Suhomesnati proizvodi

Teme za sladokusce, hrana, priprema hrane, recepti i slično
joker
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca
Reactions:

Re: Suhomesnati proizvodi

Unread post by joker »

Ili se meni čini ili suho meso i sudžuka nisu na nivou prošlih godina. Ne znam da li je to do porijekla ove uvozne govedine ili je subjektivno ili jednostavno nisam imao sreće pri kupovini mada sam kupovao u više navrata kod raznih mesara. Ima li ko kakvu preporuku?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Najbolje je da kupujes domacu ako je neko ima...Ova mesa su sada uglavnom spricana i ko zna sta im rade...Ukus je sada skroz drugaciji...

Ja ovde kupujem kod seljaka jaja,mleko,meso,voce i povrce...Ogriomna razlika u odnosu na prodavnicu, narocito jaja...

Uporedjovao jaja, to kada vkidis zumance od domaceg jajeta i onog iz prodavnice, kao nebo i zemlja razlika...E tako je i meso a i sve ostalo...

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

joker wrote:
Thu Jan 29, 2026 11:04 pm
Ili se meni čini ili suho meso i sudžuka nisu na nivou prošlih godina. Ne znam da li je to do porijekla ove uvozne govedine ili je subjektivno ili jednostavno nisam imao sreće pri kupovini mada sam kupovao u više navrata kod raznih mesara. Ima li ko kakvu preporuku?
Ja sam kupila i okej mi je. Samo mi fali onog finog loja da se topi, kad je ono malo na krajevima
Per aspera ad astra :fiju

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

joker wrote:
Ja mislim da ti se ne cini.
Osim sto je sigurno uvezeno meso, i sam proces pripreme ide brze.
Sjecam se vremena kad se to jelo samo tokom zime. I samo ga tokom zime bilo kupiti, uglavnom.
Trebale su odredjene niske tem da se dobije dobro suho meso.
E sad se to sve forsira…

joker
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca
Reactions:

Unread post by joker »

biljka wrote:
Fri Jan 30, 2026 12:00 am
joker wrote:
Ja sam kupila i okej mi je. Samo mi fali onog finog loja da se topi, kad je ono malo na krajevima
Upravo tako, sad meni taj loj ima neki cudan vonj, a nekad je imao onaj slatkasti okus, posebno zarebnica.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Mlijeko i mliječni proizvodi
    by Skitnica » » in Gastronomija
    71 Replies
    5980 Views
    Last post by Skitnica