Teorije zavjere COVID-19

Teme koje se odnose na pandemiju korona virusa i sve vezano za nju
Post Reply
User avatar
Vjetar
* * * * * *
Reactions: 1487
Posts: 2373
Joined: Wed Apr 15, 2020 11:57 am
Location: Na konju

Teorije zavjere COVID-19

Post by Vjetar »

Image

Koronavirus je stvorio poplavu teorija zavjere, dezinformacija i propagande, narušavajući povjerenje javnosti i podrivajući zdravstvene službenike. One se šire najviše putem društvenih mreža.

Jedna od najpopularnijih teorija zavjera o koronavirusu svakako je ona u kojoj se govori da 5G mreža može širiti koronavirus. Priča je postala viralna nakon što je jedan belgijski doktor tokom intervjua u januaru povezao 5G tehnologiju sa koronavirusom. The Guardian je izvijestio da je u sedam dana u Velikoj Britaniji uništeno barem 20 odašiljača mobilne telefonije. Zračenje 5G ne može prodrijeti u kožu ili omogućiti virusu da prodre. Nema nikakvih dokaza da bi 5G tehnologija uzrokovala ili pomagala širenju koronavirusa.

Kyiv Post pisao je o tome kako u Ukrajini postoje popularne dvije teorije zavjere. Jedna govori o tome kako je američki pisac misterija i naučne fantastike Dean Koontz u svom romanu iz 1981. godine predvidio pandemiju koja spominje virus zvan Wuhan-400. Druga teorija tvrdi da je koronavirus biološko oružje koje je procurilo iz tajne laboratorije u Wuhanu. Međutim, ove teorije zavjere su također postale popularne i širom svijeta. Prema izvještaju istraživačkog centra Pew u SAD-u, trećina anketiranih Amerikanaca vjeruje u teoriju zavjere da su Covid-19 stvorili ljudi u laboratoriji, dok 43% ispitanih vjeruje da se Covid-19 dogodio prirodnim putem.

S druge strane, postoje i teorije koje tvrde da su Amerikanci krivi za nastajanje virusa. Čak je i glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian rekao kako su Amerikanci donijeli virus u Kinu. Ova teorija bazira se na tome da su u Wuhanu prošle godine održane Vojne igre na kojima su sudjelovali i predstavnici iz velikog broja svjetskih država. Teoretičari zavjera tvrde kako su upravo Amerikanci možda dolazili na tržnicu Huanan i proširili zarazu. Kao “dokaz” tim tvrdnjama ističu da je pet nepoznatih vojnika tražilo pomoć u lokalnoj bolnici zbog nepoznatog virusa. Cilj Amerikanaca bi bio uzdrmati kinesku privredu i politički sistem. Toj teoriji ne ide u prilog što je taj virus izazvao štetu u cijelom svijetu, a vidimo i kako bi lako mogao izazvati i recesiju u samom SAD-u. Prepucavanja između Kine i SAD-a na političkoj razini dovela su i do protjerivanja novinara s jedne, ali i s druge strane, a Kinezi tvrde kako ih Donald Trump vrijeđa kada korona virus naziva “kineskim virusom”.

Nedavno se pojavila još jedna teorija zavjere prema kojoj je njemačka vlada još prije osam godina računala s mogućom pojavom nekog smrtonosnog virusa, nove varijante SARS-a, i to baš s Dalekog istoka, te da se očekuje sedam milijuna mrtvih u tri godine, nestašice hrane i preopterećeni zdravstveni sistem koji neće moći zbrinuti sve pacijente. Sada konspirolozi uzimaju taj dokument kao “krunski” dokaz da se sve znalo.

Teorija zavjere o tome kako je koronavirus zaobišao velike kineske gradove, kao što su Šangaj i Peking, također je netačna. Oba ova grada prijavila su slučajeve zaraze koronavirusom. Šangaj je zabilježio preko 600 oboljelih od Covida-19, dok je Peking zabilježio preko 580 slučajeva do 12. aprila ove godine, navodi se na stranicama kineske Nacionalne zdravstvene komisije, prenosi AFP.

