Amerika
Re: Amerika
.. PRIJE gotovo pet godina, krajem studenog 2015. godine, Joe Biden je bio u Zagrebu.Bella wrote: ↑Sun Nov 08, 2020 3:37 amuglavnom, ovako-- Milanovic--Joe, ja sam iz Croatie.. a Joe njemu- o, nice.. bio sam jednom u Pragu.....laganini wrote: ↑Sat Nov 07, 2020 9:15 pm..i predsjednik je zadovoljan..
Čestitao i Milanović
"Čestitam izabranom predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu.Povjerenje rekordnog broja američkih birača koje mu je ukazano potvrđuje kako u demokraciju moramo ustrajno vjerovati i kada je na kušnji. Siguran sam da će pobjeda Joa Bidena značiti i obnovu euroatlantskog partnerstva koje je bilo ugroženo te da će Europa opet biti glavni saveznik SAD-a. A to je dobro za globalizirani svijet, za Europu i za Hrvatsku. Vjerujem da će Hrvatska u izabranom predsjedniku SAD-a imati ne samo saveznika već i prijatelja, pogotovo što Joe Biden dobro razumije našu noviju povijest u što sam se mogao uvjeriti i tijekom ranijih, vrlo sadržajnih razgovora s njim", napisao je hrvatski predsjednik na Facebooku.![]()
Tadašnji američki potpredsjednik bio je gost Kolinde Grabar-Kitarović na sastanku Brdo-Brijuni.
"Za SAD i mene, ali govorim u ime američkog predsjednika, ova je regija u posljednjih 25 godina od iznimnog interesa", kazao je tada drugi čovjek SAD-a. Tada je pohvalio i inicijativu Brdo-Brijuni.
"Ovdje sam bio dok je još Tito bio živ, a zatim Tuđman. Sad znate koliko sam star", našalio se Biden tada.
Biden se tada sastao i s tadašnjim premijerom Zoranom Milanovićem.
Podržao hrvatski put prema Europskoj uniji
Nekoliko godina ranije, 2010. godine, Biden se susreo s Jadrankom Kosor. Bilo je to u vrijeme pregovora Hrvatske za ulazak u EU.
“Potpredsjednik je naglasio snažnu potporu SAD-a za kandidaturu Hrvatske za EU. U tom kontekstu on je toplo pozdravio suradnju Hrvatske s ICTY-jem te napore hrvatske vlade da provede ključne gospodarske reforme i nastavi borbu s korupcijom", ističe se u priopćenju koje donosi sažetak razgovora Kosor-Biden. "Američki potpredsjednik istaknuo je blisko partnerstvo SAD-a s Hrvatskom, ukazao na prvu godišnjicu pristupanja Hrvatske NATO-u te izrazio priznanje za doprinos Hrvatske operacijama NATO-a, posebno u Afganistanu", objavljeno je nakon sastanka u priopćenju Bijele kuće.
Sastanak Bidena i Kosor, održan u Bijeloj kući, trajao je sat vremena, a nakon njega je izjavu za novinare ispred Bijele kuće dala samo hrvatska premijerka, dok je Bidenov ured poslao priopćenje.
Nemoj tako, možemo se nadati. I ti si se od Melanije nadao da će Hrvatsku napraviti velesilom
..melanija..!!??pa bosnjaci polazu nadu u bidena..a ameri poštuju autoritete u pojedinim regijama a posto je s Srbijom u autu pogodi konce bit partner..blackadder wrote: ↑Sun Nov 08, 2020 1:38 pmNemoj tako, možemo se nadati. I ti si se od Melanije nadao da će Hrvatsku napraviti velesilom![]()
ih... ne sjeca se on te posjete.... PRIJE gotovo pet godina, krajem studenog 2015. godine, Joe Biden je bio u Zagrebu.
.............................................................................................
`````````````````````````````````````````````
. morala sam.. bio si
.............................................................................................
Ovako će Bidena, kad dođe da preuzme BK 
..i u ovakvim scenama je skontao.. da ce 70 hiljada glasati za njega...
Mnogi i jesu glasali za njega. Pitanje je kako će se sve to skupa završiti, pogotovo jer još ne priznaje poraz.
Kao i sa Nixonom. i on nije dao kuce..
