Milorad Dodik
Re: Milorad Dodik
Zato imaš sud koji se godinama bavio time da utvrdi je li bio genocid ili nije. Utvrdio da jeste kroz toliko dokaznog materijala, dokumenata, svjedočenja... Ne možeš proizvoljno doći i javno pričati da se nešto desilo ili ne kad je jasno utvrđeno šta je biloCoolio wrote: ↑Mon May 12, 2025 12:27 am
Koliko Bosna vice genocid toliko Srbija vice da genocid nije bio. Koliko Bosna prikazuje dokaza koliko je neduznih ubijeno toliko Srbija prikazuje da to nije toliko nego manje. Koliko ljudi potvrdjuje to sto pricaju iz Bosne toliko ljudi potvrdjuje pricu iz Srbije. Iz Bosne porucuju jednu cifru iz Srbije drugu cifru i da su dovlaceni mnogi nastradali i sahranjivani u Srebrenici.
I da naglasim, ovo ne govorim ja vec su to price koje se sa jedne i druge strane provlace evo vec 30 godina. I koliko ti tvrdis jedno,nego drugi tvrdi drugo. Postoje ljudi koji govore u kameru da je bio genocid, postoje ljudi koji govore u kameru da ga nije bilo.
Ali istina se zna. Ne definišeš istinu kroz rekla-kazala, kroz to šta će Dodik ili Čovjć ili Bakir nebitno reći, nego kroz ono što su ljudi koji su se bavili time utvrdili. Ne znam šta ti znači to da možda nikada nećemo znati istinu kada su presuđeni zločini u pitanju. Sve je crno na bijeloTo je ono sto ja pricam, da mi mozda nikada necemo ni znati istinu.
Pa pustili su Orića na slobodu jer su imali opravdanje za napad, blokada humanitarne pomoći od strane Srba ili šta već. Civili su ubijeni, ne vidim nikog ko je ubio civile (pa makar civili bili i kolateralna šteta ponekad) kao nekog pozitivnog. Ali nevezano za to, ako nećeš poštovati ICTY koga ćeš? Šta ti je kredibilan izvor informacija?A to sto mi pricas da se treba postovati nekakav ICTY a nisu osudili zlocince. Imaju podatke ali su zagubili za ubijanje srpskih civila na Bozic u selu Kravice i gde sve vec.
Ne može se staviti tačka dok se ne počnu poštovati činjenice (koje i ti btw dovodiš u pitanje)I opet ti kazem, ja sam ti covek koji bi voleo da se svaki zlocinac kazni. Pa makar to bilo i 1000 srba a jedan bosanac ili obrnuto.
Niti sam neko ko ume da mrzi nekoga, niti zelim to,niti imam razloga za tim. Jedino bih voleo da narod konacno stavi tacku na tu temu i ide napred, da ne dozvoli politicarima da ih zanose tim pricama.
Per aspera ad astra 
I sada zbog njih misle da je neka nebitna atleticarka podigla tri prsta da bi provocirala?deksametazon wrote: ↑Mon May 12, 2025 12:43 amRatna simbolika. Uvijek u Bosni izaziva ružna sjećanja na zločine. Ima na hiljade ovakvih slika i videa u sličnom kontekstu, a ovo su Arkanovci se slikali nekoliko minuta prije rušenja džamije u Bijeljini.
![]()
Mnogi misle da time pokazuju ljubav prema
Srbiji i pravoslavlju,zato to pokazuju. Ali opet kazem, to je pogresno jer je pravilno tri savijena i spojena prsta.
Inace i mnogi sportisti pokazuju tri prsta. Nego eto, novine prodaju clanak, stave nekakav naslov da napaljeni ljudi citaju. Samo traze razlog da pale vatru.
