Suhomesnati proizvodi
Re: Suhomesnati proizvodi
Ili se meni čini ili suho meso i sudžuka nisu na nivou prošlih godina. Ne znam da li je to do porijekla ove uvozne govedine ili je subjektivno ili jednostavno nisam imao sreće pri kupovini mada sam kupovao u više navrata kod raznih mesara. Ima li ko kakvu preporuku?
Najbolje je da kupujes domacu ako je neko ima...Ova mesa su sada uglavnom spricana i ko zna sta im rade...Ukus je sada skroz drugaciji...
Ja ovde kupujem kod seljaka jaja,mleko,meso,voce i povrce...Ogriomna razlika u odnosu na prodavnicu, narocito jaja...
Uporedjovao jaja, to kada vkidis zumance od domaceg jajeta i onog iz prodavnice, kao nebo i zemlja razlika...E tako je i meso a i sve ostalo...
Ja ovde kupujem kod seljaka jaja,mleko,meso,voce i povrce...Ogriomna razlika u odnosu na prodavnicu, narocito jaja...
Uporedjovao jaja, to kada vkidis zumance od domaceg jajeta i onog iz prodavnice, kao nebo i zemlja razlika...E tako je i meso a i sve ostalo...
Ja sam kupila i okej mi je. Samo mi fali onog finog loja da se topi, kad je ono malo na krajevimajoker wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 11:04 pmIli se meni čini ili suho meso i sudžuka nisu na nivou prošlih godina. Ne znam da li je to do porijekla ove uvozne govedine ili je subjektivno ili jednostavno nisam imao sreće pri kupovini mada sam kupovao u više navrata kod raznih mesara. Ima li ko kakvu preporuku?
Per aspera ad astra 
Ja mislim da ti se ne cini.joker wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 11:04 pmIli se meni čini ili suho meso i sudžuka nisu na nivou prošlih godina. Ne znam da li je to do porijekla ove uvozne govedine ili je subjektivno ili jednostavno nisam imao sreće pri kupovini mada sam kupovao u više navrata kod raznih mesara. Ima li ko kakvu preporuku?
Osim sto je sigurno uvezeno meso, i sam proces pripreme ide brze.
Sjecam se vremena kad se to jelo samo tokom zime. I samo ga tokom zime bilo kupiti, uglavnom.
Trebale su odredjene niske tem da se dobije dobro suho meso.
E sad se to sve forsira…
Upravo tako, sad meni taj loj ima neki cudan vonj, a nekad je imao onaj slatkasti okus, posebno zarebnica.biljka wrote: ↑Fri Jan 30, 2026 12:00 amJa sam kupila i okej mi je. Samo mi fali onog finog loja da se topi, kad je ono malo na krajevimajoker wrote: ↑Thu Jan 29, 2026 11:04 pmIli se meni čini ili suho meso i sudžuka nisu na nivou prošlih godina. Ne znam da li je to do porijekla ove uvozne govedine ili je subjektivno ili jednostavno nisam imao sreće pri kupovini mada sam kupovao u više navrata kod raznih mesara. Ima li ko kakvu preporuku?
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 71 Replies
- 5980 Views
-
Last post by Skitnica