FORUMAŠ MJESECA Coolio :1

Sarajevo posjeta

Priče sa putovanja, preporuke za putvanja, savjeti
Bella
Senior
Senior
Posts in topic: 273
Reactions: 3225

Re: Sarajevo posjeta

Post by Bella »

:-?
vrlo bitna informacija je. kakava je atmosfera u Sarajevu, ne toliko za 'domache' vech za svakoga ,ko dolazi kao turista/ posjetioc//
mene su prolaznici upozoravali. pazi torbu na ledjima. ta ti hoche da otme. okrenem se. kad iza mene mala romkinja... :-?
. ovaj incident je tragedija... i istina . kako se prevoziti u gradu.: zadnje godine sam odustala od uzimanja taxi sluzbe. vozachi ko sumanuti. ulijechu/ prestizu. nevidjeno. . ma. bolje i pjeshke .. te godine sam koristila javni prevoz Centrotrans autobuese. i bili su super..

. naravno da je i on u shoku. od svega... i reakcije su razlichite... ali par izjava i ponashanje. je ochigledno bezdushno, on je na prvom mjestu sebe stavio.. ne zrtve...

..nisam nigdje prochitala da se izvinuo roditeljima nastradalih.. :jbg nema vremena -- zali sebe..
.............................................................................................Image

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca
Posts in topic: 180
Reactions: 1269

Post by Coolio »

Mozda je covek pod lekovima od svog tog stresa pa nije ni svestan sta izjavljuje...A mozda je i svestan da drzava nikada ne bi priznala krivicu pa ima strah da ce okriviti njega...Pitanje je kome verovati i da li ce to uopste posteno i objavljivati...Medije drzi drzava pa sada pitanje je kako ce se prema tom slucaju ophoditi.

Ja sam odustao od kupovine stana u Sarajevu, ranije sam bio zagrejan ali sada ne,iz mnogo razloga...Niti mi se svidja ta atmosfera tamo...Volim otici tamo, ici cu na 10-ak dana zbog drustva...

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Posts in topic: 11
Reactions: 1441

Post by biljka »

Bella wrote:
Sun Feb 15, 2026 7:00 pm
Capri wrote:
Sun Feb 15, 2026 6:34 pm
Začatavamo temu bezveze. Jasno je da je u šoku i da mu je preteško. Valja dalje živjeti sa tolikim teretom.
Gledam maloprije snimak dženaze i oca koji reda daske u mezar svog sina. Nedaj Bože nikom takvog iskušenja :(
. nisam sigurna da razumijem znachenje rijechi'.zacatavat'.. po nekom nagovjestaju.. chini mi se da znaci. :-? ne pisati ..

..niti jednim gestom .nije pokazao sazaljenje..osoba koje su povrijedjene, cak i smrtno nastradali.......
prva reakcija. je bila..tramvaj je kriv.. :fpalm
. izachi sa podignutim rukama. to je znak -pobjede. odusevljenja.... ali. sluchaj nije gotov.
djevojka se bori za zivot...ako prezivi.. s jednom nogom.. u tim godinama.. shta rechi? :-?
Nisam uopšte doživjela tako. Podigao je ruke i govorio "Hvala vam" kao zahvalu kolegama jer da nije bilo pritiska ko zna. I vidjelo se da je više zbunjen nekako nego sretan kako mu ljudi prilaze. Teško da je kriv, istraga će pokazati, ali sve ukazuje na to da se takvi kvarovi i problemi sa gasom/vožnjom dešavaju svakodnevno. Ovdje je kobna bila raskrsnica u kojoj se desilo.
Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

biljka wrote:
Sun Feb 15, 2026 11:53 pm
Nisam uopšte doživjela tako. Podigao je ruke i govorio "Hvala vam" kao zahvalu kolegama jer da nije bilo pritiska ko zna. I vidjelo se da je više zbunjen nekako nego sretan kako mu ljudi prilaze. Teško da je kriv, istraga će pokazati, ali sve ukazuje na to da se takvi kvarovi i problemi sa gasom/vožnjom dešavaju svakodnevno. Ovdje je kobna bila raskrsnica u kojoj se desilo.
:-? ne bi trebalo da Sud radi pod pritiskom. od bilo koga....
..ko zna. sta mu se to moglo desiti u zatvoru? dok se ne zavrshi istraga/

shta je sa roditeljima i familijom djevojke..koju niko ne spominje... izgubila nogu.. :-?
vozach chak niti jedne ogrebotine .nije dozivio.. :hm vrlo chudno. ali valjda che se snimci . pokazati. stvarne okolnosti..
. jeste smushen. i takav je od pochetka. izgleda da je to 'njegov izgled'..
. tachno jeste. da dvije osobe ne vide stvar istim 'ochima'.. tako.. na sudjenjima. svjedochenje svjedoka mi nije mjerodavno..
.............................................................................................Image

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by biljka »