Netačna je tvrdnja da “Bill Gates kaže da nema izlaska iz karantene bez vakcine s čipom ID2020”. U intervjuu za Financial Times objavljenom 2. aprila, Gates je rekao: “Stvari se neće uistinu vratiti u normalu sve dok vakcina ne bude dostupna praktički cijelom svijetu”. Kako navodi američki portal Media Matters, tvrdnja da Gates razvija vakcinu s čipom sedmicama kruži društvenim mrežama, a krivo interpretira pojedine njegove izjave i jedno istraživanje.

Teorija da ukoliko možete zadržati dah 10 sekundi bez ikakvih nelagoda potvrđuje da niste zaraženi koronavirusom, nažalost, je neosnovana. Još jedna od teorija koje su se širile društvenim mrežama, a koja je također netačna, jeste da bijeli luk štiti od infekcije koronavirusom. Svjetska zdravstvena organizacija je potvrdila da nema nikakvih naučnih dokaza da bijeli luk štiti od infekcije Covid-19. Društvenim mrežama u BiH i regionu širila se poruka u kojoj se tvrdilo da u Izraelu nema smrtnih slučajeva od COVID-19 i da su stanovnici/e Izraela “opušteni” oko ove bolesti jer piju vruću vodu sa limunom i sodom bikarbonom. Ovo je još jedna lažna vijest jer limun u kombinaciji sa sodom bikarbonom u toploj vodi nije lijek za COVID-19, a u Izraelu jesu zabilježeni smrtni slučajevi od ove bolesti. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) više puta je navela da lijek protiv bolesti COVID-19 još uvijek ne postoji, ali su klinička ispitivanja nekoliko lijekova su u toku. Tvrdnje da je opasno koristiti ibuprofen u jeku pandemije SARS-CoV-2 i dalje su nedokazane.
(Tačno.net)

Vjerujete li u neku od teorija koje svakodnevno dopiru do nas? Imate li neku svoju?

User avatar
Ptica bijela
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions: 169
Posts: 807
Joined: Fri Apr 17, 2020 12:12 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by Ptica bijela »

Nije isključeno da se iza paravana nešto dešava, ma pitanje je hoćemo li ikad saznati šta je istina. :)

Trenutnu situaciju koriste mnogi za svojih pet minuta slave, i zaista je teško u moru informacija i pored selekcije nelogičnih skontati šta bi moglo biti istina.
Mislim da su epidemiolozi najstručniji i njihovo mišljenje najviše uvažavam, mada se i oni razilaze u mišljenjima. Ono što kao laici o virusima svi znamo, imunitet igra glavnu ulogu, tako da izjave o razvijanju kolektivnog imuniteta imaju logike, nekako mi je prirodnije od svih vakcina ... :hm

E da, vezano za G5, ne vjerujem da ima veze sa virusom, ali i nisam se posebno informisala :fp , prije dan - dva sam pokušala, opet naletjela na nelogičnosti i odustala, pa sam pitala prijatelja za mišljenje ( njegovo područje ), pošto je imao više upita poznanika, napravio je video " Da li je G5 opasan?" , iako ga nisam stigla pogledati, podržala sam javnu objavu, sinoć ga je uplojdao na YT i poslao na provjeru, prvo slobodno vrijeme ću odvojiti da poslušam, što će mi biti podloga za daljnje informisanje ... :bc
1
1 Image
Ako neko igra da vas izgubi... Pusti nek' pobjedi....

User avatar
Wall-e
Junior
Junior
Reactions: 12
Posts: 36
Joined: Thu Apr 16, 2020 1:01 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by Wall-e »

Koronavirus: Biološko ratovanje ili prirodna bolest?

SAD će koristiti bilo koji mehanizam, uključujući biološko oružje, da unište svoje rivale poput Kine i izađu netaknute iz sukoba u kojem sudjeluju, najčešća je tvrdnja kada se porijeklo epidemije koronavirusa pripisuje Sjedinjenim Država, a ona je s nedavnom izjavom visokog dužnosnika ministarstva vanjskih poslova Kine izašla iz okvira pukih teorija zavjere, koje kolaju internetom od prvog dana kada se počelo opširnije izvještavati o situaciji u Wuhanu. Ipak, uzmimo sve te navode s rezervom, ali ništa nemojte a priori odbaciti kao „nemoguće“.

“Ni čovjeku, ni gomili, ni naciji se ne može vjerovati da djeluje humano ili da razmišlja razumno kada je pod utjecajem velikog straha”, rekao je veliki filozof Bertrand Russell.