.. doshli njegovi republikanci, da mu otvore vrata.. 
Kraljica Elizabetha ce imati priliku upoznati jos jednog predsednika u nizu USA.. 
Svi dolaze, odlaze jedno ona ne mrda..osim onom ručicom..
Svi dolaze, odlaze jedno ona ne mrda..osim onom ručicom..
-
Vanilla
- Aktivan član

- Reactions:
Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem.
Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću.
Došlo mi je da idem i ja idem kao lud
- unutra u mene.

Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću.
Došlo mi je da idem i ja idem kao lud
- unutra u mene.
U Washingtonu je juče bilo haotično. Sukobi pristalica Donalda Trumpa i policije i upad u Kongres koji je rezultirao brojnim uhapšenim, povrijeđenim i sa nekoliko smrtno nastradalih
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
..da su bar jednog senatora.. iz bilo koje partije- prebili- bilo bi..
samo intervencija NATO
ko se prije dohvati raptora,njegova je pobjeda
ko se prije dohvati raptora,njegova je pobjeda
Pogledajte kako danas izgleda Kongres. Čuvaju ga vojnici naoružani do zuba
SJEDNICU na kojoj američki Kongres raspravlja o opozivu predsjednika Donalda Trumpa osigurava Nacionalna garda.
Kapitol je pun vojnika pod oružjem, o čemu svjedoče fotografije, a pojedini novinari komentirali su na društvenim mrežama da Kongres izgleda kao vojna baza.
Podsjetimo, Zastupnički dom danas glasa o rezoluciji o opozivu kojom se republikanski predsjednik optužuje za poticanje pobune u govoru svojim pristašama prije nego što su oni nasilno upali u američki Kapitol, sjedište parlamenta, što je za rezultat imalo i petero poginulih.

SJEDNICU na kojoj američki Kongres raspravlja o opozivu predsjednika Donalda Trumpa osigurava Nacionalna garda.
Kapitol je pun vojnika pod oružjem, o čemu svjedoče fotografije, a pojedini novinari komentirali su na društvenim mrežama da Kongres izgleda kao vojna baza.
Podsjetimo, Zastupnički dom danas glasa o rezoluciji o opozivu kojom se republikanski predsjednik optužuje za poticanje pobune u govoru svojim pristašama prije nego što su oni nasilno upali u američki Kapitol, sjedište parlamenta, što je za rezultat imalo i petero poginulih.

znacajan br ovih sto leze--su za trumpa....kao i br policajaca u Kongresu...
pretjerali su golemo brt ..
dabogda na dobro ....
dabogda na dobro ....
Republikanci su zbilja- skrenuli. trebali su se ograditi od ove budale... :cc.
Pa čini se da je i nekima od njih jasno da se treba ograditi od Trumpa i to i rade. A on je izgleda završio svoju političku karijeru za sva vremena.
Skole ce se zatvoriti od sljedece sedmice.
Navodno zbog korone, ali svi pretpostavljaju da je zbog preuzimanja vlasti, da ne bi bilo kakvih incidenata.
Navodno zbog korone, ali svi pretpostavljaju da je zbog preuzimanja vlasti, da ne bi bilo kakvih incidenata.
U Washingtonu više Nacionalne garde nego vojnika u Afganistanu, Iraku i Siriji
Direktor FBI-ja upozorava da bi do inauguracije novog američkog predsjednika Joea Bidena moglo da dođe do novog nasilja.
Direktor FBI-ja upozorava da bi do inauguracije novog američkog predsjednika Joea Bidena moglo da dođe do novog nasilja.
Iz agencije su poručili da su na više društvenih mreža objavljeni pozivi na oružane proteste. Potpredsjednik Mike Pence obećao je neometanu predaju vlasti, a obezbjeđenje u Washingtonu i dalje je pojačano. Zvaničnici zaduženi za bezbjednost kažu da će 25.000 vojnika biti raspoređeno u Washingtonu do inauguracije – više nego što ih je trenutno na bilo kojoj lokaciji u svijetu. Dokument Ministarstva pravosuđa navodi da su napadači na Kongres imali namjeru da uhvate i pogube neke od čelnika, i da još nisu odustali od svojih namjera.