Magazin

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Magazin

Unread post by Bella »

Ovo bi mogla biti nova “obećana zemlja” za Hrvate: Jako je blizu, a plaće idu i iznad 8000 eura
https://n1info.hr/magazin/uvjeti-zivota-u-sloveniji/
Poznati su iznosi koje će imati neki od zaposlenika u javnom sektoru. Početna plaća policajca iznosit će 1.636 eura bruto, što je povećanje od 34 posto u odnosu na dosadašnji iznos. Početna plaća profesionalnog vojnika iznosit će 1.636 eura. Raste plaća carinika, pravosudnog policajca i vatrogasca iznosit će 1.685 eura, što je porast od 38 posto. Učitelji će dobiti porast plaće od 28 posto, što znači da će primati 2.135 eura bruto. Početna plaća medicinske sestre primalje iznosit će 1.736 eura bruto, a medicinska sestra na odjelu intenzivne njege dobit će 1.897 eura. Liječnici specijalisti imat će plaću od 4.890 eura bruto.
. sad uporediti .. troshkove zivota
https://www.numbeo.com/cost-of-living/c ... Comparison
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ne spominjen nista vezano za rat niti neduzne zrtve koje su stradale vec da politika u Bosni i dalje zivi na tome,forsira to...Oni ne pustaju da stradali pocivaju u miru.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? i meni je chudno.. kako novi dodjoshe(3-ka)na valst..pa da budu veche patriote od SDA Bakira.. oni che da neshto urade senzacionalno..

.. i narodu izgleda tako shto godi.. ponavljaju to svakodnevno..ko dodatak chorbama.. 'vegeta'.. od tolikog ponavljanja. postaje .'komercijala'
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? aj Boze... kako me razochara... pricha o bogu /ljubavi.. a proziva 'narod da ga ne prihvata/ ne voli itd.. :-? auuu .. chuj izdrzao pakao.. od koga.. :hahah :haa.
Izdržao sam pakao, još uvijek nisam prihvaćen jer nisam musliman

Postoji neko uvriježeno pravilo da sevdalinku može izvoditi samo neko ko je musliman, to je pogrešno tumačenje
Ja sam još uvijek Srbin u Sarajevu, Srbin koji se bavi sevdalinkom. Postoji neko uvriježeno pravilo da sevdalinku može izvoditi samo neko ko je musliman, to je pogrešno tumačenje - rekao je.

Govorio je bez cenzure, pričao o strahovima, emocijama, Bogu, ljubavi, ljudima i oprostu.

- Izdržao sam pakao, nemate pojma koliko kušnje još mogu podnijeti jer nemam strah - rekao je.
Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sun Dec 08, 2024 3:57 am
:-? aj Boze... kako me razochara... pricha o bogu /ljubavi.. a proziva 'narod da ga ne prihvata/ ne voli itd.. :-? auuu .. chuj izdrzao pakao.. od koga.. :hahah :haa.

Postoji neko uvriježeno pravilo da sevdalinku može izvoditi samo neko ko je musliman, to je pogrešno tumačenje
Ja sam još uvijek Srbin u Sarajevu, Srbin koji se bavi sevdalinkom. Postoji neko uvriježeno pravilo da sevdalinku može izvoditi samo neko ko je musliman, to je pogrešno tumačenje - rekao je.

Govorio je bez cenzure, pričao o strahovima, emocijama, Bogu, ljubavi, ljudima i oprostu.

- Izdržao sam pakao, nemate pojma koliko kušnje još mogu podnijeti jer nemam strah - rekao je.
Image
A ko je ovaj?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Sun Dec 08, 2024 5:10 pm
Bella wrote:
Sun Dec 08, 2024 3:57 am

Image
.. umetnik. pevach. dizajner. pitar.. :D/

ma.. zena za sva vremena.. :DD :-?
A ko je ovaj?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah
IMA SE, MOŽE SE
Goran Bregović zategao lice u Turskoj: Iskeširao oko 10 hiljada KM

Brega nije žalio novac kako bi se podmaladio, kaže sagovornik
Popularni muzičar Goran Bregović nedavno je uradio fejslifting na jednoj privatnoj klinici u Turskoj, a za to je iskeširao ni manje ni više nego 5.000 eura (oko 10.000 KM).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada Brega izgleda barem deset godina mlađe
komentar..
A karburator osto isti
:DD

moje zapazanje. njaaa.. ko kakva neena.. Merlin se bolje zateze.. mozda vishe plati. mada je kazu. 'cicija'. :-?

https://www.instagram.com/reel/DBmOFMjMZa5/

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:/*
Angelina, da ima ulogu opera star Maria Callas .. nije ona za tu zenu
.
Image

