Vožnja bicikla
Re: Vožnja bicikla
danas,odnosno veceras...
to je jedan cresent..5 brzina .....
stariji tip,ali uvjek hit .....
to je jedan cresent..5 brzina .....
stariji tip,ali uvjek hit .....
Lijep! Klasika
Vozaj, začas ćeš se navući pa nećeš silaziti s njega.
Ja sad napravio turu do Kozije cuprije
Con Te partiro, Su navi per mari, Che, io lo so
No, no, non esistono più..
Nemam bicikl nit namjeravam nabavit.
Ne shvatam zašto se ljudi namjerno i bespotrebno izlažu pedalanju kad postoje motori.
Ne shvatam zašto se ljudi namjerno i bespotrebno izlažu pedalanju kad postoje motori.
Jeftino uređujem avatare.
-
Vanilla
- Aktivan član

- Reactions:
Odakle do K. cuprije? Reci nam u km
Volim pred vecer napraviti krug, nakon kratkog odmora od posla, ali ovih dana bas u tom terminu ili pada kisa ili se sprema :cc.
Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem.
Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću.
Došlo mi je da idem i ja idem kao lud
- unutra u mene.

- unutra u mene.
od Hrasnog
-
Vanilla
- Aktivan član

- Reactions:
Fina ruta
Jasta nego ravno, ista sam
Jasta nego ravno, ista sam
- unutra u mene.

- unutra u mene.
ne bih imao nista protiv da zivim u Nizozemskoj, osim sto su ravni geografski i mentalitetom su moj djir.
Meni je glavno bilo gledati bicikliste u Nizozemskoj kako po kiši i snijegu, po minus temperaturama najnormalnije voze bicikla, voze djecu svoju na biciklima. Mnogi pod kabanicama, ali dosta njih onako hladno kisne i voze bicikla nezaštićeni.
A kod nas, znam po sebi a i ovima koje znam a furaju se na biciklanje - glavno je provjeriti prognozu vremena naveče za sutra - ako ima 15% šanse da će pasti kiša u jednom od 13-14 sati dana, osdustaje se od bicikla za sutra
Ili ujutro ako vidiš 3 oblaka na nebu, Bgm ne bi trebalo se zezati i rizikovati taj dan sa biciklom...
A kod nas, znam po sebi a i ovima koje znam a furaju se na biciklanje - glavno je provjeriti prognozu vremena naveče za sutra - ako ima 15% šanse da će pasti kiša u jednom od 13-14 sati dana, osdustaje se od bicikla za sutra
-
Vanilla
- Aktivan član

- Reactions:
Ih! A Semberija, nista?carobnjak_N wrote: ↑Sun Jun 21, 2020 12:22 pmne bih imao nista protiv da zivim u Nizozemskoj, osim sto su ravni geografski i mentalitetom su moj djir.
- unutra u mene.

- unutra u mene.
-
Vanilla
- Aktivan član

- Reactions:
Prehladit' cemo se, osjetljivi smo mi pa zatoVjetar wrote: ↑Sun Jun 21, 2020 6:33 pmMeni je glavno bilo gledati bicikliste u Nizozemskoj kako po kiši i snijegu, po minus temperaturama najnormalnije voze bicikla, voze djecu svoju na biciklima. Mnogi pod kabanicama, ali dosta njih onako hladno kisne i voze bicikla nezaštićeni.
A kod nas, znam po sebi a i ovima koje znam a furaju se na biciklanje - glavno je provjeriti prognozu vremena naveče za sutra - ako ima 15% šanse da će pasti kiša u jednom od 13-14 sati dana, osdustaje se od bicikla za sutraIli ujutro ako vidiš 3 oblaka na nebu, Bgm ne bi trebalo se zezati i rizikovati taj dan sa biciklom...
- unutra u mene.

- unutra u mene.
I još se računaju ko pravi učesnici u saobraćaju.blackadder wrote: ↑Mon Jun 22, 2020 2:24 pmSmetaju i bogu i narodu, ali eto, ne možemo ih pobiti...![]()
Jeftino uređujem avatare.
Zar nisu.. 
.............................................................................................
Bicikliste kad autom zaobilazim na putu, zaobilazim ih baš u širokom luku, jer znam kako je meni na biciklu kad pored mene prozviždi kamion ili auto doslovno ni pola metra od mene. Neki vozači su jednostavno nemarni, dok drugi, čini mi se, najradije bi nas stvarno i pogazili kad nas vide pored puta
A stvarno zna biti nezgodno kad se moraš voziti magistralnim putem, a nemaš prostora da voziš pored puta.
A stvarno zna biti nezgodno kad se moraš voziti magistralnim putem, a nemaš prostora da voziš pored puta.
Mene komšija dvaput udarao autom, treba mu dozvolu oduzeti
A nisam odavno vozila bicikl, nekako mi u većem gradu to dođe kao da igraš ruski rulet
A nisam odavno vozila bicikl, nekako mi u većem gradu to dođe kao da igraš ruski rulet
Da, zna biti opasno. Prije sam bio prilično bahato samouvjeren u smislu da sam znajući da imam prednost u nekoj situaciji, tako se i ponašao računajući da svi drugi to moraju poštivati. Zamalo glavu nisam izgubio nekoliko puta.
Gledao sam u oči vozače, kad im pressjecam put (uz moju prednost da to radim) i mislio da je dovoljno da vidim da me vidi i da će se zaustaviti zato, ali nekoliko puta su išli u mene ne zaustavljajući se
Spašacvao sam glavu kako znam i umijem...
Od tada, dok ne vidim da se zaustavljaju, ja ne izlazim pred vozače.
Gledao sam u oči vozače, kad im pressjecam put (uz moju prednost da to radim) i mislio da je dovoljno da vidim da me vidi i da će se zaustaviti zato, ali nekoliko puta su išli u mene ne zaustavljajući se
Od tada, dok ne vidim da se zaustavljaju, ja ne izlazim pred vozače.
-
Vanilla
- Aktivan član

- Reactions:
Jedino lose sto mi se s biciklom desilo (doduse preoprezna sam) jeste kad sam tek ucila da vozim. Imala sam, mozda, 6, 7 godina.
Spustam se niz blagi nagib nakon kojeg slijedi ravni dio ceste dug nekih 50 m. Covjek ide tom cestom a ja ne znajuci kako da zakocim udarim u njega. On iznenadjen, sta ga snadje, refleksno zamahne rukom i udari me tako jako da sam pala s bicikla
Spustam se niz blagi nagib nakon kojeg slijedi ravni dio ceste dug nekih 50 m. Covjek ide tom cestom a ja ne znajuci kako da zakocim udarim u njega. On iznenadjen, sta ga snadje, refleksno zamahne rukom i udari me tako jako da sam pala s bicikla
- unutra u mene.

- unutra u mene.
Šteta što takve stvari prođu nesnimljene 
mene nervira kad imas jednu jedinu biciklisticku stazu i onda naidjes na ljude koji parkiraju tu , sjedi u autu ...kao pa sta
A kojom stranom kolovoza vozite bicikl?
Bez obzira koliko se trudite, nikada se ne možete sjetiti kako je vaš san počeo.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 412 Replies
- 42511 Views
-
Last post by Coolio
-
- 48 Replies