I ti koja nisi ni bila rodjena tada znas sta se desavalo?biljka wrote: ↑Mon May 12, 2025 12:50 amZato imaš sud koji se godinama bavio time da utvrdi je li bio genocid ili nije. Utvrdio da jeste kroz toliko dokaznog materijala, dokumenata, svjedočenja... Ne možeš proizvoljno doći i javno pričati da se nešto desilo ili ne kad je jasno utvrđeno šta je biloCoolio wrote: ↑Mon May 12, 2025 12:27 am
Koliko Bosna vice genocid toliko Srbija vice da genocid nije bio. Koliko Bosna prikazuje dokaza koliko je neduznih ubijeno toliko Srbija prikazuje da to nije toliko nego manje. Koliko ljudi potvrdjuje to sto pricaju iz Bosne toliko ljudi potvrdjuje pricu iz Srbije. Iz Bosne porucuju jednu cifru iz Srbije drugu cifru i da su dovlaceni mnogi nastradali i sahranjivani u Srebrenici.
I da naglasim, ovo ne govorim ja vec su to price koje se sa jedne i druge strane provlace evo vec 30 godina. I koliko ti tvrdis jedno,nego drugi tvrdi drugo. Postoje ljudi koji govore u kameru da je bio genocid, postoje ljudi koji govore u kameru da ga nije bilo.
Ali istina se zna. Ne definišeš istinu kroz rekla-kazala, kroz to šta će Dodik ili Čovjć ili Bakir nebitno reći, nego kroz ono što su ljudi koji su se bavili time utvrdili. Ne znam šta ti znači to da možda nikada nećemo znati istinu kada su presuđeni zločini u pitanju. Sve je crno na bijeloTo je ono sto ja pricam, da mi mozda nikada necemo ni znati istinu.
Pa pustili su Orića na slobodu jer su imali opravdanje za napad, blokada humanitarne pomoći od strane Srba ili šta već. Civili su ubijeni, ne vidim nikog ko je ubio civile (pa makar civili bili i kolateralna šteta ponekad) kao nekog pozitivnog. Ali nevezano za to, ako nećeš poštovati ICTY koga ćeš? Šta ti je kredibilan izvor informacija?A to sto mi pricas da se treba postovati nekakav ICTY a nisu osudili zlocince. Imaju podatke ali su zagubili za ubijanje srpskih civila na Bozic u selu Kravice i gde sve vec.
Ne može se staviti tačka dok se ne počnu poštovati činjenice (koje i ti btw dovodiš u pitanje)I opet ti kazem, ja sam ti covek koji bi voleo da se svaki zlocinac kazni. Pa makar to bilo i 1000 srba a jedan bosanac ili obrnuto.
Niti sam neko ko ume da mrzi nekoga, niti zelim to,niti imam razloga za tim. Jedino bih voleo da narod konacno stavi tacku na tu temu i ide napred, da ne dozvoli politicarima da ih zanose tim pricama.
Reci ces mi da si citala, da su ti pricali itd.
E tako je i ljudima u Srbiji neko pricao drugacije, pokazivao dokaze i slicno.
I po ko zna koji put kazem, ne tvrdim ni da je to sto se govori iz Srbije tacno i ubedjen sam da mi nikada necemo saznati pravu istinu osim sto znamo da su neduzni ljudi stradali nizasta.
Drug moj, ne trebaju meni nikakve komisije i stručnjaci jer imam svjedoke iz prve ruke koji su prošli etničko čiščenje, silovanja, rušenja kuća, otimanja stanova, rušenja džamija, čija su djeca ubijena u sobi dok je mati tražila zlato koje su joj tražili ili logoraša iz Logora Luke u Brčkom koji su svako jutro čistili krvavi bazen od leševa poslije orgijanja nad djecom, ispovijesti logoraša iz Dretelja koji su pili mokraću da im se bubrezi ne osuše etc...etc i tako slušam evo 30 godina znači iz prve ruke i neko mi kaže to je jedna strana istine, a rezultat se vidi na terenu. Gdje su Bošnjaci iz Banja Luke, Prijedora, Bijeljine, Višegrada...gdje nestadoše i zašto? Ko je htio Veliku Srbiju, ko je htio proširiti Hrvatsku, da li je Armija RBiH uopšte prelazila granicu i ulazila u Srbiju ili Hrvatsku? Mislim....
Naravno da su mi pričali, ali sam i čitala pa se isto tako vrlo često raspravljala sa mamom oko stvari gdje je ona bila relativizator i imala sam stvarno uspješne diskusije s njomCoolio wrote: ↑Mon May 12, 2025 1:04 amI ti koja nisi ni bila rodjena tada znas sta se desavalo?
