Sta je (ne) "normalno" ??
Re: Sta je (ne) "normalno" ??
Djeca se počnu vaspitavati odmah nakon rođenja a ne u pubertetu i tacka . 
I još ovo.. Za vaspitavanje djece nije potreban visok ton. Visok ton nikome nije ugodan - pođimo od sebe : Da li ih uopste i čujemo ??
Ja prva ne.. Ne volim takvu komunikaciju i smatram da ni djeci nije ugodno .. i ponekad mi se čini normalnim zašto djeca izbjegavaju razgovore sa roditeljima koji drugačije ne znanu..
Ja prva ne.. Ne volim takvu komunikaciju i smatram da ni djeci nije ugodno .. i ponekad mi se čini normalnim zašto djeca izbjegavaju razgovore sa roditeljima koji drugačije ne znanu..
Izdiranje na dete je oblik nasilja? Znaci da uzme dete da proba drogu ne daj Boze, ti bi dosla i smireno rekla "Sine,nemoj nije to lepo ali odluci sam" ili sta bi uradila? Ili da pocne da se kocka i sta ti ja znam sta vec.biljka wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:02 pmJa samo znam da je i izdiranje na dijete oblik nasilja. Imala sam slučaj u porodici gdje je dijete jednostavno uhvatio pubertet i nije bilo pomoći. Što je bilo više deranja samo je gori bio.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 3:49 pmDa li si procitala sta si napisala?biljka wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 3:10 pm
Kome je oduzeto dijete nizašta? Ja imam previše primjera oko sebe kojima bih u drugu ruku oduzela dijete kad vidim kakve su to im odgojne mjere.
"Kada se majka derala prijavilo je majku za maltretiranje", pa nego šta nego maltretiranje. Nije nasilje samo udarac. Kako dođeš prvobitno do toga da ti dijete ne dođe kući? Kako to odgajaš svoje dijete u startu?
Po meni država treba još više da kontroliše ovu materiju, za mene je i ovo nedovoljno![]()
Kako bi ti vaspitavala dete u ovakvoj situaciji, eto zivo me zanima.
Znaci ne smes da povisis ton na dete, ono sme da radi sta hoce a u skoli ga uce izopacenostima. I onda to znaci da njega vaspitava neko drugi.
Pretpostavljam da nemas dece cim tako govoris.
Koliko hoces slucajeva ima gde su deca oduzimana, pa cak i zbog nemastine.
A slučajeva za oduzimanje djece bi trebalo biti više, pa i zbog neimaštine. Ljudi odluče da imaju dijete iako i sami imaju financijskih problema. Bukvalno se ne mogu ni sami izdržavati, ali eto hajmo napraviti dijete jer društvo gleda tako da si ispunjen samo ako ga imaš, a to što će se patiti nije bitno![]()
Postoje parovi koji su imali uslova za dete a kasnije upadnu u finansijski problem. Dete nije roba pa da mu se oduzme tada.
I sta radi drzava, oduzme dete od roditelja, da ga hraniteljima i hraniteljima daje svaki mesec novac. Znaci nije im lepse,lakse i normalnije da daju roditeljima deteta taj novac nego ga njima oduzmu pa daju dete i novac drugima. I tebi je to normalno
Ne, ne radi se o tome. U tom slucaju naravno da je bolje u domu. Govorim kako radi drzava. Znaci, njima oduzmu dete pa ga daju drugima. I tim drugima daju novac svakog meseca da hrane to dete. Zar nije lepse i normalnije da novac daju roditeljima?Skitnica wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:07 pmŠta bi ti .. Ostavio ih sa roditeljima da umiru od gladi/ bez uslova .. Ne bi im pružio mogućnost da budu sretni, imaju bezbrižno djetinjstvo?NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 3:49 pmDa li si procitala sta si napisala?biljka wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 3:10 pm
Kome je oduzeto dijete nizašta? Ja imam previše primjera oko sebe kojima bih u drugu ruku oduzela dijete kad vidim kakve su to im odgojne mjere.
"Kada se majka derala prijavilo je majku za maltretiranje", pa nego šta nego maltretiranje. Nije nasilje samo udarac. Kako dođeš prvobitno do toga da ti dijete ne dođe kući? Kako to odgajaš svoje dijete u startu?
Po meni država treba još više da kontroliše ovu materiju, za mene je i ovo nedovoljno![]()
Znaci ne smes da povisis ton na dete, ono sme da radi sta hoce a u skoli ga uce izopacenostima. I onda to znaci da njega vaspitava neko drugi.
