Magazin

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Re: Magazin

Unread post by Coolio »

biljka wrote:
Sun Feb 02, 2025 11:07 am
NecuZvakuHocuKusur wrote:
Sun Feb 02, 2025 10:29 am
Zato sto imamo takvu izdajnicku vlast. I sada moze da proglase okupacijom Kosova ali nece.I da se pozovu na zakon 1244 ali nece. To svi znaju ali je vlast postavljena da preda to. Ne bi me cudilo i Vojvodinu da izdaju itd.

Svuda u svetu znaju da je bombardovanjem Jugoslavije prekrsen zakon,tacnije medjunarodno pravo na kojem trazis dozvolu za intervenciju. Nato nije trazio nista niti najavio bombardovanje vec je samo doleteo i poceo da sipa bombe. Tako rade i po arapskim zemljama. Prave hrabrise, 20 zemalja napadne jednu. Samo im kod Rusije i Kine nesto ne ide, tu su pilicari pa guraju jadnu Ukrajinu.

https://www.kosovo-online.com/vesti/pol ... inuto-srce
Istina da je bilo nelegalno, ali se morao na neki način zaustaviti haos :-?
To da je bio haos,to jeste. Govorim joj o krsenju zakona i ubijanju civila medju kojima su i mala deca. Mogli su i drugacije zaustaviti haos a ne da zlocin nazivaju milosrdni andjeo.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Sun Feb 02, 2025 12:16 pm
biljka wrote:
Sun Feb 02, 2025 11:07 am
Zato sto imamo takvu izdajnicku vlast. I sada moze da proglase okupacijom Kosova ali nece.I da se pozovu na zakon 1244 ali nece. To svi znaju ali je vlast postavljena da preda to. Ne bi me cudilo i Vojvodinu da izdaju itd.

Svuda u svetu znaju da je bombardovanjem Jugoslavije prekrsen zakon,tacnije medjunarodno pravo na kojem trazis dozvolu za intervenciju. Nato nije trazio nista niti najavio bombardovanje vec je samo doleteo i poceo da sipa bombe. Tako rade i po arapskim zemljama. Prave hrabrise, 20 zemalja napadne jednu. Samo im kod Rusije i Kine nesto ne ide, tu su pilicari pa guraju jadnu Ukrajinu.

https://www.kosovo-online.com/vesti/pol ... inuto-srce
Istina da je bilo nelegalno, ali se morao na neki način zaustaviti haos :-?
To da je bio haos,to jeste. Govorim joj o krsenju zakona i ubijanju civila medju kojima su i mala deca. Mogli su i drugacije zaustaviti haos a ne da zlocin nazivaju milosrdni andjeo.
U tom trenutku mislim da je jedino što je moglo zaustaviti haos bilo upotrijebiti silu. Možda je moglo u manjem obimu, ali ne vjerujem da bi išta osim sile pomoglo
Per aspera ad astra :fiju

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Spamate :glupane

Otvorite temu o NATO bombardovanju pa tamo magazine praznite :DE

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah
Je l’ znate šta piše u Rezoluciji 1244? Ne piše vam nigde Srbija, nigde. Piše Savezna Republika Jugoslavija.
Vojvodina. s Madjarskim pasoshima. putuju po Svetu. chak i do Tokia :hihi :hahah
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm
lijep nastup. #naizgled .......... donio pleskavice.. dve kese... ali. zashto i sebi nije kupio... :/* i bar jedan zalogaj .progutao
.i to doshao u onim istim .patikama od 1100 eura.. :hahah

.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Višković najavio obračun s trgovcima: Ne može pavlaka u Banjoj Luci biti skuplja nego u Italiji
:D/ :-? puter su sredili.
a zashto je voda skuplja trieste/ banja luka?
Water (1.5 liter bottle) 0.46 €(0.89 KM) 0.61 €(1.19 KM) +33.2 %
.struja .. samo .. -18.1 % jeftinija
https://www.klix.ba/biznis/privreda/vis ... /250204021

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Tue Feb 04, 2025 2:00 pm
Višković najavio obračun s trgovcima: Ne može pavlaka u Banjoj Luci biti skuplja nego u Italiji
:D/ :-? puter su sredili.
a zashto je voda skuplja trieste/ banja luka?
Water (1.5 liter bottle) 0.46 €(0.89 KM) 0.61 €(1.19 KM) +33.2 %
.struja .. samo .. -18.1 % jeftinija
https://www.klix.ba/biznis/privreda/vis ... /250204021
Ali te floskule ''Necemo dozvoliti da se milioni preliju u necije dzepove'' svi koriste...Nikada niko na kraju ne odgovara, svi u talu,satro se ispred kamera i po novinama napadaju a iza kamera jedu i piju zajedno...

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Da u Bosni i Hercegovini ima jako inteligentnih ljudi, koji su pravi intelektualci dokazuju i uspješni učenici Lamija Kubat, Mario Šantić, a sada i Faris Dinarević.

