Javni servis
Javni servis
Ovdje mozemo podijeliti iskustva.
Kakve su danas javne usluge? Da li na tom polju padamo ili rastemo?
Kakve su javne usluge u vasoj drzavi, u vasem gradu?
Za vas koji ste malo vise putovali, koje zemlje imaju dobar javni servis?
Koje domace institucije?
Gdje ste ostali razocarani, gdje pozitivno iznenadjeni?
Da li su i koliko po ovom pitanju napredovale zemlje nastale raspadom Jugoslavije?
Koje domace institucije?
Da li su i koliko po ovom pitanju napredovale zemlje nastale raspadom Jugoslavije?
- NecuZvakuHocuKusur
- Aktivan član
- Reactions: 208
Re: Javni servis
U Srbiji su javne usluge na nivou cirkusa...Vlast drzi sve televizije i novine,samo ih je podelio...Postoje dve televizije koje je odredio da budu navodno opozicione i sve ostale reklamiraju predsednika nakaradne stranke tacnije predsednika drzave.Peace wrote: ↑Sat Jul 06, 2024 9:32 pmOvdje mozemo podijeliti iskustva.
Koje domace institucije?
On toliko krsi Ustav Srbije da to vise nije normalno. Ali to je moguce u zemlji u kojoj imas laznu opoziciju,koja je tu da urusava svaki vid protesta i da pomogne u preveslavanju ljudi. Ne sumnjam da je tako svuda sada. Ljudi iz SEF-a postavljaju politicare u drzavama, sve ih drhze na okupu i svima odredjuju sta ce i kako raditi jer zele da sprovedu GREAT RESET ili AGENDU 2030. Nazalost,mnogi ljudi ne umeju da provale niti da procene sta je,kako je i zasto je...veruju u sve sto im se servira.
Na tom polju padamo cim i dalje trpimo da nas kao narod jasu...Pojedinci rastu koji imaju mozga a uz vlast rastu ulizice i poltroni koji obraza nemaju,koji se ne boje Boga i koji bi rodjenu mater prodali za saku eura.
Ni jedan mediji nisam video da je pravedan. Ovde u Nemackoj su za vreme korone lagali,ja sam svedok. Sestra mi kao medicinska sestra radi u bolnici, glavni mediji su prenosili da je u toj bolnici puno zarazenih,da umiru a sestra mi kaze pa ovi lazu, nema nigde nikoga. Jedan covek je bio na odeljenju ali ima par bolesti pa su ga hitno dovezli...I nije to jedini primer,ima ih milion. Pa ima snimak kruzio drustvenim mrezama kako politicari stoje bez maske i onda kizlaze na podium sa maskama kada im jave da se kamere ukljucuju. I onda televizije iseku snimak i ustaju ih samo gde su sa maskama. Zlotvori. A ove satro opozicione televizije kada god se vlast uhvati u necemu one su tu da napadnu vlast ali za nesto drugo,skrecu temu i bombarduju ljude glupostima.
Od svega su pravili dramu,plasili narod...svaka televizija je okupirana i tu je da vrsi propagandu ne samo u vezi te korone nego svega...Stida nemaju, sve za pare rade... Gamad, zgadili su mi se...to vise nisu novinari nego DNOvinari
Domace institucije? Ovde u Nemackoj imaju neke institucije jos uvek mada i ovde ima muckanja. Za vreme korone se kupovale potvrde da su ljudi vakcinisani samo tako...Ima svacega...
U Srbiji institucije ne postoje,sve je pod kontrolom vlasti,ne rade nista...Evo primera jednog. Fabrika u mestu Lucani, sef je naravno postavljen iz stranke sa vlasti kao i svuda,da ih voda po mitinzima kada zatreba... Eksplodira nesto u fabrici, pogine mlad decko...Roditelji i sestra jecaju od placa, nisu znali gde se nalaze sto je i logicno,trazili su da taj sef snosi krivicu i mislis da je snosio? Ne jer je u nakaradnoj stranci tacnije vlasti...A gledaj bedu, ostale radnike da ih ne bi otpustili naterali su da idu da pruzaju podrsku sefu...stoje ispred fabrike,tapsu sefu a na par metara od njih placu roditelji i sestra. MOzes li da zamislis te skotove prodane i sta su u stanju da urade za pare? E takve glasace ima vlast,takve voda po mitinzima kao stoku,na silu,na ucene...Ima milion prica ali bi mi trebalo mesec dana neprestano da ti napisem...Primer od pre neki dan, neka sa televizije pink vozila preko 100 na raskrsnici i udari dete od 14 godina kojoj se bore za zivot u bolnici...Mislis li da novine i televizije spominju to i da smeju spominjati? Pisu o onoj polupanoj Karleusi i njenom muzu koji se 100-ti put razvode,pisu o budalastinama...sve ce da pisu ali ono sto treba nece. A institucija nista,ko ima para moze da radi sta god hoce...sve za pare i da podrzavas vlast..