Reci ces mi da si citala, da su ti pricali itd.
E tako je i ljudima u Srbiji neko pricao drugacije, pokazivao dokaze i slicno.
I po ko zna koji put kazem, ne tvrdim ni da je to sto se govori iz Srbije tacno i ubedjen sam da mi nikada necemo saznati pravu istinu osim sto znamo da su neduzni ljudi stradali nizasta.
Na kraju sam više pobrala znanja od svoje 18. godine do danas po tom pitanju nego u porodici, da znam procijeniti neke stvari i sama, da kad vidim dokaz znam je li relevantan/kredibilan ili nije. Studiram pravo pobogu, ali i bez tog studija, stava sam da nam jedino te činjenice utvrđene u Hagu mogu biti baza za pomirenje
A naravno i iskustva i priče poput ovoga što je deksametazon napisao imaju također svoje mjesto u tome svemu
Per aspera ad astra 
Zao mi je mnogo zbog svega sto su prosli. Ne sumnjam ni mrvicu u tvoje reci. Da imam ikakvu moc vratio bih vreme unazad i sprecio da se ista dogodi, narocito neduznim ljudima koji su tu stradali nizasta. Strasno mi je zao. Moj tast ili kako vi kazete punac je takodje stradao u ratu, pogodjen snajperom u glavu i od tada ostao invalid,pola tela mu ne funkcionise. Veruj mi, zaista mi je zao svakoga. Ovo sto pitas gde su ljudi iz tih gradova svakako je cinjenica za to sto govoris. Nisam ja neko ko zeli da porice,niti sam neko ko moze da tvrdi bilo sta. Samo sam rekao svoje misljenje da se prava istina do kraja nikada nece saznati . Na primer i u Srbiji pitaju sta je sa srbima iz Sarajeva i okoline. I da, stoji da je Bosna najvise stradala,tacnije samo Bosna jer se rat vodio na toj teritoriji. Samo nekako mislim da tom temom ne daju ljudima na balkanu da idu napred. Kada god se malo smiri situacija oni potpale vatru. 30 godina je proslo od rata a o njemu se prica kao da se juce zavrsio. Umesto da nesrecni ljudi koji su nastradali pocivaju u miru, da se samim spominjanjem svega toga ne nanosi bol familijima njihovim. Njima je najteze.deksametazon wrote: ↑Mon May 12, 2025 1:08 amDrug moj, ne trebaju meni nikakve komisije i stručnjaci jer imam svjedoke iz prve ruke koji su prošli etničko čiščenje, silovanja, rušenja kuća, otimanja stanova, rušenja džamija, čija su djeca ubijena u sobi dok je mati tražila zlato koje su joj tražili ili logoraša iz Logora Luke u Brčkom koji su svako jutro čistili krvavi bazen od leševa poslije orgijanja nad djecom, ispovijesti logoraša iz Dretelja koji su pili mokraću da im se bubrezi ne osuše etc...etc i tako slušam evo 30 godina znači iz prve ruke i neko mi kaže to je jedna strana istine, a rezultat se vidi na terenu. Gdje su Bošnjaci iz Banja Luke, Prijedora, Bijeljine, Višegrada...gdje nestadoše i zašto? Ko je htio Veliku Srbiju, ko je htio proširiti Hrvatsku, da li je Armija RBiH uopšte prelazila granicu i ulazila u Srbiju ili Hrvatsku? Mislim....
Opet kazem, meni je jako zao. Nisam ucesnik rata niti bih bio, volim sve normalne ljude i ne pravim razliku medju njima.
Tako mi je isto drago sto i sa vama mogu da pisem,polemisem,mozda i naucim nesto...
