FORUMAŠ MJESECA Coolio :1

Amerika bombardirala iran

Lokalna i svjetska politička dešavanja, stranke i politički predstavnici.
Bella
Senior
Senior
Posts in topic: 37
Reactions: 3225

Re: Amerika bombardirala iran

Post by Bella »

:-? avaz ima dopisnika
NIJE ZNALA ŠTA SE DEŠAVA

Influenserica Sunčica Šanjević iz Dubaija za "Avaz": Čule se rakete, zapalio se i hotel u blizini nas, a letovi su obustavljeni
:D/
1
1 Image
.............................................................................................Image

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca
Posts in topic: 33
Reactions: 1269

Post by Coolio »

Amerika i Izrael su najvece zlo. Da ih nema, mislim da rata nikada i nigde bilo ne bi...Narociti ovaj zlocinacki nato

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

Covek pogodio u centar

Image

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

:hm
imaju li Iranci nekog "trumpa' --solovatelja/ lazova.... da ga izaberu za vodju.. :jbg :DE
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

Bh. influenserica
Samra Menzilović-Ćatić: "Dubai nije bombardovan; povremeno čujemo detonacije, ali ne osjećamo nikakve potrese"
:-? :hm

:fpalm

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

OŠTRA PORUKA
Iranski ambasador: "Ako bude potrebno, napast ćemo američke baze u Evropi"

Poručio je da je Iran "zemlja sposobna reagirati"
:fpalm ubishe dedu od 90 godina i nije 'potrebno'

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

Celi rat se svodi da zatvore Hormuski moreuz i na taj nacin sami stvore krizu pa ce nam ponuditi resenje.

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

Ambasada je upozorila građane SAD-a da bi "hoteli mogli biti meta napada" te ih je snažno ohrabrila da "izbjegavaju boravak u hotelima na području Maname" do daljnjeg.
.. :-? kako che 'influencerice' prezivjet

Skitnica
Senior
Senior
Posts in topic: 3
Reactions: 4913

Post by Skitnica »

Trump zaprijetio Španiji prekidom trgovine zbog zabrane korištenja baza za napade na Iran

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da će prekinuti svu trgovinu sa Španijom nakon što je Barcelona zabranila SAD-u korištenje baza na njenoj teritoriji za izvođenje napada na Iran, javlja Anadolu.

Prekinut ćemo svu trgovinu sa Španijom. Ne želimo imati ništa sa Španijom”, rekao je Trump novinarima u Ovalnom kabinetu gdje je ugostio njemačkog kancelara Friedricha Merza.

Španska vlada saopćila je u ponedjeljak da SAD nije koristio, niti će koristiti, španske vojne baze za izvođenje napada na Iran, insistirajući da Madrid zadržava punu kontrolu nad njegovim suverenim objektima.

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

Sve je cirkus kako bi se izazvala sto veca kriza u svetu. Namerno rade to i ne znam kada ce ljudi shvatiti...Jedino sto poginu nevini ljudi u svemu tome i niko od tih zlocinaca i prevaranata ne odgovara, nadam se da ce pred Bogom odgovarati

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

I opet DNOvinari stupaju na scenu,placenici za sirenje straha i slicno.

Image

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

Image

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

Konaković: Charter letovima ćemo evakuisati naše građane(dame) s Bliskog istoka,
:up :hahah

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Posts in topic: 7
Reactions: 1441

Post by biljka »

Evo iskreno ja danima ne funkcionišem kako treba od ovog svega. Ne bojim se smrti, već siromaštva. Ovo je prvi rat ovakvih razmjera da sam odrasla i svjesna kakve posljedice može imati. Vjerovatno ste vi svi već oguglali.

