Moj vrt
Re: Moj vrt
Sjecham se ovog mjesta. Tu je nekada bio krokodil... i Munčowwwa ga u medjuvremenu pojeo
1
1
Prva slika - vrsta mente, ona na limun sto mirise.
Druga - persun. Ove dvoje se vraca na proljece samo. Zapravo persun sam imala cijelu zimu.
Treca slika je kopriva.
Cetvrtu svi znate.
Pete ja aragula.
Sesta korijander. Oh jedva cekam da jos poraste.
Sedma blitva.
I osma salata.
Druga - persun. Ove dvoje se vraca na proljece samo. Zapravo persun sam imala cijelu zimu.
Treca slika je kopriva.
Cetvrtu svi znate.
Pete ja aragula.
Sesta korijander. Oh jedva cekam da jos poraste.
Sedma blitva.
I osma salata.
Vecina ljudi s naseg prostora ga ne voli.
Ja ga uvijek imam. Stavljam ga u salate, sendvice, supe i corbe.
Zalim kad prodje moj iz baste, tada se jedva naviknem na onaj iz trgovine, jer mu je ukus blazi.
Kod ovog sto sama uzgojim, bas gz osjetim, osjecam se tako dobro i puna energije dok ga koristim.
Zato ga ove god sadim svaki mjesec, tako kad prva tura zastari, druga ce da pristigne..
Kupujem i korijander seed, koristim u rizu.
Ja ga jednom posijao u velikoj saksiji i probao.Peace wrote: ↑Thu Apr 11, 2024 7:38 pmVecina ljudi s naseg prostora ga ne voli.
Ja ga uvijek imam. Stavljam ga u salate, sendvice, supe i corbe.
Zalim kad prodje moj iz baste, tada se jedva naviknem na onaj iz trgovine, jer mu je ukus blazi.
Kod ovog sto sama uzgojim, bas gz osjetim, osjecam se tako dobro i puna energije dok ga koristim.
Zato ga ove god sadim svaki mjesec, tako kad prva tura zastari, druga ce da pristigne..
Kupujem i korijander seed, koristim u rizu.
Okus je kao da jedem baje smrde. Nikad više, bez obzira na poznate blagodati od te biljke.
Jeftino uređujem avatare.
. zara . najbolje izgleda.. jesi li je sadila ??
.. arugula. to je ta koju volim..
. dobar izbor..
.. arugula. to je ta koju volim..
. dobar izbor..
.............................................................................................
Ja ga volim zbog mirisa. Ako obilazim vrt, otkinem listic da mirisem. Dosta je ljudi unistilo svoje culo okusa, preslatkim, premasnim, prezacinjenim, i to moze razlog zasto im nesto ne stima.
Volis li bosiljak?
Zaru zasadila jedne god, sad se sama vraca. Da, nje ima najvise, oko nje ne treba nista raditi.
Ja prvi put i vidim ovu aragulu s velikim listom.
Uvijek sam kupovala onu sa sitnijim listom.
. i jel se 'mlatish ' s njom. kao da sam chula. da ima efekta,ako se po kozi 'ozarish'
. jesi li pravila pitu od nje..
.. meni se svidja ta.. meksha je.. vechi listovi. lakshe se zvache..i ima 'gorchine' ...
.............................................................................................
googlah ..prijesnac... nisam pravila.... niti chu
Taj intenzivni miris uvijek volim.
Jeftino uređujem avatare.
Jucer sam svratila kod prijatelja sa im pogledam bastu…Kod mene je sve bolje.
Danas je rodjak kod mene svratio pa pogledao bastu, kaze da je kod mene sve bolje..
U svakom drugom domacinstu brigu o basti vodi muskarac, samo kod nas zena tj ja.
Mozda je u tome stvar. Mi zene vise titramo oko toga.
A ja nisam ni negativna oko svojih biljki.
Danas je rodjak kod mene svratio pa pogledao bastu, kaze da je kod mene sve bolje..
U svakom drugom domacinstu brigu o basti vodi muskarac, samo kod nas zena tj ja.
Mozda je u tome stvar. Mi zene vise titramo oko toga.
A ja nisam ni negativna oko svojih biljki.
Trebo mi savjet nekoga ko se razumije u smokvu.
Ove godine dvije granu nisu listale, ne znam se desilo. I ne znam da li da ih rezemo ili ne, da li ce se povratiti.
Neko, neiskusan, mi rece da ih je sigurno studen ubila, ali ubila bi onda, kontam, cijelo stablo.
I ako jeste studen, da li ih je dotukla zauvijek, ili samo za ovu godinu
Gripen bi znao odgovor sigurno…
Ove godine dvije granu nisu listale, ne znam se desilo. I ne znam da li da ih rezemo ili ne, da li ce se povratiti.
Neko, neiskusan, mi rece da ih je sigurno studen ubila, ali ubila bi onda, kontam, cijelo stablo.
I ako jeste studen, da li ih je dotukla zauvijek, ili samo za ovu godinu
Gripen bi znao odgovor sigurno…
Nije iz mog vrta vec iz vocnjaka.
Ove godine su super rodile. Nesto sam stavila u zamrzivac a nesto za dzem.
Ove godine su super rodile. Nesto sam stavila u zamrzivac a nesto za dzem.
4
2
2