..ova da.....Fanny Ardant

Image
bio bi dobar i Bozo.. ima ochi. sta che mu sevdah. opara je za njega.. :hahah

.Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? zbilja su . posebni
pregledala u par vecheri..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

U jednoj europskoj zemlji zabranjeno je puštanje vode u WC-u nakon 22 sata
Većina propisa za stanodavce u stambenim zgradama u Švicarskoj navodi da se kućni red mora poštovati i da se susjedi ne smiju uznemiravati između 22 i sedam sati.
Mnoge bučne aktivnosti mogu se naći na popisu zabranjenih aktivnosti – na primjer građevinski radovi, zabave, sviranje instrumenta ili usisavanje. Ako živite u zgradi s tankim zidovima, to može biti i WC.
hm.. ne samo buka vode. vech i dolazak do wc.a. papuche ako nose. ili jednostavno. trampavo hodaju.. a podovi nisu pod chilimom/ itisonom. itd..

u nekim zemljama ovo nije dozvoljeno.ili stanari.sami to prihvate ,kao normalan suzivot.
“ zgradi ne smijemo slušati glasnu glazbu nakon 21 sat, razgovarati telefonom osim u hitnim slučajevima, stvarati buku, zabijati čavle u zid, pustiti psa da glasno laje, uključiti perilicu i slično.
no . u Bosni tek tad pochunju aktivnosti. jer , stupa na snagu .jeftina el. tarifa.. :hahah :fpalm
jao :-?

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Nedavno sam bas gledala da su počeli Svajcarci mijenjati i wc solje-jer su ekonomične - urin i “ostalog”se razdvaja ..ekološki wc-i.. tako uštede i na fakturamaza vodu .

Mogu ga koristitii m/z.Samo muškarci “moraju urinirati sjedeći ( sto je i preporučljivo ..
IMG_4528.jpeg

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Sad će neko reci “sve vise feminiziram”muškarce … :D/

drle
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by drle »

zato ba sjedećke pa jeli nije bitno da tečnos završi u rupu? palamude bzvze.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Lakše sjedeći - stojeći mogućnost postoji da ode u pogrešnom pravcu a i ne “pršće”, sa strana .. :D/

drle
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by drle »

Skitnica wrote:
Fri Dec 20, 2024 10:05 pm
Lakše sjedeći - stojeći mogućnost postoji da ode u pogrešnom pravcu a i ne “pršće”, sa strana .. :D/

ode u pogrešnom pravcu :DD imaš loša iskustva sa muškim u kući :D

al meni stvarno ne triba školjka ko guma od fapa :D

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

drle wrote:
Fri Dec 20, 2024 10:12 pm
Skitnica wrote:
Fri Dec 20, 2024 10:05 pm

ode u pogrešnom pravcu :DD imaš loša iskustva sa muškim u kući :D

al meni stvarno ne triba školjka ko guma od fapa :D
Kod mene kuću svi muški piške sjedeći … :DE a i dokazano je da je zdravije - za prostatu - :D

Ja se zgrozim kad čujem neke žene kad se žale na svoje muške u kakvom stanju im “ostave” wc…

Doduše sve se nosi od kuce - dio odgoja.

drle
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by drle »

Skitnica wrote:
Fri Dec 20, 2024 10:16 pm
Kod mene kuću svi muški piške sjedeći … :DE a i dokazano je da je zdravije - za prostatu - :D

Ja se zgrozim kad čujem neke žene kad se žale na svoje muške u kakvom stanju im “ostave” wc…

bzvzno oduzimanje vrimena :fp

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

drle wrote:
Fri Dec 20, 2024 10:23 pm
Skitnica wrote:
Fri Dec 20, 2024 10:16 pm

bzvzno oduzimanje vrimena :fp
Nije. Samo ostaviš onako - kako si i našao . :/&%

drle
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by drle »

mislim da si ti ona dominantna mislim da se tako kaže kad žena terorizira muškarce

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

drle wrote: mislim da si ti ona dominantna mislim da se tako kaže kad žena terorizira muškarce
:DE
Da se razumijemo - nisam ničija privatna spremačica ..Svako za sobom / sprema i rasprema . Kućno pravilo . :d.

drle
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by drle »

sad ih već dobrano žalim

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Meni je žao muškaraca koji misle da je žena ta koja mora za i umjesto njih da radi..Sve kućne poslove na ženi da su… život u zajednici se dijeli.. :DE

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. :hm mogu rechi..da su javni mushki wc . cistiji od zenskih.. gdje se mogu vidjeti, papiri po podu.. voda no podu.. ..tj jeste znak..da peru ruke i ko zna shta josh.. ali.. nije ugodno biti u..

drle
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by drle »

ček štasi ti radila u muškom wcju? :??

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:jbg ko i svi mi .. mushki.. :DD