Magazin

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Magazin

Unread post by Bella »

UPUTIO MU PISMO
Otac Anđeline Đoli javno se obratio Bredu Pitu: Prekini s ovim glupostima

Pozvao ga da okonča osmogodišnju borbu za nekretnine, zarad njihove djece
:-? . hm .. gluposti.. a djeca se odrichu njegovog prezimena.. :fpalm i treba da im pokloni imovinu.. :/*

https://www.avaz.ba/showbiz/film-i-tv/9 ... glupostima
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Sta sve novina trpi

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Jel ovo realno? Pravi digitalni tor

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Računaj + vinjete, pa cestarine .. :DD koliko će koštati put do destinacije .. :hm

Mislim da pretjeruju ..

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Pa još neki radar ako te skljocne .. :D/

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

PAO U JABLANIČKO JEZERO🚁
Helez za "Avaz": Helikopter je, vjerovatno, zakačio za žicu od dalekovoda, pilot je ugruvan
Procjene su da na helikopteru nema veće štete, ali je potonuo - naglasio je Helez.
:hahah on zna.. :fpalm
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Aca Lukas o dočeku Nove godine u Sarajevu na kojem će pjevati Severina: Nema smisla da nekoga plaćaju 800.000 KM

Splićanku je, naime, nakon incidenta sa srbijanskom policijom podržala gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić
:hahah eto je opet benjamina.. da kaze koju..
Podsjetimo, za kompletan događaj dočeka Nove godine u trajanju od nekoliko dana, Grad Sarajevo spremao je izdvojiti 800.000 KM.
.. :-? operite grad .radije za te novce

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Wed Aug 28, 2024 11:44 am
Jel ovo realno? Pravi digitalni tor
pravila samo za srbiju.. :jbg ispravno.... mnogo ste komlikovani :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Račun iz jednog restorana u južnom dijelu Arezza u Italiji iznenadio je mnoge. Naime, rezanje torte je naplaćeno čak 58 eura.
Nakon što su se požalili, rečeno im je da je to pravilo. Platili su i otišli kući nezadovoljni. Ona je ovaj događaj podijelila na jednoj Facebook grupi i pokrenula lavinu kritika na račun restorana. Vlasnik je rekao sljedeće:

"Uglavnom poslužujemo vlastita jela pa pokušavamo odbiti koji donose tuđe namirnice. Ako uzmemo u obzir da je u Arezzu usluga serviranja 2,5 eura po osobi, nema velike razlike. Moj restoran plaća troškove konobara koji servira stol, mašine za pranje suđa i slične usluge. Te troškove moramo nekako pokriti", tvrdi vlasnik restorana.

No, na kraju je ipak priznao kako su njegovi zaposlenici trebali imati više obzira prema gostima.

"Gosti trebaju otići zadovoljni, a porazno je kada se to ne dogodi.
Nisam bio tamo te večeri. Možda su moji zaposlenici burno reagovali u ovoj situaciji. Bolje ostati bez 50 eura i pustiti ljude da odu kući sretni, nego da nastane ovaj nesporazum u kojem smo svi oštećeni", rekao je.
:up
naplachuje se i kad se dijeli jelo. tj dodatni tanjir. npr za dijete. ono che samo malo .. :hahah :-? kao i kad se donese svoje vino..corkage fee.. $10 to $40 po boci itd..
..mogu otichi nezadovoljni. jer im nije uspjelo ' igranje sistema'.. :/*

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? nash Dobojlija.. :inlv

..i nash Sarajlija

obojica shminkeri.. :W

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Povraca mi se

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Skitnica wrote:
Wed Aug 28, 2024 11:48 am
Katastrofa...Samo da sam ja vlast, ja bih uzvratio istom merom...svia sa stranim tablama bih isto naplacivao osim nasim ljudima koji zive u inostranstvu...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Wed Aug 28, 2024 11:29 pm
Povraca mi se
:-?
. dobro..a vidi bre ovog choveka. plache bre.. jedva, ali plache :(::