Lamija Kubat učenica je četvrtog razreda Gimnazije „Muhsin Rizvić“ iz Kaknja, Mario Šantić, učenik Katoličkog školskog centra u Zenici, a Faris Dinarević, učenik četvrtog razreda Richmond Park Schools Tuzla, iz Srebrenika.

Dinarević je postigao sjajne rezultate na nedavno održanom testiranju inteligencije u organizaciji Mensa BiH, čime se pridružio malom broju osoba sa IQ-om iznad 152, među dva posto najinteligentnijih ljudi na svijetu. Time se stavlja rame uz rame s nekim od najpoznatijih imena u svijetu tehnologije i nauke, poput osnivača Facebooka Marka Zakerberga (Zuckerberga), Bila Gejtsa (Billa Gatesa), Ilona Maska (Elona Muska), a blizu je i slavnog naučnika Stivena Hokinga (Stephen Hawking).

Prijava za test
Kako je za portal „Avaza“ kazao Faris Dinarević prijavio se za test čim je napunio 18 godina, ali nije očekivao takve rezultate.

- Čim sam stekao pravo da izađem na testiranje, odlučio sam da testiram sam sebe, da vidim dokle mogu dogurati. Nisam sa nekim očekivanjima otišao, već s namjerom da testiram sebe i da vidim koliko mogu se dogurati. Samo testiranje, mislim, poprilično glatko je prošlo. Došao sam nekih možda pola sata ranije. Organizacija je stvarno super bila. To je bilo kod nas, ako se ne varam, na Pravnom fakultetu u Tuzli. Smijestili su nas u tu prostoriju, podijelili testove i pokazali sam proces rješavanja – istakao je Dinarević.

Studiranje u inostranstvu
Dinarević je izjavio da mu je dalji plan da studira elektrotehniku u Austriji. Ističe da ima više opcija, ali bi otišao u Beč ili Graz.

- Želim manje-više život posvetiti elektrotehnici.Vidim se u tom polju, pogotovo prirodnih nauka, matematike, a pogotovo elektrotehnike i tehnologije – istakao je.

Dodao je da iz BiH želi otići upravo zbog karakteristika i specifikacija ovog fakulteta, ali svakako bi se vratio po okončanju školovanja tamo.

- Znam da je taj fakultet veoma prestižan. Znam da znanje koje ću dobiti na tom fakultetu mislim da je najbolje koje mogu da steknem. Jako je dobar fakultet – kaže on.

Govori jezike
Ističe da tečno govori engleski i njemački jezik, te da ne bi imao problema s komunikacijom.

- Jednostavno volim tu sredinu. Više puta sam posjećivao Austriju, jednostavno mi se sviđa država. Ne bih bježao ni od studiranja unutar BiH. Ipak ne vidim stalno život vani, u inostranstvu. Trenirao sam razne sportove. Idem trenutno u teretanu. U slobodno vrijeme se bavim izučavanjem matematike, fizike, vanškolski i volim se baviti time. Pripremam se za fakultet, rekreativno se bavim programiranjem. Učim vještine koje će mi kasnije biti potrebne – zaključio je Dinarević za portal „Avaza“.

Image

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

:kl za Farisa ...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:8x

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Wed Feb 05, 2025 2:05 pm
:hah

Gledao sam ovo. Strasno

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? strashno.da roditelji ne reaguju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Vidović nije izrečena mjera zabrane obavljanja advokatske dužnosti.
:jbg shtajeovo

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

https://x.com/stillgray/status/1887118387110723718
Mnogi navode da je njegov izgled rezultat bračnih problema koje ima sa suprugom Hailey, za koju se priča da će ga napustiti. Naime, ona je odlučila napustiti pjevača zbog njegovog destruktivnog ponašanja koje se nije promijenilo od početka njihove veze.
. nije vishe slatki dechko.. :jbg stari... s tim ide i izgled i ponashanje..

... :hm hoche li ga Hailey 'opljachkati' imaju dijete..(buducha zvijezda) da je bosanka. vech bi ga odrala :DD :-?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:fpalm chuj terorizam
STOKHOLM - Francuska kompanija luksuzne robe "Luj Viton" u Švedskoj kažnjena je sa pet miliona kruna (oko 440.000 evra), nakon što je jedan od kupaca u više navrata isplatio prodavnici u Stokholmu velike sume novca u gotovini, kršeći odredbe Zakona o pranju novca, navodi se u presudi Upravnog suda.

"'Luj Viton' je, između ostalog, dozvolio kupcu da izvrši kupovinu u gotovini za 235.000 kruna (oko 20.500 evra) u 13 navrata u kratkom vremenskom periodu", rekla je Karina Kutlip, šefica jedinice za korporativni i bezbjednosni nadzor u Okružnom administrativnom odboru u Stokholmu, prenosi SVT.

Da bi se zaustavilo pranje novca i finansiranje terorizma, uvedene su strože kontrole gotovinskog plaćanja.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? i u Bosni nestaju prodavnice / robne kuche
Privreda Zeničko-dobojskog kantona suočava se s ozbiljnom krizom, jer sve veći broj preduzeća obustavlja poslovanje ili otpušta radnike, pišu federalni mediji.

