Sta je (ne) "normalno" ??
Re: Erotske fotografije
Zvaka . bjezmo 
.............................................................................................
Oj...NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 8:51 pmOve slike su ti neugodne a transrodnost,dzenderi ili kako ih vec sve zovu ti je normala koju trebamo prihvatiti
Nisam rekla da su slike nenormalne i neprihvatljive, već meni lično neugodne. Golotinja mi je uvijek bila neugodna. Sasvim je okej tema, samo sam dala komentar. I kao, cijenim umjetnost, nemam problem maltene sa bilo kojim umjetničkim izrazom, ali da mi neki izrazi stvaraju neugodnost, stvaraju. To ne znači da ih ne treba biti. Ne znam šta je problem :cc.
Per aspera ad astra 
Re: Sta je (ne) "normalno" ??
Prije bih rekla da roditelji ne posvećuju dovoljno vremena vaspitanju djece.. Žurba, posao..sve su to pojedinim izgovori ..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 5:56 pmNasilja od strane dece. Decu smo vaspitavali drugacije,manje su problema pravili. U danasnje vreme deca prave ogromne probleme a sve zato jer su roditelji spreceni da vaspitavaju decu kao ranije
u prošlom vremenu žene su ostajale kući - vodile domaćinstvo .. Današnja žena želi karijeru, porodicu .. društveni život .. vrijeme za društvene mreže Itd … Puno izgubljenog vremena koje ima svoje neispravljive greške …
Ima danas lijepo vaspitane djece kojima roditelji posvete kvalitetno vrijeme …a to je korijen svega..
Za ovo napisano si u pravu. Ima deo problema i u tome. Sto jeste, jeste...Skitnica wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 9:15 pmPrije bih rekla da roditelji ne posvećuju dovoljno vremena vaspitanju djece.. Žurba, posao..sve su to pojedinim izgovori ..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 5:56 pmNasilja od strane dece. Decu smo vaspitavali drugacije,manje su problema pravili. U danasnje vreme deca prave ogromne probleme a sve zato jer su roditelji spreceni da vaspitavaju decu kao ranije
u prošlom vremenu žene su ostajale kući - vodile domaćinstvo .. Današnja žena želi karijeru, porodicu .. društveni život .. vrijeme za društvene mreže Itd … Puno izgubljenog vremena koje ima svoje neispravljive greške …
Ima danas lijepo vaspitane djece kojima roditelji posvete kvalitetno vrijeme …a to je korijen svega..![]()
Znam.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 9:22 pmZa ovo napisano si u pravu. Ima deo problema i u tome. Sto jeste, jeste...Skitnica wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 9:15 pmPrije bih rekla da roditelji ne posvećuju dovoljno vremena vaspitanju djece.. Žurba, posao..sve su to pojedinim izgovori ..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 5:56 pmNasilja od strane dece. Decu smo vaspitavali drugacije,manje su problema pravili. U danasnje vreme deca prave ogromne probleme a sve zato jer su roditelji spreceni da vaspitavaju decu kao ranije
Ima danas lijepo vaspitane djece kojima roditelji posvete kvalitetno vrijeme …a to je korijen svega..![]()
Ma ti si moja omiljena sveznalicaSkitnica wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 9:22 pmZnam.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 9:22 pmZa ovo napisano si u pravu. Ima deo problema i u tome. Sto jeste, jeste...Skitnica wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 9:15 pm
Prije bih rekla da roditelji ne posvećuju dovoljno vremena vaspitanju djece.. Žurba, posao..sve su to pojedinim izgovori ..
![]()
Obrati se meni direktno, ne moraš Belli odgovarati. Smiješno mi kao da me javno tračaš stvarno.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 9:24 pmPa ne, ozbiljno. Ubise se da mi objasne da su dzenderi,genderi,polovi normalna stvar a ovo joj je neugodno. Kolega stavlja pa joj neprijatno. A parada ponosa ce biti ugodna za postavljanje
![]()
Razlika između onoga što je meni neugodno i onoga što je tebi neugodno je u tome što ja razumijem da drugi ljudi uživaju u stvarima koje meni ne moraju biti interesantne/lijepe/dobre/ukusne/šta god, a ti to ne razumiješ. Tvoje mišljenje o TEBI neugodnim stvarima isključuje mišljenja drugih ljudi. Moje mišljenje ne isključuje. Zato mislim da je jako ružno da stavljaš u isti koš to što sam ja rekla da mi se nešto ne sviđa i tvoje etiketiranje različitosti kao nenormalnih. Nije isto.
