"Neodreden spol"

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Re: "Neodreden spol"

Unread post by Skitnica »

drle wrote:
Mon Dec 30, 2024 9:05 pm
jebte skitnice da mi se znat tako izražavat. točno isto mislimo ali ti to projiciraš na papir ka da ti je emil zola ćaća.
Zaprati me.. :D/

drle
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by drle »

Skitnica wrote:
Mon Dec 30, 2024 9:02 pm
NecuZvakuHocuKusur wrote:
Mon Dec 30, 2024 4:58 pm
Ma ne interesuje me sta dolazi a sta odlazi, moj sin ce ljubiti samo zene :D
Ljubav i identitet svake osobe je nešto što dolazi iznutra svakog od nas i nije pod našom / roditeljskom kontrolom.

Ljubav prema djeci je ujedno i prihvatanje njih samih onakvih kakvi zapravo jesu.

Naša djeca su persone sa sopstvenim osjećajima i koje će licno da biraju svoje puteve / osobe u životu , prijatelje / partnere .. :))D

Djeci možemo ( i trebali bi biti podrška , i sigurnost) oslonac za sve nedaće kroz koje se susreću a ne da donosimo odluke sa kim da imaju veze / brak..

Ljubav prema djeci nije samo o tome šta mi želimo za njih , već o tome da ga volimo bezuslovno, čak i kada stvari ne idu onako kako smo zamišljali.

Seksualna orijentacija nije nešto što se bira ili odlučuje – to je dubok dio nečije ličnosti.

Djeci treba podrška i ljubav a ne sudije.. ( kao i nama samim )..
moran ovo prinit na novu stranu

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Mon Dec 30, 2024 5:49 pm
. kod abortusa je kriva -- religija.. eto ima i takvih ,,koji u to vjeruju.. nauka u danashnje vrijeme, moze da nadje / primjeti , anomaliju kod trudnice.... no. ako je osoba religiozna. ichi che do kraja. tj rodjenja djeteta. pa shta mu 'Bog. da.. u njega vjeruje.

no.. u nastavku zivotu. che ta ista osoba. vrlo agresivno traziti. svaki moguchi nachid da joj se pomogne . kao i od osoba .koje to ne podrzavaju. osobe ,koje bi to odluchile na pochetku saznanja. tj trudnoche...

.. jeste hit.. :hahah .. bilo je takvih'chudaka'. 'nastranih'.. zivjeli na izgled normalno.. eto ti mislish da ih je okolina pritiskala,da zive takav zivot.
pa evo i nas pritishchu ti isti.. da s nama neshto nije ok..
. jel tebi zbilja normalan sex sa drugim mushkarcem..
ili zena sa zenom.... ne znam kako se prepoznaju na ulici drushtvu. da su to ti.. :hm zakljuchak. da ipak ima neshto u njihovom pogledu. temperaturi tijela, pogledu. ko che ga znati :maad
Geja prepoznas odmah kada pokrece rucice, vidis kako govori itd. A zensko ja jedino prepoznam ako se sisa na musko nosi muske majice,hoda kao musko itd. Ako neka nije takva,nju ne mogu prepoznati.

I to mi je cudno kod njih. Lezbejka si, ne volis muskarce a onda uzmes muskobanjastu devojku,ponasa se isto kao bandit neki itd. I to obicno neka savrseno lepa cura nadje neku isaranu tetovazama,siri se kada hoda po gradu i ostalo ... :D

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Skitnica wrote:
Mon Dec 30, 2024 9:02 pm
Mon Dec 30, 2024 4:58 pm
Ma ne interesuje me sta dolazi a sta odlazi, moj sin ce ljubiti samo zene :D
Ljubav i identitet svake osobe je nešto što dolazi iznutra svakog od nas i nije pod našom / roditeljskom kontrolom.

Ljubav prema djeci je ujedno i prihvatanje njih samih onakvih kakvi zapravo jesu.

Naša djeca su persone sa sopstvenim osjećajima i koje će licno da biraju svoje puteve / osobe u životu , prijatelje / partnere .. :))D

Djeci možemo ( i trebali bi biti podrška , i sigurnost) oslonac za sve nedaće kroz koje se susreću a ne da donosimo odluke sa kim da imaju veze / brak..

Ljubav prema djeci nije samo o tome šta mi želimo za njih , već o tome da ga volimo bezuslovno, čak i kada stvari ne idu onako kako smo zamišljali.

Seksualna orijentacija nije nešto što se bira ili odlučuje – to je dubok dio nečije ličnosti.

