Samo da kažem

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Samo da kažem

Unread post by Bella »

pokazi.. :hahah
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

.danas zena otishla kod dr Sarajevo.. guzva uzasna. 'drzavna bolnica' nju primila jer je imala uputnicu/

.. i. nije joj dala/ napisala. dijagnozu. jer nema vremena.. :fpalm kaze. dodjite drugi dan..(zeni 87 godina)

.. bila nedavno kod privatnog dr. na tel .. kazu. cijena pregleda 70 KM.. njoj naplatiti 100KM.. :-? ali i dobila dijagnozu na papiru..
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Jan 30, 2025 5:22 pm
pokazi.. :hahah
To cu kada budes dosla :hahah :hahah :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Jan 30, 2025 5:25 pm
.danas zena otishla kod dr Sarajevo.. guzva uzasna. 'drzavna bolnica' nju primila jer je imala uputnicu/

.. i. nije joj dala/ napisala. dijagnozu. jer nema vremena.. :fpalm kaze. dodjite drugi dan..(zeni 87 godina)

.. bila nedavno kod privatnog dr. na tel .. kazu. cijena pregleda 70 KM.. njoj naplatiti 100KM.. :-? ali i dobila dijagnozu na papiru..
Nista novo. U Srbiji ti je to standardno. Cast zuzecima i dobrim doktorima kakvih zaista ima ali takodje ima gomila onih koji su uvek nesto neraspolozeni,drski,koji nece da rade ako ih nesto ne castis itd.

Moja pokojna baka sa kojom sam odrastao je jedne godine dozivela slog i zavrsila u bolnici... Verujes li mi da su je ponekada ostavljali upisanu ili da kazem uneredjenu u krevetu, drali se na nju i ostale stare ljude jer su nervozni zaboga. Dok jedan dan nisam otisao tamo i svasta im rekao galameci. Ono sto je jos zalosnije, u drugoj sobi presvalicili su uredno starije ljude jer su im tamo deca od tih ljudi donosila kafu,cigarete itd. Opet kazem,cast izuzecima...ima i predobrih i osecajnih doktora ali ima i govana,da izvinete na izrazu

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Thu Jan 30, 2025 5:37 pm
Bella wrote:

Nista novo. U Srbiji ti je to standardno. Cast zuzecima i dobrim doktorima kakvih zaista ima ali takodje ima gomila onih koji su uvek nesto neraspolozeni,drski,koji nece da rade ako ih nesto ne castis itd.

Moja pokojna baka sa kojom sam odrastao je jedne godine dozivela slog i zavrsila u bolnici... Verujes li mi da su je ponekada ostavljali upisanu ili da kazem uneredjenu u krevetu, drali se na nju i ostale stare ljude jer su nervozni zaboga. Dok jedan dan nisam otisao tamo i svasta im rekao galameci. Ono sto je jos zalosnije, u drugoj sobi presvalicili su uredno starije ljude jer su im tamo deca od tih ljudi donosila kafu,cigarete itd. Opet kazem,cast izuzecima...ima i predobrih i osecajnih doktora ali ima i govana,da izvinete na izrazu
. nisam imala ta iskustva.. licha prije svega.. odlazechi kod dr ovdje. je ok..

Ali, zbilja Balkan je van svih kriterija.. svakako da ima vrlo korektnog osoblja. ali med sestre.. su posebna pricha.

. njihovo mishljenje je.da one sve odrade a dr. samo prosheta i pishe dijagnoze. i da su isti puno bolje placheni.. za to shto rade..
... vjerujem da se desi. da je neko duze u takvoj situaciji. ako ih je malo na odjeljenju. pa odrade prvo te od kojih ' iznudjuju mito ".. ali da ipak urade , shto brze je moguche..
. kao. da ima i 'teshkih' pacijenata/ ne shto izmishljaju i zanovjetaju. vech su jednostavno . takvi....

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Jan 30, 2025 5:55 pm
Thu Jan 30, 2025 5:37 pm
Bella wrote:

. nisam imala ta iskustva.. licha prije svega.. odlazechi kod dr ovdje. je ok..

Ali, zbilja Balkan je van svih kriterija.. svakako da ima vrlo korektnog osoblja. ali med sestre.. su posebna pricha.

. njihovo mishljenje je.da one sve odrade a dr. samo prosheta i pishe dijagnoze. i da su isti puno bolje placheni.. za to shto rade..
... vjerujem da se desi. da je neko duze u takvoj situaciji. ako ih je malo na odjeljenju. pa odrade prvo te od kojih ' iznudjuju mito ".. ali da ipak urade , shto brze je moguche..
. kao. da ima i 'teshkih' pacijenata/ ne shto izmishljaju i zanovjetaju. vech su jednostavno . takvi....
Dole se bolnice katastrofa...Naci cu ti snimak krusevacke bolnice na primer...Zidovi se ruse, ljudi nemaju toalet papira po toaletima niti maramica...Ponekada spavaju po dvoje u krevetu jer nema dovoljno deka da se pokriju...ali ces zato na televiziji da gledas jednu sredjjenu prostoriu i da kazes wow...Ne dao Bog nikom da mora dole da lezi...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Thu Jan 30, 2025 6:06 pm

Dole se bolnice katastrofa...Naci cu ti snimak krusevacke bolnice na primer...Zidovi se ruse, ljudi nemaju toalet papira po toaletima niti maramica...Ponekada spavaju po dvoje u krevetu jer nema dovoljno deka da se pokriju...ali ces zato na televiziji da gledas jednu sredjjenu prostoriu i da kazes wow...Ne dao Bog nikom da mora dole da lezi...
Ne morash postavljati .. :-?

