Kulturni ljudi

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Kulturni ljudi

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Sun Mar 23, 2025 1:12 am
Bella wrote:
Sat Mar 22, 2025 11:40 pm
. definitivno. roditelji su najnekulturniji/ najbezobrazniji ljudi na planeti. negdje. do godina .kad dijete napuni 10 + godina.

..imam iskustva.. :hahah
. ali srecha.. da su ujedno i toliko osjetljivi. da im ne pada napamet da opet dodju ,nakon par pogleda i usputnih komentara.. :D/
. no.ima i izuzetaka.. naravno.. pustim nekad .da divljaju..
Ti mu dodjes neka stroga zena :D
:hahah
.. ne volim, plach djece... kao i da su bez kontrole roditelja.... mada, razumijem da i oni oguglaju, na te decibele.. kako to savladju, interesuje me..
. danas ishla u mall .mali shoping. kao i kafa. iza mene sjedi latinos. pricha na svom jeziku i josh na spikerfon.. :-? alo.. trump u nekim idejama je ok :hahah
.............................................................................................Image

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Nekako smo dosli do toga da se nikome nista ne smije reci. Ili smo oduvijek takvi bili, bas ne znam.

Evo danas s posla jedan primjer.
Zena je na salteru i s njom nesto zavrsavam. Covjek iza nje prica na tell preglasno. Usla je zena s dijetom i dijete je imalo tablet, tablet je bio pojacan do kraja.
Od te buke ja imam probelm da cujem zenu i ona mene. Ona vidno ocekuje da ja nesto kazem.
Ali stanje je s ljudima takvo, da vi ne mozete nikome rece nista. Ili mozete, ali to ce skoro uvijek rezulirati dramu.
I kad vam kapaju sladoled, i kad vam ostavljaju ostatke svoje hrane, i kad vam prospu kafu, bilo sta, sve treba da precutite…
Tokom posjete Londonu, kcerka je svjedocila kad ljudi u restoranu zamijenise dijetu pelenu na jednom slobodnom stolu.
Niko nije prisao nista da kaze. Svi su primijetili, od uposlenih do gostiju, niko to nije smatrao normalnim, ali niko nista nije ucinio.
Znaci nema veza sta se desava, vi treba da cutite. :rolleyes

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Peace wrote:
Sun Mar 23, 2025 2:49 am
Nekako smo dosli do toga da se nikome nista ne smije reci. Ili smo oduvijek takvi bili, bas ne znam.

Evo danas s posla jedan primjer.
Zena je na salteru i s njom nesto zavrsavam. Covjek iza nje prica na tell preglasno. Usla je zena s dijetom i dijete je imalo tablet, tablet je bio pojacan do kraja.
Od te buke ja imam probelm da cujem zenu i ona mene. Ona vidno ocekuje da ja nesto kazem.
Ali stanje je s ljudima takvo, da vi ne mozete nikome rece nista. Ili mozete, ali to ce skoro uvijek rezulirati dramu.
I kad vam kapaju sladoled, i kad vam ostavljaju ostatke svoje hrane, i kad vam prospu kafu, bilo sta, sve treba da precutite…
Tokom posjete Londonu, kcerka je svjedocila kad ljudi u restoranu zamijenise dijetu pelenu na jednom slobodnom stolu.
Niko nije prisao nista da kaze. Svi su primijetili, od uposlenih do gostiju, niko to nije smatrao normalnim, ali niko nista nije ucinio.
Znaci nema veza sta se desava, vi treba da cutite. :rolleyes
Ljudi izbjegavaju potencijalni konflikt i bilo kakav izlazak iz nekog komfora. Jednostavno je lakše trpit nešto nego reći da ti smeta da se ne bi ko uvrijedio. A možda baš i ne bi, kakve veze ima i da se uvrijedi i da se ne uvrijedi ako ti smeta. Mislim sa se nije nametnulo "vi treba da ćutite" samo tako, već smo kolektivno pasivni. Između ostalog radije ćeš otračat nekoga zbog nečeg nego s tom osobom popričat. I u svemu tako
Per aspera ad astra :fiju

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Kad su ljudi bili sretniji?
    by Peace » » in Psihologija
    75 Replies
    9143 Views
    Last post by Gudi
  • Previše ljudi na svijetu (?)
    by Vjetar » » in Svijet