Osmjeh..

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Osmjeh..

Unread post by Skitnica »

Svi ga imamo, samo sto ga neki rijetko koriste, a drugi opet svakodnevno.. :D

Nema ljepse osobe od nasmijane...
Slažete li se samnim.. ;)

Jeste li vi cesto nasmijani..mislim sa osmjehom na licu, ne mislim da se smijete ono beze za sve i svašta.. :D/

Koliko je stvarno važno da budemo nasmijani i pozitivni? :DE

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Re: Osmjeh..

Unread post by dezire »

Uglavnom :) jesam
Lijep je osjećaj,kad nekome namrgođenom,dođeš sa osmjehom i ignoriraš
njegovu ,,nadrndanu,,facu.
Točno vidiš,da ti ,,ne može ništa,,
:D

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Najbolje i jeste se naoružati osmjehom.. :D

Ja poznajem osobe koje nikad..I to bas nikad sa osmjehom vidjela nisam.. ja ne znam kako se vide dok se ogledalu takve face....

Ja često i sama sebi osmjeh nabacim gledajući se a da neću drugom... uz osmjeh i nasmijane osobe cijeli dan mi bude prijatniji.. :DE

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Skitnica wrote:
Fri Jan 08, 2021 9:27 am

Ja poznajem osobe koje nikad..I to bas nikad sa osmjehom vidjela nisam.. ja ne znam kako se vide dok se ogledalu takve face....

Ja često i sama sebi osmjeh nabacim gledajući se a da neću drugom... uz osmjeh i nasmijane osobe cijeli dan mi bude prijatniji.. :DE
Izgledaju ozbiljnije,kad su bez osmijeha a to daje na vrijednosti i ,,visini,, :hahah
Puno puta mi se dogodilo,na poslu,da ljudi misle da je kolegica, koja je 6 g.mlađa...
zapravo starija i na većoj funkciji. Upravo zbog te ozbiljne face.
Spontanost i osmijeh-moje glavno oružje protiv godina :hahah

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Takvi kod mene gube sve vrijednosti.. ne znam o kome da je riječ..

A ne očekujem sada kako rekoh da mi se smije hahaha hihi..

"Dobar dan" uz osmjeh je puno prijatniji... svima.. :D

Ina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Ina »

Inače sam stidljiva.. Ko bi rek'o.. :D
Što vuče i svoju dozu ozbiljnosti.

Poslovni svijet zahtjeva općenito osmijeh od uha do uha, toliko da se ljudi užive da nekad ne znaju ni sami raspoznati vlastito realno unutarnje stanje. I to se primijeti i na njihovim facama. S osmijehom ili bez.

S prijateljima i bližnjim sam u otkačenom ritmu.. :hahah

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Za sve treba imati -mjeru :D
Tako i za osmijeh
Ne bih generalizirala sve niti u poslovnom svijetu! Jedno je izvještačeni osmijeh,koji je neprirodan
i odmah uočljiv,kao takav
A drugo je prirodan osmijeh,povezan sa spontanošću,o kojem ja govorim!
Kad si pristupačan, kad ne ,,mrziš,,cijeli svijet,kad voliš svoj posao i komunikaciju s ljudima....

Ina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Ina »

Mislim da je izvjestacenost u poslovnom polju prisutna, jer je na neki način istrenirana.
Nismo roboti i sva realna osjećanja ni ne možemo (niti bismo trebali) ispoljavati.

Spontanost se primijeti i po energiji. Razumijem o čemu govoriš.

Gotov svako jutro, u blizini škole susretnemo jednog penzioniranog čiku. Volantira da djeca pređu preko pješačkog. Uvijek ga pozdravim. Najprije u znak zahvalnosti za ono što radi. On dugoo dana ništa nije govorio. Samo bi sasvim malo kao klimnuo glavom. Imala sam osjećaj da govori: Hajde više požuri.. Prelazi :hahah
Neki dan, poslije ovih praznika.. Docek'o me sa dobro jutro i razvučenim ustima.
I stvarno mi bilo milo. Ja ono ostala.