Ovo je jedan od dokumenata u Americi o spomenutom fenomenu koji objedinjava političke, medicinske, socijalne, ekonomske, ljudske, vojne kategorije, s rezerviranim informacijama, budući da se velika većina medija fokusirala na zdravlje i pruža podatke, upozorenja i načine prevencije od širenja epidemije koronavirusa, ali bez istraživanja vjerojatnog umjetnog podrijetla, kome koristi, a čijem mentalnom ili ekonomskom zdravlju nanosi štetu, te čemu ova kolektivna histerija zbog aktualne i budućih pandemija.

Stoga je potrebno ukratko opisati ove aspekte koji omogućuju bolje razumijevanje ovog fenomena. Podsjećamo, ništa od navedenog nije dokaz da je COVID-19 dizajnirani virus za napad jedne sile na drugu, ali poslušajmo što se kaže na tu temu.

BIOLOŠKO RATOVANJE
Trenutno jedno od polja na kojima se u svijetu traži hegemonska nadmoć je izvan svih etičkih doktrina i odgovara biološkom ratu. U tom smislu, svjetska sila koja ulaže najveći iznos svog godišnjeg proračuna za financiranje znanstvenih programa koji istražuju patogene koji se mogu koristiti kao biološko oružje su Sjedinjene Države, koje stalno eksperimentiraju u zemljama među kojima se Kuba ističe kao predmet višestruko umjetno izazvane epidemije.

U ovom konkretnom slučaju treba napomenuti da u Wuhanu djeluje jedan od najsofisticiranijih bioloških laboratorija najviše razine biološke sigurnosti, stupnja 4, Wuhan BSL-4, koji pripada Institutu za virologiju Wuhan, koji eksperimentira s biološkim agensima koji predstavljaju visok pojedinačni rizik od zaraze.

Ovaj laboratorij radi s najopasnijim patogenima na svijetu, uključujući razne koronaviruse, poput SARS-CoV; akutni i teški respiratorni sindrom, MERS-CoV; respiratorni sindrom Bliskog istoka i mnogih drugih vrsta virusa. Sve se to radi pod nadzorom vlade Kine, ali i Svjetske zdravstvene organizacije u koju su uključeni virolozi iz Sjedinjenih Država, Kanade i Velike Britanije.

S prijenosom patenta 201-nCoV 2015. godine, ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Država laboratoriju Wuhan BSL-4, koji je potvrdio da je koronavirus 201-nCoV prvi put upoznat 1965. godine, ovlastilo je ne samo kineske znanstvenike da istražuju ovaj patogen koji bi mogao mutirati tijekom pokusa.

U 2018. godini, na jugu Kine, virolozi su otkrili 89 novih koronavirusa u šišmiša, prema američkom časopisu Journal of Virology i članku od 13. lipnja 2018., koji je imao isti receptor kao CoV-MERS. Istraživanje je financiralo i ministarstvo znanosti Kine, ali USAID i Nacionalni institut za zdravstvo SAD-a, koji je uvijek dijelio informacije o napretku u istraživanju zaraznih bolesti i biološkog oružja s Pentagonom. Ovi su podaci doveli d hipoteze da je virus pobjegao zbog nepažnje kineskih ili zapadnih virologa.

EKONOMSKI UČINAK
Hitna analiza podudarnost na prisiljava na proučavanje medijske kampanje koja upozorava na smrtonosnu bolest u Kini i izvanredno smanjenje potražnje za istočnim proizvodima.

Kao što je poznato rivalstvo SAD-a i Kine za svjetsko tržište, ogromni dug Amerike prema Kini, velika prodaja kineskih proizvoda diljem svijeta, unatoč izvanrednoj propagandi protiv njih, dovelo je do promjene ravnoteža snaga, što je nanijelo štetu američkoj trgovini.

Sada kada je dolar eksplodirao na ekstremni i umjetni način, nije nerazumno ovaj virus smatrati „oštrim mačem“, trendom koji se pojavljuje u trenutku kada je američki ministar trgovine prkosno izjavio za Fox News da bi bolest mogla pomoći programu „America First“, utjecajem na Kinu i povratkom tvornica u Ameriku.

Vrijedi napomenuti “velikodušnost” Europske unije koja će izdvojiti najmanje 25 milijardi eura za suočavanje s krizom Covid-19.