Ti bi radije neka ih kod roditelja u neimaštinji, nego u domu ili privremenom usvajanju gdje će imati uslove kako dolikuje svakom djetetu…???
Jaaaojjjj…![]()
![]()
A kako je došlo do droge? Kakav sam roditelj kad sam dopustila da dođe do toga? A kad je već došlo onda djetetu treba psihološka pomoć, a ne nabijanje krivice i izdiranjeNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:14 pm
Izdiranje na dete je oblik nasilja? Znaci da uzme dete da proba drogu ne daj Boze, ti bi dosla i smireno rekla "Sine,nemoj nije to lepo ali odluci sam" ili sta bi uradila? Ili da pocne da se kocka i sta ti ja znam sta vec.
Postoje parovi koji su imali uslova za dete a kasnije upadnu u finansijski problem. Dete nije roba pa da mu se oduzme tada.
I sta radi drzava, oduzme dete od roditelja, da ga hraniteljima i hraniteljima daje svaki mesec novac. Znaci nije im lepse,lakse i normalnije da daju roditeljima deteta taj novac nego ga njima oduzmu pa daju dete i novac drugima. I tebi je to normalno
Moraš dobro zapustiti dijete i roditeljsku obavezu da bi ti ga Centar za socijalni rad oduzeo i u većini slučajeva je opravdano
Per aspera ad astra 
biljka wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:22 pmA kako je došlo do droge? Kakav sam roditelj kad sam dopustila da dođe do toga? A kad je već došlo onda djetetu treba psihološka pomoć, a ne nabijanje krivice i izdiranjeNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:14 pm
Izdiranje na dete je oblik nasilja? Znaci da uzme dete da proba drogu ne daj Boze, ti bi dosla i smireno rekla "Sine,nemoj nije to lepo ali odluci sam" ili sta bi uradila? Ili da pocne da se kocka i sta ti ja znam sta vec.
Moraš dobro zapustiti dijete i roditeljsku obavezu da bi ti ga Centar za socijalni rad oduzeo i u većini slučajeva je opravdano![]()
Kada je bilo vaspitavanje po starom bilo je znatno manje nasilja, znatno manje narkomana, znatno manje ubica, znatno manje nastranih itd.
Kako je pocela ovb novoevropska vrsta vaspitanja svega toga je mnogo,mnogo vise i to su cinjenice.
I za sve to treba kriviti drzavu jer je ona zagovornik tog sranja i nametanja budalastina.
Last edited by Coolio on Fri Feb 07, 2025 4:28 pm, edited 1 time in total.
Ako su vidjeli da roditelji nosu u sposobnosti brinuti o toj djeci normalno je da će ih oduzeti i smjestiti na sigurnije / bolje mjesto …NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:17 pmNe, ne radi se o tome. U tom slucaju naravno da je bolje u domu. Govorim kako radi drzava. Znaci, njima oduzmu dete pa ga daju drugima. I tim drugima daju novac svakog meseca da hrane to dete. Zar nije lepse i normalnije da novac daju roditeljima?Skitnica wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:07 pmŠta bi ti .. Ostavio ih sa roditeljima da umiru od gladi/ bez uslova .. Ne bi im pružio mogućnost da budu sretni, imaju bezbrižno djetinjstvo?NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 3:49 pm
Da li si procitala sta si napisala?
Ti bi radije neka ih kod roditelja u neimaštinji, nego u domu ili privremenom usvajanju gdje će imati uslove kako dolikuje svakom djetetu…???
Jaaaojjjj…![]()
![]()
Da su roditelji znali sa tom djecom do oduzimanja sigurno ne bi došlo… tako da i financijska pomoć im ne bi bila od pomoci .. problem je u samom ponašanju tih roditelja sa djecom …
Ma daj bre, ti sada hoces reci da je drzava uvek u pravu i da su ljudi uvek krivi?Skitnica wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:28 pmAko su vidjeli da roditelji nosu u sposobnosti brinuti o toj djeci normalno je da će ih oduzeti i smjestiti na sigurnije / bolje mjesto …NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:17 pmNe, ne radi se o tome. U tom slucaju naravno da je bolje u domu. Govorim kako radi drzava. Znaci, njima oduzmu dete pa ga daju drugima. I tim drugima daju novac svakog meseca da hrane to dete. Zar nije lepse i normalnije da novac daju roditeljima?Skitnica wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:07 pm
Šta bi ti .. Ostavio ih sa roditeljima da umiru od gladi/ bez uslova .. Ne bi im pružio mogućnost da budu sretni, imaju bezbrižno djetinjstvo?