Isto tako sretnem i jednu tetu, puno mlađu.
Jedan dan nasmijana pozdravi.. Drugi kao da te ne poznaje. I sve tako. Nju namjerno pozdravim uz blagi smiješak (ona to vjerovatno ni ne čuje)i kad je nadrndana. 😁Osjećam da je iskrena u onim pozitivnijim trenutcima. Kako i u negativnim.

optimist
Intern
Intern
Reactions:

Unread post by optimist »

Ništa nas ne koštaju, mnogo toga nam donose, te tri riječi:
Oprosti!
Hvala!, i
Molim!,
uz osmjeh na sve to dolazi kao "šlag na tortu".
Lp.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Skitnica wrote:

hm, ne mogu se sjetiti.. ceprkam -da li poznajem nekoga - ne nasmijanog--a , da je trebao da se smije... :hm

..da, selfie clanova foruma, ima - bez osmijeha... al' to bi trebalo biti i razumljivo.. zbog imidza, treme tokom slikanja..itd..

..u usluznim djelatnostima.. ockujem vedar izgled- ne mora biti osmjeh ali, oci mogu biti nasmijene... ako su zbilja..

..mislim da je tvoj selfie --jako ozbiljan bio.. :))D :hahah
.............................................................................................Image

Banshee
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Banshee »

Pa ne znam baš to za poslovni svet, mislim da ne treba generalizovati. Neprimereno bi meni bilo da se kezim na primer kada radim sa korisnicima, bilo da oni dođu da se obrate za pomoć ili da sam na terenu. Spontana sam, ljudi osete jesi li dobronameran i da li ih razumeš, ma ne mora ni da ih razumeš, makar se trudiš da ih saslušaš i ako već ne možeš da im pomogneš da im daš savet šta dalje... Nisam jednom čula hvala za to što sam imala strpljenja da ih slušam sve šta im je na duši.
A i sa saradnicima, znam da se našalim i nasmejem ali opet zavisi od situacije, nekad bi bezveze bilo ceriti se kad se razmatra nešto ozbiljno :jbg
S prijateljima uglavnom, od prve reči uz osmeh :)

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Bella wrote:
Sun Jan 10, 2021 12:43 am
Skitnica wrote:

hm, ne mogu se sjetiti.. ceprkam -da li poznajem nekoga - ne nasmijanog--a , da je trebao da se smije... :hm

..da, selfie clanova foruma, ima - bez osmijeha... al' to bi trebalo biti i razumljivo.. zbog imidza, treme tokom slikanja..itd..

..u usluznim djelatnostima.. ockujem vedar izgled- ne mora biti osmjeh ali, oci mogu biti nasmijene... ako su zbilja..

..mislim da je tvoj selfie --jako ozbiljan bio.. :))D :hahah
Da..jer sam nasuprot smaetphona..a ne osobe.. I glupo mi se smješkati smartphonu.. :fpalm

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Onaj,tko se opušteno smiješi-raspolaže unutarnjim mirom :)

Na drugoj strani,postoje ljudi,koji su tako umorni,da vam ni osmjeh ne mogu dati. Podajte im ga zato vi,jer je on najpotrebniji onima koji se više ne mogu ili ne znaju osmjehnuti!

On obogaćuje onoga tko ga prima,a ne osiromašuje onoga tko ga daje-E.W.Reiller

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Skitnica wrote:
Sun Jan 10, 2021 9:27 am

Da..jer sam nasuprot smaetphona..a ne osobe.. I glupo mi se smješkati smartphonu.. :fpalm
..razumijem... no, shaljemo sliku -nekome- osobi/ma......ako nije za sliku -licne/ pasosha... ili ako zelimo takvu -bez smijeha ok --inace.... :hm
.............................................................................................Image

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Bella wrote:
Sun Jan 10, 2021 2:34 pm
Skitnica wrote:
Sun Jan 10, 2021 9:27 am

..razumijem... no, shaljemo sliku -nekome- osobi/ma......ako nije za sliku -licne/ pasosha... ili ako zelimo takvu -bez smijeha ok --inace.... :hm
Jedno je poslati selfie mami.. sestri, prijateljici.. . nekome bliskom...I postati selfie na drustvene mreže/ forum..

Sve je to individualno.. i kome zelimo osmjeh uputiti i znaci li nam sta taj osmijeh koji ne mora da znači da je spontan.. osmjeh na selfijima ..I nije neko mjerilo vedrine.. :D/

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Skitnica wrote:
Sun Jan 10, 2021 5:38 pm

Jedno je poslati selfie mami.. sestri, prijateljici.. . nekome bliskom...I postati selfie na drustvene mreže/ forum..