Per aspera ad astra 
Nije etiketiranje nego rezonovanje. Objasnjavas mi da trebam da prihvatim razlicitosti i sve to sto na silu namecu a onda ono sto je prirodno i Bogom dano kazes da je neugodno videti. Inace svako ima prava na svoje misljenje. Ja sam samo komentarisao to sto si rekla. To nije ni etiketiranje,ni otrcavanje niti sam ja nekome privatno pisao o tome vec javno gde svako od nas vidi.biljka wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 9:37 pmObrati se meni direktno, ne moraš Belli odgovarati. Smiješno mi kao da me javno tračaš stvarno.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 9:24 pmPa ne, ozbiljno. Ubise se da mi objasne da su dzenderi,genderi,polovi normalna stvar a ovo joj je neugodno. Kolega stavlja pa joj neprijatno. A parada ponosa ce biti ugodna za postavljanje
![]()
Razlika između onoga što je meni neugodno i onoga što je tebi neugodno je u tome što ja razumijem da drugi ljudi uživaju u stvarima koje meni ne moraju biti interesantne/lijepe/dobre/ukusne/šta god, a ti to ne razumiješ. Tvoje mišljenje o TEBI neugodnim stvarima isključuje mišljenja drugih ljudi. Moje mišljenje ne isključuje. Zato mislim da je jako ružno da stavljaš u isti koš to što sam ja rekla da mi se nešto ne sviđa i tvoje etiketiranje različitosti kao nenormalnih. Nije isto.
I homoseksualnost je Bog dao... I tjelesne tekućine su Bogom dane pa neugodne za vidjeti/pomirisati. Svašta nešto je Bogom dano pa nam nije ugodno ili nam se ne sviđa, pa štaNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 9:42 pmNije etiketiranje nego rezonovanje. Objasnjavas mi da trebam da prihvatim razlicitosti i sve to sto na silu namecu a onda ono sto je prirodno i Bogom dano kazes da je neugodno videti. Inace svako ima prava na svoje misljenje. Ja sam samo komentarisao to sto si rekla. To nije ni etiketiranje,ni otrcavanje niti sam ja nekome privatno pisao o tome vec javno gde svako od nas vidi.biljka wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 9:37 pmObrati se meni direktno, ne moraš Belli odgovarati. Smiješno mi kao da me javno tračaš stvarno.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 9:24 pm
Pa ne, ozbiljno. Ubise se da mi objasne da su dzenderi,genderi,polovi normalna stvar a ovo joj je neugodno. Kolega stavlja pa joj neprijatno. A parada ponosa ce biti ugodna za postavljanje
![]()
A kažem ti za ovaj odgovor Belli da mi je bilo smiješno jer čitam o sebi u trećem, a ne drugom licu. Nije frkica svakako
Per aspera ad astra 
.. te dzendere mi je zbilja zao... oni imaju veliki koshmar u glavi.....kao i njihove familije...NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 9:24 pmPa ne, ozbiljno. Ubise se da mi objasne da su dzenderi,genderi,polovi normalna stvar a ovo joj je neugodno. Kolega stavlja pa joj neprijatno. A parada ponosa ce biti ugodna za postavljanje
![]()
. gejevi i lezbejke ..su ipak drugachiji... ako se moze rechi. 'normalniji'..
a ovo postanje golotinje. naletih na neku ..
.............................................................................................
Norm bi u prevodu sa latinskog bila nesto kao -pravilo, standard...ili najbolje-standardno pravilo, pravilo standarda...
Zavisi od podneblja i epohe. Mnogi bi bili normalni, ali im vjera ne dozvoljava.
Opet ide ona prica:
Kad su otkrivali nove kontinente, otoke i ostrva...nailazili su na urodjenike koji su bili goli.
Oni su se cudili urodjenicima sto su goli, a urodjenici su se cudili dosljacima zbog erekcije. Jedna strana je vidjela drugu kao nenormalnu. Iz najmanje jednog razloga.
Ako ste nenormalni, imajte strpljenja. Uvijek ce se pojaviti neko da vas utjesi.
kao i mene:
Sjedili smo tako, pili i pricali. Ona je dobijala takav sjaj u ocima da ga ne bi ni sarafcigerom ugasio.
Poceo sam se zaliti na psihologe i psihijatre. Jer po njima ja sam bio promiskuitetna osoba. Teze su objasnjavali moje osjecaje.
Onda mi je ona rekla utjehu:
-Duso, ti si samo dobar ebac, a osjecaji su uzrok, a ne posljedice.
ps.mislim da mi je normalno objasnila, ali smanjio sam sve. osjecaje nisam.