POLITIČKA I VOJNA NAMJERA
Trenutno svjedočimo brojnim sukobima u kojima sudjeluju SAD. Na ovaj ili onaj način Amerika ratuje protiv Sjeverne Koreje, Sirije, Iraka, Afganistana, Rusije, Kine, Venezuele, Irana, Jemena, Libije, Ukrajine, Palestine, što Pentagon prisiljava da stvori nove načine kako se izvući iz tih močvara, poput novih oružja u svemiru, oružja za masovno uništenje, špijunaže, ucjenjivanja i biološkog ratovanja.

Iz tog razloga, ne bi bilo iznenađujuće da se virus proširi u srce komercijalnih i vojnih aktivnosti američkih protivnika.

MEDIJSKI EFEKT
Što se tiče porijekla koronavirusa, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) odbacila je široko rasprostranjenu teoriju da se proširio na tržištu morske hrane ili životinja, a sada su mnogi međunarodno poznati znanstvenici iznijeli ideju da je virus bio rezultat bioinženjeringa. Francis Boyle sa Sveučilišta u Illinoisu utvrdio je da je “COVID-19 U Wuhanu sigurno oružje biološkog ratovanja i da Svjetska zdravstvena organizacija dobro zna što se događa u Wuhanu”.

Ova se teorija ne uzima u obzir zato što su „svjetski“ mediji ignorirali te informacije i američku biotehnološku kompaniju Moderna Inc., iz Norwooda u Massachusettsu, koja je, navodno, već poslala prvu seriju cjepiva protiv koronavirusa, nazvanu mRNA-1273, Nacionalnom institutu za alergijske i zarazne bolesti (NIAID), gdje su istraživači proveli prve testove na ljudima.

Kanadski portal Global Research tvrdi da ovaj virus zadržava karakteristike koje su jedinstvene i vrlo slične epidemiji SARS i MERS, te da “ima genetski materijal koji nikada ranije nije identificiran i koji nije povezan s bilo kojim poznatim životinjskim ili ljudskim virusom”.

Ukratko, agresivna kampanja koju organiziraju obavještajne agencije putem medija, kojima manipuliraju tri velike tvrtke koja kontroliraju svjetsko tržište informacija, a to su AP, Reuters i France Press, također je postigla trostruki učinak. Gotovo svi vjeruju da je Kina uzrokovala bolest, tako da, osim što je kriva za to, propada i njezino gospodarstvo, a cijelo čovječanstvo je uvjereno da će nestati samo da se sakrije društveno-znanstvena analiza fenomena.

MEDICINA
Koronavirus pripada opsežnoj obitelji virusa koji utječu na ljude i razne vrste životinja. Do sada je bilo šest poznatih sojeva koji su mogli zaraziti ljude, od kojih četiri uzrokuju gripu, uključujući i ozbiljni akutni respiratorni sindrom SARS, koji je pogodio Kinu 2002., te bliskoistočni respiratorni sindrom MERS, koji se 2012. pojavio u Saudijskoj Arabiji. Tada su provedena ispitivanja pokazala da je podrijetlo oba respiratorna sindroma šišmiš i da je ovo važan element koji se uzima u obzir kod novog koronavirusa nazvan COVID-19.

S tim u svezi, rad znanstvenika Fabija Arévala nudi jasan sinopsis spomenutog fenomena i svu potrebnu prevenciju.

LJUDSKA DOBROTA I ZLOBA
Znanstvene discipline, ali i religije su uspostavile vrlo precizne parametre u vezi s destruktivnim ili proaktivnim ponašanjem.

Plutokratske svjetske elite djeluju drugačije od običnih ljudi, budući da im profitni mentalitet zatamnjuje moralna načela i stoga ne prežu od ubojstava, prevara, ušutkavanja oponenata, uništavanja i zlostavljanja onih koji im se usprotive.

Ovo potvrđuje tezu da je moguće da se osmisli bilo koji mehanizam koji će pokopati konkurenta, bez obzira na broj žrtava ili uništenih obitelji, poput rata u Iraku s više od milijun i pol mrtvih, bez ikakvog drugog razloga osim profita. Stoga „zli duh“ postoji i često je uzrok situacija poput biološkog ratovanja.