Ali sve te priče o etničkom čiščenju imale su za cilj homogenizaciju etnosa radi dalje podjele. Bosna je bila sva išarana gradovima i selima raznih nacija i obišao sam je skoro cijelu i bošnjačko selo na koje se naslanja hrvatsko i onda srpsko na koje se naslanja bošnjačko i zato je bio krvav rat da se ta sela ukinu i stvore etnički homogenizovani dijelovi sa ciljemo kome pričaju i oni koji su bili bliski saradnici Miloševića i Tuđmana. Pošto su oni završili prvu fazu, e sada bi Dodik i Čović da to podebljaju jedan sa najavljenih 30 referenduma o otcjepljenju, a drugi da vrati Herceg Bosnu kroz tri kantona ili kako on to planira kroz 'plutajuće kantone'. Bošnjaci žele vratiti onu 'šarenu' koliko je moguće, ali odmah im se pripiše da hoće unitarnu da bi se taj plan omeo.
Da se prisjetimo samo Mesićevog svjedočenja koji je bio desna ruka Tuđmanu i nije nikakav 'muslimanski' izvor u tri verzije historije....
“Pitao sam ga trebaju li Srbiji Srbi u Hrvatskoj. Odgovorio je – ne. Pitao sam ga treba li Srbiji hrvatski teritorij. Odgovorio je – ne treba. A, što vama treba, pitao sam. Odgovorio je – nama treba 63 posto Bosne i Hercegovine. To je, rekao mi je, bilo srpsko, jest srpsko i srpsko mora ostati. Rekao sam – ako je to tako, idemo onda ti, ja, Franjo Tuđman i Slobodan Milošević sjesti za stol pa da vidimo o kojim problemima se u Hrvatskoj radi, pa da se oni pokušaju riješiti kroz institucije u Hrvatskoj, bez ‘balvan revolucije’ i oružja. Zvao je Miloševića i on se složio. Odmah sam sjeo na avion i odletio u Zagreb jer nisam htio o tome s Tuđmanom razgovarati telefonom. Prenio sam prijedlog Tuđmanu i on se složio. Međutim, to je Tuđmanu bio signal da bi bilo dobro da on sjedne s Miloševićem i on je zaista za siječanj 1991. dogovorio njihov susret u Karađorđevu”, rekao je Mesić.
“Imali smo po stolovima kavu, čaj, neko piće. Tuđman je ušao u sobu i rekao – raščistite odmah stolove, Hrvoje, daj karte. I tada je Tuđman objasnio što Milošević predlaže. Rekao je da Hrvatskoj predlaže banovinske granice plus Cazin, Kladušu i Bihać. Prenio je što mu je točno rekao Slobodan Milošević. Rekao je: “Franja, ti uzmi Cazin, Kladušu i Bihać, to meni ne treba, to je takozvana ‘turska Hrvatska'”. Upitao sam Tuđmana – a što kaže Alija [Izetbegović]? Odgovorio mi je: “Što ima Alija pitati, kad se hrvatske i srpske škare slože, nema Alija što pitati”. Rekao sam mu – slušaj, to onda znači rat. Rekao je: “Ma kakav rat, to je izbjegavanje rata”. Tako je otprilike tekao taj razgovor. Poslije toga Tuđman je otišao i na drugi sastanak s Miloševićem”, kaže Mesić.
https://balkans.aljazeera.net/news/balk ... odjeli-bih
I zato su ovakve ulice nekome zasmetale da bi se njihovi planovi realizovali, a nije ovako bilo samo u Bosanskoj Krupi.

Grad u Bosni i Hercegovini koji je poznat po tome što se u jednoj ulici nalaze džamija, pravoslavna crkva i katolička katedrala je Sarajevo. Ta ulica je ulica Ferhadija i njena šira okolina – simbolično nazvana i “ulica religija”. U neposrednoj blizini nalaze se: Gazi Husrev-begova džamija (islamska), Katedrala Srca Isusova (katolička), Stara pravoslavna crkva (Crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila), Nedaleko je i sarajevska sinagoga (Jevrejska zajednica) kako prije rata, u toku rata, tako i danas.
Dalje poslije Sarajeva slično je u:
1. Srebrenica
U Srebrenici se džamija, pravoslavna crkva i katolička crkva nalaze unutar kruga od 200 metara. Ova blizina simbolizira mogućnost suživota i međureligijske tolerancije.
2. Bosanska Krupa
U Bosanskoj Krupi, džamija, pravoslavna crkva i katolička crkva smještene su na tri strane glavnog gradskog trga. Ova prostorna organizacija reflektira historijski suživot različitih vjerskih zajednica u ovom gradu.
