FORUMAŠ MJESECA Coolio :1

Imunitet

Teme koje se odnose na zdravlje ljudi, savjeti, preporuke, lijekovi, bolesti i liječenje, zdravstveni sistem
Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca
Posts in topic: 16
Reactions: 1269

Re: Imunitet

Post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Jan 01, 2026 11:30 pm
Coolio wrote:
Thu Jan 01, 2026 11:10 pm
Bella wrote:
Thu Jan 01, 2026 11:07 pm

..u mnogo chemu, nam poture olovku da potpishemo: vjenchanja, kupoprodajne ugovore.. pred bilo koju opetaciju..potpisujesh. ne znash ni shta.... ustvari znash..da ih nechesh tuziti za . toito..itd... zar ne.. jesi li ti ikada tako shto potpisao?
Sve to sto potpisujes, potpisivalo se svojom voljom. Dakle odlucis sam, ako neces da se vencas, ne potpises i nikome se ne pravdas. Ako neces da kupis auto,stan ili kucu ne potpises i nemas nikakav pritisak. Isto je i za operaciju. Odlucujes sam da li pristajes na operaciju ili ne... A sve kontra bilo je kod korone...Tu su te ucenjivali poslom, putovanjem,izlaskom itd.da se vakcinises...i kada te ucene onda ti poture olovku da potpises da si sam/a kriv/a u slucaju bilo cega
. nemash pritisk za neshto. shto mislish da te se ne tiche. ali, sve si ti to odradio, ali pritisak je bio 'zamagljen' imao si interes/ dobijesh partnera, dobijesh kuchu- izdajesh /zivish u njoj. pa ako je to isto. onda zashto se bunish. stro ne mozes putovati/ ichi na posao. izlaziti ..itd.....zato shto mislish da ti neko nameceh i hoche da te 'zezne' strah si razvio.. :jbg
Nemoj pravdati ucene i maltretiranje ljudi...To uopste nije bilo isto kao sva ova potpisivanja koja si navela...

Znaci oni su mene ucenjivali poslom, branili mi da se krecem sve dok ne pristanem da se vakcinisem. A da sam pristao, poturili bi mi olovku da potpisem da sam svojevoljno pristao, dakle kao da nije bilo ucenjivanja...

Peace
Senior
Senior
Posts in topic: 17
Reactions: 4636

Post by Peace »

Da iznova podizem djecu, uzela bi samo nuzne vakcine.
1
1 Image

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

I ja isto...I to samo dobro proverene
1
1 Image

Bella
Senior
Senior
Posts in topic: 27
Reactions: 3225

Post by Bella »

Coolio wrote:
Thu Jan 01, 2026 11:33 pm
Nemoj pravdati ucene i maltretiranje ljudi...To uopste nije bilo isto kao sva ova potpisivanja koja si navela...

Znaci oni su mene ucenjivali poslom, branili mi da se krecem sve dok ne pristanem da se vakcinisem. A da sam pristao, poturili bi mi olovku da potpisem da sam svojevoljno pristao, dakle kao da nije bilo ucenjivanja...
. te ucjene nisu radili pojedinci vech drzava...u koj si ti dobrovoljno pristupio.... uzet chesh shto tebi odgovara a, odbiti shta njoj odgovara... nisi se upitao. shta ako drzava propadne. stane.. shta che biti s tobom i drugima koje si ti ugrozio. u sluchaju kovida. zarazio kolege oko sebe. a ti zdrav. jer si prirodno otporan na tu bakteriju..
. evo sad si na bolovanju.(uzeh lichni primjer, jer si ga objavio ,javno) zadovoljan si, shto ti je dr 'potpisao' odobrio.. to. lezish kuci .plata redovna.. nimalo nemash grizu savjesti. kako che tvoje radno mjesto prezivjeti. kako che vlasnik biznisa prezivjeti bez tebe.. :fpalm
.............................................................................................Image

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Jan 02, 2026 12:51 am
Coolio wrote:

. te ucjene nisu radili pojedinci vech drzava...u koj si ti dobrovoljno pristupio.... uzet chesh shto tebi odgovara a, odbiti shta njoj odgovara... nisi se upitao. shta ako drzava propadne. stane.. shta che biti s tobom i drugima koje si ti ugrozio. u sluchaju kovida. zarazio kolege oko sebe. a ti zdrav. jer si prirodno otporan na tu bakteriju..
. evo sad si na bolovanju.(uzeh lichni primjer, jer si ga objavio ,javno) zadovoljan si, shto ti je dr 'potpisao' odobrio.. to. lezish kuci .plata redovna.. nimalo nemash grizu savjesti. kako che tvoje radno mjesto prezivjeti. kako che vlasnik biznisa prezivjeti bez tebe.. :fpalm
Uporedjujes neuporedivo Bella

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Jan 02, 2026 1:50 am
Bella wrote:
Coolio wrote:

.kako uporediti neshto,shto se prvi put desilo u nashem zivotu... covid.....kad su se pojavili prvi snimci iz Italije, jednostavno za ne povjerovati.. :-? i kako se shirilo.. :jbg shta da pomislim . nego, smak svijeta :-?
. medjutim na srechu. kako je vrijeme prolazilo. i takve scene su bile rjedje.
.. ali, smo sada dio interneta i informacija.. svako moze snimiti i postati....bilo shta... i vrlo moguche da che odredjeni br posmatraca to prihvatiti... kao shto narod u ratu. nakon nekog vremena. pocne zivjeti neki svoj' normalan'zivot..
dakle. razumijem da ce uvijek biti, shto je mozda i normalno.. ljudi koji imaju svoj stil zivota, vjerovanja itd..
ti ne vjerujesh samo u laz vakcina. ti ne vjerujesh npr. kako je narod Kosova zivio pod srpskom vlashchu. kako su isti rasturili YU. shta su radili u Bosni.. itd. sve skupa kad se sagleda... ti imash svoju istinu.. :jbg i stash .nastavi.. :hahah
.............................................................................................Image

