Nasilje

Teme iz psihologije
Banshee
Junior
Junior
Reactions:

Re: Nasilje

Unread post by Banshee »

I da dodam, nema te kazne koja bi bila poravnjanje računa za nečiji život.

gripen
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by gripen »

Banshee wrote:
Fri Dec 18, 2020 2:45 pm
Ja nisam država i moja senzibilnost nema veze sa tim hoće li mu se pomoći. A ni to nije tema, ono što je fascinantno je to što je on ubio svoju ženu i ni najmanje trunke kajanja nema zbog toga, govori o tome kao da je ležao zbog ukradene čokolodace...
dao sam neu analizu,misljenje,kako pomoci ovim koji izlaze iz zatvora,robije
VJERUJ mi da predhodne upise nisam citao...
do mene je .....
od sad,pa na dalje,i u buduce,bit cu mnogo pazljiviji

:std :))D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Banshee wrote:
Fri Dec 18, 2020 2:45 pm
..... ono što je fascinantno je to što je on ubio svoju ženu i ni najmanje trunke kajanja nema zbog toga, govori o tome kao da je ležao zbog ukradene čokolodace...
To je dublji problem -osobe. Da li ga je trebalo ikako pustiti na slobodu- ako pokazuje tj ne pokazuje ikakvo kajanje.
.............................................................................................Image

redoxid
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by redoxid »

Nasilje opravdava nasilje,.

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Revizor »

volim nasilje :guzz
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. ne sjecham se da je za vrijeme YU. bilo ovoliko familijarnih ubistava..... :-?
.............................................................................................Image

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Normalno da nije bilo, jer nije imao svako oruzje kao danas.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

i orudja. :-?
... ipak je rat, ostavio posljedice .na odgoj /razvoj djece....
Za godinu u BiH je ubijeno 14 žena. Najnoviji slučaj u Tuzli ponovo je šokirao javnost, kada se saznalo da je Mujaga Čičkušić, uposlenik UKC-a Tuzla, ubio suprugu i dvoje maloljetne djece te izvršio samoubistvo.

Prošle godine, 7. maja, Muharem Subašić (60) u tuzlanskom naselju Krojčica sjekirom je ubio suprugu Kadu Subašić.

Mevludin Aljić (58) je 20. avgusta 2023. u naselju Podgajevi kod Živinica hicima iz vatrenog oružja usmrtio nevjenčanu suprugu Tahiru Čamdžić (52), a potom izvršio samoubistvo. Krajem istog mjeseca u Zavidovićima Mersud Halilović (45) hicima iz lovačke puške ubio je svoju nevjenčanu suprugu Aidu Dendić (33), a potom izvršio samoubistvo.

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Revizor »

za ovaj slucaj u tuzli kazu da je mujo radio u njemackoj a zena mu se ovdje kurvala
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Nije to opravdanje da ubije 2 djece i zenu.Nevjerstvo se moze rijeiti i bez ubistva.Neduznoj djeci oduzeti zivot.. :(( Strasno...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm . nedavno je .. unuk ubio nanu.. :hah

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Monstrumi ne biraju žrtvu ..

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Revizor wrote:
Wed May 22, 2024 12:03 am
za ovaj slucaj u tuzli kazu da je mujo radio u njemackoj a zena mu se ovdje kurvala
Oboje su radili u Njemačkoj koliko sam shvatila danas u vijestima ..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

ALARMANTNO
Gorana Sulejmanpašić, šefica Klinike za psihijatriju KCUS-a: Raste broj šizofreničara

Za četiri mjeseca 2024. godine hospitalizirana 223 pacijenta, od toga ih je 90 s dijagnozom šizofrenije, kazala je dr. Sulejmanpašić
Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, više od 21 milion osoba u svijetu boluje od šizofrene psihoze, od čega oko 12 miliona muškaraca i 9 miliona žena.
.. vechina je bezopasna za okolinu.. ali.. :/*

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Učenik devetog razreda Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku napadnut je juče od strane maskiranih napadača koji su imali bejzbol palice jer je branio svog druga, potvrdila je Tatjana Vilendečić, direktorka ove obrazovne ustanove.