Postoje dvije osnovne hipoteze o podrijetlu koronavirusa i stoga donošenje zaključaka treba biti posljedica koherentnog jedinstva svih fragmenata s provjerenim informacijama. Jedna dolazi iz medicinske znanosti, kao bolesti koja se rađa iz šišmiša ili mutacija virusa, koja se u ovom trenutku ne može izliječiti, a jedino je što možemo učiniti prevencija i pružanje adekvatne liječničke skrbi u bolničkim uvjetima, gdje to slučaj nalaže. Prema drugoj hipotezi virus je rođen u mreži koja je utkana u najmračnije laboratorije za biološko ratovanje, uzrokujući eksperimentiranje sa smrti, desetljećima i diljem svijeta, posebno u zemljama koje se protive neoliberalnom predatorskom kapitalističkom modelu, iako je potpuna kontrola tog oružja nemoguća i utječe na njih same.

Iznenadna stvar, što je više dodatak kao predviđanje, bila bi da se pandemija uskoro ugasi i ostane kao upozorenje koje je u osnovi dalo nepovezane zdravstvene rezultate .

Možda je ovo nova prilika da vladajuće elite i zemlje uključene u biološke ratove shvate štetu koju čovječanstvu mogu nanijeti i da primjena biološkog oružja, dugoročno, može ugasiti ljudski život na planeti. Danas je prevencija, utemeljena na velikodušnosti i ljubaznosti, ljudska obveza za ovaj hitni zadatak i na tom će polju neke zemlje dobiti najveće ocjene, a neke će zaraditi kritike i bit će omrznute od velikog broja nacija, bez obzira na porijeklo koronavirusa.

(logicno.com)

User avatar
blackadder
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions: 443
Posts: 729
Joined: Sat Apr 18, 2020 4:24 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by blackadder »

Mene samo zanima jel i ostale zemlje kao nasa, svakog ko umre pa makar ga kamion pregazio pisu kao od posljedica korone ako je bio zarazen koronom? Negdje sam cuo to nedavno, da ako je neko testiran na koronu i bio je pozitivan, i nakon nekog vremena opali ga srcani, koji nikakve veze sa koronom nema, ili je imao rak ili tako nesto - zbog tog pozitivnog testa na koronu njemu ce se pisati uzrok smrti korona. :a/

User avatar
Kamilica
Stručnjak
Stručnjak
Reactions: 1954
Posts: 4172
Joined: Sun Apr 19, 2020 12:15 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by Kamilica »

Ma sasvim je svejedno, onom što umre, šta će pisati.
Mada za određene statističare može biti i od važnosti.

User avatar
blackadder
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions: 443
Posts: 729
Joined: Sat Apr 18, 2020 4:24 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by blackadder »

Ne znam, njima jeste svejedno. Ali stvara se slika da je puno vise umrlo od korone, nego sto realno jeste. To je problem

User avatar
Kamilica
Stručnjak
Stručnjak
Reactions: 1954
Posts: 4172
Joined: Sun Apr 19, 2020 12:15 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by Kamilica »

blackadder wrote:
Wed Apr 22, 2020 11:07 pm
Ne znam, njima jeste svejedno. Ali stvara se slika da je puno vise umrlo od korone, nego sto realno jeste. To je problem
Možda, mada i da je manji broj umrlih i dalje bi ove mjere bile na snazi. Čisto da se ne optereti zdravstvo.
1
1 Image

Sjena
Junior
Junior
Reactions: 7
Posts: 17
Joined: Wed Apr 22, 2020 6:28 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by Sjena »

Teorija zavjere nije teorija nego činjenica. Problem je sto čovječanstvo nije spremno pogledati istini u oci. Suočiti se. Iz tog razloga ostaje samo teorija, na zalost. Gdje je kvaka? U traženju krivca. Pre pre pre bolno je uvidjeti da smo mi ti koji smo stvorili svijet ovakav kakav jeste. Činjenično stanje globalno gledajući je mnogo gore nego sto izgleda! Ni za to nemamo hrabrosti. Boli, znam.

A šta ćemo, tako je kako je -kažemo. Ne mogu nista promijeniti, svi to rade - kažemo. I ovdje vas moram razočarati. Možemo. Kako? Početi od samih sebe!

Ja skoro 20 godina ne gledam televizor, jer znam da mediji ispiraju mozgove i prikazuju samo ono sto nekome odgovara. Da li to znaci da nisam informirana? Ne! Filtriram informacije iz pouzdanih kanala.