Jaaaojjjj…![]()
![]()
Da su roditelji znali sa tom djecom do oduzimanja sigurno ne bi došlo… tako da i financijska pomoć im ne bi bila od pomoci .. problem je u samom ponašanju tih roditelja sa djecom …
Zasto romima ne oduzimaju decu? Hajde mi odgovori. Kako njihova deca zive po onim rusevinama? Hajde bas da cujem sta ces da mi odgovoris
Ne krivi državu tamo gdje su roditelji krivci …NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:27 pmbiljka wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:22 pmA kako je došlo do droge? Kakav sam roditelj kad sam dopustila da dođe do toga? A kad je već došlo onda djetetu treba psihološka pomoć, a ne nabijanje krivice i izdiranjeNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:14 pm
Moraš dobro zapustiti dijete i roditeljsku obavezu da bi ti ga Centar za socijalni rad oduzeo i u većini slučajeva je opravdano![]()
Kada je bilo vaspitavanje po starom bilo je znatno manje nasilja, znatno manje narkomana, znatno manje ubica, znatno manje nastranih itd.
Kako je pocela ovb novoevropska vrsta vaspitanja svega toga je mnogo,mnogo vise i to su cinjenice.
I za sve to treba kriviti drzavu jer je ona zagovornik tog sranja i nametanja budalastina.
Nije država kriva sto djeca počnu koristiti alkohol / drogu duhan… Država to zabranjuje maloljetnicima ..
Ja ne mogu reci djetetu droga nije ok, a ja licno je konzumiram.. za ostalo također .. Svaki roditelj treba da bude primjer svojoj djeci..
Zasto romima ne oduzimaju decu?Skitnica wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:31 pmNe krivi državu tamo gdje su roditelji krivci …NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:27 pmbiljka wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:22 pm
A kako je došlo do droge? Kakav sam roditelj kad sam dopustila da dođe do toga? A kad je već došlo onda djetetu treba psihološka pomoć, a ne nabijanje krivice i izdiranje
Nije država kriva sto djeca počnu koristiti alkohol / drogu duhan… Država to zabranjuje maloljetnicima ..
Ja ne mogu reci djetetu droga nije ok, a ja licno je konzumiram.. za ostalo također .. Svaki roditelj treba da bude primjer svojoj djeci..
Nije istina da je svega toga bilo manje, već se manje znalo. Znatno manje nasilja, a bukvalno smo imali rat na ovim prostorima ne tako davno, da ne pričam o daljoj prošlosti gdje je rat bio normalna stvar. I narkomani, ubice, "nastrani" (šta god to značilo) su se samo bolje skrivali. Sad je samo otvorenije i više se o tome priča. Da ne govorim o nasilju nad ženama u prošlosti koje je bilo isto tako normalna pojava. Prije u ovom smislu stvarno nije bilo bolje :cc.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:27 pmbiljka wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:22 pmA kako je došlo do droge? Kakav sam roditelj kad sam dopustila da dođe do toga? A kad je već došlo onda djetetu treba psihološka pomoć, a ne nabijanje krivice i izdiranjeNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:14 pm
Per aspera ad astra 
Siromaštvo samo po sebi nije dovoljan razlog za oduzimanje djece od roditelja.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:30 pmMa daj bre, ti sada hoces reci da je drzava uvek u pravu i da su ljudi uvek krivi?Skitnica wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:28 pmAko su vidjeli da roditelji nosu u sposobnosti brinuti o toj djeci normalno je da će ih oduzeti i smjestiti na sigurnije / bolje mjesto …NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:17 pm
Ne, ne radi se o tome. U tom slucaju naravno da je bolje u domu. Govorim kako radi drzava. Znaci, njima oduzmu dete pa ga daju drugima. I tim drugima daju novac svakog meseca da hrane to dete. Zar nije lepse i normalnije da novac daju roditeljima?
Zasto romima ne oduzimaju decu? Hajde mi odgovori. Kako njihova deca zive po onim rusevinama? Hajde bas da cujem sta ces da mi odgovoris
Last edited by Skitnica on Fri Feb 07, 2025 4:39 pm, edited 1 time in total.
Kakve veze ima rat sa decom? Nisu deca izazivala rat vec politicari a naivan narod pristao da ih politicari zavade.biljka wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:34 pmNije istina da je svega toga bilo manje, već se manje znalo. Znatno manje nasilja, a bukvalno smo imali rat na ovim prostorima ne tako davno, da ne pričam o daljoj prošlosti gdje je rat bio normalna stvar. I narkomani, ubice, "nastrani" (šta god to značilo) su se samo bolje skrivali. Sad je samo otvorenije i više se o tome priča. Da ne govorim o nasilju nad ženama u prošlosti koje je bilo isto tako normalna pojava. Prije u ovom smislu stvarno nije bilo bolje :cc.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:27 pmbiljka wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:22 pm
A kako je došlo do droge? Kakav sam roditelj kad sam dopustila da dođe do toga? A kad je već došlo onda djetetu treba psihološka pomoć, a ne nabijanje krivice i izdiranje
Niste mi rekle,zasto romima ne oduzimaju decu?
