“Favorit” djeca
“Favorit” djeca
Često se priča kako roditelji vole svu djecu jednako, ali u praksi se često vidi da jedno dijete dobija više pažnje, razumijevanja ili podrške….
Neki kažu da je to normalno jer su djeca različita, dok drugi tvrde da to ostavlja trajne posljedice na odnose u porodici…
Šta vi mislite — postoji li ‘omiljeno dijete’ ili je to samo percepcija djece? I ako postoji, da li je to opravdano ili ozbiljna greška roditelja?
Jeste li vi primjetili da postoje djeca koja su više omiljena od druge?Jeste li jedno možda od tih?
Neki kažu da je to normalno jer su djeca različita, dok drugi tvrde da to ostavlja trajne posljedice na odnose u porodici…
Šta vi mislite — postoji li ‘omiljeno dijete’ ili je to samo percepcija djece? I ako postoji, da li je to opravdano ili ozbiljna greška roditelja?
Jeste li vi primjetili da postoje djeca koja su više omiljena od druge?Jeste li jedno možda od tih?
Re: “Favorit” djeca
Svako dijete je prica za sebe i shodno tome bi roditelji trebali da se postave prema njima. Al to je u idealnom svijetu 
Ali to (ponekad) ostane favorizovanje tokom cijelog života roditelja, ne samo u periodu dok su djeca malena….Razlike vrlo vidje..
Nekada to izazove ozbiljne probleme između roditelja i djece u odrasloj dobi..
Nekada to izazove ozbiljne probleme između roditelja i djece u odrasloj dobi..
Naravno, roditelji trebaju biti zrele i svjesne osobe prije nego imaju djecu 
Nažalost ima slučajeva kada djeca prije sazriju od roditelja..
Primjecujem da se poslednjih desetak godina puno radi na povecanju svjesnosti kod ljudi, a sve putem interneta. Prije nije bilo ovako otvorenog medija, tako da nije ni cudo sto danas djeca mogu da uce roditelje
Imam sestru i nisam to primetio. Mada ne sumnjam da ima takvih slucajeva i to poveci broj. E sada da li je to namerno tako,da li se tako zadesi ili nesto trece to ne znam. Ali ne moze se bas ni izmeriti ili primetiti ko ima vecu paznju ako je to slicno. Naravno da se primeti ako je razlika ogromna.
Imam jedno dete ali kada bih imao vise nikada ih ne bih razdvajao. Deca su zivot
Imam jedno dete ali kada bih imao vise nikada ih ne bih razdvajao. Deca su zivot
Mislim da je percepcija djece. Iz ugla roditelja koji ima dvoje djece, tvrdim da to nije moguce.
Dmr je pogodio srz. I djeca se po svojoj prirodi razlikuju, pa ce se i roditeljski stav u nekim okolnostima razlikovati.
Onda sa prvim si dijetom i ti ucio tek kako biti roditelj, pa ces samim tim s drugim dijetom neke stvari odraditi drukcije.
Mozes skontati da si po pitanju nekih stvari bio prestrog s prvim dijetom, pa ces s drugim negdje vise popustiti. Ili obrnuto, da si bio previse mehak, pa ces s drugim ili trecim biti malo stroziji..
Dmr je pogodio srz. I djeca se po svojoj prirodi razlikuju, pa ce se i roditeljski stav u nekim okolnostima razlikovati.
Onda sa prvim si dijetom i ti ucio tek kako biti roditelj, pa ces samim tim s drugim dijetom neke stvari odraditi drukcije.
Mozes skontati da si po pitanju nekih stvari bio prestrog s prvim dijetom, pa ces s drugim negdje vise popustiti. Ili obrnuto, da si bio previse mehak, pa ces s drugim ili trecim biti malo stroziji..
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 20 Replies
- 7143 Views
-
Last post by Skitnica
-
- 2 Replies