Živim u skladu sa prirodom, u granicama mogućnosti. To sto “svi” ili velika većina živi materijalizam, ne znaci da ja moram.

Odgojila sam, i dalje odgajam troje djece. Znaci li to da nisu gledale televizor? Naravno da ne. Izabrane filmove i dokumentarce, u skladu njihovih godina i interesovanje. Nikada nisu dobile ono sto su željele (sto većina djece ima, sto je “normalno”) nego sam pričala sa njima. Znaci li to da moja djeca nisu imale igračke? Naravno da ne. Zaboravljena riječ na ovoj planeti je - NE. Ne svemu onome sto nije ok i sto ne vodi ka dobrom.

Vrijeme je da prestanete razmišljati, diskutirati i filozofirati. Počnite živjeti! Svaki pojedinac je dio lanca i prijeko potreban, ne umanjujete svoju vrijednost. Treba nam vise ljudi da bi dosegnuli kritičnu masu za kvantni skok.

Prvi korak ka tome je izbor. Izbor između ljubavi i straha. Kada kažem ljubav, ne mislim na romantičnu ljubav - nego ljubav koja otvara Put ka Istini. Ovdje smo gdje jesmo jer ljudi žive u strahu. Strah zarobljava. Strah zatvara. Kroz strah ne možemo stići do Istine.

Koliko vas je spremno za takvu promjenu?

#samoKazem #samoPitam
1
1 Image

User avatar
Ton
Aktivan član
Aktivan član
Reactions: 207
Posts: 281
Joined: Fri Apr 17, 2020 7:34 am

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by Ton »

Sjena wrote:
Sun Apr 26, 2020 1:59 pm
Koliko vas je spremno za takvu promjenu?
Realno, koliko nas je spremno za takvu promjenu?
Većina ljudi se neće uhvatiti u koštac sa nečim što iziskuje napor, već će ići linijom manjeg otpora. Odnosno - kud svi Turci, tu i mali Mujo. Svjesni smo svi da mnogo toga ne valja, ali pristajemo na to, jer nam se borba da se to promjeni čini preteškom i većinom, uzaludnom.

Onda da se vratim pitanju - koliko ćemo promijeniti time što ćemo se mi promijeniti, ako većina ostalih neće? :-?

User avatar
Ptica bijela
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions: 169
Posts: 807
Joined: Fri Apr 17, 2020 12:12 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by Ptica bijela »

Sjeeenaaaa.... Lajkam te... ❤️
Ako neko igra da vas izgubi... Pusti nek' pobjedi....

User avatar
Ptica bijela
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions: 169
Posts: 807
Joined: Fri Apr 17, 2020 12:12 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by Ptica bijela »

Vaše mišljenje na ovo??



Lud, zbunjen, nenormalan... :DE
Ako neko igra da vas izgubi... Pusti nek' pobjedi....

User avatar
gripen
Stručnjak
Stručnjak
Reactions: 529
Posts: 1289
Joined: Fri May 01, 2020 5:02 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by gripen »

Nisam preslusao.
Medjutim,danas citam izjavu Makrona,president of Francia ....
Veli,posle ove posasti,nema vracanja na staro,stare navike i obicaje civilnog zivota.
To me uvjerilo u moje sumnje u ovu halabuku,da su iza mnogo krupnije stvari,gluho bilo.
Vjerujem,da su vrlo moguci buntovi,otpori toj diktaturi.

User avatar
Ema
Član
Član
Reactions: 17
Posts: 62
Joined: Thu Apr 16, 2020 5:02 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by Ema »

Šta misliš da nam slijedi? Neki novi poredak i drugačiji način života, koji će moćnici nametnuti? Koronom su nam to nametnuli, ali ako i jeste zavjera, neće valjda uvijek koristiti takvo oružje da održe takav poredak :roll:

User avatar
gripen
Stručnjak
Stručnjak
Reactions: 529
Posts: 1289
Joined: Fri May 01, 2020 5:02 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by gripen »

Ema wrote:
Sat May 02, 2020 11:18 pm
Šta misliš da nam slijedi? Neki novi poredak i drugačiji način života, koji će moćnici nametnuti? Koronom su nam to nametnuli, ali ako i jeste zavjera, neće valjda uvijek koristiti takvo oružje da održe takav poredak :roll:
vrlo izvjesno...
do nas je,kako cemo to prihvatiti,oblikovati
postoje mnogi scenariji,a covjek je navikao,i moze da zivi i funkcionira samo kao covjek.... naravno civilizovanim zivotom ...