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Wed Aug 28, 2024 11:30 pm
Skitnica wrote:
Katastrofa...Samo da sam ja vlast, ja bih uzvratio istom merom...svia sa stranim tablama bih isto naplacivao osim nasim ljudima koji zive u inostranstvu...
. pa kakav si ti to bre. zar nije .pravda za sve.. :/* 🫤

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Aug 29, 2024 3:13 am
Wed Aug 28, 2024 11:30 pm
Skitnica wrote:
. pa kakav si ti to bre. zar nije .pravda za sve.. :/* 🫤
Kakva pravda za sve? Gde ti vidis pravdu za sve ako se samo srbima ili mozda i svim balkancima naplacuje to sranje, terorisu se ljudi a gradjani EU idu slobodno. Gde ti je tu pravda za sve?

Da sam vlast, u ovom slucaju bi svim balkancima bilo besplatno da prolaze kroz Srbiju,bas kao i svim balkancima koji zive u inostranstvu a ostalim strancima bih naplacivao isto koliko ce oni sada traziti nama i radio bih isto to sto ce oni raditi nasim ljudima.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Aug 29, 2024 3:10 am
Povraca mi se

Imas normalnih hrvata i imas poremecenih hrvata koji jos uvek zive u ratu,zadojeni mrznjom, slusaju onog njihovog bolida Tompsona ili kako se vec zove...Cast izuzecima,cast normalnim ljudima ali ovi zadojeni mrznjom su zesce iskompleksirani. Devojke iz hrvatske bas kao i momci izlaze vikendom u Beograd,sretao ih milion puta...Nikada problem nisu imali,niti dan danas imaju...ali prvi put kada se bude desio problem zbog necega ovakvog ima da kukaju, da siluju medije,da se pise da je izvrsen teror nad njima bla bla bla. Nesrecan je zivot takvih zatucanih ljudi

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Thu Aug 29, 2024 8:03 am
Bella wrote:
Thu Aug 29, 2024 3:10 am
Povraca mi se

Imas normalnih hrvata i imas poremecenih hrvata koji jos uvek zive u ratu,zadojeni mrznjom, slusaju onog njihovog bolida Tompsona ili kako se vec zove...Cast izuzecima,cast normalnim ljudima ali ovi zadojeni mrznjom su zesce iskompleksirani. Devojke iz hrvatske bas kao i momci izlaze vikendom u Beograd,sretao ih milion puta...Nikada problem nisu imali,niti dan danas imaju...ali prvi put kada se bude desio problem zbog necega ovakvog ima da kukaju, da siluju medije,da se pise da je izvrsen teror nad njima bla bla bla. Nesrecan je zivot takvih zatucanih ljudi
I ova 'zaustavljanja' na granici od strane srpskih granichara je interesantna.... zashto.
vjerujem da negdje pishe .ko moze i koji su uslovi. pogotovo 'poznate' osobe. ako su se javno izjashnjavali o nechemu losheg u Srbiji. pa shta misle.. zashto putuju u istu . itd..
. jednostavno. samopromocija. humanisti na baterije. .. ili zele biti zrtve. i dobro to naplatiti.. a mozda su zbilja i 'spijuni' :hm nije to nepoznato u istoriji..
i ovaj advokat na videu. chudan tip.. ne znam ke je vrste advokat. a sad zamishljam da me brani u sudnici. i plache u nekim momentima.. :maad ..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

U Veneciji
Angelina Jolie oduševila potezom na crvenom tepihu: Kleknula kako bi pozdravila bolesnog fana
:fp aaajj shto ne volim ovakve promocije. scene.... chuj 'odushevila'..
sve mi se manje svidja.

https://www.klix.ba/magazin/showbiz/ang ... /240830076

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. vrlo sam se iznenadila. izgledu bez shminke

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

- Ja se uvijek osjećam kao mladić, imam dobru ekipu i prijatelja i doktora i sudija i advokata, i svirača, tako da za mene nema zima. A imam i mladu devojku, ona me i pokidala... - našalio se Ojdanić i dodao da njegova partnerica nije mogla da dođe sa njim jer radi drugu smjenu.

