuta kako bi upile okus maslinovog ulja. Na kraju dodam dva jaja i sve zajedno lagano pržim . Ovako mi je najbrže i najbolje
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 507 Replies
- 14253 Views
-
Last post by Bella
-
- 289 Replies