I ja i uprava zovemo bolnicu i u stalnom smo kontaktu, ali glavno je da dječak nije životno ugrožen, ima blaži potres mozga i stabilno je. Koliko sam ja do sada dobila informacija čitava ova priča počinje u jednom kafiću u koji često idu djeca koja putuju iz Česme, ali naravno, nisu oni jedini tu. Tu se i inače znaju sakupljati maloljetnici i tamo se nalazila grupa drugih, starijih maloljetnika, koji su srednjoškolci. Oni su ušli u verbalni sukob sa jednim drugim učenikom naše škole, a to je prekinuo konobar na način da im je rekao da završava smjenu i da idu iz kafića kaže Tatjana Vilendečić.

Ističe da su očenici OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” otišli nakon toga na nastavu, a kada je došlo vrijeme velikog odmora, uputili su se u supermarket, gdje su ih na izlazu iz marketa napali.

– Njih su prvo napala trojica sa fantomkama, a bilo je tu i još drugih koji nisu imali fantomke. Prvo su udarili tog učenika sa kojim su imali verbalni konflikt, a njega je branio drug, tj povrijeđeni učenik. On je dobio udarac u leđa i oboren je. Pošto je tu bilo više djece na odmoru neki su otrčali u školu, a jedan od naših roditelja, koji se tu zatekao je pritekao u pomoć, a u međuvremenu je stigao i moj pomoćnik, zajedno sa nastavnikom informatike. Ušli su da ih razdvoje i u međuvremenu neko je već zvao policiji u hitnu. Policija je stigla, ali napadači su pobjegli, a koliko ja vidim oni njih već mogu da identifikuju, jer i mi smo tu već na tragu, a mogu vam reći da je u pitanju uzrast srednje škole. Povrijeđeni dječak je branio druga, a verbalni sukob je nastao još u kafiću – objašnjava ona za Nezavisne novine.

Dodaje da je škola za taj kafić i ranije u par navrata tražila od Policijske uprave da izvrše kontrolu, jer se tu okupljaju maloljetnici.

Tražili smo preko multisektorskog tima da se tamo pojača nadzor, kako mi zovemo taj dio u krugu Borika, ispred supermarketa i kod autobuske stanice jer obično tu zna doći do koškanja i gurkanja, ne iz ovih razloga, već blažih, ali da bi spriječili ove teže situacije. Nažalost, to se nije desilo, ja razumijem i policiju da nemaju dovoljno resursa, ali ipak mislim da bi trebalo da bude jača policijska kontrola oko škole, generalno svih škola, rekla je Vilendečićeva.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

U Zvorniku. Pas je uginuo.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Nesto me vise lomi nasilje prema zivotinjama nego prema ljudima.
Ljudi mogu biti i gresni, mogu biti i zlobni, zavidni, mogu mrziti, svi u sebe sve ove osobine nosimo i ponekad nam izlaze na povrsinu…
Ali zivotinje - ne.
One ne znaju za mrznju. Ako pas i ujeda, sigurno je da su ga tretirali lose.
Pas kojeg su volili i pazili, sigurno nece ujesti nikoga.

Mada se mozda i ljudi trebaju ovako posmatrati.
Mislim sigurno bi trebalo, dokazano je da su nasilni oni ljudi koji su iskusili neku vrstu nasilja.
Ljudi skloni nasilju trebaju pomoc, ali uglavnom nailaze samo na osudu.
A i ko bi im mogao pomoci? Kad je ocigledno da velikoj vecini zapravo treba pomoc.
Mislim ovdje na svaku vrstu nasilja, ne samo na onu o kojoj citamo u crnoj hroniki.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

U Cazinu je danas došlo do nasilnog incidenta na benzinskoj pumpi u mjestu Ćoralići. Muškarac inicijala J.P. verbalno je vrijeđao djevojku N.N., što je dovelo do svađe. Situacija je eskalirala kada je djevojka ošamarila muškarca, a on joj je u uzvratu nanio lakše tjelesne povrede.
Ovaj incident još jednom upozorava na problem nasilja u Bosni i Hercegovini, posebno na verbalno i fizičko nasilje nad ženama. Važno je da se o ovim slučajevima javno govori i da se osuđuje svaki oblik nasilja.
:hm

