Droge, alkohol..

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Droge, alkohol..

Unread post by deksametazon »

Gdje se može kupiti ova dži? Da popijem prije posla i vratim se, a da se ne sjećam da sam radio.

kreja
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by kreja »

A sta je loše u tome da se popije jedno pivo ili casa vina. I sami doktori savjetuju casu vina pred spavanje.
Ne treba se napijati ali popiti koju ja sam za koje još za pice?
Ako moramo da biramo između smrti od gladi i metka, Gejl i ja smo se složili da je metak mnogo brži.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Droga

Unread post by biljka »

Nisam sigurna da li već ima tema. Sorry ako ima

Kakav je vaš stav o drogama? Da li stavljate i marihuanu u istu kategoriju kao i ostale droge?

Kako biste se ophodili prema bliskim ljudima koji imaju problem sa drogom? Kako postupiti, a da budete fer i prema toj osobi i prema sebi (ako se već ne poklapa sa vašim vrijednostima)? :hm
Per aspera ad astra :fiju

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Da, marihuana je u istoj kategoriji kao i ostale droge. Vidim da su sada popularne i u formi elektronskih "cigareta", kod kojih se cucla isparenje ulja koje je napucano THC-om i puno je jače.
Kao i za sve ostale opijate, prezirem potrebu da se opustimo, smirimo, podignemo, ili odvojimo na način što ćemo se ili napiti ili napušiti, našmrkati ili nabobati, nafiksati u krajnjem slučaju. Prezirem ljude koji tako rezonuju, jer je doslovno neinteligentno :jbg

Imam prijatelja koji su u manjoj ili većoj mjeri podložni ili podlegli i njima prezirem stanje u kojem su i pokušavam da im na neki način pomognem da prestanu, ali mislim da je stvar karaktera i samim time skoro pa nemoguće za mijenjati i teško bez stručne intervencije ili terapije išta uraditi.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Tue Feb 11, 2025 1:42 pm
Da, marihuana je u istoj kategoriji kao i ostale droge. Vidim da su sada popularne i u formi elektronskih "cigareta", kod kojih se cucla isparenje ulja koje je napucano THC-om i puno je jače.
Kao i za sve ostale opijate, prezirem potrebu da se opustimo, smirimo, podignemo, ili odvojimo na način što ćemo se ili napiti ili napušiti, našmrkati ili nabobati, nafiksati u krajnjem slučaju. Prezirem ljude koji tako rezonuju, jer je doslovno neinteligentno :jbg

Imam prijatelja koji su u manjoj ili većoj mjeri podložni ili podlegli i njima prezirem stanje u kojem su i pokušavam da im na neki način pomognem da prestanu, ali mislim da je stvar karaktera i samim time skoro pa nemoguće za mijenjati i teško bez stručne intervencije ili terapije išta uraditi.
Onda se i alkohol može staviti u tu kategoriju :jbg

A što se tiče odnosa prema prijateljima ja sam odustala od pokušavanja da pomognem, da promijenim. Jednostavno koliko god okrutno bilo mislim da dok ne dođe do izolacije ovisnika od najbližih da apsolutno ne rezonuju koliko je to loše. Ljudi imaju običaj da minimiziraju tu štetnost, da bukvalno staneš i zapitaš se ko je ovdje lud :/*

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Re: Droga

Unread post by Peace »

biljka wrote:
Tue Feb 11, 2025 1:00 pm

Kakav je vaš stav o drogama? Da li stavljate i marihuanu u istu kategoriju kao i ostale droge?

Kako biste se ophodili prema bliskim ljudima koji imaju problem sa drogom? Kako postupiti, a da budete fer i prema toj osobi i prema sebi (ako se već ne poklapa sa vašim vrijednostima)? :hm
Nisam imala kontakta, bar ne duzeg, s ljudima koji su teski ovisnici bilo cega osim cigareta. Hvala Bogu.
Daj Boze da nema ni ove duhanske addikcije.

Cula jesam, brojne price, iz prve ruke. Muz se susretao s jednim ovisnikom svakodnevno na poslu.
Svi su se silno trudili da mu pomognu, dali mu uredski posao, znacio im, sva firma se maximalno trudila oko njega…Ali uzalud. Nije vise medju zivim.
Teske su to addikcije. Skoro da ne mozes nista. Mozes da ih volis, postivas, da im das do znanja da su bitni, mozes i pokusati da ih promijenis, ali uglavnom je to bez uspjeha.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Re: Droga

Unread post by biljka »

Peace wrote:
Tue Feb 11, 2025 2:25 pm
biljka wrote:
Tue Feb 11, 2025 1:00 pm

Nisam imala kontakta, bar ne duzeg, s ljudima koji su teski ovisnici bilo cega osim cigareta. Hvala Bogu.
Daj Boze da nema ni ove duhanske addikcije.