- Čitao sam o Lazi i njegovoj djevojci, portali su brujali o tome! Nemam ništa protiv, mogu samo ovakve stvari da podržim. On i ja smo kao braća, jurimo 50 godina mlađe žene! Prave smo konjine u punoj snazi, ali u tome nema ništa loše! Tretiramo žene kao malo vode na dlanu, tako da s nama nikad nema problema. Mladi klinci treba samo da uče od nas - rekao je pjevač za srbijanske medije.
:-? .. da budu strpljivi i da chekaju 80 -te ..... da nadju srechu svoju.. :DD ..

..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Austrijanka osuđena da je koronavirusom zarazila komšiju koji je preminuo
:))D

Riječ je o 54-godišnjakinji koja je 12. septembra nepravomoćno osuđena na četiri mjeseca uslovnog zatvora i novčanu kaznu od 800 eura za ubistvo iz nehata.

Preminula osoba je bolovala od raka, a preminula je usljed upale pluća uzrokovane koronavirusom 2021. godine. Virološki nalaz je pokazao da je DNK virusa isti i kod preminule osobe i kod optužene, što je bio dokaz da je "skoro 100 posto" odgovorna za smrt.

"Meni je lično vas žao, mislim da se ovako nešto događalo stotine puta. No, nemate sreće zato što je vještak sa skoro apsolutnom sigurnošću utvrdio da je zaraza došla od vas", izjavio je sudija prilikom izricanja presude.

Imena optužene i preminule osobe nisu objavljena jer tako nalaže austrijski zakon o privatnosti. Osim toga, optužena Austrijanka je prošlog ljeta proglašena krivom za još jedno krivično djelo povezano s koronavirosm. Naime, osuđena je na uslovni zatvor u trajanju od tri mjeseca zbog namjernog ugrožavanja ljudi zaraznim bolestima.

Sudija je ove sedmice saslušao izjave članova porodice preminule osobe. Oni su izjavili da se kontakt s optuženom dogodio 21. decembra 2021. na stepeništu, kada je optužena već znala da ima koronavirus. S druge strane, optužena negira taj susret, odnosno tvrdi da je taj dan bila previše bolesna da bi ustala iz kreveta. Osim toga, uvjerena je da je imala bronhitis, koji obično dobije svake godine.

Međutim, ljekar optužene je naglasio da je bila pozitivna na brzi test na koronavirus i da mu je kazala da on "sigurno neće dozvoliti da bude zatvorena", prenosi list Independent.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

"Izbor je namješten"
Izbor nove Miss Turske izazvao rasprave na mrežama: "Svaka cura na ulici je ljepša"
"Sestro, možeš nastaviti misliti da si lijepa, cijela Turska zna istinu", "Ako je ona miss, onda se ja mogu kandidirati za predsjednika", "Ne želimo da nas ona predstavlja na svjetskom natjecanju", "Oprostite, ali bolje bi bilo da ste uzeli neku curu s ulice", "Nakon svih kritika su je počeli fotošopirati", "Samo izađite na ulicu, prva djevojka koju ugledate bit će ljepša od nje", nižu se komentari na Instagramu.
:fpalm .pa nisu se prijavile, . :hahah jao komentara...

Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Sudija Perić: “Sud kontrolišu političari i ambasade, slučaj ‘Respiratori’ je montiran, nevini su”
Perić je rekao da je najveći problem uticaj na pravosuđe a da VSTV ne radi ništa na detektovanju tih problema i njihovom rješavanju. Otkrio je da ga je bivši Visoki predstavnik Valentin Inzko na svom odlasku zvao da nešto urade po pitanju pravosuđa.