.. vjerujem da jesu. zbog toga je i to veliki problem.... a ne .pala nastreshnica' protesti .za shta..

..da budemo korektni. i narod krade te sitnice , gdje god stigne.
. davno je bilo. zgrada Suda .Sarajevo. nema toalet papira.u wc vrata se ne mogu zakljuchati itd.. kod advokata kancelarija wc josh gori. sholja crna od curenja vode.. :fpalm koji uzas. a da prichas s.njim 500 KM savjet

:/* no. opet. nije sve tako crno :hahah :čeekaa

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Jan 30, 2025 6:13 pm
Thu Jan 30, 2025 6:06 pm

Ne morash postavljati .. :-?

.. vjerujem da jesu. zbog toga je i to veliki problem.... a ne .pala nastreshnica' protesti .za shta..

..da budemo korektni. i narod krade te sitnice , gdje god stigne.
. davno je bilo. zgrada Suda .Sarajevo. nema toalet papira.u wc vrata se ne mogu zakljuchati itd.. kod advokata kancelarija wc josh gori. sholja crna od curenja vode.. :fpalm koji uzas. a da prichas s.njim 500 KM savjet

:/* no. opet. nije sve tako crno :hahah :čeekaa
Nije sve tako crna kao advokatova solja :DD

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Peace wrote:
Thu Jan 30, 2025 5:09 am
Upala sam danas. U zivotu nikad tako pala nisam. Sreca je da nisam nista slomila, sreca da sam i ziva..
Otisla u trgovinu da kupim zemlju za bastu i zapnem za one branike, sto podizu na nekim parkinzima…
Nisam ga vidjela uopce. Pravo se razbila :rolleyes
Koljena mi krvarila, povrijedila prste, udarila se u rame, imam veliku modricu i boli me pri pokretu..
Nisam znala sta me snadje, podic se nisam mogla. Odletila torba od mene dva metra…
Svijet prolazi, gleda me cudno sto sjedim tu, a ja se ne mogu ni podici, nisam sebi dosla…ali niko da ti pridje i pita treba li vam pomoci, jeste li u redu :rolleyes

Nista…Ustenem, kupim zemlju. I tek u autu pocnem plakati.
Vecina bi ljudi cekala hitnu.

Poslije, od kuce, nazovem mamu i ispricam joj sta mi se desilo. Kaze mi - sto ne gledas kud hodas :hahah
Smijale smo se, ali bas, do suza.
Up date

Zakacim se danas na poslu od ivicu stola.
Mrak mi pao na oci.

Sva sam izranjavana :rlys

Ali ziva. I nesto opet vesela :)

Lijepo spavjate :__

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

Đeste :chrs
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Mina wrote:
Fri Jan 31, 2025 7:39 pm
Oooo koga to moje oci vide… :jee. :cv

Neka si malo navratila… nedostajala si.. :obr

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

Nadam se da me primate ponovo :_)
Skitnica wrote:
Fri Jan 31, 2025 7:52 pm
Mina wrote:

:obr

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Mina wrote:
Fri Jan 31, 2025 7:54 pm
Nadam se da me primate ponovo :_)
Skitnica wrote:
Fri Jan 31, 2025 7:52 pm
Mina wrote:

:obr
Ja nisam ni bio clan tada kada si ti prvi put dosla ovde. Tako da jedino mogu reci "Dobrodosla nazad" :D

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Mina wrote:
Ne vidih odmah da si se ovdje javila.

Gdje si ti Mina :chrs

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Radna mi subota.

Lijep dan svima :__

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Peace wrote:
Sat Feb 01, 2025 6:56 pm
Radna mi subota.

U kojoj ti vremenskoj zoni živiš? :D
Per aspera ad astra :fiju

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

biljka wrote:
Sat Feb 01, 2025 10:48 pm
Peace wrote:
Sat Feb 01, 2025 6:56 pm
Radna mi subota.

U kojoj ti vremenskoj zoni živiš? :D

EST.
Sest sati iza Bosne.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Kontam da li da gledam film ili documentary, kad skuzih da je 10 pm :rolleyes
Kad prije :hah
Kontam tek 8, napravila i kafu :doh

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Dobro jutro/dan :__

Jos me bole moje rane i “naceta” koljena, ali lijepo se spavalo, i kafa jutros nesto dobra :nevina

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

Ja sad idem na jednu kaficu, uletila sam brzinski :D

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Mrzim buseve, mrzim putovanja zbog buseva, mrzim gužvu u busu. Mrzim. Mrzim. Mrzim. :%$

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Mina wrote:
Sun Feb 02, 2025 6:57 pm
Ja sad idem na jednu kaficu, uletila sam brzinski :D
Uleti bona cesce.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

NEKO MI JE MAZNUO/ZAMIJENIO KOFER IZ BUSA :(:: :0I :ubip :doh :aaa

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

biljka wrote:
Mon Feb 03, 2025 5:18 am
NEKO MI JE MAZNUO/ZAMIJENIO KOFER IZ BUSA :(:: :0I :ubip :doh :aaa
Potraga za koferom 6. sat: niko se ne javlja... je li moguće da ga je neko uzeo i ne javlja se??? :0I

drle
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by drle »

biljka wrote:
Mon Feb 03, 2025 11:44 am
Potraga za koferom 6. sat: niko se ne javlja... je li moguće da ga je neko uzeo i ne javlja se??? :0I
ako si imala šta vridno u koferu vjerojatno je lopina prezadovoljna zamjenom kofera a ne da će se javit.

mislin žalosno u kakvom svitu živimo.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Samo jedan odlazak u wc besplatan uposlenicima
    by Mina » » in Svijet
    53 Replies
    6629 Views
    Last post by Vanilla
  • Samo par sati …????
    by Skitnica » » in Brbljaonica