Image

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Revizor »

a i on nju sigurno samo samario
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm
.. gdje chesh krajishnika oshamarit.... sli. nije trebao uzvratiti.. :/*
.. samo je pokushao, uspostaviti kontakt..
- Ljudi su usamljeni. Nemaju s kim da pričaju. Ne druže se. Upadaju u depresiju, neurozu, psihozu. Na takvo emotivno stanje "kaleme" se sumnje, paranoje, šizofreno ponašanje, pa onda čujete: "Bio je zdrav ili zdrava, živjeli su lijepo, nikad galama ili nasilje". U stvari, lom ličnosti se dešavao godinama i samo je eskalirao jednom vanjskom iskrom - ističe Dizdarević.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Majka troje djece (20) iz okoline Niša jučer je nožem tri puta posjekla svoje dijete (6) nakon što je navodno, nadležni Centar za socijalni rad pokušao da joj privremeno oduzme preostalo dvoje djece, jer se treće dijete već nalazi u hraniteljskoj porodici.

Kako Kurir saznaje, od komšija koji žive u ovoj niškoj mahali, nasilje u porodici dogodilo se jučer oko 16.30 sati.

"Nadležni Centar za socijalni rad došao je da preuzme dvoje djece koje su trebali da odvedu u hraniteljsku porodicu, s obzirom da njihova majka koja je inače dugogodišnji zavisnik i pored svih upozorenja i šansi koji je navodno, dobila od nadležnog centra nije popravila svoje ponašanje, oni su se odlučili na takav korak. Naime, kada je vidjela zaposlene radnike centra potpuno je izgubila razum, uz prijetnje, psovke i agresivno ponašanje dograbila je nož i isjekla svoje šestogodišnje dijete po leđima“, kažu za Kurir komšije koje su se u tom trenutku našli na mjestu nezapamćenog incidenta.

"Niko nije mogao da je obuzda. Oduvijek smo pričali da je džaba što joj radnici centra pružaju šansu i priliku da se popravi, kad ona sama ne želi da se promijeni, i ta djeca su se samo patila. Na kraju je u očajničkoj predstavi povrijedila dijete koje je ona rodila. Užas“, pričaju komšije.

Kako su dalje objasnile pojedine komšije, oni nisu sigurni da je u pitanju nož.

"Neko kaže da je u pitanju neko sječivo koje je imala na stolu, a neki da je nož. Ko će ga znati, ono što se dogodilo je jezivo. Treba je zatvoriti i izliječiti“, rekli su neki od njenih poznanika.

Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje ovog krivičnog djela nasilja u porodici. Osumnjičena majka nakon incidenta je privedena i određeno joj je zadržavanje do 48 sati.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

U naselju Glinica u Velikoj Kladuši danas je došlo do fizičkog obračuna između komšija, koji je rezultirao povredama i intervencijom policije.
Prema informacijama koje prenosi portal 072, muškarac inicijala K.Е. je nakon verbalnog sukoba fizički napao Š.B. i Š.F, te im nanio lakše tjelesne povrede.

Incident je navodno započeo verbalnom raspravom između K.Е. i Š.F, nakon čega je K.Е. udario Š.F. pesnicom u glavu. Kada je Š.B. pokušao intervenisati, K.Е. je i njemu nanio povrede oštrim predmetom.

Š.B. je prevezen u odjeljenje hitne pomoći Doma zdravlja Velika Kladuša, gdje su mu dijagnostikovane lakše tjelesne povrede.

Policija u Velikoj Kladuši je obaviještena o ovom incidentu i preduzima potrebne mjere kako bi istražila slučaj i preduzela odgovarajuće korake prema počiniocu.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Stanovnici Kantona Sarajevo (KS) uznemireni su nakon ubistva koje se dogodilo danas iza 16.00 sati na Vilsonovom šetalištu, koje je jedno od najfrekventnijih dijelova grada.

U trenutku ubistva i pucnjave u kojoj je ispaljeno 16 metaka na Vilsonovom šetalištu je bilo i maloljetnika koji su se u tom trenutku vraćali iz škole, a jedna od djevojčica je, nažalost, svjedočila mučnom ubistvu.
:-?

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Revizor »

danas katastrofa dan
ubistvo na vilsu, poginu covjek u mostaru i u zivinicama ☹️
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? nedavno pucanje u hotelu Evropa.. ..

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Vršnjačko nasilje
    by Skitnica » » in Vijesti
    20 Replies
    1980 Views
    Last post by Kamilica
  • forumsko nasilje
    by fjaka » » in Psihologija
    20 Replies