Nasilje

Teme iz psihologije
dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Re: Nasilje

Unread post by dezire »

Strašno :fp ...pročitala sam sinoć tu vijest. Nažalost, državne institucije te ne mogu zaštititi od posesivnih/bolesnih luđaka.

Novinarka, čini mi se radila u ,,Oslobođenju,, :(s

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Sistem iliti drzava su krivi za svo zlo koje se desava. Na zapadu je jos gori sistem

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? sve isti vikabular se ponavlja nakon
Emotivna reakcija sarajevskog profesora na ubistvo Elme Godinjak: "Sistem ne funkcioniše"
tvrdi
On je ocijenio da živimo u jednom muškom šovinističkom društvu, koje već vijekovima tako funkcioniše i koje "nema kaznenu politiku odgovarajuću i nema psihoterapeutsku politiku odgovarajuću".

"Vi kad krenete od malena, kada vam neko kaže: "Jel' to plačeš, jes' to curica, jel' to curica brža od tebe, jel' to curica bolja od tebe?" i tako dalje, već ste napravili primjesu ružnog odnosa prema osobama suprotnog spola,
.. mislim da preuvelichava.. svi smo bili djeca. prolazili u druzenju,kroz kojekakva zezanje. bilo je slichnih komentara ,reakcija.. ali da je to temelj .izvor nasilja. sumnjam .

:-? pretjeruje.. dize paniku, bez konkretnog prijedloga koji zbilja radi u praksi ....
teshko je preventivno, nekoga 'skloniti' .. da je tako. ne bi bilo dovoljno zatvora od kojekavih prijava.. za nasilje.. moraju imati dokaze.

i jeste uzas.. da mogu reagovati ..samo kad se desi /ubistvo/ ili pokushaj ubistva/ shto i nije neka visoka kazna.. :jbg
Evo, ja pitam i opet postavljam, gdje je epilog slučaja u Tuzli sa curicama koje su seksualno podvođene i iskorištene od raznoraznih, ne znam imena? Gdje su imena tih ljudi koji su to radili? Dajte mi spisak tih ljudi. Kažu 200 ljudi. Daj spisak. Ja ću objaviti na svom Facebooku, ako ne smije u medije. Dakle, nevjerovatno je da mi šutimo na te stvari, a samo je slučajno te curice su žive, je li tako? Slučajno. A što se tiče femicida, pa imate ljude, evo, je li žena prijavljivala? Kome je prijavljivala? Prijavljivala je valjda organima sigurnosti. I šta su organi sigurnosti poduzeli? Kaže, oni ne mogu ništa dok se ne desi. Znači, sad kad je ubijena, sad mogu nešto mjeriti, koliki je bilo ulaz u haustor i tako dalje, zaglavili pola Dobrinje jučer, nešto mjere. Šta sad mjeriš? Šta sad mjeriš? Skloni te ljude, svaka mahala ima jednog potencijalnog ubicu, je li tako? Šeta, onako. Pa kaže, neće, ne znamo šta ćemo s njim. Ne znaš šta ćeš s njim, a znaš li šta ćeš s finim ljudima, poreskim obveznicima koji finansiraju sistem koji je napravljen za zločince i kriminalce i lopove", kazao je za N1 profesor Zubić.
.............................................................................................Image

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Vršnjačko nasilje
    by Skitnica » » in Vijesti
    20 Replies
    1990 Views
    Last post by Kamilica
  • forumsko nasilje
    by fjaka » » in Psihologija
    20 Replies