Fabrika “Еni M” iz Doboj Juga, koja je poslovala 25 godina, ovih dana zatvara pogone i raskida ugovore sa svim zaposlenicima.

Osim toga, ugostiteljski objekt “CIOM” već je otpustio dva radnika, dok je tržni centar “Robot” u Doboj Jugu potpuno zatvoren. Prodajni objekti “Azel Frans" u Tešnju i Maglaju prestaju s radom, a istu sudbinu doživljavaju i trgovine brendova “Alpina”, “Astra” i “Borovo”.

Pred zatvaranjem je i veliki drvni centar “Nansi” iz Žepča, što dodatno produbljuje problem nezaposlenosti u kantonu.

Sve ovo ukazuje na ozbiljnu ekonomsku nestabilnost, zbog koje sve više radnika ostaje bez izvora prihoda, a lokalne zajednice trpe posljedice zatvaranja preduzeća.

Privrednici upozoravaju da su visoki nameti, niska kupovna moć građana i nedostatak podrške vlasti ključni razlozi ovakvog stanja, piše "072".

Ukoliko se ne pronađu rješenja, postoji bojazan da će se ovaj trend zatvaranja firmi nastaviti, što bi moglo dovesti do još većeg ekonomskog kolapsa u Zeničko-dobojskom kantonu.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

I za ovo ce neko da mi kaze da je normalno

https://vm.tiktok.com/ZNeoa7nfY/

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

nije niko rekao da je normlano.ali je zabavno za 'neke'.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ovo je jedan od primera gde vidimo da drzava ne misli dobro narodu. Dati 200-300 hiljada eura da bi ovu budalastinu poslao na satanoviziju je ozbiljna glupost. Za te pare mogla se renovirati neka bolnica, uplatiti lecenje za neduznu decicu,bilo sta. Ali ne, dokaz da je predsednik Srbije samo upravnik i da se ne pita nista. Svako iole normalan bi rekao da necemo ucestvovati u tom bolesnom takmicenju ali on ne sme,naredjeno mu je da se promovise satanizam kao sto ga sve vise promovisu poznate licnosti sirom sveta. Kome je ovo bolesno takmicenje normalno taj neka se hitno javi u neku ustanovu

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

a da ovi 'akteri', nekim sluchajem. doniraju( mada svojim radom i prihodom. dio tog njihovog prihoda i ide u te nabrojane svrhe ,,a eto ) novac za neku bolnicu. srusheni most. putovanje penzionera na Sv Stefan. to bi narod podrzao, chak bi trazili i da se slikaju sa istim.. :hahah , napustili ustanove, izlijecheni.. :DD

.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Menjas teze. Takmicenje se zove evrovizija i umesto da se takmice ko ima najbolju pesmu takmicenje se pretvorilo u blud i razvrat i promociju satanizma jer im je tako naredjeno. Ovakvima ce i dati da doniraju samo da bi ih narod prihvatio jer je narod glup kao tocilo (Cast izuzecima) . Sve je pocelo jos kada je pobedila ona bradata zena ili sta li je vec. Mozda i pre toga

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

a to :DE

.. je za eurovision... pa i jeste pjesma. primarna.. sve ostalo su scenski efekti..... a sve skupa 'zabava' . npr ja to ne gledam godinama..... nije mi zbilja interesantno. no.. odredjena kategorija stanocnishta. prati.. i ne odustaju.. tako.. moch je u nama. gledash ili ne gledash. jer je shou. i ne utiche na nashe dnevne potrebe. niti nam smeta .da ih ispunimo.

..ovo shto ti pishesh , je .. tvoje mishljenje.. :up :jbg stash takav si ... shta drugi rade . ti bi da ih kontrolises... po svojim standardima. e nechemochi :DD

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. novi CEO. starbucks.a uveo novine. sad baristi trebaju i svojom rukom pisati poruke na cup.ovima.. srce. text.. mada savjetovani su da nije dobra ideja i 'srce' crtati.. :hm hm. to zhtjeva vrijeme. koncentraciju.. sve u svrhu. . odnosa sa mushterijama.. humanizacija servisa..

Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Feb 06, 2025 6:38 pm
a to :DE

.. je za eurovision... pa i jeste pjesma. primarna.. sve ostalo su scenski efekti..... a sve skupa 'zabava' . npr ja to ne gledam godinama..... nije mi zbilja interesantno. no.. odredjena kategorija stanocnishta. prati.. i ne odustaju.. tako.. moch je u nama. gledash ili ne gledash. jer je shou. i ne utiche na nashe dnevne potrebe. niti nam smeta .da ih ispunimo.

..ovo shto ti pishesh , je .. tvoje mishljenje.. :up :jbg stash takav si ... shta drugi rade . ti bi da ih kontrolises... po svojim standardima. e nechemochi :DD
Ne, bas gresis. Ne bih ja njih da kontrolisem nego bi oni nas da kontrolisu sa tim budalastinama. Ne mozes mi navesti jednu poznatu osobu a da ne promovise satanizam. Znaci da ih neko kontrolise jer je nemoguce da svi budu takvi.