Sve je to individualno.. i kome zelimo osmjeh uputiti i znaci li nam sta taj osmijeh koji ne mora da znači da je spontan.. osmjeh na selfijima ..I nije neko mjerilo vedrine.. :D/
..hm.. ako nismo vedre i ako ne moramo nesto raditi kao sto je selfie--za forum/fb/ig.. onda se necemo slefijati ili hocemo- i pokazemo kako se trenutno osjecamo.. saljnemo poruku- ovakva sam ovog trenutka.... sto je ok --- dakle ima osoba koje se ne smiju/ nisu nasmijane, jer nemaju razloga. tako gledamo i druge oko nas- ako se ne smiju -- tebi licno su cudne.. :/*
. ne razumijem sta znaci-- 'kako se vide dok ogledaju..'

Vanilla
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Vanilla »

Osmijeh je sevap, i uputiti i kad nama neko uputi ❤ Uvijek cekam osmijeh a ako ga nema, ja fino trazim 😊
Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem.
Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću.
Došlo mi je da idem i ja idem kao lud
- unutra u mene.

🍀

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Bella wrote:
Sun Jan 10, 2021 6:18 pm

..hm.. ako nismo vedre i ako ne moramo nesto raditi kao sto je selfie--za forum/fb/ig.. onda se necemo slefijati ili hocemo- i pokazemo kako se trenutno osjecamo.. saljnemo poruku- ovakva sam ovog trenutka.... sto je ok --- dakle ima osoba koje se ne smiju/ nisu nasmijane, jer nemaju razloga. tako gledamo i druge oko nas- ako se ne smiju -- tebi licno su cudne.. :/*
. ne razumijem sta znaci-- 'kako se vide dok ogledaju..'
Pisala sam o osobama koje provedu cijeli dan na radnom mjestu bez osmijha...mozda cak i van radnog mjesta djeluju tako..ne znam .. i uzimas za primjer selfie na kojem sam ti djelovala ozbiljno, mada kako vec rekoh.. selfie ne pokazuje ono sto zapravo jesmo....sta da sam ispalazila jezik, iskolacila oci i sl.. :D/ da li bi pokazala vedrinu i pozitivno raspolozenje .. :D/ mozda..bi kao i sto ne bi.. ali na radnom mjestu, necemo takvim izrazom lica pokazivati kakvi smo kao sto na selfijima se pokazuje..

ne razumijem sta znaci-- 'kako se vide dok ogledaju..'
Da li se nekad sami sebi nasmjese..na to sam mislila, bar dok se ogldaju.. :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Pisala sam o osobama koje provedu cijeli dan na radnom mjestu bez osmijha...mozda cak i van radnog mjesta djeluju tako..ne znam .. i uzimas za primjer selfie na kojem sam ti djelovala ozbiljno, mada kako vec rekoh.. selfie ne pokazuje ono sto zapravo jesmo....sta da sam ispalazila jezik, iskolacila oci i sl.. :D/ da li bi pokazala vedrinu i pozitivno raspolozenje .. :D/ mozda..bi kao i sto ne bi.. ali na radnom mjestu, necemo takvim izrazom lica pokazivati kakvi smo kao sto na selfijima se pokazuje..
..pojasnila si..... atmosfera na poslu.... pa bilo bi mi mozda cudno-ako je neko ispricao shaljiv dogadjaj, vic etc.... ako se i ne nasmjesi....a, ako je radna atmosfera.... suti i radi- hm ima i takvih.. ne zele prisne odnose... tako bi ih okarakterisala...
..kao i ja tebe.. :hahah na selfie si ozbiljana u privatnom zivotu - kazes da cinish sve, da si nasmijana.. :_) hm, zasto nas kaznjavash :D/ :hmn
Da li se nekad sami sebi nasmjese..na to sam mislila, bar dok se ogldaju.. :D
ne znam... mislim da bi bilo malo za zapitati se, ako se osobe gledaju u ogledalo i smjeskaju se.. jedino. ako treniraju neki - spacifican smjeshak -da bi ga negdje lansirale :DE :D/

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Ja i dok tebe čitam na ovoj temi smješkam se.. :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

.ja ne.. :hahah ... a, ne vidim razlog.zasto bi se ti smjeshkala. pak......osim.... :hm - neka ostane na tome..