Pranje i održavanje veša i sve ostalo vezano za to
Re: Pranje i održavanje veša i sve ostalo vezano za to
..Pojavi se pokoja rupica...
.............................................................................................
Meni nije..
.. jer peglam par stvari...
.............................................................................................
Mrzim da peglam a nema mi ništa ljepše nego kad sve popeglano fino u ormar složiš.
Draže mi je prati bijeli ves, posteljine, peskire. Oko tamnijeg ima posla, pogotovo slaganje čarapa.. Mašina inače radi svaki dan kod nas. Ne znam kako se toliko veša nakupi
Draže mi je prati bijeli ves, posteljine, peskire. Oko tamnijeg ima posla, pogotovo slaganje čarapa.. Mašina inače radi svaki dan kod nas. Ne znam kako se toliko veša nakupi
Džempere odlazem složene s papirom. To je onaj papir što u prodavnicama koriste... Da se spriječi gužvanjem istih.

Danas mi je mašina oprala tri sorte veša. I sve se suši vani u hladu. Baš volim kada se veš leprša i suši vani. 
. volim kad se zimi suhi. pa se skori.. pa ga unesem u kucu kao - cjepanicu..
..e, taj film nisam odavno gledala..
..e, taj film nisam odavno gledala..
Eh taj veš kad se unese u kuću baš lijepo miriše..Na zimu i čistoću istovremeno... 
Zivimo u dobrom vremenu- ne pamtim, kad sam nesto na ruke oprala. 
Da. A na milione domaćinstava veš i dalje peru ručno, nemaju ni el.energije a ni vode u izobilju tako da im je vešna mašina samo san. Nažalost.
Kupila sam novu mašinu za veš..
Primijetila sam cijeđenje vesa i na 400/min mi djeluje prejako..Nikada ne natrpavam previše veša ( neki dan sam prala samo 6 košulja cijeđenje ba 400 i djeluje mi previše izguzvano. )
:hn
Nema opcije anti - gužvanja.
Primijetila sam cijeđenje vesa i na 400/min mi djeluje prejako..Nikada ne natrpavam previše veša ( neki dan sam prala samo 6 košulja cijeđenje ba 400 i djeluje mi previše izguzvano. )
:hn
Nema opcije anti - gužvanja.
Ima.
Ne mogu sav ves prati na delicates.
Temperatura na delicates je izmedu 20C i 40C i na tome cijedenje varira od 0 -1000.

Valja vise peglati, i trositi vise para na pomagala peglanju vesa ..

Ne mogu sav ves prati na delicates.
Temperatura na delicates je izmedu 20C i 40C i na tome cijedenje varira od 0 -1000.

Valja vise peglati, i trositi vise para na pomagala peglanju vesa ..

. .fildzan hidrogena 3 % dodam u vodu..za bijeli vesh... 
. meni izgleda da jeste... i odluchila sam samo ...persil ..od deterdzenta...chak ne onaj iz 'klub' prodadnica..vecha pakovanja.. jer nije isti kvalitet.. 
Trebate li prati čarape izvrnute naopačke
Čarape bi, dakle, trebalo prati izvrnute naopačke jer ta površina dodiruje kožu cijeli dan, zadržava većinu neugodnih mirisa i mrtve ćelije kože.
To osigurava da deterdžent i kretanje u veš-mašini najsnažnije djeluju na najsmrdljivije dijelove čarapa te pomaže ukloniti bakterije koje uzrokuju neugodan miris i druge opasne mikroorganizme.
a svashta. ako toliko smrde charape.
..
izvrnuti ih.. zashto. materijal je takav, da voda treba da dodje sa svih strana
. svoje perem izvrnute, jer ih tako skidam..

Kupi čarape doibele face
i nema frke 
jel te ne . . smrde
Smrde svake ako se ne vodi redovno higijena.. kao i svega ostalog..
Njih ako skineš naopako, nije frka ako ih ne izokrećeš …
Ali po nekoj mojoj logiki, prljavija je spolljasnja strana čarape .. oblače se na cistu nogu.. prašina obuća unutrašnja strana nije čista (nova)..
Hlace / majice / košulje je li i njih bi trebalo prati izokrenuto .. unutarnji ves??
Njih ako skineš naopako, nije frka ako ih ne izokrećeš …
Ali po nekoj mojoj logiki, prljavija je spolljasnja strana čarape .. oblače se na cistu nogu.. prašina obuća unutrašnja strana nije čista (nova)..
Hlace / majice / košulje je li i njih bi trebalo prati izokrenuto .. unutarnji ves??
. izokrenem ih . nakon pranja.. :cc.
.. ima osoba s nekim ubjedjenjima.da treba odjechu izvrtati.
... mada .kad je osjetljivih materijala. kao crna odjecha i kashmir/ vuna.... da je 'lice' ne oshteti.. trljanjem na ruke ili u mashini..
. kod mene, narod dosta koristi ./ dry cleaning/
.. ima osoba s nekim ubjedjenjima.da treba odjechu izvrtati.
... mada .kad je osjetljivih materijala. kao crna odjecha i kashmir/ vuna.... da je 'lice' ne oshteti.. trljanjem na ruke ili u mashini..
. kod mene, narod dosta koristi ./ dry cleaning/
A da svako ima svoj način pranja vesa.. ne volom hemijsko čišćenje .. ja sve perem u mašini čak i jedan vuneni kaput sam prala..i preživio sve suer..
Naravno da gledam i koji deterdžent koristim za delikatnu odjeću ..
Naravno da gledam i koji deterdžent koristim za delikatnu odjeću ..
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 55 Replies
- 4545 Views
-
Last post by Lana
-
- 10 Replies