Djeci treba podrška i ljubav a ne sudije.. ( kao i nama samim )..
Sve je to super skitnice draga ali ja se ne mirim sa cinjenicom da mi sin sutradan spava sa muskarcem. Pu pu daleko bilo. Gadi mi se sama pomisao na to. A ako neko drugi nema problem da mu sutradan dete bude to, ja se ne mesam niti me to opterecuje.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Ključno pitanje je: Šta nam je najvažnije u vezi sa djecom ?Da li je to njihova sreća, ispunjenost i povjerenje koje imaju u nas?

Ako naša djeca jednog dana otkriju da ga privlače istopolne osobe , njihovo razumjevanje da ih volimo bez obzira na sve može biti presudno za njihovu dobrobit.

Osjećaj odbacivanja od strane roditelja često ostavlja duboke emotivne traume. tokom cijelog života . :))D

Kada razmišljamo o našoj djeci važno je se sjetiti da njihova vrijednost ne leži u tome koga vole, već u tome kakvi su kao osobe.. :d.

Da li su dobre , poštene brižne i odgovorne?Da li su srećni i zadovoljni svojim životom?

Ja dajem prioritet sreći i i ličnom zadovoljstvu, ne šta će okruženje / prijatelji rodbina misliti (reći)..

drle
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by drle »

jeli može neko od ovih šta imaju nos pomoći i detektirati ko je gej na ovih 6 slika :jbg bez guglanja molin, samo po vašem gej radaru :up

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:rlys
..nije uopste bitno .ko je ko.. i kako izgleda...dok god ga gledamo kao zabavljacha, radnika. sta god

ali privatno. ne vjerujem da bi se iko mogao radovati..da mu dijete u 10 god kaze..da se osjecha' drugachije'. taj dan, neche biti novi rodjendan..za roditelja/ familiju/ prijatelje..
..
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Tue Dec 31, 2024 12:59 am
..nije uopste bitno .ko je ko.. i kako izgleda...dok god ga gledamo kao zabavljacha, radnika. sta god

ali privatno. ne vjerujem da bi se iko mogao radovati..da mu dijete u 10 god kaze..da se osjecha' drugachije'. taj dan, neche biti novi rodjendan..za roditelja/ familiju/ prijatelje..
..
O tome i ja govorim. Zamisli dodje ti dete i kaze ti ja se ne osecam kao decak vec kao devojcica. Ma gde to moze biti normalno. Pu pu daleko bilo. Sve je do vaspitanja i kako mu usadis. Malo dete od malena ako ucis da je to normalno i dobro naravno da ce to prihvatiti i cak menjati pol (daleko bilo). Zato je bitno ne dozvoliti da se deci takve stvare objasnjavaju uopste.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Tue Dec 31, 2024 1:50 am
Bella wrote:

..
O tome i ja govorim. Zamisli dodje ti dete i kaze ti ja se ne osecam kao decak vec kao devojcica. Ma gde to moze biti normalno. Pu pu daleko bilo. Sve je do vaspitanja i kako mu usadis. Malo dete od malena ako ucis da je to normalno i dobro naravno da ce to prihvatiti i cak menjati pol (daleko bilo). Zato je bitno ne dozvoliti da se deci takve stvare objasnjavaju uopste.
Ne moram zamishljati. to se deshava.. jedno od roditelja, .popusti. vechinom majke.... pokushaju s terapijom , ne pomaze.. neke druge mjere preduzimati. nije dozvoljeno..i pustish se da ti dijete 'vodi zivot' :hm
..treba objashnjavati.. .nije loshe kad se to u shkoli radi.. ne kuchi

.. koliko god roditelji misle da im dijete govori istinu. da su drugovi.. da je iskreno prema njenu. :/* nije..

Zvaka, kad sam te vidjela s crvenim teniskama.. :hah mislila sam da si ..taj :hahah ..tako. provjeri gene.. :kaafa
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Tue Dec 31, 2024 2:37 am
Bella wrote:

..
Ne moram zamishljati. to se deshava.. jedno od roditelja, .popusti. vechinom majke.... pokushaju s terapijom , ne pomaze.. neke druge mjere preduzimati. nije dozvoljeno..i pustish se da ti dijete 'vodi zivot' :hm
..treba objashnjavati.. .nije loshe kad se to u shkoli radi.. ne kuchi

.. koliko god roditelji misle da im dijete govori istinu. da su drugovi.. da je iskreno prema njenu. :/* nije..

