Evo nekoliko dana razmisljam o ovome.
Bili smo u Bosni dva i po mjeseca, ja i muz smo spakovali sve za nas dvoje u dva kofera, i dva ruksaka.
Tu je bila i obuca i odjeca za dvije sezone - ljeto i jesen. Bilo je tu dovoljno za grad, bilo je za planinu.
Bilo je za po kuci, bilo je za izlaska danjskih i nocnih, bilo je za rad. Tu je bila higijena.
I lahko mi bilo.
Otvorim ormar i nemam se sta puno misliti. Bilo mi lijepo organozovano, kad otvorim ormar sve pogledom obuhvatam.
Vratila se ovdje i odjednom vise nego ranije postajem svjesna da je tesko/posla ima s puno stvari. Nemam vise taj pregled, vise sam neodlucna kod odijevanja i mnogo mi vremena ostaje kod organizovanja i preslaganja.
Jucer sam krenula u rjesavanje situacije.
Odvajam stvari koje su iznosane. Stvari koje nisam dugo nosila. Stvari u kojima se ne osjecam fino i komotno.
Ali opet na koncu nad nekim stvarima se zamislim - pa ovo je lijepo i citavo, to je grehota izbaciti
Evo pitanja i za vas - koliko u kuci imate toga sto vama ne treba, sto niste godinama koristili ali ipak ga se ne rjesavate?
Koliko treba da prodje od zadnje upotrebe pa da se necega rijesite? Ostavljate nepotrebne stvari, zlu ne trebale?
Kako se motivisati i kako se ne osjecati lose kada bacimo stvari a jos uvijek su u dobrom stanju?
Visak stvari
- bakterijasmarsa
- Hiperaktivan član
- Reactions: 646
Re: Visak stvari
Najmanje četiri puna plakara koja otvaramo samo da dodamo nešto što je celo i čisto i žao nam ga baciti
Znam da je to pogrešna formula jer žena traži još jedan plakar.
Na stranu što nam je kuća na selu pretvorena u skladište i ne mogu stići do svakog ugla.
Više mesta imam u garaži ili je samo garaža bolje organizovana.
Ako stvari iz kuće prenesem u garažu, bojim se da to neće dugo trajati i da će mi tada biti pretrpana i kućai garaža.
Imam kompletnu funkcionalnu kuhinju višak i to upakovanu u foliju, s kojom ne znam šta ću.
Šta Vi čuvate?
Uspomene
staru odeću i obuću
Stari nameštaj
biciklove, trotinete (romobile)...?
Znam da je to pogrešna formula jer žena traži još jedan plakar.
Na stranu što nam je kuća na selu pretvorena u skladište i ne mogu stići do svakog ugla.
Više mesta imam u garaži ili je samo garaža bolje organizovana.
Ako stvari iz kuće prenesem u garažu, bojim se da to neće dugo trajati i da će mi tada biti pretrpana i kućai garaža.
Imam kompletnu funkcionalnu kuhinju višak i to upakovanu u foliju, s kojom ne znam šta ću.
Šta Vi čuvate?
Uspomene
staru odeću i obuću
Stari nameštaj
biciklove, trotinete (romobile)...?
1
1
Legal Alien
Kad smo kupili prvi sator za campovanje bilo je skoro prije 20 god. Nismo znali da cemo to voliti, pa smo kasnije kupili bolje stvari, ali jos uvijek imamo i te koje smo kupili prije 20ak godina
Stolice za plazu npr. Prije dvije god kupili smo nove i bash dobre, ali nekako se ne mogu jos rijesiti i onih starih, jer i one su u odlicnom stanju.
Tri coolera.
Drugi smo kupili zato sto prvi nije bio sa tockicima. Treci zato sto nam je drugi bio prevelik. I sada sve tri imam.
Imamo camac na duvanje, a nismo ga koristili bar 10 god.
U jednoj sobi tv nije upaljen neke 4 godine.
Skoro sam se rijesila jednih cizmi, nakon sto 7 god nisu nosene.
Imam mnogo obuce i odjece koju nisam nosila par godina.
Kad kupim novi jorgan npr i tada mi je zao baciti koristeni, kontam jos je u dobrom stanju
Imam extra pet setova za kafu
Imam nekih 14 (sad izbrojala) zasebnih solja za kafu. Jednu cijelu policu u cabinetu zauzele.
Imam escajg za goste, i sve novo za goste.
Koristimo 20ak peskira S obzirom da nas je dvoje, sasvim bi dovoljno bilo 5-6.
U upotrebi je nekih 20 boca sredstava za ciscenje
Mozda ovo moze biti motivacija - stavti na listi sve sto imas a ne treba ti, pa da skontas.
Stolice za plazu npr. Prije dvije god kupili smo nove i bash dobre, ali nekako se ne mogu jos rijesiti i onih starih, jer i one su u odlicnom stanju.
Tri coolera.
Drugi smo kupili zato sto prvi nije bio sa tockicima. Treci zato sto nam je drugi bio prevelik. I sada sve tri imam.
Imamo camac na duvanje, a nismo ga koristili bar 10 god.
U jednoj sobi tv nije upaljen neke 4 godine.
Skoro sam se rijesila jednih cizmi, nakon sto 7 god nisu nosene.
Imam mnogo obuce i odjece koju nisam nosila par godina.
Kad kupim novi jorgan npr i tada mi je zao baciti koristeni, kontam jos je u dobrom stanju
Imam extra pet setova za kafu
Imam nekih 14 (sad izbrojala) zasebnih solja za kafu. Jednu cijelu policu u cabinetu zauzele.
Imam escajg za goste, i sve novo za goste.
Koristimo 20ak peskira S obzirom da nas je dvoje, sasvim bi dovoljno bilo 5-6.
U upotrebi je nekih 20 boca sredstava za ciscenje
Mozda ovo moze biti motivacija - stavti na listi sve sto imas a ne treba ti, pa da skontas.
- bakterijasmarsa
- Hiperaktivan član
- Reactions: 646
-dva viška zamrzivača
-dva frižidera viška
-tri roštilja
-tri bureta od 200l (bar 25 godina van upotrebe)
-dva bicikla na tavanu
-dve plinske i dve nafta peći
-dva traktora (ispravna, ne koriste se)
o odeći i obući da ne pričam
-dva frižidera viška
-tri roštilja
-tri bureta od 200l (bar 25 godina van upotrebe)
-dva bicikla na tavanu
-dve plinske i dve nafta peći
-dva traktora (ispravna, ne koriste se)
o odeći i obući da ne pričam
1
1
Legal Alien
Motor/skuter koji se pokvario od stojanja.
Tri laptopa van upotrebe, jedan cak MacBook.
Njega planiram staviti u upotrebu. Sin ga koristio samo 2 god i kupio novi.
Tri tableta van upotrebe.
Tri laptopa van upotrebe, jedan cak MacBook.
Njega planiram staviti u upotrebu. Sin ga koristio samo 2 god i kupio novi.
Tri tableta van upotrebe.
1
1
da smo na ti.. bio bi komentar..-dva traktora (ispravna, ne koriste se)
.............................................................................................