Sjena
Junior
Junior
Reactions: 7
Posts: 17
Joined: Wed Apr 22, 2020 6:28 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by Sjena »

Ptica bijela wrote:
Wed Apr 29, 2020 5:53 pm
Sjeeenaaaa.... Lajkam te... ❤️
🙏 💜

Sjena
Junior
Junior
Reactions: 7
Posts: 17
Joined: Wed Apr 22, 2020 6:28 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by Sjena »

Onda da se vratim pitanju - koliko ćemo promijeniti time što ćemo se mi promijeniti, ako većina ostalih neće? :-?
[/quote]

Ne možemo i ne treba da se mijenjamo zbog drugih.

Pitanje je za šta se mi odlučujemo, svaki dan ponovo.

Uvijek imamo izbor. Uvijek. Izbor slobodne volje.

Šta ja mogu doprinijeti kosmosu svojim postojanjem?

Krijem li se iza mase ili sam spreman/na preuzeti odgovornost u svoje ruke?

#samoKažem

User avatar
redoxid
Aktivan član
Aktivan član
Reactions: 92
Posts: 363
Joined: Sat Apr 25, 2020 12:45 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by redoxid »

Ja nista ne vjerujem u ovu Koronu.

User avatar
Mina
Stručnjak
Stručnjak
Reactions: 693
Posts: 1520
Joined: Thu Apr 30, 2020 6:36 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by Mina »

Ne vjerujem ti :/*
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust

User avatar
blackadder
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions: 443
Posts: 729
Joined: Sat Apr 18, 2020 4:24 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by blackadder »

Sjena wrote:
Sun May 03, 2020 10:44 am

Krijem li se iza mase ili sam spreman/na preuzeti odgovornost u svoje ruke?
Bolje se kloniti mase :-?

Sjena
Junior
Junior
Reactions: 7
Posts: 17
Joined: Wed Apr 22, 2020 6:28 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by Sjena »

blackadder wrote:
Tue Aug 11, 2020 10:45 pm
Sjena wrote:
Sun May 03, 2020 10:44 am

Krijem li se iza mase ili sam spreman/na preuzeti odgovornost u svoje ruke?
Bolje se kloniti mase :-?


Dio mase smo svakako, pitanje je kako zadrzati autenticnost.

Biti dio a ne pripadati mu, kako?

User avatar
Kamilica
Stručnjak
Stručnjak
Reactions: 1954
Posts: 4172
Joined: Sun Apr 19, 2020 12:15 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by Kamilica »

Sjena wrote:
Sun Mar 05, 2023 3:51 pm
blackadder wrote:
Tue Aug 11, 2020 10:45 pm
Sjena wrote:
Sun May 03, 2020 10:44 am

Krijem li se iza mase ili sam spreman/na preuzeti odgovornost u svoje ruke?
Bolje se kloniti mase :-?


Dio mase smo svakako, pitanje je kako zadrzati autenticnost.

Biti dio a ne pripadati mu, kako?
Ajooj, nece ti odgovoriti. "Redovan" je kao i ti :_)
1
1 Image

Sjena
Junior
Junior
Reactions: 7
Posts: 17
Joined: Wed Apr 22, 2020 6:28 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by Sjena »

Kamilica wrote:
Sun Mar 05, 2023 6:30 pm
Sjena wrote:
Sun Mar 05, 2023 3:51 pm
blackadder wrote:
Tue Aug 11, 2020 10:45 pm

Bolje se kloniti mase :-?


Dio mase smo svakako, pitanje je kako zadrzati autenticnost.

Biti dio a ne pripadati mu, kako?
Ajooj, nece ti odgovoriti. "Redovan" je kao i ti :_)

hvala na informaciji, znaci :hm stize odgovor za tri godine :DD

User avatar
Kamilica
Stručnjak
Stručnjak
Reactions: 1954
Posts: 4172
Joined: Sun Apr 19, 2020 12:15 pm

Re: Teorije zavjere COVID-19

Post by Kamilica »

Sjena wrote:
Sun Mar 05, 2023 3:51 pm


hvala na informaciji, znaci :hm stize odgovor za tri godine :DD
Tako nekako :D/
1
1 Image

Post Reply