Zvaka, kad sam te vidjela s crvenim teniskama.. :hah mislila sam da si ..taj :hahah ..tako. provjeri gene.. :kaafa
Xaxaxaxaxa pu pu daleko bilo :hahah :hahah

Nemam sta da proveravam, u mojoj dinastiji muskarci vole i ljube samo zene. Tako ce biti i ubuduce :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_)
.. ne nasljedjuje se samo tvoja strana 'dinastije'..

:jbg stash ..zivi normalno. kao da se to tebi ne moze desiti..ako se desi.. ah bozemoj :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Tue Dec 31, 2024 2:49 am

:jbg stash ..zivi normalno. kao da se to tebi ne moze desiti..ako se desi.. ah bozemoj :hahah
I da nasledi sa majcine strane isto je u normali. Tako da se moja dinastija nastavlja. Mali ima da menja zenske kao Misa u Zikinoj dinastiji :DD :DD

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Tue Dec 31, 2024 2:52 am
Bella wrote:

I da nasledi sa majcine strane isto je u normali. Tako da se moja dinastija nastavlja. Mali ima da menja zenske kao Misa u Zikinoj dinastiji :DD :DD
aa nije na tatu. vech neki mishonja .pishonja.. :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Tue Dec 31, 2024 2:56 am
Tue Dec 31, 2024 2:52 am
Bella wrote:

aa nije na tatu. vech neki mishonja .pishonja.. :hahah
Ma mali isti tata 1/1 :D

Zene zene :hahah

drle
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by drle »

vas dvoje bi tribali pod ruku i na terapiju :hahah

jadna dica uz tako maćane roditelje :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
eto .kakvo vrijeme dodje. da nam oni koji ne znaju ni shta su. nude terapije.. :DD

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Osim ljudi, pripitomljena ovca (Ovis aries), pokazuje homoseksualnu orjentaciju, ili ti iskustva koja ukljuchuuje oko 10% muzjaka. :))D

Image

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Bella wrote:

..
Treba shvatiti da se osjećaj identiteta kod nekih ljudi ne razvija samo kroz spoljašnji uticaj, već i kroz unutrašnje iskustvo koje je često teško objasniti ili razumjeti onima koji to nisu doživjeli…

To nije samo stvar vaspitanja, već da uključuje i biološke, psihološke faktore. :))D

Mnogi misle da su tradicionalne vrijednosti ključne za razvoj djeteta, ali nisu..Djeca razvijaju svoj osjecaj koji nije uvjek direktno vezan i pod uticajem vaspitana .

Djeca koja se osjećaju drugačije ona to pokazuju vrlo spontano i bez bilo čijeg uticaja..

Ne prihvatanja tuđih izbora ne dovodi ih u ugodno stanje, vrlo lako su povredljivi i gube sampouzdanje - a ono je vrlo bitno u svim etapama života.

Bitno ke znati šta možemo učiniti da naša djeca budu sretna, sto je i glavni prioritet svakog roditelja..

Zar ne? :hm

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Skitnica wrote:
Tue Dec 31, 2024 8:33 am
Bella wrote:

..
Treba shvatiti da se osjećaj identiteta kod nekih ljudi ne razvija samo kroz spoljašnji uticaj, već i kroz unutrašnje iskustvo koje je često teško objasniti ili razumjeti onima koji to nisu doživjeli…

To nije samo stvar vaspitanja, već da uključuje i biološke, psihološke faktore. :))D

Mnogi misle da su tradicionalne vrijednosti ključne za razvoj djeteta, ali nisu..Djeca razvijaju svoj osjecaj koji nije uvjek direktno vezan i pod uticajem vaspitana .

Djeca koja se osjećaju drugačije ona to pokazuju vrlo spontano i bez bilo čijeg uticaja..

Ne prihvatanja tuđih izbora ne dovodi ih u ugodno stanje, vrlo lako su povredljivi i gube sampouzdanje - a ono je vrlo bitno u svim etapama života.

Bitno ke znati šta možemo učiniti da naša djeca budu sretna, sto je i glavni prioritet svakog roditelja..

Ja govorim o maloj deci. Oni o tome ne znaju nista niti im to pada na pamet dok im o tome ne pocnu pricati, navodno da ih uce tome bla bla bla.

Tim stvarima ne treba da ih uce niti da im to spominju. Jer ako se to kod osobe desava to je hormonski poremecaj (tako su ga barem zvali ). I niko to ne osudjuje vec ne zeli nametanje da je to super i da je to normalno.

