GODINAMA se vode polemike što je zdravije - ulje ili mast. Stižu razni savjeti, u zadnje vrijeme ipak se prednost daje masti. Ujedno stižu savjeti koja se ulja mogu grijati na visokim temperaturama, a da nemaju kancerogeni učinak. Najnoviji je savjet stručnjaka da se ne prži na suncokretovom i kukuruznom ulju, jer ispuštaju otrovne kemikalije povezane s rakom. A u domaćinstvima se najčešće ova ulja upotrebljavaju.
Kuhanje s biljnim uljima oslobađa otrovne kemikalije povezane s rakom i drugim bolestima, kažu vodeći znanstvenici. Sada preporučuju hranu da se prži na maslinovom ili kokosovom ulju, maslacu ili masti.
Maslinovo ulje / olive oil
Re: Maslinovo ulje / olive oil
hm. najbolje ne prziti... mada, je taj nacin pripreme najukusniji-
. negdje sam procitala, da je suncekrotovo naj ..i ja ga koristim kad pravim pitu... dodushe vrlo malo----
.
hm , ne vjerujem da su masnoce zivotinskog porijekla, zdravije..
..
. negdje sam procitala, da je suncekrotovo naj ..i ja ga koristim kad pravim pitu... dodushe vrlo malo----
.
hm , ne vjerujem da su masnoce zivotinskog porijekla, zdravije..
..