Samo da kažem
Re: Samo da kažem
pokazi.. 
.............................................................................................
.danas zena otishla kod dr Sarajevo.. guzva uzasna. 'drzavna bolnica' nju primila jer je imala uputnicu/
.. i. nije joj dala/ napisala. dijagnozu. jer nema vremena..
kaze. dodjite drugi dan..(zeni 87 godina)
.. bila nedavno kod privatnog dr. na tel .. kazu. cijena pregleda 70 KM.. njoj naplatiti 100KM..
ali i dobila dijagnozu na papiru..
.. i. nije joj dala/ napisala. dijagnozu. jer nema vremena..
.. bila nedavno kod privatnog dr. na tel .. kazu. cijena pregleda 70 KM.. njoj naplatiti 100KM..
.............................................................................................
Nista novo. U Srbiji ti je to standardno. Cast zuzecima i dobrim doktorima kakvih zaista ima ali takodje ima gomila onih koji su uvek nesto neraspolozeni,drski,koji nece da rade ako ih nesto ne castis itd.Bella wrote: ↑Thu Jan 30, 2025 5:25 pm.danas zena otishla kod dr Sarajevo.. guzva uzasna. 'drzavna bolnica' nju primila jer je imala uputnicu/
.. i. nije joj dala/ napisala. dijagnozu. jer nema vremena..kaze. dodjite drugi dan..(zeni 87 godina)
.. bila nedavno kod privatnog dr. na tel .. kazu. cijena pregleda 70 KM.. njoj naplatiti 100KM..ali i dobila dijagnozu na papiru..
Moja pokojna baka sa kojom sam odrastao je jedne godine dozivela slog i zavrsila u bolnici... Verujes li mi da su je ponekada ostavljali upisanu ili da kazem uneredjenu u krevetu, drali se na nju i ostale stare ljude jer su nervozni zaboga. Dok jedan dan nisam otisao tamo i svasta im rekao galameci. Ono sto je jos zalosnije, u drugoj sobi presvalicili su uredno starije ljude jer su im tamo deca od tih ljudi donosila kafu,cigarete itd. Opet kazem,cast izuzecima...ima i predobrih i osecajnih doktora ali ima i govana,da izvinete na izrazu
. nisam imala ta iskustva.. licha prije svega.. odlazechi kod dr ovdje. je ok..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Thu Jan 30, 2025 5:37 pmNista novo. U Srbiji ti je to standardno. Cast zuzecima i dobrim doktorima kakvih zaista ima ali takodje ima gomila onih koji su uvek nesto neraspolozeni,drski,koji nece da rade ako ih nesto ne castis itd.Bella wrote: ↑Thu Jan 30, 2025 5:25 pm.danas zena otishla kod dr Sarajevo.. guzva uzasna. 'drzavna bolnica' nju primila jer je imala uputnicu/
.. i. nije joj dala/ napisala. dijagnozu. jer nema vremena..kaze. dodjite drugi dan..(zeni 87 godina)
.. bila nedavno kod privatnog dr. na tel .. kazu. cijena pregleda 70 KM.. njoj naplatiti 100KM..ali i dobila dijagnozu na papiru..
Moja pokojna baka sa kojom sam odrastao je jedne godine dozivela slog i zavrsila u bolnici... Verujes li mi da su je ponekada ostavljali upisanu ili da kazem uneredjenu u krevetu, drali se na nju i ostale stare ljude jer su nervozni zaboga. Dok jedan dan nisam otisao tamo i svasta im rekao galameci. Ono sto je jos zalosnije, u drugoj sobi presvalicili su uredno starije ljude jer su im tamo deca od tih ljudi donosila kafu,cigarete itd. Opet kazem,cast izuzecima...ima i predobrih i osecajnih doktora ali ima i govana,da izvinete na izrazu
Ali, zbilja Balkan je van svih kriterija.. svakako da ima vrlo korektnog osoblja. ali med sestre.. su posebna pricha.
. njihovo mishljenje je.da one sve odrade a dr. samo prosheta i pishe dijagnoze. i da su isti puno bolje placheni.. za to shto rade..
... vjerujem da se desi. da je neko duze u takvoj situaciji. ako ih je malo na odjeljenju. pa odrade prvo te od kojih ' iznudjuju mito ".. ali da ipak urade , shto brze je moguche..
. kao. da ima i 'teshkih' pacijenata/ ne shto izmishljaju i zanovjetaju. vech su jednostavno . takvi....
Dole se bolnice katastrofa...Naci cu ti snimak krusevacke bolnice na primer...Zidovi se ruse, ljudi nemaju toalet papira po toaletima niti maramica...Ponekada spavaju po dvoje u krevetu jer nema dovoljno deka da se pokriju...ali ces zato na televiziji da gledas jednu sredjjenu prostoriu i da kazes wow...Ne dao Bog nikom da mora dole da lezi...Bella wrote: ↑Thu Jan 30, 2025 5:55 pm. nisam imala ta iskustva.. licha prije svega.. odlazechi kod dr ovdje. je ok..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Thu Jan 30, 2025 5:37 pmNista novo. U Srbiji ti je to standardno. Cast zuzecima i dobrim doktorima kakvih zaista ima ali takodje ima gomila onih koji su uvek nesto neraspolozeni,drski,koji nece da rade ako ih nesto ne castis itd.Bella wrote: ↑Thu Jan 30, 2025 5:25 pm.danas zena otishla kod dr Sarajevo.. guzva uzasna. 'drzavna bolnica' nju primila jer je imala uputnicu/
Ali, zbilja Balkan je van svih kriterija.. svakako da ima vrlo korektnog osoblja. ali med sestre.. su posebna pricha.