Ti danas imas zakon da decu ne smes da vaspitavas, tacnije ako galamis na dete za njegovo dobro ili ne daj Boze lupis ga po dupetu a ono ode i prijavite, imas problem. To je direktno uradjeno protiv roditelja samo da bi dete koje je sludjeno u skoli ili preko tv-a moglo raditi sta hoce. Dakle, jasno se vidi da je sve radjeno sa namerom. Ne moze me niko ubediti da oni rade bilo sta dobro za porodicu.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Tue Dec 31, 2024 9:45 am
Skitnica wrote:
Tue Dec 31, 2024 8:33 am

Ja govorim o maloj deci. Oni o tome ne znaju nista niti im to pada na pamet dok im o tome ne pocnu pricati, navodno da ih uce tome bla bla bla.

Tim stvarima ne treba da ih uce niti da im to spominju. Jer ako se to kod osobe desava to je hormonski poremecaj (tako su ga barem zvali ). I niko to ne osudjuje vec ne zeli nametanje da je to super i da je to normalno.

Ti danas imas zakon da decu ne smes da vaspitavas, tacnije ako galamis na dete za njegovo dobro ili ne daj Boze lupis ga po dupetu a ono ode i prijavite, imas problem. To je direktno uradjeno protiv roditelja samo da bi dete koje je sludjeno u skoli ili preko tv-a moglo raditi sta hoce. Dakle, jasno se vidi da je sve radjeno sa namerom. Ne moze me niko ubediti da oni rade bilo sta dobro za porodicu.
Postoji mnogo različitih mišljenja o tome kako najbolje postupati u vezi sa osetljivim pitanjima poput obrazovanja, vaspitavanja i društvenih normi, a tvoje mišljenje odražava stav mnogih roditelja koji se osjećaju zabrinuto zbog budućnosti djece u društvu, i misle da (će) moći uticati i donositi odluke umjesto njih samih…

Neke stvari već od ranog djetinstva djeca počinju odluke donositi sami - (šta će da jedu, piju, oblače )..

Što se tiče tema o kojima govoriš, jasno je da smatraš da određene vrijednosti treba dolaziti iz porodice, ali naša djeca ne uče sve od porodice i u kući..

Mnogi roditelji osjećaju isto i žele zadržati pravo da sami odlučuju šta je najbolje za njihovu djecu, bez pretjeranog uticaja spolja.Ali je nemoguće ih izolirati od društva / medija, društvenih mreža , i interneta..

Kada se radi o zakonima koji ograničavaju fizičko kažnjavanje ili vikanje na djecu, cilj tih zakona je uglavnom da se zaštiti djecu od zloupotrebe i nasilja.I neka ih..

Društvene promjene i vrijednosti se stalno razvijaju, i dok se neki slažu sa tim smjerom, drugi smatraju da te promjene previše odstupaju od tradicionalnih vrijednosti i strukture porodice.

A naša djeca će u svakom slučaju oblikovati svoju budućnost onako kako oni najbolje osjećaju / mogu ..

drle
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by drle »

21. stoljeće i nekom moraš objanjavat da se gej ne postane nego da se gej rodiš :hahah

ne znaš jeli smišno ili žalosno :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ma da bre, jos dok je u stomaku beba to zna.

I kada ti naucnici poput tebe sve to znaju, zasto gej parovima ne daju striktno dete koje je rodjeno kao to sto su oni?

drle
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by drle »

pitanje ti je toliko nejasno da si moran naručit https://bs.wikipedia.org/wiki/Enigma_(ma%C5%A1ina)

drle
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by drle »

balkan malo šteka kod usvajanja zakona o posvojenju dice kod istospolnih parova
ali za balkan je općepoznato da je jedan od zatucanijih dijelova planete :hahah

https://en.wikipedia.org/wiki/Same-sex_adoption

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

No definitive "gay gene":
While research suggests a genetic component to sexual orientation, there is no single gene that determines whether someone is gay; it is likely influenced by multiple genes interacting with environmental factors.
..do sada nisu potvrdili..da se radja i da ima gene 'geja'. ali ima seksualna orjentacija.. to je urodjeno..

:jbg nije kod svakoga jednako izrazena.naravno.

.. gejevi prije nekih 20 godina.su se ponashali ko 'sex manijaci'.. mijenjali partnere, i bolest su razvili. :/*

.. jedva i to stavishe pod kontrolu
sjecham jednog nasheg tipa. doshao u posjetu kod rodbine. i svaku noch na plazu.. vrati se sav usplahiren i josh. pricha kako je nashao tipa. i obavio to sve.. :hahah . muz od rodice mu. umalo ga nije ubio.. Krajishnik :DD