Uglavnom ne shvatam ove licemjerne feministkinje koje osuđuju iranski režim, ali ne osuđuju ubistvo djevojčica. Doslovno kaljaju feminizam i borbu za prava žena. Okej je biti protiv režima i iranskog i izraelskog, ali je okej i biti protiv bombardovanja suverene države bez ikakvog razloga. To što mislim da Iran ima pravo da se brani gađajući vojne baze, ne znači da mrzim Jevreje i da mislim da je "Hitler bio u pravu". Ljudi stvarno kategorično biraju ili smo na strani ovih ili smo na strani onih. Ako si protiv bombardovanja Irana, automatski te nije briga za žene. Iako su djevojčice izginulre prve :tctc
Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

:-?
i meni je smijeshan argument. 'oni su jako loshi prema zenama' to kad mi je rekao jedan redneck.. :fpalm da ga zbilja zadavish.. koji nikakvog respekta prema svojim zenama nemaju..
. ovo jeste uzasna situacija.. da probisvijet, osudjeni kriminalac, bude na vrhu svijeta.. i da svi ostalu kao ovce ..klimaju glavom pred 'kurban'
.. ne znam da li je i epstein za to zasluzan.(koliko je bio jak .umro u zatvoru/ koji to mochnik) :hm jer. iskreno mislim. i da se objave slike i da se dokaze da su radili/ iskorishtavali djecu . djevojchice.. pa. bio bi shok ali bi vech za par sati. proshlo u zaborav. jer. 'deshava se' :jbg shtachesh bash budale.. itd ..
kad je clinton dozvolio i usudio se za situaciju sa Monikom u bijeloj kuchi officu.. :jbg i proshlo.. i dalje je drzao govore ..plashali mu .debelo.. :fpalm
.. poznajem dosta jevreja. taj narod nije agresivan, izbjegavaju svadje. neche povisiti ton. itd. meni je zbilja nejasno. kako izrael i narod u izraelu to dozvoljavaju.

.. nekako cijeli svijet ih kao zali. pa se i oni ufurali da . su iznad. neshto kao i nashi srbi..
1
1 Image

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

Nije Trump na vrhu sveta vec predsednik Izraela kojeg Tramp mora da slusa. A rat kao rat je isceniran zarad jos vece krize koju zele da izazovu kako bi narod postao jos siromasniji. Ne idu oni dzaba na svetski ekonomski forum po uputstva gde i sta treba raditi kako bi agenda isla dalje. Zapocnu rat, Iran zatvori Hormuski moreuz, nema nafte, Kada nema nafte pojavljuju ti se isti ti koji su organizovali taj rat i nude ti resenje prelaska na elektricna vozila,sve elektricno. Usput cene poskupe jer i hrana da bi se dovozila potrebna je nafta. Dakle sve te tera da sprovedes agendu i predjes na elektriku., Smart gradovi i ostala sranja sve je na struju.

Svako treba da bude ponosan na svoju zemlju pa tako i srbi koliko god to tebi smetalo. Srbija ima svoju istoriju

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by biljka »

Svaki put kad hoću nešto da napišem na neku temu, skontam da će uslijediti neki ovako standardni post o ekonomskom forumu, agendama, ponekad o koroni, vakcinama, digitalizaciji, pi*dama ma*erinama i onda ni ne napišem ništa. I naravno da budem u pravu što ne piše.

A tako ničim izazvan uslijedi i komentar o Srbiji, Srbima i tome "šta meni smeta". Ko je spomenuo Srbe? Niko. Kome smetaju Srbi? Nikome. Ali vječite žrtve je*iga, pa ih se moramo dotaknuti i u temi koja nema apsolutno nikakve veze s njima

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by biljka »

Vidim sad da je Bella spomenula Srbe, pa se vjerovatno odnosi na nju. Kako god, što ćemo opet o Srbima

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

:-? spomenuh ja.. shto nije negativno. da se smatraju da su 'iznad' ..

ne znam 'koga' to je bitnije naglasiti.. :jbg komshije su nam. i istorija je pokazala. ''daj boze da nam nisu'.

