Magazin

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Magazin

Unread post by Bella »

Što bi Hrvati s brdo novca? Otvorili bi pizzeriju, kupili pršut... Izjave su vrh
"OTVORIO bih pizzeriju u centru Zagreba, prodavao pizzu ispod cijene dvije godine da uništim konkurenciju, proširio posao i kandidirao se na lokalnim izborima."

Ovo nije nečiji poslovni plan, nego stvaran odgovor na vječno pitanje iz snova: Što bi netko napravio da osvoji velik dobitak? Inspiraciju smo pronašli na domaćoj varijanti Reddita, kolokvijalno poznatom hredditu.

Od kupovine stana do toga da bi netko jednostavno "otišao lagano se odmoriti i odspavati", domaći forumi već godinama vrve duhovitim i iskrenim reakcijama na scenarij u kojem bi se naglo obogatili.

Jedna Dalmatinka kaže da bi kupila "stan i cili pršut", dok drugi korisnik Reddita iskreno priznaje da bi kupio sve "Sims 4" ekspanzije koje si nikad nije priuštio.

Neki su praktičniji: "Vratio bih roditeljima kredite i išao na put oko svijeta, odmah sad", piše jedan forumaš.

Drugi, nešto skromniji, kaže: "Prvo bih se naspavao, bez budilice, bez stresa. To mi je najveći luksuz."

:hm
Psiholozi to zovu efekt iznenadnog bogatstva (eng. sudden wealth effect) koji može privremeno promijeniti ponašanje, ali i pomoći ljudima da se nakratko osjećaju istinski slobodno od briga.
. nakratko... ovaj s pizzerijom je 'opasan'.. ujedno slika i prilika .danashnjih politichara.. :-?
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

O ovakvim temama se rijetko govori u našoj javnosti, što ne čudi - jer ove osobe često, zbog osude javnosti, ne govore te "pate u tišini". Muhić je još kao beba ostavljen u amanet bolničkom osoblju koje se brinulo za njega mjesecima. Onda se u njegov život umiješao "prst sudbine" te je uskoro usvojen.
:hm
.............................................................................................Image

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Ne mogu da vjerujem da se ljudi jos uvijek pale na iste stvari od prije 30 godina :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

objasni .'pale'. :-?

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Pa ovo cetnicko kopile.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. i shta ti je tu ..cudno?

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

nista, zaboravi :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
zaboravi ti. shta se kachis s upadicama. bez obrazlozena..
o silovanim zenama kojih je od 12.000 do 50.000. je tabu situacija .a o genocidu od 6,838 plus mushkaraca. chitamo svaki dan..

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

omg, bjezim ja odavde :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

ovo dvoje zamijenili .. Bena i Jennifer :-? sve neshto zure. frka trka :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Holivudski pajaci

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
Osnivač aplikacije Telegram Pavel Durov (40) otkrio je da ima više od 100 djece i da će sva ona podijeliti njegovo bogatstvo procijenjeno na 13,9 milijardi dolara.

"Sva su to moja djeca i sva će imati ista prava. Ne želim da se međusobno rastrgaju nakon moje smrti", rekao je Durov za Le Point.

Image

https://www.nezavisne.com/magazin/jet-s ... tvo/911417

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Samo neka ljudi veruju politicarima,televizijama i novinama i ovako nesto ce te iste ljude sacekati

https://vm.tiktok.com/ZNdUj6oap/

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah ovaj neka se odmah, delete.. :jbg ponosno.. u inat svimaa

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Jun 20, 2025 6:06 pm
Mislis da lupeta i da je daleko od istine?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Jun 20, 2025 9:19 pm
Bella wrote:
ko je taj uopshte.. :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Jun 20, 2025 11:09 pm
Coolio wrote:
Bella wrote:
Ne znam tacno. Neki hrvatski politicar ili sta je vec. Ni njemu ne verujem u potpunosti iz razloga sto mislim da prevaranti koji trenutno vode svet ne bi njemu dozvolili da to tako prica u sred evropske komisije u Briselu. Ali da su ovo tacne recenice, to verujem da jesu

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Sat Jun 21, 2025 2:51 am
Bella wrote:
Coolio wrote:

Ne znam tacno. Neki hrvatski politicar ili sta je vec. Ni njemu ne verujem u potpunosti iz razloga sto mislim da prevaranti koji trenutno vode svet ne bi njemu dozvolili da to tako prica u sred evropske komisije u Briselu. Ali da su ovo tacne recenice, to verujem da jesu

nije im rekao o chemu che prichati. i pustili ga.. :D/
. mislim, ne znam o chemu pricha ali slichno i ti pishesh.. strah da che ti oduzeti digitalno novac .. itd.. :hm jel zbilja toliko imash novaca da te to brine.. .

