Pomirenje u BiH (istinsko)

Lokalna i svjetska politička dešavanja, stranke i politički predstavnici.
joker
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Re: Pomirenje u BiH (istinsko)

Unread post by joker »

Pa on zbog izbora i neće da kaže da navija za Bosnu, jer bi izgubio pola glasova za koje misli da će imati. Samo izbornu bitku na račun srbovanja protiv dodika ne može dobiti. Dodik je tu igru prekucao davno. Šizofreno je živjeti 300 godina (kako on kaže) u državi i ne navijati za nju. I meni se čini da je poprilična patnja tako živjeti. A da je rs genocidna, to stoji

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

biljka wrote:
Thu Apr 09, 2026 8:49 pm
Pa više se Srbi žale da ih nazivaju genocidnim, nego što ih zapravo iko naziva genocidnim. Kako njih, tako i RS. A hajmo biti realni-jeste nastala kroz genocid i etničko čišćenje. I dalje je ne bih nazvala "genocidnom tvorevinom" jer zvuči ružno. Pa mislim i SAD je to na kraju krajeva :jbg I nećemo se pretvarati da nema "njima", "njih", "oni".

Ovo je duboko podijeljeno društvo i možeš biti među nama ili među njima. Mi nismo Bošnjaci, Srbi ili Hrvati, Ostali, već mi koji volimo ovu državu, a oni su ti koji je ne vole. Na kraju krajeva svugdje je tako. Oni koji su za ili protiv nečega

Bošnjaci nisu tolerantni, već poglupi kad su mogli prevaliti Cece i Brene.

I nije rodoljub ko nosi ljiljan oko vrata, ali je osnovno valjda da voliš državu za čije je predsjedništvo kandiduješ. Minimum minimuma
. pa chitaju kao svi mi. naslove.--- u novinama/portalima kao i na dm. kao i na forumima.. ---da sam primjetila da negdje reaguju. nisam ? kako izrazavaju negodovanje ?
shta znachi 'voljeti drzavu" (jer ovako kako je zvaka voli ,pominje, pa ste skochili na njega .. jel dosta te ssrbije ovdje ) :hahah voljeti npr roditelje itd.. shta to osoba treba da uradi .. :hm da pishe po dm. kako pati. za zemljom koju je napustio. da se budi u svom gradu i posta. evo ovo je moj voljeni grad.. :jbg
. pa rodjeni smo tu.. jesmo li imali izbora . nismo. kao u mnogo chemu...
.. fudbal je leglo. mrznje. izgleda... uochljivo je i na prijateljskim susretima .

.. divljane po ulicama.. razbijanje javne imovine. ugrozavanje zivota. prolaznicima itd....
.. .vukanovich je rekao da mu je drago kad uspiju.. .dakle gdje je tu mrznja izrazena.... provokator voditelj. nije dozvolio da objasni. do kraja ..
bosnjacima je drago shto se ovo desilo izmedju hrvata i srbina... sutra che biti tandem srbin /musliman .protiv hrvata .itd

. ovo je za osudu, od sva ti naroda.. da imaju imalo mozga :-?
.............................................................................................Image

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Ko je "skočio" na Coolia jer voli i spominje Srbiju?
Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. bilo je komentara..ne znam gdje tachno niti na kojoj temi. ali uglavnom... odgovori zvake su bili i sa spominajnjem srbije. pa je dobio odgor. n ne sjecham se,naravno. doslovno.. da pretjetuje sa ..srbija pa srbija. a kako mi se chini ..ti si bila ta .. :hahah :hm i ne znam ko bi josh mogao.. kad vechina ne uchestvuje u raspravama.. :jbg
.............................................................................................Image