Cula jesam, brojne price, iz prve ruke. Muz se susretao s jednim ovisnikom svakodnevno na poslu.
Svi su se silno trudili da mu pomognu, dali mu uredski posao, znacio im, sva firma se maximalno trudila oko njega…Ali uzalud. Nije vise medju zivim.
Teske su to addikcije. Skoro da ne mozes nista. Mozes da ih volis, postivas, da im das do znanja da su bitni, mozes i pokusati da ih promijenis, ali uglavnom je to bez uspjeha.
A ovo mi baš beznadežno zvuči :(s

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

Prijatelj je ovisnik o marihuani i slažem se da spada u droge kao i ostale. Od ponekad na partijanjima je došao do svakodnevnog korištenja i sad puši kao što neko cigarete puši minimalno 4-5 na dan. I neprepoznatljiv je danas u odnosu na prije par godina.

Ne dozvoljava da mu se spomene to kao problem, jer po njemu nije. I sve rjeđe se druži sa nama jer sad ima drugu ekipu koja slično radi :((
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Mina wrote:
Tue Feb 11, 2025 10:56 pm
Prijatelj je ovisnik o marihuani i slažem se da spada u droge kao i ostale. Od ponekad na partijanjima je došao do svakodnevnog korištenja i sad puši kao što neko cigarete puši minimalno 4-5 na dan. I neprepoznatljiv je danas u odnosu na prije par godina.

Ne dozvoljava da mu se spomene to kao problem, jer po njemu nije. I sve rjeđe se druži sa nama jer sad ima drugu ekipu koja slično radi :((
Baš lako ljude okrene sa povremeno na redovno. Zato se generalno u zadnje vrijeme trudim izbjegavati sve poroke, vidim šta rade ljudima oko mene, a nikad ne znaš koliko labilan karakter možeš postati u trenutku i onda nema nazad.

Žao mi je zbog tvog iskustva. Imam slično sa svojom prijateljicom i stvarno je iritantno i kad vide problem, ali nemaju želje da nešto urade. Nekad mislim da bi mi lakše bilo da ne shvata da je problem, onda bih bar imala prostora da je uvjeravam u suprotno. Ovako se ne mogu ni raspravljati, kad se slaže sa svim, ali ništa ne radi :/*

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

biljka wrote:
Tue Feb 11, 2025 11:11 pm
Mina wrote:

Baš lako ljude okrene sa povremeno na redovno. Zato se generalno u zadnje vrijeme trudim izbjegavati sve poroke, vidim šta rade ljudima oko mene, a nikad ne znaš koliko labilan karakter možeš postati u trenutku i onda nema nazad.

Žao mi je zbog tvog iskustva. Imam slično sa svojom prijateljicom i stvarno je iritantno i kad vide problem, ali nemaju želje da nešto urade. Nekad mislim da bi mi lakše bilo da ne shvata da je problem, onda bih bar imala prostora da je uvjeravam u suprotno. Ovako se ne mogu ni raspravljati, kad se slaže sa svim, ali ništa ne radi :/*
Nije više stvar ni želje, jednostavno ne mogu uraditi puno. Ovisnost je bolest i to treba da se liječi.

Najgore što to ovisnici shvate tek kad su debelo zaglibili u problem. A onda je teže izvući se.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Mina wrote:
Thu Feb 13, 2025 12:10 am
biljka wrote:
Mina wrote:

Nije više stvar ni želje, jednostavno ne mogu uraditi puno. Ovisnost je bolest i to treba da se liječi.

Najgore što to ovisnici shvate tek kad su debelo zaglibili u problem. A onda je teže izvući se.

Joj video...

Najgore mi je što je moja prijateljica prestajala, pa čak i na pola godine-godinu i vrati se. I to nije loše pa se vrati, već kad joj ide najbolje u životu. To mi je prestrašno i bukvalno ne znam više kako joj pomoći jer i kad prestane uvijek se vrati opet na početnu tačku. Začarani krug već godinama :-?

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

biljka wrote:
Thu Feb 13, 2025 12:19 am
Mina wrote:
biljka wrote:

Joj video...

Najgore mi je što je moja prijateljica prestajala, pa čak i na pola godine-godinu i vrati se. I to nije loše pa se vrati, već kad joj ide najbolje u životu. To mi je prestrašno i bukvalno ne znam više kako joj pomoći jer i kad prestane uvijek se vrati opet na početnu tačku. Začarani krug već godinama :-?
Ne znam, teško je to gledati. Natjerati je na stručno odvikavanje je jedini način. Mada znam da to zvuči lako za reći... Probaj sa njenom sestrom ili bratom ako ih ima i ako znaju uticati.
:rolleyes

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Mina wrote:
Thu Feb 13, 2025 10:45 pm
biljka wrote:
Thu Feb 13, 2025 12:19 am
Mina wrote:

Joj video...

Ne znam, teško je to gledati. Natjerati je na stručno odvikavanje je jedini način. Mada znam da to zvuči lako za reći... Probaj sa njenom sestrom ili bratom ako ih ima i ako znaju uticati.
Ma kakvi, nema niko... Jedino njen momak koji nema pojma o tome i za kojeg me 100 puta zamolila da ne pričam s njim, da to ne dolazi u obzir. Tačno nisam pametna :-?