Nigde nisam iznenadjen, pocecu da sumnjam i u vremensku prognozu...I to su pretvorili u cirkus...Umesto da se pojavi skolovana zena koja zna geografiju oni za vremensku prognozu stavljaju zenu polu golu...kiceraj klasican...sve se svelo da se pokazu gace i grudi...tako i muzika po Srbiji ova novokomponovana budalastina...Ne postoji nesto sto bih rekao e ovo je super u Srbiji...osim prirode,druzenja,itd. Sve sto je u rukama vlasti,sve je unakazeno i nikakvo...
Sto se raspada Jugoslavije tice,zemlje nista napredovale nisu vec su unakazene sve do jedne izuzev Slovenije koja se u tisini i odvojila. Oni su drugi svet za nas, otisli su daleko iznad nas. Mi se jos valjamo u blatu, pricama o ratu,mrznji...divimo se kada bosanac pomogne srbinu,srbin hrvatu ili obrnuto umesto da nam to bude normalna pojava. Drzave osiromasene, prevaranti od politicara i dalje vladaju,jedni te isti se okrecu u krug i po potrebi spominju ratovanje jer znaju da se tu narod najvise prima i svadja. I narvno dok se narod svadja oni obavljaju svoje i ostaju na vlasti sve bogatiji.
Nase zemlje su lepe i bogate prirodom,cak i to zele da nam uniste.Ne sto oni zele nego sto im tako i naredjuju. Zalosno ali istinito
Ja sam mislila na nesto drugo.
Kakvu uslugu primate u banci, u posti, u bolnici, u restoranu, u salonu, na aerodromu, u posti, u opstini?
Jesu li ljudi profesionalni? Znaju li raditi svoj posao? Jesu li strpljivi s ljudima ili jedva cekaju da im se maknete s ociju?
Briga ih je za vas ili samo za svoju platu?
I na koncu da li mi i mi njih razumijemo?
Kakvu uslugu primate u banci, u posti, u bolnici, u restoranu, u salonu, na aerodromu, u posti, u opstini?
Jesu li ljudi profesionalni? Znaju li raditi svoj posao? Jesu li strpljivi s ljudima ili jedva cekaju da im se maknete s ociju?
- NecuZvakuHocuKusur
- Aktivan član
Ah to... Pa znas kako, tu je pola pola barem sto se mene tice...Ponekada znaju biti ljubazni a ponekada kao da su im krive musterije...znaju biti drski...E sada zavisi i u kojoj si zemlji...Ja opcenito govorim za Srbiju jer znam kako to funkcionise tamo...Niti ima nekakvog reda,niti bilo sta...Ja skoro vadio pasos...to je bila katastrofa...Zena ubacena preko veze naravno. digla noge na sto,pije kafu a ljudi ispred cekaju...pocela da radi 45 minuta pred pauzu a guzva sve veca...Cekao sam da preuzmem pasos sedam ipo sati. Dosao sam u 07h ujutru a pasos uzeo u 14:30... Inace skolovanih kod nas balkanu ima zaista puno...Teze je zavrsiti skolu tamo nego ovde...Ljudi znaju svoj posao ali neki nece da rade jer im kasni plata ili nisu zadovoljni primanjima...Kako koji dan...Na neki nacin ih razumem ali nekada se i ja unervozim sto je to tako...Peace wrote: ↑Sun Jul 07, 2024 1:09 amJa sam mislila na nesto drugo.
U Bosni se osjeti dobar pomak, ako se uporedi sa 20 god unazad.
U USA je nazadovanje.
Nemaju radne snage, ili nece da prime.
Ljudi su nezadovoljni platama, pa ih bas boli uho.
Mnoge corporacije su izmjestile customer service u druge zemlje - Indija, Indonezijs, Filipini, da prodju jeftinije.
Rekla bi da je sada bolja usluga u Bosni nego u USA.