– Najveći problem je uticaj politike i međunarodni faktor. VSTV nije uspio da detekuje probleme…
Struktura Suda je namijenjena da ga kontroliše međunarodni faktor i političari. U svakodnevnom su kontaktu sa ambasadama. Svi glavni tužioci su imali podršku međunarodne zajednice. Međunarodni prijatelji bi nas trebali pustiti da rješavamo probleme a ne da stavljaju sudije na crnu listu. A ne znaju zašto su na toj listi. Ako imaju neke podatke neka to dostave našim organima – naveo Perić.

Perić je mišljenja da su htjeli da ga kazne zbog nekih slučajeva u kojima je imao izdvojeno mišljenje. Kaže da u slučaju Respiratori nema elemenata krivičnog djela te da je ovo jedini slučaj u svijetu gdje je vlast osuđena zbog nečega što je uradila u vrijeme pandemije.

Samo zbog izdvojenog mišljenja su me htjeli kazniti. Pokvario sam im neke projekte koje su htjeli da završe preko Suda. Respiratori i Zijad Mutapčić su politički montirane optužnice. Nije bilo dokaza i oslobodili smo u slučaju Mutap sve. Dakle, nevin može biti osuđen. Mislim da je Alisa Mutap nevina. Nijedan dokaz ne upućuje na to da je kriva.

U slučaju Respiratori nema elemenata djela. Ovo je jedini primjer da je vlast osuđena za nešto što je uradila u doba pandemije. Nijedna druga ponuda nije bila adekvatna osim one koju je ponudio Hodžić. Po meni su svi oni nevini”, ističe Perić dodajući da je sve to bio interes Konakovića, Radončića i međunarodne politike da se SDA izbaci sa vlasti.
Image

:))D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Europski grad proglašen najskupljim na svijetu za život u 2024. godini; Na listi je i glavni grad BiH
Sarajevo na 148. mjestu

Što se tiče podataka za gradove u zemljama regiona, Ljubljana se našla na 96. mjestu najskupljih gradova za život, Zagreb na 107, a Split dva mjesta ispod njega. Beograd je zauzeo 127. mjesto, Novi Sad 134, Podgorica 143. mjesto.

Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, nalazi se na 148. poziciji najskupljih gradova za život, a slijede ga Skopje na 160-oj, Niš 165-oj i Priština na 195. poziciji.
U Ženevi su namirnice skuplje za 11.4% nego u New Yorku, a cijene u restoranima više su za 1.5%. Međutim troškovi stanovanja jeftiniji su u Ženevi za 40.4% nego u New Yorku.
. prioritet mi je je na troshkove stanovanja.. tu nema puno izbora. za hranu ima.. :hm

https://n1info.ba/magazin/lifestyle/eur ... -grad-bih/

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sat Oct 05, 2024 3:14 pm
Europski grad proglašen najskupljim na svijetu za život u 2024. godini; Na listi je i glavni grad BiH
Sarajevo na 148. mjestu

Što se tiče podataka za gradove u zemljama regiona, Ljubljana se našla na 96. mjestu najskupljih gradova za život, Zagreb na 107, a Split dva mjesta ispod njega. Beograd je zauzeo 127. mjesto, Novi Sad 134, Podgorica 143. mjesto.

Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, nalazi se na 148. poziciji najskupljih gradova za život, a slijede ga Skopje na 160-oj, Niš 165-oj i Priština na 195. poziciji.
U Ženevi su namirnice skuplje za 11.4% nego u New Yorku, a cijene u restoranima više su za 1.5%. Međutim troškovi stanovanja jeftiniji su u Ženevi za 40.4% nego u New Yorku.
. prioritet mi je je na troshkove stanovanja.. tu nema puno izbora. za hranu ima.. :hm

https://n1info.ba/magazin/lifestyle/eur ... -grad-bih/
Zivo me interesuje ko i kako izracuna sve ovo i zar je toliko dokon da se bavi time