3. Bosanski Šamac
U Bosanskom Šamcu, katolička i pravoslavna crkva nalaze se jedna nasuprot druge, dok je džamija udaljena svega nekoliko minuta hoda. Ova konfiguracija ukazuje na blisku prostornu povezanost različitih vjerskih objekata u gradu.
4. Prijedor
Prijedor je poznat po svojoj multireligijskoj zajednici. U centru grada nalaze se Čaršijska džamija, pravoslavna crkva Svete Trojice i katolička crkva Svetog Josipa. Ova blizina vjerskih objekata svjedoči o dugoj tradiciji suživota različitih vjerskih zajednica u Prijedoru.
5. Stolac
Stolac, iako manji grad, ima bogatu kulturnu i arhitektonsku baštinu. U njegovom historijskom jezgru nalaze se džamije, pravoslavna crkva i katolička crkva, što odražava višeslojnu vjersku i kulturnu povijest grada.
Nema ovo nikakve lične veze sa tobom. Drago mi je što se družimo. Imam stotine prijatelja u Srbiji sa kojima rijetko pričam o ovome, ali kada čujem nešto što nije tako imam potrebu da reagujem. Hoće li prihvatiti ili neće, to je na njemu. Evo ovih dana ako skinu Dodika nova kolaicija je odlučila da zajedno obilaze sva stratišta sjećajući se žrtava iz sva tri naroda. Trenutno konkretno Vukanović i Konaković. Ne kao osobe nego kao državna vlast koju mi zovemo Vijeće ministara BiH, a vi Vlada Srbije. Ne možemo vječno biti zarobljeni u prošlosti zbog budućnosti, ali nećemo zaboraviti da nam se ne bi opet ponavljalo.
Coolio wrote: ↑Mon May 12, 2025 12:33 amPrvo,ne razumem zasto je provokacija tri prsta?
Drugo, ova zena kao i mnogi drugi ne pokazuju pravilno tri prsta.
Tri prsta se prikazuju spojena kao sveto trojstvo, u ime oca i sina i svetoga duha.
To rade vernici.
Politika je ubedila ljude da je tri prsta nekakva provokacija
a dobar.si..ne drzi ih dobro..
to ti je slichno kao sa pushachima.... aj, nechu puhat u tebe.. ali moram zapaliti uz kafu..
. imash slike zbog chega.. to je jedan od razloga zashto i Dodika. mrze i on zna to pokazati. ne zato shto je vjernik, vech zna da che to kod boshnjaka izazvati, uzrujenje.. bar da im na taj nachin napakosti ...
..na fb prijateljice sam vidjela sliku sina ..koji se slikao sa pokazivanjem tri prsta. i koliko sam nju upoznala kasnije.. ona zbilja voli Srbiju. kao i Trumpa. i u dijalozima s njom . nemoguche je promjeniti stav(nije bio cilj ,mijenjati ) ,chak i sa argumentima . jer su to takve osobe. ona kaze, ja gledam FOX i njima sve vjerujem.. pogledaj CNN tek toliko da uporedish. ali ne.. zeli..
.tako. da je razumojem ..jer ja napr. FOX ne mogu gledati duze od par minuta.. zbilja. imbecilno. .i kosi se sa mojim razumom.
. I tebe shvatam, nikakvi dokazi, neche promjeniti tvoje gledishtena...tp je jednostavno odbijanje, da saznash pravu istinu.. a onda se pitamo. shta je prava istina i tako u krug..
. zavrshilo se tako. tako su nametnuli..da ostane zarishte, da se imaju s nekim baviti/ eksperimentisati/ licho bogachenje, gradnju karijere pojedinaca, iz EU itd,
. .mozda je rjesenje.. da sjednu i da se dogovore.Kao shto Dodik predlaze. a i on to predlaze, jer zna, da boshnjaci neche, ne mogu to odraditi.. neshto ima u vezi njih ..shto ne mogu ....
.............................................................................................
Kakva god da je istina, zao mi je neduznog naroda. Ja licno nikada ne bih mogao podici ruku ili ne daj Boze oruzje na nevinog i neduznog coveka. Po meni, to moze samo tesko poremecena i bolesna osoba.
