Zdravi bracni odnosi

Porodica, odnosi u porodici, odgoj djece, briga o roditeljima i slične teme
NecuZvakuHocuKusur
Aktivan član
Aktivan član
Reactions: 208

Re: Zdravi bracni odnosi

Post by NecuZvakuHocuKusur »

Ne moras da trazis manu u svakoj recenici :) .

Obicno je zena ta koja je sef kuhinje a muskarac je taj koji ne treba da se pravi lud vec da joj nekada pomogne ili odmeni...

Nisam ja stavio sebe iznad zene...To je isto kao kada se pravi kuca i sada muskarac radi posao a zena kaze hajde malo da ti pomognem....Da li to znaci da zena odmah sebe stavlja iznad muskarca?

Bella
Senior
Senior
Reactions: 2380

Post by Bella »

.u svijetu.. su vechinom mushkarci .. shefovi kuhinja. kad je profesija u pitanju :hm dodju kuchi i pretvore se u duleka.. :hahah . jer..sad je brachni drug. relaksirana profesija.. :/*
.............................................................................................Image

NecuZvakuHocuKusur
Aktivan član
Aktivan član

Nismo svi isti. Neki se ne pretvaramo :aaa

Peace
Specijalac
Specijalac
Reactions: 3073

Post by Peace »

Ako djeca rastu u kuci gdje majka obavlja sve kucne poslove, poprime uvjerenja da tako stvari i treba da stoje.
Pisala sam ranije, best frendica od kcerke zivi s momkom, on je je dijete iz razvedene porodice.
Nije bilo oca u kuci, koji bi lezo i ceko da majka sve pred njega postavi, i sve ispred njega pocisti, sve za njim pospremi…
On sve u stanu radi, jer je to gledo tokom odrastanja…Znaci svi sve rade.

Kako mi to mozemo popraviti?
Mozda za nekoliko vjekova.
A treba biti popravljeno.

NecuZvakuHocuKusur
Aktivan član
Aktivan član

Ali po meni je najnormalnije stvar da svako pocisti za sobom,da se ne gleda ko sredjuje nego kada se ko nadje kod kuce...Nema pravila musko zensko,barem ja gledam tako na sve to...Nikada se ne bih ophodio prema zeni tako kao da je ona neka sluskinja...

A mi mozemo nasu decu nauciti tako sto se razgovara sa njima...Sve polazi iz kuce

Peace
Specijalac
Specijalac
Reactions: 3073

Post by Peace »

Danas sam nesto o ovome razmisljala
Dobro je da u vezi imate vrijeme samo za sebe, i da ga trostite kako hocete. Naravno ne na stetu onog drugoga.
Muz ode cesto s ljudima na kafu i ja to volim. Kad ne idem, ruzim ga sto ne ide.
I ja odem frendicama bez njega, ili odem s djecom negdje bez njega.
Svako od nas ima svoj tv, ne gledamo iste stvari.
Ovako uvece svako ode raditi/gledati/citati ono sto voli.

NecuZvakuHocuKusur
Aktivan član
Aktivan član

To je prirodno tako i tako treba biti. Zato i funkcionisete kako treba i imate svoj mir. Nije normalno brak smatrati nekakvim zatvorom i drzati jedno drugo stalno uz sebe. Brak je krunisanje ljubavi i pocetak zajednickog zivota i stvaranja. Ljudi i nakon sklapanja braka trebaju biti ono sto zapravo jesu a ne da na silu glume bilo sta. Nastavlja se zivot dalje samo sada imas osobu sa kojom se bitne stvari dogovaras,planiras,ostvarujes...Barem ja tako razmisljam. Nikada ne bih dozvolio da imam zenu koja ce me odvajati od mog drustva niti bih ja njoj cinio isto. Smatram da ako pristanem da ozenim devojku znaci da sam je prihvatio takvu kakva je a ne da bih je ja prevaspitavao jer na to apsolutno nemam pravo. I oduvek sam tako radio, devojka pored mene ima svu slobodu ovoga sveta koju je uostalom i dobila po rodjenju. Samo i jedino tako se moze videti sa kakvom osobom zapravo zivite,imate vezu ili sta god.

Lepo je danas cuti kada neko ima uspesan brak (sto je nazalost retkost ) .

Post Reply