. njihovo mishljenje je.da one sve odrade a dr. samo prosheta i pishe dijagnoze. i da su isti puno bolje placheni.. za to shto rade..
... vjerujem da se desi. da je neko duze u takvoj situaciji. ako ih je malo na odjeljenju. pa odrade prvo te od kojih ' iznudjuju mito ".. ali da ipak urade , shto brze je moguche..
. kao. da ima i 'teshkih' pacijenata/ ne shto izmishljaju i zanovjetaju. vech su jednostavno . takvi....
Ne morash postavljati ..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Thu Jan 30, 2025 6:06 pm
Dole se bolnice katastrofa...Naci cu ti snimak krusevacke bolnice na primer...Zidovi se ruse, ljudi nemaju toalet papira po toaletima niti maramica...Ponekada spavaju po dvoje u krevetu jer nema dovoljno deka da se pokriju...ali ces zato na televiziji da gledas jednu sredjjenu prostoriu i da kazes wow...Ne dao Bog nikom da mora dole da lezi...
.. vjerujem da jesu. zbog toga je i to veliki problem.... a ne .pala nastreshnica' protesti .za shta..
..da budemo korektni. i narod krade te sitnice , gdje god stigne.
. davno je bilo. zgrada Suda .Sarajevo. nema toalet papira.u wc vrata se ne mogu zakljuchati itd.. kod advokata kancelarija wc josh gori. sholja crna od curenja vode..
Nije sve tako crna kao advokatova soljaBella wrote: ↑Thu Jan 30, 2025 6:13 pmNe morash postavljati ..NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Thu Jan 30, 2025 6:06 pm
Dole se bolnice katastrofa...Naci cu ti snimak krusevacke bolnice na primer...Zidovi se ruse, ljudi nemaju toalet papira po toaletima niti maramica...Ponekada spavaju po dvoje u krevetu jer nema dovoljno deka da se pokriju...ali ces zato na televiziji da gledas jednu sredjjenu prostoriu i da kazes wow...Ne dao Bog nikom da mora dole da lezi...![]()
.. vjerujem da jesu. zbog toga je i to veliki problem.... a ne .pala nastreshnica' protesti .za shta..
..da budemo korektni. i narod krade te sitnice , gdje god stigne.
. davno je bilo. zgrada Suda .Sarajevo. nema toalet papira.u wc vrata se ne mogu zakljuchati itd.. kod advokata kancelarija wc josh gori. sholja crna od curenja vode..koji uzas. a da prichas s.njim 500 KM savjet
no. opet. nije sve tako crno
![]()
![]()
Up datePeace wrote: ↑Thu Jan 30, 2025 5:09 amUpala sam danas. U zivotu nikad tako pala nisam. Sreca je da nisam nista slomila, sreca da sam i ziva..
Otisla u trgovinu da kupim zemlju za bastu i zapnem za one branike, sto podizu na nekim parkinzima…
Nisam ga vidjela uopce. Pravo se razbila![]()
Koljena mi krvarila, povrijedila prste, udarila se u rame, imam veliku modricu i boli me pri pokretu..
Nisam znala sta me snadje, podic se nisam mogla. Odletila torba od mene dva metra…
Svijet prolazi, gleda me cudno sto sjedim tu, a ja se ne mogu ni podici, nisam sebi dosla…ali niko da ti pridje i pita treba li vam pomoci, jeste li u redu![]()
Nista…Ustenem, kupim zemlju. I tek u autu pocnem plakati.
Vecina bi ljudi cekala hitnu.
Poslije, od kuce, nazovem mamu i ispricam joj sta mi se desilo. Kaze mi - sto ne gledas kud hodas![]()
Smijale smo se, ali bas, do suza.
Zakacim se danas na poslu od ivicu stola.
Mrak mi pao na oci.
Sva sam izranjavana
Ali ziva. I nesto opet vesela
Lijepo spavjate
Nadam se da me primate ponovo

I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Ja nisam ni bio clan tada kada si ti prvi put dosla ovde. Tako da jedino mogu reci "Dobrodosla nazad"
Radna mi subota.
Lijep dan svima
Lijep dan svima
Kontam da li da gledam film ili documentary, kad skuzih da je 10 pm
Kad prije
Kontam tek 8, napravila i kafu
Kad prije
Kontam tek 8, napravila i kafu
Dobro jutro/dan
Jos me bole moje rane i “naceta” koljena, ali lijepo se spavalo, i kafa jutros nesto dobra
Jos me bole moje rane i “naceta” koljena, ali lijepo se spavalo, i kafa jutros nesto dobra
Ja sad idem na jednu kaficu, uletila sam brzinski 
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Mrzim buseve, mrzim putovanja zbog buseva, mrzim gužvu u busu. Mrzim. Mrzim. Mrzim. :%$
Per aspera ad astra 
Potraga za koferom 6. sat: niko se ne javlja... je li moguće da ga je neko uzeo i ne javlja se???
Per aspera ad astra 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6629 Views
-
Last post by Vanilla
-