Peace
Senior
Senior
Posts in topic: 17
Reactions: 4636

Post by Peace »

Peace wrote:
Fri Nov 13, 2020 2:18 am
Ujutro kasika organskog meda i casa vode. Mrsko mi cijediti limun.
Za dorucak, od ponedeljka do subote - organska banana i jos neka vocka, nekad kivi, nekad avokado, nekad jabuka. U nedelju obavezno odem kupiti donutse, i s kafom pojedem 3-4 :D/
Anita Morjani je govorila da jedemo ono sto nas cini srecnim :D/
Stoga jedem i cokoladu, svaki dan. Tamnu. :rlys

Ne pijem nista sto sadrzi secer i konzervanse.
Meso jedem samo vikendom, ne znam doduse ima li to kakve veze s imunitetom :hm
Jedem dosta povrca.
Sve slobodno vrijeme provodim na zraku. Htjedoh reci na cistom, ali ne znam sad koliko je cist u multimilionskom gradu. Imamo dosta sume, pa se nadam da jest.
Dovoljno spavam, ali mogla bi i duze, kad bi duznosti dale.
Volim. Moju djecu, moju macku, moje ljude na poslu, moje prijatelje. Nemam dokaza da ovo pomaze, al naucnici sigurno imaju :D/

Sad za sad ovo radi.

Otprilike sve slicno kao i unazad 5 god. Cijedim sada limun ili limetu ujutro. Ne idem vikendom po donutse. Meso u posve malim kolicinama. Voce u velikim. Provodom dosta vremena vani i na suncu. Caj svaki dan, bar dok je zime.
1
1 Image

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Jan 02, 2026 2:36 am
Coolio wrote:
Fri Jan 02, 2026 1:50 am
Bella wrote:

.kako uporediti neshto,shto se prvi put desilo u nashem zivotu... covid.....kad su se pojavili prvi snimci iz Italije, jednostavno za ne povjerovati.. :-? i kako se shirilo.. :jbg shta da pomislim . nego, smak svijeta :-?
. medjutim na srechu. kako je vrijeme prolazilo. i takve scene su bile rjedje.
.. ali, smo sada dio interneta i informacija.. svako moze snimiti i postati....bilo shta... i vrlo moguche da che odredjeni br posmatraca to prihvatiti... kao shto narod u ratu. nakon nekog vremena. pocne zivjeti neki svoj' normalan'zivot..
dakle. razumijem da ce uvijek biti, shto je mozda i normalno.. ljudi koji imaju svoj stil zivota, vjerovanja itd..
ti ne vjerujesh samo u laz vakcina. ti ne vjerujesh npr. kako je narod Kosova zivio pod srpskom vlashchu. kako su isti rasturili YU. shta su radili u Bosni.. itd. sve skupa kad se sagleda... ti imash svoju istinu.. :jbg i stash .nastavi.. :hahah
Jel to na ovu Italiju mislis? Strasni Bergamo

https://postimg.cc/K32LGkKk

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

Za ratove ne verujem nikome. Vec sam ti rekao, svaka strana prica svoju pricu i ja ne verujem ni u jednu. Jedino sto verujem je da je najvise stradao narod Bosne. Vodim se time da Bog sve vidi pa je samim tim i to video.

Ne vidim zasto bi se tu ljutila na mene. Isto to vazi i za Kosovo, isto to vazi za rat u Ukrajini.

Nisam kompetentan da pricam o tome jer nisam ucestvovao, niti prisustvovao bilo cemu. Niti bih voleo da budem deo toga.

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Jan 02, 2026 3:57 am
Za ratove ne verujem nikome. Vec sam ti rekao, svaka strana prica svoju pricu i ja ne verujem ni u jednu. Jedino sto verujem je da je najvise stradao narod Bosne. Vodim se time da Bog sve vidi pa je samim tim i to video.

Ne vidim zasto bi se tu ljutila na mene. Isto to vazi i za Kosovo, isto to vazi za rat u Ukrajini.

Nisam kompetentan da pricam o tome jer nisam ucestvovao, niti prisustvovao bilo cemu. Niti bih voleo da budem deo toga.
:hahah :jjkkuaas
nije da ne prichash.. i tekako to radish
.aj dobro.. mozemo zakljuchiti,jel da, da ovakvi razgovori slabe imunitet ili ... :hm

Skitnica
Senior
Senior
Posts in topic: 23
Reactions: 4913

Post by Skitnica »

Neko već pripremao?

https://mihaelabrijak.com/vodeni-kefir- ... i-napitak/

U potrazi sam trenutno za kefirnim zrncima, ima ih kupiti ali dehidriranih u prodavnicama zdrave ishrane, svjeze su mi puno bolje, a i priprema ide puno brže..

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

:-? pijem .. vech neko vrijeme..

Image

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

Bella wrote:
Sun Feb 22, 2026 3:29 am
:-? pijem .. vech neko vrijeme..

Image
Prehladjena?

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

:-? ne...

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

Pijes ih tek onako? Ne navikavaj sebe na tablete, bolje je na prirodne stvari...

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

:hahah
. sta je to .prirodno ..'oko nas'

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

Čaj od korijena sljeza..lijep miris ..kao snijeg .pada.. :DE

Post Reply