U sjeni proslih vremena
U sjeni proslih vremena
Prosla vremena, iako mozda daleka, nisu nestala, ona su sa nama, u formi predmeta koje cuvamo, pjesama koje slusamo, ili cak obicaja koje prenosimo s generacije na generaciju.
Svaka stvar nosi sa sobom pricu, uspomenu, osjecaj. Kroz te predmete, prosla vremena postaju prisutna u nasem svakodnevnom zivotu.
Proslost nije samo nesto sto prolazi, ona ostaje s nama, uvijek u nekoj "sjeni", ali uvijek prisutna, u malim, gotovo nevidljivim detaljima svakodnevnog zivota.
Svaki predmet / pjesma je vezan je za odredeni trenutak, mjesto i ljude...
Pa da se malo vratimo u proslos kroz predmete, pjesme..
Imate li nesto iz proslosti sto cuvate, koristite ?
Hajmo malo u proslost kroz sliku...
Tv bez daljinskog...

Telefoni..

Licne karte..

A tek novcanice..

Svaka stvar nosi sa sobom pricu, uspomenu, osjecaj. Kroz te predmete, prosla vremena postaju prisutna u nasem svakodnevnom zivotu.
Proslost nije samo nesto sto prolazi, ona ostaje s nama, uvijek u nekoj "sjeni", ali uvijek prisutna, u malim, gotovo nevidljivim detaljima svakodnevnog zivota.
Svaki predmet / pjesma je vezan je za odredeni trenutak, mjesto i ljude...
Pa da se malo vratimo u proslos kroz predmete, pjesme..
Imate li nesto iz proslosti sto cuvate, koristite ?
Hajmo malo u proslost kroz sliku...
Tv bez daljinskog...

Telefoni..

Licne karte..

A tek novcanice..

Re: U sjeni proslih vremena
Per aspera ad astra 
Vjerovatno drzi stabilnost zglobovima i mogla se nositi ljeti / zimi.Kazu da su bile vrlo udobne..
Ne znam proizvode li se jos.. bas cu pogledati..
Najpopularnija obuća radnica s ovih prostora nastala je 1968. godine te je lani proslavila pola stoljeća postojanja. Razvijao ju je godinu dana tim stručnjaka na čelu sa zagrebačkim ortopedom dr. Brankom Strinovićem. Borosana je stvorena prema anatomskim svojstvima ženskog stopala čime se postigla uspješna kontrola svih njegovih bitnih dijelova. Bila je to isključivo namjenska obuća kreirana za žene koje dugo stoje ili mnogo hodaju.
U prvim godinama dnevno se proizvodilo 1.600 pari Borosana. Bile su samo u bijeloj i plavoj boji, a crne su se pojavile krajem 80-ih. Sredinom 70-ih i početkom 80-ih proizvodnja Borosane dosegnula je svoj maksimum. Tijekom jedne smjene, za osam radnih sati, proizvodilo se čak tisuću pari, što je godišnje prelazilo 500 tisuća pari. Nakon uspješnog redizajna Startasica, 2008. godine odlučilo se i Borosanama dati novi dizajn platna. Povratak u redizajniranom izdanju od Borosane kao primarno radne obuće napravio je udobni modni dodatak.
Ostala je ista kao i prije 50 godina, izrađena ručno od prirodnih materijala, prema anatomskim svojstvima ženskog stopala. No, jubilarna Borosana ipak ima novu tabanicu za još veću udobnost. Među onima na ptice, točkice i jadranske ježiće, dizajnom se posebno ističu “slavonske” Borosane s motivom narodne nošnje, osmišljene posebno za 53. Vinkovačke jeseni.

Vidljela sam ima ih i sad kupiti 40 Eura ...
U prvim godinama dnevno se proizvodilo 1.600 pari Borosana. Bile su samo u bijeloj i plavoj boji, a crne su se pojavile krajem 80-ih. Sredinom 70-ih i početkom 80-ih proizvodnja Borosane dosegnula je svoj maksimum. Tijekom jedne smjene, za osam radnih sati, proizvodilo se čak tisuću pari, što je godišnje prelazilo 500 tisuća pari. Nakon uspješnog redizajna Startasica, 2008. godine odlučilo se i Borosanama dati novi dizajn platna. Povratak u redizajniranom izdanju od Borosane kao primarno radne obuće napravio je udobni modni dodatak.
Ostala je ista kao i prije 50 godina, izrađena ručno od prirodnih materijala, prema anatomskim svojstvima ženskog stopala. No, jubilarna Borosana ipak ima novu tabanicu za još veću udobnost. Među onima na ptice, točkice i jadranske ježiće, dizajnom se posebno ističu “slavonske” Borosane s motivom narodne nošnje, osmišljene posebno za 53. Vinkovačke jeseni.

Vidljela sam ima ih i sad kupiti 40 Eura ...
Proizvodi li se još ima li ga u prodavnicama ?
A kako se ovo volilo uz toplu kiflu
Bas mi zao sto nikada nisam imala prilike voziti ga…
a nisam vidjela ni da ih ima iznajmiti… :m.
Vozio
Nekako dodje do 80km/h, sve preko je dabogda
Ali je upravo u tome i ćeif
Ali je upravo u tome i ćeif
Ma to je za izlete… malo brže od bicikla…
Bas mi je Cool to auto..
Bas mi je Cool to auto..
Fićo je bio onako kul, ali stojadin je realno bio auto koje je pokretalo bivšu Jugu.
Yugo je bio smeće, stojadin je bio fkt solidan.

Na ovakvom sam se naučio voziti, još sa 13 godina
Yugo je bio smeće, stojadin je bio fkt solidan.

Na ovakvom sam se naučio voziti, još sa 13 godina
Pojam policije za današnjicu.

Autoritet, strahopoštovanje/poštovanje i efikasnost 10/10
Opremljenost 1/10
Današnja policija:
Autoritet, strahopoštovanje/poštovanje i efikasnost 1/10
Opremljenost 10/10
Autoritet, strahopoštovanje/poštovanje i efikasnost 10/10
Opremljenost 1/10
Današnja policija:
Autoritet, strahopoštovanje/poštovanje i efikasnost 1/10