. ti si u akaciji, kupujesh nekretnine.. tako :jbg . bezveze .. nemaju ti shta uzeti.. samo im .. :ble i mirno na :slp

:hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sat Jun 21, 2025 6:05 am
Coolio wrote:
Sat Jun 21, 2025 2:51 am
Bella wrote:

nije im rekao o chemu che prichati. i pustili ga.. :D/
. mislim, ne znam o chemu pricha ali slichno i ti pishesh.. strah da che ti oduzeti digitalno novac .. itd.. :hm jel zbilja toliko imash novaca da te to brine.. .

. ti si u akaciji, kupujesh nekretnine.. tako :jbg . bezveze .. nemaju ti shta uzeti.. samo im .. :ble i mirno na :slp

:hahah
Nemam ja digitalni novac niti imam strah. Digitalizacija oduzima slobodu coveku. Govorim kada ukinu kes i predje se na neku virtuelnu budalastinu tu pocinje moderni zatvor za svakog coveka. Neces smeti kupiti sta ti hoces i koliko hoces vec ce ljudi biti primorani da budu poslusni jer u suprotnom te jednim klikom iskljuce iz sistema. Znam,deluje ti smesno kao i vecini ali kako vreme prolazi slika ce ti postati sve jasnija. Dzaba ti i apartmani i iznajmljivanje istih ako nestane kes i dobijas kiriju u nekoj virtuelnoj budalastini gde oni mogu da ti odrede koliko imas prava da potrosis i na sta. I opet da kazem,to samo ako budes poslusan. E tako kada dodje neka nova kurona oni kazu dodji na vakcinaciju, ti ne dodjes i oni kazu u redu, gasimo ti racun ili udaramo blokadu dok ne dodjes i vakcinises se. Naveo sam primer. O tome govore mnogi, ne samo ovaj. Ja sam odavno prosao svasta i naucen da se ne plasim nicega, ja se samo cudim koliki procenat ljudi ne kapira ko upravlja drzavama i kuda ih vode

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Sat Jun 21, 2025 9:46 am
Nemam ja digitalni novac niti imam strah. Digitalizacija oduzima slobodu coveku. Govorim kada ukinu kes i predje se na neku virtuelnu budalastinu tu pocinje moderni zatvor za svakog coveka. Neces smeti kupiti sta ti hoces i koliko hoces vec ce ljudi biti primorani da budu poslusni jer u suprotnom te jednim klikom iskljuce iz sistema. Znam,deluje ti smesno kao i vecini ali kako vreme prolazi slika ce ti postati sve jasnija. Dzaba ti i apartmani i iznajmljivanje istih ako nestane kes i dobijas kiriju u nekoj virtuelnoj budalastini gde oni mogu da ti odrede koliko imas prava da potrosis i na sta. I opet da kazem,to samo ako budes poslusan. E tako kada dodje neka nova kurona oni kazu dodji na vakcinaciju, ti ne dodjes i oni kazu u redu, gasimo ti racun ili udaramo blokadu dok ne dodjes i vakcinises se. Naveo sam primer. O tome govore mnogi, ne samo ovaj. Ja sam odavno prosao svasta i naucen da se ne plasim nicega, ja se samo cudim koliki procenat ljudi ne kapira ko upravlja drzavama i kuda ih vode
https://narod.hr/eu-svijet/eu/sto-je-to ... -uvodenjem
ovdje je opisano , uglavnom o chemu se radi i planira
.. kesh se ne bi izbrisao. to bi bila kombinacija .. dodatna opcija plachanja .
moguche da che tvom sinu to biti ok. za nekoliko godina... ako se to progura u praksi
. starije generacije. to neche dozivjeti :hahah
eto i TRump se protivi tome. kaze da je 'tiranija' a on provodi tiraniju . s drugim stvarima. tako... da u svijeu je dosta 'ludih' i svako po svojim moguchnostima che se zashtiti od toga ..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah a frikova.... eto kao mashu. obozavateljima.. :objss

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

NOVČANE KAZNE OD 135 EURA
Francuska zabranjuje pušenje na plažama, u parkovima, javnim vrtovima i autobuskim stajalištima

U uredbi se ne spominju elektronske cigarete
:qq
trebalo je i elektronske

https://avaz.ba/vijesti/globus/982416/f ... ajalistima

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Kakav budalizam mati draga. A gledajte ove debile sto sede, oni se kao dive. Debili

https://www.facebook.com/share/r/19pZmBjsK9/

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:fpalm
.nije femicid...sad je vrijeme 'povratnica'..
Avaz" u Rovinama
Prve fotografije i video s lica mjesta: U selu na Ozrenu ubijena povratnica Jela Jelić

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Bella wrote:
Sun Jun 29, 2025 1:53 pm
:fpalm
.nije femicid...sad je vrijeme 'povratnica'..
Avaz" u Rovinama
Prve fotografije i video s lica mjesta: U selu na Ozrenu ubijena povratnica Jela Jelić
eno i helez i becirevic se oglasili.... muljatori i provokatori.. :hah