U USA je nazadovanje.
Nemaju radne snage, ili nece da prime.
Ljudi su nezadovoljni platama, pa ih bas boli uho.
Mnoge corporacije su izmjestile customer service u druge zemlje - Indija, Indonezijs, Filipini, da prodju jeftinije.
Rekla bi da je sada bolja usluga u Bosni nego u USA.
- NecuZvakuHocuKusur
- Aktivan član
Ja kada god sam bio u Sarajevu uvek su ljudi bili ljubazni,nasmejani...Nebitno da li je to na pijaci,u pekari,na Bascarsiji,u kaficu...Mozda sam 2-3 puta naisao na nekoga ko je bio nesto neraspolozen,nadrndan itd. Inace ljudi koji zive u Bosni znaju bolje od mene kako je...Ovo su moja iskustva i zaista nemam nikakve zamerke...
Bude vrlo pristojnih sluzbenika ali i onih drugih, ne bih rekla cak ni nepristojnih vec nekompetentnih. Moram naglasiti da na neke telefonske upite rijetko dobijem odgovor. Najcesce predloze da biram neki drugi broj i dosta puta ostanem bez informacije koja mi je trebala. Mislim da se jos dosta toga mora unaprijediti.
- NecuZvakuHocuKusur
- Aktivan član
I mene iznervira kada mi se javlja nekakav robot pa mu ja pricam da,ne,da,ne i izludim dok dodjem do zivog coveka da razgovaram sa njim...Uzasno...Na primer internet me zeza,treba mi operater,muka me hvata ako trebam da ga nazovem jer znam da treba da se bakcem sat vremena ...
1
1
Danas ja zvao i šeta me ako želiš to i to pritisnite 1 i ja to želio i pritisnem i onda dalje pita ako želite to i to broji mi mogućmnosti razne do 3 i ja pritisnem 3 i svira mi muzika da bi nakon par minuta isto mi robotski glas rekao....naši operateri su zauzeti i ako želite da vas kontaktiraju pritisnite 0.
1
1
Kod nas se te opcije nizu i do 7, ili 9.pamuk wrote: ↑Wed Jul 10, 2024 8:34 pmDanas ja zvao i šeta me ako želiš to i to pritisnite 1 i ja to želio i pritisnem i onda dalje pita ako želite to i to broji mi mogućmnosti razne do 3 i ja pritisnem 3 i svira mi muzika da bi nakon par minuta isto mi robotski glas rekao....naši operateri su zauzeti i ako želite da vas kontaktiraju pritisnite 0.
Kliknes npr 5, onda opet opcije do 7.
Kliknes 3, pa opet 5-6 opcija.
I vezu nekad ne uspostavis ni za 30 minuta.
Pisem dok cekam da uspostavim vezu.
1
1
- NecuZvakuHocuKusur
- Aktivan član
Zajednicki neprijatelj je robot
Da bi ste bili spojeni sa telekomom kliknite jedan, da imate broj ugovora potvrdite klikom na taster dva, Ako ste punoletni nakon zvucnog signala kazite da, Nakon zvucnog signala kazite vas broj telefona, onda ide neka sabanska muzika uz povremeni glas molimo vas za strpljenje...Da bi ste bili spojeni sa nekim od nasih operatera nakon zvucnog signaa recite u cemu je problem, bicete spojeni sa nasim operaterom kada potvrdite klikom na taster 1. I onda ti mislis eto ga konacno,ona ti kaze nas prvi slobodni operater ce vam se javiti, ocekivano vreme cekanja je 16 minuta i onda opet sabanska muzika
Da bi ste bili spojeni sa telekomom kliknite jedan, da imate broj ugovora potvrdite klikom na taster dva, Ako ste punoletni nakon zvucnog signala kazite da, Nakon zvucnog signala kazite vas broj telefona, onda ide neka sabanska muzika uz povremeni glas molimo vas za strpljenje...Da bi ste bili spojeni sa nekim od nasih operatera nakon zvucnog signaa recite u cemu je problem, bicete spojeni sa nasim operaterom kada potvrdite klikom na taster 1. I onda ti mislis eto ga konacno,ona ti kaze nas prvi slobodni operater ce vam se javiti, ocekivano vreme cekanja je 16 minuta i onda opet sabanska muzika
koristim smajliche ali taj tvoj . ubi. barm zakachi jedan hvala
.............................................................................................
- NecuZvakuHocuKusur
- Aktivan član