Bella wrote:
Mon Feb 16, 2026 2:29 am
biljka wrote:
Sun Feb 15, 2026 11:53 pm
:-? ne bi trebalo da Sud radi pod pritiskom. od bilo koga....
..ko zna. sta mu se to moglo desiti u zatvoru? dok se ne zavrshi istraga/

shta je sa roditeljima i familijom djevojke..koju niko ne spominje... izgubila nogu.. :-?
vozach chak niti jedne ogrebotine .nije dozivio.. :hm vrlo chudno. ali valjda che se snimci . pokazati. stvarne okolnosti..
. jeste smushen. i takav je od pochetka. izgleda da je to 'njegov izgled'..
. tachno jeste. da dvije osobe ne vide stvar istim 'ochima'.. tako.. na sudjenjima. svjedochenje svjedoka mi nije mjerodavno..
Pa pritvor se određuje samo ako je neko prijetnja ostankom na slobodi. Ako se dokaže da jest kriv, logično da će biti uhapšen. Ali u ovom slučaju procijenili su da nema razloga da čovjek leži do kraja istrage
I djevojčica se i dalje spominje uredno i na protestima i u medijima. Bori se za život još

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

pritvor je za 'osumnjichenog'. koliko che biti u protvoru.. e, tu ima svashta..
. i ako daju 'ostavke' ne znachi da su 'nevini'..
a . trenutno . nije vrijeme za turistu, biti u Sarajevu..za sarajlije.. njima je ovo svakodnevnica.. :jbg

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by biljka »

Bella wrote:
Mon Feb 16, 2026 2:43 pm
pritvor je za 'osumnjichenog'. koliko che biti u protvoru.. e, tu ima svashta..
. i ako daju 'ostavke' ne znachi da su 'nevini'..
a . trenutno . nije vrijeme za turistu, biti u Sarajevu..za sarajlije.. njima je ovo svakodnevnica.. :jbg
Za osumnjičenog ako postoji neka prijetnja tipa da će ponoviti krivično djelo. Ovdje čak i da je bio nehat, nepažnja, procijenjeno je da neće nikoga ugroziti na slobodi

Coolio
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca
Posts in topic: 180
Reactions: 1269

Post by Coolio »

Ako je vozio po standardima kojih se uvek pridrzavao,onda vozac nije ni kriv...Drzava u tom slucaju snosi odgovornost zbog neredovne kontrole pruga ili ako je postojao kvar u tramvaju i slicno...

Kamilica
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Posts in topic: 12
Reactions: 2247

Post by Kamilica »

biljka wrote:
Fri Feb 13, 2026 12:50 am

Poznavala sam momka. Duša od čovjeka, umjetnička... a najčešće smo se sretali u tramvaju...

mene je ova tragedija toliko potresla a nisam to dijete poznavala. zao mi njegove mladosti, talenta. ljepote. tuga beskrajna i nenadoknadiv gubitak. neko je negdje napisao "osta bosna bez pikasa"... jer je kazu bio iznimno talentovan. strasna, strasna tragedija.

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

Nesreća se dogodila kod Zemaljskog muzeja BiH, a u njoj je stradao mladić iz Brčkog Erdoan Morankić (23), dok je teško povrijeđena djevojka (17). Njoj je noga amputirana i još uvijek je na hospitalizaciji
:-? uglavnom su vijesti ovako napisane.. povrijedjena djevojka usput spomenuta.... 17 godina..ona je po mom kriteriju.. najvecha zrtva. ove tragedije ... niti se spominju roditelji. bliza familija .. kako se Ella osjecha.kad se probudila iz kome i shvatila da nema noge.. :fpalm prelijepa djevojka

Image

a na proteste se pojavljuju . Memic i ostali roditelji tragicno izgublejne djece. :-?

mislim da im nije mjesto na ovim protestima..

Skitnica
Senior
Senior
Posts in topic: 19
Reactions: 4913

Post by Skitnica »

Neki roditelji nakon slicnih tragedija ne žele izlaziti u javnost.

Možda je slično i sa roditeljima Elle.. Ja vjerujem da su svi sretni jer se probudila, bilo je u kritičnom stanju,pitanje života. Sta sad oni trebaju.. Zaista preteška situacija. I sa jednom nogom, može biti sretna..U nesreći je imala sreće, nadam se njenom brzom oporavku.
Okružena je medicinskim osobljem, oni znaju kako se osjeća, kako je reagirala, nakon buđenja..kao i njeni roditelji.
Zamislimo situaciju da izađu u javnost fotos od Elle iz bolničkog kreveta sa roditeljima.. Da li bi to bilo vise ok, i da li nam je neophodno da znamo puno vise o stanju u kojem je trenutno..
Nakon oporavka, možda onda bude htijela pričati / pisati o tome.. još uvijek je maloljetna..
1
1 Image

Bella
Senior
Senior

Post by Bella »

Dan Nezavisnosti
, s modernim 'traktorima'.. :hahah :fpalm :-? podsjecha me na "oluja'
Image

Vjetar
* * * * * *
Posts in topic: 9
Reactions: 2472

Post by Vjetar »

Post Reply