Zavisi od podneblja i epohe. Mnogi bi bili normalni, ali im vjera ne dozvoljava.
Opet ide ona prica:
Kad su otkrivali nove kontinente, otoke i ostrva...nailazili su na urodjenike koji su bili goli.
Oni su se cudili urodjenicima sto su goli, a urodjenici su se cudili dosljacima zbog erekcije. Jedna strana je vidjela drugu kao nenormalnu. Iz najmanje jednog razloga.
Ako ste nenormalni, imajte strpljenja. Uvijek ce se pojaviti neko da vas utjesi.
kao i mene:
Sjedili smo tako, pili i pricali. Ona je dobijala takav sjaj u ocima da ga ne bi ni sarafcigerom ugasio.
Poceo sam se zaliti na psihologe i psihijatre. Jer po njima ja sam bio promiskuitetna osoba. Teze su objasnjavali moje osjecaje.
Onda mi je ona rekla utjehu:
-Duso, ti si samo dobar ebac, a osjecaji su uzrok, a ne posljedice.
ps.mislim da mi je normalno objasnila, ali smanjio sam sve. osjecaje nisam.
Je li “normalno”stavljati pozitivan test trudnoće na društvene mreže ?
Mislim ta početna faza bi mogla ostati i privatna, u svakom slučaju stomak raste / žena se mjenja tokom trudnoće, u svakom slučaju bi se primjetilo/saznalo..
Za koji dan je i échographie za ocekivati…
Mislim ta početna faza bi mogla ostati i privatna, u svakom slučaju stomak raste / žena se mjenja tokom trudnoće, u svakom slučaju bi se primjetilo/saznalo..
Za koji dan je i échographie za ocekivati…
Je li normalno danas biti sam? Prije par decenija i nije bilo.
Danas biti sam može biti i licni izbor.. par decenija prije se stupalo u brak jer je vrijeme..Momci / djevojke sa 20g su bili “zreli”za brak / porodicu…
Licno meni je to bas period kada život tek počinje - i nepotrebno ga opterećivati nepotrebnim obavezama…
Prije je brak obavezan dio života, dok danas ne.Danas se vise bira sloboda i individualnost .
Mladi danas vise studiraju okreću se karijeri.. imaju želju putovati, širiti vidike, ne ostaju u istom gradu/ selu ..U većim gradovima su i vise anonimni, manje se druže ..Također mladi danas vise žude za emotivnom kompatibilnosti..uzmu vrijeme koje im je neophodno..
Biti sam danas nije neuobičajeno niti društveno neprihvatljivo kao nekada…
Licno meni je to bas period kada život tek počinje - i nepotrebno ga opterećivati nepotrebnim obavezama…
Prije je brak obavezan dio života, dok danas ne.Danas se vise bira sloboda i individualnost .
Mladi danas vise studiraju okreću se karijeri.. imaju želju putovati, širiti vidike, ne ostaju u istom gradu/ selu ..U većim gradovima su i vise anonimni, manje se druže ..Također mladi danas vise žude za emotivnom kompatibilnosti..uzmu vrijeme koje im je neophodno..
Biti sam danas nije neuobičajeno niti društveno neprihvatljivo kao nekada…
Da, ali je doskora bilo nenormalno, barem ovdje. Generalno sa ulaskom individualizma u mainstream i ovamo to se mijenja.
Ja mislim da i dalje puuuno ljudi ne gleda na samce kao na "normalne" 
Per aspera ad astra 
Hvala Bogu da se mjenja..da je normalno biti sam/a..i da status ne ovisi o drugima i razmišljanjima “šta će reći”…
. bitno je..da biti sam ..nije ugodno. vjerujem.. jeste bolje . nego biti s nekim koji iz dana u dan. kuka. zahtjeva ,kmechi itd.. ali jedna osoba je dovoljna..da zivot uchini.. potaman..
Pa za većinu stvari nije bitno. Ali pričamo o tome za šta okolina reaguje.
ah...razlichita podnevlja/ razlichita reagovanja .
..kod mene komshinica iz garaza prodaje .deterdjente i topalet papir
. svi se prave englezi. ne reaguju. jer mozda che i oni nekad tako shto..raditi.. a meni smeta. jer krshe pravilo
A kako znas da to radi ? 

nije mi jasno..da neko dodje i plati mislim $3 za deterdjent. to je mala ushteda. od drugih mjesta
. a smeta mi. jer narushava privatnost..
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 45 Replies
- 8237 Views
-
Last post by Grofica
-
- 14 Replies