. kao i na bliskom istoku. gdje smjestishe jadne jevreje i evo smo generacija ,da smo ochevici u shta se pretvorishe..
..iran je mozda diktatura, to su govorili i za Tita, da je. mi koji smo odrasli u YU.. :hm ne bih rekla da smo 'patili'.. nakon "45. shta ochekivati.. ali ne da vrag spavanja.. nadje se 'neki' narod, da ne moze da miruje.. :hm

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

Na zahtjev Trumpa
Zelenski je naredio ukrajinskim stručnjacima da pomognu SAD-u u odbrani od iranskih dronova
:fpalm
..
:hahah a, bili ih zamolio, da spasu svoju zemlju.

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

biljka wrote:
Thu Mar 05, 2026 2:12 pm
Svaki put kad hoću nešto da napišem na neku temu, skontam da će uslijediti neki ovako standardni post o ekonomskom forumu, agendama, ponekad o koroni, vakcinama, digitalizaciji, pi*dama ma*erinama i onda ni ne napišem ništa. I naravno da budem u pravu što ne piše.

A tako ničim izazvan uslijedi i komentar o Srbiji, Srbima i tome "šta meni smeta". Ko je spomenuo Srbe? Niko. Kome smetaju Srbi? Nikome. Ali vječite žrtve je*iga, pa ih se moramo dotaknuti i u temi koja nema apsolutno nikakve veze s njima
Prvo, ne vidim gde sam tebe spomenuo u vezi Srbije? Bella konstantno spominje.

Svetski ekonomski forum okuplja sve politicare, svi zajedno jedu i piju,dobiju raspored i onda odradjuju sta im je naredjeno. To samo slep ne vidi.

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca

Post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Mar 05, 2026 2:26 pm
:-? spomenuh ja.. shto nije negativno. da se smatraju da su 'iznad' ..

ne znam 'koga' to je bitnije naglasiti.. :jbg komshije su nam. i istorija je pokazala. ''daj boze da nam nisu'.

. kao i na bliskom istoku. gdje smjestishe jadne jevreje i evo smo generacija ,da smo ochevici u shta se pretvorishe..
..iran je mozda diktatura, to su govorili i za Tita, da je. mi koji smo odrasli u YU.. :hm ne bih rekla da smo 'patili'.. nakon "45. shta ochekivati.. ali ne da vrag spavanja.. nadje se 'neki' narod, da ne moze da miruje.. :hm
Ranije si pisala da poznajes neke srbe/srpkinje ili koga god. Kazes li njima tako "Daj Boze da nam niste komsije" ili se njima ulizujes govoreci kako su dobri, kako nisu svi krivi i slicno...

Drugo, zbog rata koji je bio pre tri decenije i u kome je ucestvovali ni 3% srba ti generalizujes celu jednu naciju kao neke zlotvore dok je zemlja u kojoj zivis najveci zlocinac sa sve Izraelom.

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

The commander who keeps surviving: Mystery deepens around Iran's Qaani and the spy question
. mozda kasno. ali. ne moze vjechno. biti 'srechko'
U 2026., prenose mediji na Telegramu, pobjegao je iz rezidencije ajatolaha neposredno prije napada
. hm..shta je mislio?

Image

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by biljka »

Coolio wrote:
Thu Mar 05, 2026 11:23 pm
biljka wrote:
Thu Mar 05, 2026 2:12 pm

Svetski ekonomski forum okuplja sve politicare, svi zajedno jedu i piju,dobiju raspored i onda odradjuju sta im je naredjeno. To samo slep ne vidi.
Iiiii evo opet ko pokvarena ploča. Hajd nas jedan dan iznenadi da ne ponoviš nešto što si već pisao. Ono da dođeš i tipa napišeš neki komentar "Baš mi je žao djece što su pobijena" i staviš tačku ili tipa "Samo da kažem da sam proveo lijep dan, posebno me veseli proljeće".

Ima toliko stvari koje se mogu prokomentarisati na svaku temu/post da ne mora da uvijek bude ovo što sam gore u postu pobrojala i slično. Na moj konkretno post ovdje može biti samo izraz empatije, straha od rata... Kao što rekoh, o ekonomskim forumuma i ostalim pi*dama materinama čitam od prvog dana na ovom forumu, de malo...

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

a, Image :nonnno
1
1 Image

Post Reply