Stari most u Mostaru
- Vanilla
- Aktivan član
- Reactions: 1420
Stari most u Mostaru
Na danasnji dan, prije 27 godina, srusen je Stari most u Mostaru...
Stari most u Mostaru preko rijeke Neretve je sagrađen u periodu između 1557. i 1566. godine i bio najveća lučna konstrukcija na svijetu u tom periodu. Dao ga je sagraditi Sulejman Veličanstveni, a graditelj je bio Mimar Hajrudin.
Kao neko ko otvara ovu temu, i neko ko, poslije svoga Sarajeva, najvise voli Mostar i Stari most, necu nikakav tekst stavljati o njegovom rusenju. Zelim mu samo odati pocast
Stari most u Mostaru preko rijeke Neretve je sagrađen u periodu između 1557. i 1566. godine i bio najveća lučna konstrukcija na svijetu u tom periodu. Dao ga je sagraditi Sulejman Veličanstveni, a graditelj je bio Mimar Hajrudin.
Kao neko ko otvara ovu temu, i neko ko, poslije svoga Sarajeva, najvise voli Mostar i Stari most, necu nikakav tekst stavljati o njegovom rusenju. Zelim mu samo odati pocast
1
1
Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem.
Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću.
Došlo mi je da idem i ja idem kao lud
- unutra u mene.
- unutra u mene.
Re: Stari most u Mostaru
..da osim mosta koš gore sto su srušeni mostovi medju ljudima..most se izgradio a oni drugi mostovi nažalost jos nisu u potpunosti sagradili..
Jesi li bio na mostu, poslije rata Laganini?
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
..ne..dalje od medjugorja ne idem..o da jednom u vrapcicima di je onaj dernek..
aj.. sta ti se moze desiti..
.............................................................................................
- blackadder
- Član
- Reactions: 473
..jedan moj kolega je bio u Bosni doduse prije desetak godina i maznuli su mu auto..sin je često bio ove zadnje svi godine u Sarajevu di cura studira a ima dobru mecku i nije mi bilo ugodno kad bi isa..
Laganini, kako je tvoj svijet mali
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
.. sta ti je konkretno problem/strah..
..i meni je bilo neugodno vidjeti grafite-- prijetnje muslimanima/ kao i srbima... tokom obilaska hrvatskog primorja.. ali, nista neugodno nisam dozivjjela.. narod ok u prodavnicama / pijaci... .. bilo je to prije 10-ak godina..
i opet sam posjetila Istru, nedavno. sve lijepo bilo...
no, kako su migranti navalili u Bosnu- ni domaci se ne osjecaju ugodno..
.............................................................................................
..oprosti disi ti vidila grafite kontra muslimana u hr...il si možda mostar pripojila hrvatskoj..Bella wrote: ↑Wed Nov 11, 2020 12:17 am.. sta ti je konkretno problem/strah..
..i meni je bilo neugodno vidjeti grafite-- prijetnje muslimanima/ kao i srbima... tokom obilaska hrvatskog primorja.. ali, nista neugodno nisam dozivjjela.. narod ok u prodavnicama / pijaci... .. bilo je to prije 10-ak godina..
i opet sam posjetila Istru, nedavno. sve lijepo bilo...
no, kako su migranti navalili u Bosnu- ni domaci se ne osjecaju ugodno..
.. vidjela sam--- Peljesac, jedan u Istri.. na rusevnoj kuci... sve to moze da unese, nesigurnost kod posjetioca - ne vezano odakle dolazi...
na temi smo - most- koji spaja .. ljude.. kakvi god da su..
bash... samo dva....
. mislim da u Sarajevu, nisam vidjela ni jedan grafit- bilo kome upuceno....
- Vanilla
- Aktivan član
- Reactions: 1420
Pa covjece
Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem.
- unutra u mene.
- unutra u mene.