Eto vidis da nemas odgovor. Sada siromastvo nije razlog i u tom slucaju pustaju decu da se pate, da prose po ulici, kaficima? I kao roditelji se ne deru na decu kod njih?Skitnica wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:35 pmSiromaštvo samo po sebi nije dovoljan razlog za oduzimanje dece od roditelja.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:30 pmMa daj bre, ti sada hoces reci da je drzava uvek u pravu i da su ljudi uvek krivi?Skitnica wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:28 pm
Ako su vidjeli da roditelji nosu u sposobnosti brinuti o toj djeci normalno je da će ih oduzeti i smjestiti na sigurnije / bolje mjesto …
Zasto romima ne oduzimaju decu? Hajde mi odgovori. Kako njihova deca zive po onim rusevinama? Hajde bas da cujem sta ces da mi odgovoris![]()
Ma nemoj mi pricati...
To ti je dokaz da drzava radi protiv ljudi
Romi su u svim društvima diskriminirani.. i ko je kriv za to?NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:39 pmEto vidis da nemas odgovor. Sada siromastvo nije razlog i u tom slucaju pustaju decu da se pate, da prose po ulici, kaficima? I kao roditelji se ne deru na decu kod njih?Skitnica wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:35 pmSiromaštvo samo po sebi nije dovoljan razlog za oduzimanje dece od roditelja.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:30 pm
Ma daj bre, ti sada hoces reci da je drzava uvek u pravu i da su ljudi uvek krivi?
Zasto romima ne oduzimaju decu? Hajde mi odgovori. Kako njihova deca zive po onim rusevinama? Hajde bas da cujem sta ces da mi odgovoris![]()
Ma nemoj mi pricati...
Mi ili država ?
Pa ako ih drzava ne diskriminise i ako su pravila jednaka za sve onda bi se i njima deca oduzimala. I cudno kako ni u jednoj drzavi romima ne oduzimaju decu zbog nemastine i slicnog.Skitnica wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:41 pmRomi su u svim društvima diskriminirani.. i ko je kriv za to?NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:39 pmEto vidis da nemas odgovor. Sada siromastvo nije razlog i u tom slucaju pustaju decu da se pate, da prose po ulici, kaficima? I kao roditelji se ne deru na decu kod njih?
Ma nemoj mi pricati...
Mi ili država ?
Pa da nema diskriminacije pravila bi bila jednaka za sve. Imaju mogućnost se obrazovati ali ne žele ( to je njihov izbor)…NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:47 pmPa ako ih drzava ne diskriminise i ako su pravila jednaka za sve onda bi se i njima deca oduzimala. I cudno kako ni u jednoj drzavi romima ne oduzimaju decu zbog nemastine i slicnog.Skitnica wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:41 pmRomi su u svim društvima diskriminirani.. i ko je kriv za to?NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:39 pm
Eto vidis da nemas odgovor. Sada siromastvo nije razlog i u tom slucaju pustaju decu da se pate, da prose po ulici, kaficima? I kao roditelji se ne deru na decu kod njih?
Ma nemoj mi pricati...
Mi ili država ?
nije normal.da ne smijesh povisiti ton na dijete.. po guzi ga ,klapnuti, mozda i po ruci..ako dira neshto shto ne treba ili je opasno za njega.... naravno nisam da jache batine.. koje su uparznjavane mozda do genetacija 90' ih.
. djeca su danas raspushtena... gledam uche ih u prodavnicama ,shta da izaberu .
.. od dvoje djece u familiji. jedno je sa 'dijagnozom' krivim roditelje..
uduzimanje je samo u ektremnim situacijama, nasilja. ne zato shto nema za sendvich novaca itd.. i ta djeca idu u 'foster' home. ta familija dobiva novac. i ta familija tu djecu tretira kao robove. ne svi. ali vechina da
.. . znam sluchaj gdje je momak . radio na farmi. sada je vech odrasla osoba.. vrati se majci ne dugo nakon toga . jer je i ona bila u mogicnosti da ga pomogne,
dakle zena je imala 5 djece. ne znam zashto se razvela ali sve je dala na usvajanje zbog neimashtine.. . i nisu izgubili kontakte s njom
.............................................................................................
