FORUMAŠ MJESECA Coolio :1

Izraelsko-palestinski odnosi

Društvene teme i dešavanja van Bosne i Hercegovine
Bella
Senior
Senior
Posts in topic: 116
Reactions: 3225

Re: Izraelsko-palestinski odnosi

Post by Bella »

Gotovo dvije hiljade palestinskih zatvorenika pušteno je danas iz izraelskih zatvora u sklopu prve faze primirja između Izraela i Hamasa.
Oni su autobusima Crvenog križa prebačeni u Ramallah, grad u centralnom dijelu Zapadne Obale gdje ih je dočekalo nekoliko stotina Palestinaca među kojima su bili porodica i prijatelji.
:-? sa ugradjenim chipovima... kasnije che ih kao i kobajagi glavne vodje Hamasa .ubijati.. a niti jednog ''taoca nisu nashli i odveli kuchi. eh shto ti je mosad.. :fp i 'sveoniznaju'..
. samo je primirje.. :-? zna se kako che zavrshiti
.............................................................................................Image

Peace
Senior
Senior
Posts in topic: 69
Reactions: 4636

Post by Peace »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/snim ... /251015079

Ne znam treba li uopste komentarisati.
Narod ce prosto izgubiti povjerenje u sve institucije. To je toliko licemjerje
Ko zna kakav ce to na kraju plod donijeti.
Mozda i neko dobro. Neces se vise uzdat ni u koga i gotovo.

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca
Posts in topic: 20
Reactions: 1269

Post by Coolio »

Ja sam odavno prestao da verujem televizijama i novinarima. I sve sto tamo izgovaraju ili pisu ja smatram kao unapred izreziran scenario. Da li gresim ili ne, to ne znam ali im svakako nista ne verujem. Smatram ih neprijateljem naroda jer sve sto rade rade za elitu, ako te bolesnike mozemo elitom zvati. Sami sebi su dali taj naziv. Nemam obicaj da se kunem ali majke mi moje mile,od korona propagande im ne verujem nista.

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

:-? . morash pratiti, na vishe izvora. koja je situacija. mada mi obichni chitachi i nemamo vremena za to... neshto nam izgleda logichno ,neshto ne. i na osnovu toga formiramo mishljenje...

i 'eliti' treba netko ko ce je napraviti i odrzati 'elitom'.. to je narod.....
.. i,da, ne vjerujem da che Palestina .ikada zazivjeti. kao normalna drzava.... :jbg evo i Bosna se koprca.. pod jakom podrshkom EU.. i , teshko ide.. :-?
.............................................................................................Image

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Posts in topic: 5
Reactions: 362

Post by deksametazon »

Bella wrote:
Wed Oct 15, 2025 4:58 pm

.. i,da, ne vjerujem da che Palestina .ikada zazivjeti. kao normalna drzava.... :jbg evo i Bosna se koprca.. pod jakom podrshkom EU.. i , teshko ide.. :-?
Teško je na bilo koji način dovoditi status Palestine i Bosne. Bosna je već preko 30 godina članica UN-a i ima benefite koje joj to članstvo daje. Čak i država Palestina je priznata od strane 157 od ukupno 193 države članice Ujedinjenih nacija. Zna se đe je zapelo.

Ako se to zanemari pa da ne bude Bosne onda neće biti ni Grenlanda ni Venecuele ni Kube pa čak i Kanade. Ukrajina bii ostala bez pola teritorija, a onda su u opasnosti i Poljska i dijelovi Njemačke. U tom scenariju bi nastao haos i u regionu i niko ne bi dobio ništa kao i prošli puta, ali svi bi opet puno izgubili.

Znamo kako su kod nas prošli oni koji su farbali stalno mape i iscrtavali granice. Čak i po hotelskim salvetama. Danas to rade drugi.

Image

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

deksametazon wrote:
Thu Jan 22, 2026 1:54 pm
ima benefite koje joj to članstvo daje.
:hm
eh . onda smo dobro.. :DE

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Posts in topic: 5
Reactions: 362

Post by deksametazon »

Naravno. Još od Daytona. A i prije njega.

Image

Peace
Senior
Senior
Posts in topic: 69
Reactions: 4636

Post by Peace »

Post Reply