A za tri prsta, zaista je pogresno pokazivati razdvojeno.
Ovako je pravilno
Ovako je pravilno
Zato dok ima Bosne Bihać neće biti Gaza, a Sarajevo, Zenica i Tuzla neće biti Zapadna obala. Dio Bosne oko Bihaća se borio za goli život i zato se i danas proučavaju na West Pointu nihove strategije jer očito da je čovjek najkreativniji u borbi da preživi. Težnja da se Bosna prisvoji je stara koliko i Bosna. Prvi puta su uspjeli Cvetković i Maček 1939. što za historiju nije bilo ni tako davno. Pokušaj 1992. nije uspio. Zašto da ne vjerujem da nema pokušaja Dodik - Čović 2025.? Svi domaći i svjetski analitičari, novinari i političari ovu trenutnu krizu nazivaju najtežom od 1992. Čovjek javno zagovara secesiju, donosi na dijelu države zakone koji bi išli u tom smjeru da državne institucije tu nemaju šta više tražiti i raditi, poziva Srbe iz državnih institucija da ih napuste da bi pravili svoju državu. Kao i 1992. kada su ih pozvali i oni otišli pa danas se priča kako su protjerani. I takvog čovjeka čuva policija sa dugim cijevima i oklopnjacima. Kako se to zove?
A ako je bilo jednom, zašto da ne mislim, a već se desilo evo par puta poslije u pokušaju, da neće opet? Da li zvali kao nekada Srpske zemlje ili Velika Srbija ili kako sada to zovu Srpski svet.........nama je isto.
Ako odeš na Poskok ili Forum.hr gdje ne kriju težnju danas da se te banovine obnove ujedinjeni i Srbi i Hrvati. Svako može otići i čitati te mokre snove i uvjeriti se da je istina ovo što govorim. Crtaju se karte kao u vrijeme Tuđmana i Miloševića. Samo što oni to ne rade na hotelskim salvetama nego lijepo oboje šta bi bilo čije na kompjuteru.Dvadeset šesti august 1939. godine: Dan kad je podijeljena Bosna i Hercegovina
Sporazum Cvetković-Maček i rješenje “hrvatskog pitanja” izvedeni su potpuno na račun Bosne i Hercegovine, a posebno Bošnjaka. Razgraničenje Banovine Hrvatske s preostalim teritorijem Drinske, Vrbaske i Zetske banovine izvršeno je uz pretpostavku da Bošnjaci uopće ne postoje, odnosno da ne žive na tim prostorima.
Sporazum i rješenje "hrvatskog pitanja" izvedeni su potpuno na račun Bosne i Hercegovine, a posebno Bošnjaka. Prema Uredbi o Banovini Hrvatskoj u njen sastav ušle su dotadašnja Savska i Primorska banovina te kotarevi Dubrovnik, Šid, Ilok, Brčko, Gradačac, Derventa, Travnik i Fojnica. Budući da su Primorskoj banovini odranije pripadali znatni dijelovi Bosne i Hercegovine, u sastavu Banovine Hrvatske našlo se trinaest bosanskohercegovačkih kotara. To su bili: Brčko, Bugojno, Derventa, Duvno, Fojnica, Gradačac, Konjic, Livno, Ljubuški, Mostar, Prozor, Stolac i Travnik. Time je izvršena dalja podjela Bosne i Hercegovine i potpuno cijepanje njenog povijesnog tkiva.
Velikosrpski krugovi odmah su istupili s idejom da se nasuprot Banovini Hrvatskoj formira srpska banovina, pod nazivom Srpske zemlje. Prema sačuvanom Nacrtu uredbe o organizaciji banovine “Srpske zemlje”, u njen sastav ušle bi teritorije Vrbaske, Drinske, Zetske, Dunavske, Moravske i Vardarske banovine, a sjedište bi joj bilo u Skoplju. Po toj koncepciji dotadašnja Dravska banovina postala bi Banovina Slovenačka. Takvo unutrašnje preuređenje države, koje se trebalo postepeno ostvarivati, sadržavalo je u sebi određene elemente federalizma.