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

A momak ne zna?
jesu li dugo zajedno?

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Mina wrote:
Thu Feb 13, 2025 11:07 pm
A momak ne zna?
jesu li dugo zajedno?
Pa 2 godine. Ne zna...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm
chudno, da ne primjeti promjene u njenom ponashanju..
.............................................................................................Image

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Bella wrote:
Thu Feb 13, 2025 11:25 pm
:hm
chudno, da ne primjeti promjene u njenom ponashanju..
Vrhunski maskira, ali da nije i meni čudno, jeste... Ali eto ja bih najradije njemu rekla, samo što bi to pokvarilo naš odnos sigurno :jbg

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm ...chlana familije je teze, napustiti...mada i to ide do neke granice.... imati takvu prijateljicu. nije dobra situacija... s obzirom na ovisnost.. te osobe misle samo na sebe. i sve oko sebe che 'satrati' da postignu shta ih zadovoljava ..
... tako da... :hm
.............................................................................................Image

Duh
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Duh »

ovi sto se kriju da piju -kriju se zbog srama.
to je i dobro. ima i neke nade.

problem su oni sto-ne vide problem, jer vole da piju.
npr ako muz pije, a zeni smeta-mora dati ultimatum.
ne -svaki dan ultimatum...kakav je to ultimatum?

ako joj i ne smeta ili nije sposobna da da ultimatum, neka trpi.
ili neka i ona podje piti...

drogerasi su onako vise kul. a ako si protiv-nisi moderan.
ja obicno prijetim drogerasima sa time da cu o drogi pricati njihovoj djeci sve sto oni pricaju.
jer ako svoje price ne mozes pred djecom ponoviti-suplje su. ili im glava suplja.

to su ojebine drustva.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Duh wrote:
Fri Feb 14, 2025 5:45 pm
ja obicno prijetim drogerasima sa time da cu o drogi pricati njihovoj djeci sve sto oni pricaju.
jer ako svoje price ne mozes pred djecom ponoviti-suplje su. ili im glava suplja.

to su ojebine drustva.
Šta kad ne planiraju imati djecu :fp

Kuduz
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Kuduz »

Ponekad nista nije problem ... sve se da pametno i sa mjerom :D Ajde ne zajebavajte sve sveci ovde :tong

Duh
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Duh »

Kuduz wrote:
Sat Feb 15, 2025 1:06 am
Ponekad nista nije problem ... sve se da pametno i sa mjerom :D Ajde ne zajebavajte sve sveci ovde :tong
da. u ovom pametnom i umjerenom svijetu :hahah
ima toliko parova gdje- on pije, a ona se samo deblja.
on pije jer se ona deblja, a ona samo jede jer on pije.

5.neumjerenost u jelu i piću-jedena od smrtnih grijeha vjere, koji mnogi i ne razumiju.

jer-cak je popularno opijati se do besvjesti, a debljanje i prezderavanje postalo svakodnevnica.

grijeh je to-grijeh prema samome sebi i bliznjima.

pogresno je i postivati ljude koji sami sebe ne postuju. ako se vec mora, onda treba popiti sa njima i pitati ih jesu li uvijek bili kurtoni ili bezveze trebe.

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

biljka wrote:
Thu Feb 13, 2025 11:24 pm
Mina wrote:
A momak ne zna?
jesu li dugo zajedno?
Pa 2 godine. Ne zna...
E ovo mi je već prečudno. Ili ga baš boli neka stvar, ili je ne znam, izvini što ću reći, ali idiot :-?
Čuvaj se ti u tim okolnostima, u svom očaju povući će i tebe za sobom

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Mina wrote:
Sat Feb 15, 2025 11:25 am
biljka wrote:
Mina wrote:
A momak ne zna?
jesu li dugo zajedno?
Pa 2 godine. Ne zna...
E ovo mi je već prečudno. Ili ga baš boli neka stvar, ili je ne znam, izvini što ću reći, ali idiot :-?
Čuvam se godinama, za to nema brige, ali mi je sad fakat preko glave toga
A ne znam, nekad kad je ja gledam nikad ne bih rekla da ima nešto sumnjivo. Baš nema velike razlike u njenom vanjskom izgledu. Malkice raspoloženija i to je to :jbg

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

biljka wrote:
Sat Feb 15, 2025 12:09 pm
Mina wrote:
Sat Feb 15, 2025 11:25 am
biljka wrote:

Pa 2 godine. Ne zna...
Čuvam se godinama, za to nema brige, ali mi je sad fakat preko glave toga
A ne znam, nekad kad je ja gledam nikad ne bih rekla da ima nešto sumnjivo. Baš nema velike razlike u njenom vanjskom izgledu. Malkice raspoloženija i to je to :jbg
Dobro, ako nisu skupa stalno ili ne žive zajedno, možda i nije tako teško sakriti.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Pritvor za osumnjičene za prostituciju i dilanje droge
    by Mina » » in Vijesti
    2 Replies
    40 Views
    Last post by Vjetar