Biznis ideje koje nikada niste pokrenuli i zašto niste?
Biznis ideje koje nikada niste pokrenuli i zašto niste?
Mnogi su barem jednom u životu imali biznis ideju za koju smo mislili da bi mogao biti ozbiljan biznis.
Zanima me, šta je bila ta vaša "nesuđena" prilika i šta vas je konkretno zaustavilo?
Novac - niste imali početni kapital ili niste htjeli rizikovati ušteđevinu?
Strah - plašili ste se neuspjeha (ili onoga što će okolina reći)?
Sistem - ubila vas je birokratija i komplikovana država prije nego što ste počeli?
Vrijeme - čekali ste "pravi trenutak" koji nikad nije došao?
Podijelite svoje priče. Je li vam danas žao što niste pokušali ili mislite da ste povukli pametan potez što ste odustali?
Zanima me, šta je bila ta vaša "nesuđena" prilika i šta vas je konkretno zaustavilo?
Novac - niste imali početni kapital ili niste htjeli rizikovati ušteđevinu?
Strah - plašili ste se neuspjeha (ili onoga što će okolina reći)?
Sistem - ubila vas je birokratija i komplikovana država prije nego što ste počeli?
Vrijeme - čekali ste "pravi trenutak" koji nikad nije došao?
Podijelite svoje priče. Je li vam danas žao što niste pokušali ili mislite da ste povukli pametan potez što ste odustali?
Re: Biznis ideje koje nikada niste pokrenuli i zašto niste?
Pekara-kafić u jednom. Sprječava me sve navedeno, a najviše novac 
Per aspera ad astra 
Ja sam planirao da otvorim butik verovali ili ne. Imao sam jako dobru kombinaciju za markiranu garderobu po veoma povoljnim cenama...Kasnije se preselih za Austriju,zatim Nemacku i nista od toga 
Htio sam napraviti selfie box, sa dobrom kamerom i printerom unutra i postaviti ga na nekim atraktivnim lokacijama, da ljudi dobiju papirnu sliku, a ne da slike trpaju u mobitel i više nikad ne pogledaju. Kasnije sam vidio da su to Kinezi već smislili
. Čak je bilo i postavljeno u par tržnih centara.
malo ko ih ima . kao shto japanci rade
.............................................................................................
Imao sam ih puno. Sve do jedne su ostale samo na idejama jer je problem bio prvo - novac. Ne vjerujem da postoji biznis koji može instant donositi profit. Možda i postoji, ali ono što sam ja htio mi nije djelovalo kao tako već kao dugoročno i mukotrpno građenje do nule, a onda profit postepeni.
Problem je što nekako ne smatram da imam luksuz da uložim, dakle u startu izgubim da bih poslije dobio. Što me automatski svrstava u kategoriju ne-biznis osoba
Dalje, prekomplikovani smo i sada za pokretanje vlastitog biznisa. Procedure su preduge i presložene. Nema olakšica za nove u tome, porezna politika je brutalna.
Neko iz tih voda, dobro upućen i relevantan, mi je rekao jednom da je nemoguće kod nas 100% legalno voditi biznis i imati profit. Mora se, ali mora! ići barem malo u sivu zonu. A to mi se ne sviđa.
Problem je što nekako ne smatram da imam luksuz da uložim, dakle u startu izgubim da bih poslije dobio. Što me automatski svrstava u kategoriju ne-biznis osoba
Dalje, prekomplikovani smo i sada za pokretanje vlastitog biznisa. Procedure su preduge i presložene. Nema olakšica za nove u tome, porezna politika je brutalna.
Neko iz tih voda, dobro upućen i relevantan, mi je rekao jednom da je nemoguće kod nas 100% legalno voditi biznis i imati profit. Mora se, ali mora! ići barem malo u sivu zonu. A to mi se ne sviđa.
. chujemo chesto, uspjeshne biznise . povratnici pokerenuli. sretni. znajuchi donekle kakva je klima. jednostavno im ne vjerujem..
.. kao i vechina stanova koje vidim za izdavanje. vrlo moderni. skupi. to ni dr sa svojim radom u bosni, ne moze opremiti, na taj nivo..
.. no. vjerujem da se moze ipak prochi. sa nekim 'ne vidljivim' javnim biznisom..
. jedan od. ? mozda privatni prevoz .bolesnika/ nepokretnih osoba.do bolnica/ terapija.. to se radi sa opremljenim manjim kombijem. da li to vech ima ?
.............................................................................................
Uvijek sam htjela otvoriti ,onako nešto ...da nije ni klasična slastičarna, ni kafić.....onako, par vrsta ,,zdravih,, slastica, drugačijih, prirodni , svježe cijeđeni sokovi i kave . mislim da bi to bolje išlo na moru, ljeti nego ovdje. Možda još i otvorim 
Tu je bitna i lokacija.. (kao i u svemu ostalom)
Dok sam radila u Veneciji.. od S.Lucije pa do posla.. bio je "kiosk" .. još u toku.. (znam jer sam bila prije otprilike mjesec dana) koji prodaje sve u bazi od voća.. i jako jako dobro rade..
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 134 Replies
- 7046 Views
-
Last post by Peace
-
- 18 Replies