Kako objasniti ovo? Ne može biti slučajno nego je sa nekim ciljem. Omalovažiti sve ono što jednu državu čini suverenom, nezavisnom, nedjeljivom...
Nepoštivanje države BiH. Milorad Dodik i ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić sjeli u trenutku intoniranja himne BiH.
![]()
ljut
.............................................................................................
Coolio wrote: ↑Mon May 12, 2025 10:27 amKakva god da je istina, zao mi je neduznog naroda. Ja licno nikada ne bih mogao podici ruku ili ne daj Boze oruzje na nevinog i neduznog coveka. Po meni, to moze samo tesko poremecena i bolesna osoba.
Ovako je pravilno
. istina je.. provokacija.. i zato su je trebali .nalupat
. i ti se iznenadjujesh
.ako pratish,a chitash razne portale. mogao si do sada shvatiti ... znachenje te shake ..
. dolazish u Sarajevo .imash prijatelje.. valjda chesh se informisati. kako se ponashati/obuchi. kao svaki turista gdje god putujes..
Nema jacih od delija 
..u danasnje vrijeme..sasvim ok styling..
Stvarno ovo sada IN?
Izvisio danas i kod Trojke i HDZ-a i SDA i svoje opozicije.
Izvisio danas i kod Trojke i HDZ-a i SDA i svoje opozicije.
Dodik nakon fijaska u Doboju: Bojali smo se da neko ne dođe pa bi nam sve propalo, ovako je dobro ispalo
![]()
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je večeras odluku o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, prema kojoj je sporni zaključak Predsjedništva BiH usvojen bez konsenzusa 12. maja, veoma štetan po vitalne interese Srpske.
U spornom zaključku su, između ostalog, druga dva člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić pozvali Eufor da asistira policijskim agencijama u BiH u hapšenju zvaničnika Srpske.
Od ukupno 76 prisutnih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske za usvajanje su glasala 64, protiv je bilo pet, dok nije bilo uzdržanih,
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/C ... -RS/904677
EUFOR se džaba poteže sa bilo koje strane kada trenutno ima naređenje da se ne miješa jer nije po njihovoj procjeni još ugrožen mir u državi. Kada se iščitaju ciljevi operacije ALTHEA ne znam ko je našao to da bi EUFOR sada treba djelovati. Mandat EUFOR-a. Uglavnom trenutno nije ništa bitno za raspetljavanje ovog čvora do ponedjeljka kada je hitna sjednica Doma naroda BiH zakazana za ponedjeljak, glasa se o smjeni Špirića, Košarca i Amidžića
Situacija u RS je sve napetija valjda što je Dodik svjestan kako može završiti pa sve jače udara po opoziciji. Pitanje je samo kada će neko kupiti nekog njegovog jataka pa nije siguran ni u Beogradu jer su baš tamo uhapsili i Karadžića i Mladića. On svakako nije omiljen u Beogradu jer je Vučićev Ćaci.
Situacija u RS je sve napetija valjda što je Dodik svjestan kako može završiti pa sve jače udara po opoziciji. Pitanje je samo kada će neko kupiti nekog njegovog jataka pa nije siguran ni u Beogradu jer su baš tamo uhapsili i Karadžića i Mladića. On svakako nije omiljen u Beogradu jer je Vučićev Ćaci.
I ti verujes druze da ce studenti nesto da promene? Glavnim pitanjima se ne bave. Vise verujem da i jedne i druge organizuje vlast. Naravno, ima onih koji veruju u studente pa su tu zbog tog uverenja da ce oni smeniti nakaradnu vlast.deksametazon wrote: ↑Thu May 15, 2025 2:50 pmEUFOR se džaba poteže sa bilo koje strane kada trenutno ima naređenje da se ne miješa jer nije po njihovoj procjeni još ugrožen mir u državi. Kada se iščitaju ciljevi operacije ALTHEA ne znam ko je našao to da bi EUFOR sada treba djelovati. Mandat EUFOR-a. Uglavnom trenutno nije ništa bitno za raspetljavanje ovog čvora do ponedjeljka kada je hitna sjednica Doma naroda BiH zakazana za ponedjeljak, glasa se o smjeni Špirića, Košarca i Amidžića