Hajde neka se neko barem delimicno slaze sa mnom. Nista meni bez Bella-eBella wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 5:19 pm![]()
nije normal.da ne smijesh povisiti ton na dijete.. po guzi ga ,klapnuti, mozda i po ruci..ako dira neshto shto ne treba ili je opasno za njega.... naravno nisam da jache batine.. koje su uparznjavane mozda do genetacija 90' ih.
. djeca su danas raspushtena... gledam uche ih u prodavnicama ,shta da izaberu .jedva hodaju.. to su zbilja mala djeca, i nakon nekog vremena ta djeca postanu toliko zahtjevna.. da se roditelji chude kako..
iskustva iz okoline/ prisustvovala.
.. od dvoje djece u familiji. jedno je sa 'dijagnozom' krivim roditelje..
uduzimanje je samo u ektremnim situacijama, nasilja. ne zato shto nema za sendvich novaca itd.. i ta djeca idu u 'foster' home. ta familija dobiva novac. i ta familija tu djecu tretira kao robove. ne svi. ali vechina da
.. . znam sluchaj gdje je momak . radio na farmi. sada je vech odrasla osoba.. vrati se majci ne dugo nakon toga . jer je i ona bila u mogicnosti da ga pomogne,
dakle zena je imala 5 djece. ne znam zashto se razvela ali sve je dala na usvajanje zbog neimashtine.. . i nisu izgubili kontakte s njom
Napisao si da je bilo manje nasilja prije, pretpostavljam u društvu. Kako je bilo manje nasilja kad je rat bio normalna pojava?NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:37 pmKakve veze ima rat sa decom?biljka wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:34 pmNije istina da je svega toga bilo manje, već se manje znalo. Znatno manje nasilja, a bukvalno smo imali rat na ovim prostorima ne tako davno, da ne pričam o daljoj prošlosti gdje je rat bio normalna stvar. I narkomani, ubice, "nastrani" (šta god to značilo) su se samo bolje skrivali. Sad je samo otvorenije i više se o tome priča. Da ne govorim o nasilju nad ženama u prošlosti koje je bilo isto tako normalna pojava. Prije u ovom smislu stvarno nije bilo bolje :cc.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 4:27 pm
Per aspera ad astra 
Nasilja od strane dece. Decu smo vaspitavali drugacije,manje su problema pravili. U danasnje vreme deca prave ogromne probleme a sve zato jer su roditelji spreceni da vaspitavaju decu kao ranije
. za djecu je bilo manje izazova. internet je sve promjenio.. djevojke na vrh planina KIne. imaju IG prve novac kazu. pokazuju njihove dane. kako ih provode.
nikako. nahrani kozu i spavaj. i neko im za to placha. nije puno. al eto .
. danas roditelji nemaju bash ni vremena.. svakodnevo vidjam familije s djecom. dakle. mama /tata/ dijete. obavezno svi na tel. niko ni skim ne pricha..ako je vishe djece. . e tu ih roditelji drze u kontroli. prichaju s njima. ganjaju ih da ne prave kakavu shtetu.. ili ih puste... pa kad osoblje reaguje. ..kazu.. ne prichaj s mojim djetetom'
shta.. reche. haj napolje.. 
. danas roditelji nemaju bash ni vremena.. svakodnevo vidjam familije s djecom. dakle. mama /tata/ dijete. obavezno svi na tel. niko ni skim ne pricha..ako je vishe djece. . e tu ih roditelji drze u kontroli. prichaju s njima. ganjaju ih da ne prave kakavu shtetu.. ili ih puste... pa kad osoblje reaguje. ..kazu.. ne prichaj s mojim djetetom'
Last edited by Bella on Fri Feb 07, 2025 6:03 pm, edited 1 time in total.
.............................................................................................
Niko meni ne sprečava niti je da vaspitavam moje dijete kako ja želim i kako smatram da je ok. 
. npr. ako se tvoj sin u shkoli .pohvali .svojim vrshnjacima. kako ima strashnog tatu. kako bi on ove ' neodluchene' malo propustio kroz rukeNecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Feb 07, 2025 5:56 pmNasilja od strane dece. Decu smo vaspitavali drugacije,manje su problema pravili. U danasnje vreme deca prave ogromne probleme a sve zato jer su roditelji spreceni da vaspitavaju decu kao ranije
mislim, djeca su opasna . neaktivirane bombe.... ne mozesh s njima .kako mislish da mozesh
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 45 Replies
- 8237 Views
-
Last post by Grofica
-
- 14 Replies