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Bella wrote:
Fri Apr 10, 2026 12:37 am
. bilo je komentara..ne znam gdje tachno niti na kojoj temi. ali uglavnom... odgovori zvake su bili i sa spominajnjem srbije. pa je dobio odgor. n ne sjecham se,naravno. doslovno.. da pretjetuje sa ..srbija pa srbija. a kako mi se chini ..ti si bila ta .. :hahah :hm i ne znam ko bi josh mogao.. kad vechina ne uchestvuje u raspravama.. :jbg
Evo da ti pomognem

Image

Jasno je da sam mislila na Cooliovu generalnu repetitivnost. I na kraju je u ovoj temi ispalo da si ti prva spomenula Srbe, pa nisam ni trebala Cooliu to reći ker je on nije prvi spomenuo. Ali da... Realno svaki put nekako dođemo do Srba, bez obzira koja je tema. I to ne znači da mi smeta Srbija ili ljubav prema njoj, nego stalno isto vrtimo

A iskreno mislim da ti žešće skočiš, samo stalno mijenjaš ploču, pa te teško pohvatati
Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. naravno dodjemo do srba jer je zvaka, najaktivniji chlan . iz srbije.. i povezanost je. ovdje. on voli srbiju. on pishe da je voli.
imamo jos chlanova iz srbije koji se ne izjashnjavaju na taj nachin.. .kao i nas iz bosne... .gdje ne izjavljujemo ljubav 'javno' pisanim tekstom, i jesu li oni /mi /mrzioci :-?
.. to sve ide do

ali je osnovno valjda da voliš državu za čije je predsjedništvo kandiduješ. Minimum minimuma
. vukanovich nije izjavio .nije ni pitan voli li drzavu.. vech o chovjeku kao 'sportskom navijachu' za koga bi navijao... i odgovorio je korektno. mada je odmah mogao skochiti na takvo provakitivno pitanje.. .. kao i prijashnja pitanja. po medijama i portalima .... . 'jel bio genocid' jel priznajesh genocid' itd... :doh
.. kad je jedan jevrej tako shto uradio , vezano za holokast..
.. prezivjeli su uglavnom prichali o stanju. sjechanje na okolnosti. ne sjecham se da je i jedan pominjao njemachku niti njemachki narod i osudjivao iste..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Nisam se osetio prozvanim od @biljka , niti sam joj tada bilo sta zamerio toliko da bih se ja tu sada nasao uvredjen. Raspravka kao raspravka, nista strasno. Ima ih svuda. Dodje i prodje. Nismo svi mi isti niti svi isto razmisljamo sto je i normalno. Naravno da Srbiju volim ali to ne znaci da Bosnu ne volim. Bas naprotiv. Rekoh to vise puta. I da mi nije lepo u Bosni sigurno ne bih isao tamo i ne bih svoj odmor po Bosni trosio gotovo svake godine nego bih samo po Beogradu bio ili bilo gde drugo,negde na moru ili gde god. Ja nemam potrebe nikome da se uvlacim niti bih to ikada radio. I ne govorim to jer ste vi iz Bosne nego jer je meni uvek bilo lepo tamo. Lagao bih ako bih rekao suprotno. I jednostavno, ne zelim nikoga da mrzim.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

Coolio wrote:
Fri Apr 10, 2026 9:45 am
I da mi nije lepo u Bosni sigurno ne bih isao tamo i ne bih svoj odmor po Bosni trosio gotovo svake godine nego bih samo po Beogradu bio ili bilo gde drugo,negde na moru ili gde god.
Ovo će svako da ti vjeruje jer nema od Banjalučanki, Bijeljinki i Tuzlanki ljepših žena od Splita do Beograda. :qq Na splavovima uvijek naletiš na nekakvu problematičnu. :DE

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Vala da ima lepih, ima brate :D

Ne zaboravimo Mostar,Trebinje...A Travnik :D

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

Lijepo si se ti raširio. :DE

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Pa, za jednog seika iz Iraka taman :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_)

sunni ili shia

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Apr 10, 2026 10:56 am

:-? pazse ercegovki :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Apr 10, 2026 1:48 pm
Coolio wrote:
Fri Apr 10, 2026 10:56 am