O cemu trenutno mozgate iliti razmisljate
Re: O cemu trenutno mozgate iliti razmisljate
Ma oglase za posao da citam i samo da rintam 
to njemachka od tebe i ochekuje
.............................................................................................
Svako moze da ocekuje nesto ali se ja pitam na kraju 
Vec mi fali moja Majorka 

bio 4 ipo dana i fali mu.
.............................................................................................
Xaxaxa kakav lik 
Tacno te obozavam

Let trajao dva sata,mozda koji minut vise. Bio sam pet noci/sest dana
. Bilo uplaceno 10 ali sam morao da prekinem odmor i vratim se.
Meni Majorka uvek fali,ja se tamo nekako najbolje osecam. Prija mi toliko da ti to opisati ne mogu.
Tacno te obozavam
Let trajao dva sata,mozda koji minut vise. Bio sam pet noci/sest dana
Meni Majorka uvek fali,ja se tamo nekako najbolje osecam. Prija mi toliko da ti to opisati ne mogu.
. dva sata let. dva sata da dodjesh .prije leta.. da te ispretresu.. shta nosish i zashto.. pa taxi do hotela...
otegne se to.
..
..
Jendom sam se zajebao,uzeo neko mesto na Majorci, S'iillot se zove, Sleteo ja na Majorku i onda transfer busom jos dva sata se vozio po ostrvu...Manje mi je let trajao od voznje busom. Od tada uzimam samo Palmu,sletim i do hotela 10-ak minuta.
Sve ukupno nam je trebalo cetri sata. Od kuce do hotela ...Let nije kasnio i super proslo.
Jesi li bila nekada na Majorci?
Sve ukupno nam je trebalo cetri sata. Od kuce do hotela ...Let nije kasnio i super proslo.
Jesi li bila nekada na Majorci?
. i meni je problem..udaljenost aerodeoma od/do destinacije..
.. radije vishe platim da krenem iz mog grada. nego susjednog.koji ima povoljniju situacju..ali tih 45 min voznje me vishe umori .od leta koji treje 7-8.. sati..
..nisam. a i nemam namjeru..
. svidja mi se atmosfera. more. grad.. . ali ne iskljuchivo kao turistichka destinacija..
.. ja vishe ne idem, niti zelim biti na plazi..
. . a i te azdaje u vodi, su me pochele zabrinjavati.. 
.. radije vishe platim da krenem iz mog grada. nego susjednog.koji ima povoljniju situacju..ali tih 45 min voznje me vishe umori .od leta koji treje 7-8.. sati..
..nisam. a i nemam namjeru..
. svidja mi se atmosfera. more. grad.. . ali ne iskljuchivo kao turistichka destinacija..
.. ja vishe ne idem, niti zelim biti na plazi..
Kakve bre azdaje u vodi
?
Pa gde se mozes videti ti zenska glavo
Lepa je Majorka, mislim da bih mogao ziveti tamo
Pa gde se mozes videti ti zenska glavo
Lepa je Majorka, mislim da bih mogao ziveti tamo
. danas .pricha momak.. mozda je u 40 + .ode da zivi u Kolumbiju/ Medallin,,, iznajmio stan preko airbnb/ kaze jeftino. biche 6-7 mjeseci..
koliko zaradi ovdje za 3 mjeseca, moze od tog novca, zivjeti tamo to vrijeme...
. klima jeste super, narod mu se svidja( nema vishe Escobar-a i pratilaca NJ>). hrana jeftina. itd...
. ali, ne ulaze u buduchnost. mislim.. da upachuje. zaradi za vechi porez. time i malo vecha socijalna penzija. no ne brine o tome.
..Spanija je interesantna... ali skuplja... klima. ne za svakoga...a zivjeti na moru.. ako su sktriktno turistichka .zna biti depresivno..
.
.. tak. ne volim biti u vodi..vishe niti manje..
koliko zaradi ovdje za 3 mjeseca, moze od tog novca, zivjeti tamo to vrijeme...
. klima jeste super, narod mu se svidja( nema vishe Escobar-a i pratilaca NJ>). hrana jeftina. itd...
. ali, ne ulaze u buduchnost. mislim.. da upachuje. zaradi za vechi porez. time i malo vecha socijalna penzija. no ne brine o tome.
..Spanija je interesantna... ali skuplja... klima. ne za svakoga...a zivjeti na moru.. ako su sktriktno turistichka .zna biti depresivno..
.
.. tak. ne volim biti u vodi..vishe niti manje..
Ja kada bih ziveo u Spaniji najverovatnije bih izabrao neko mesto koje nije turisticko ali da bih mogao ici na Majorku kada god pozelim. Ja ne bih radio to kao taj decko o kome pises. Vise sam za to da imam nesto svoje i sto kazes da mislim i na sutra (penzija). Inace sam lik koji voli da putuje i vidi sve. Proputovao sam celu Evropu i od Azije video samo Irak :-) . Ameriku imam u planu, samo cekam tvoj savet,gde,sta,kako 

A za danas litijum
.jedno vrijeme je bila popularna Turska.. moguche da je josh uvijek.. za kupovinu nekretnina/ izdavanje/ agencije ... i bile su cijene povoljne, ali ne vishe
.. mada meni je uvijek u mislima tada. 'situacija' u Mediteranu
. nikad sigurnost/ mir.. . i kad odluchish prodati. e to je vrijeme. kad niko neche da kupi..
i shta da radish
.. mada meni je uvijek u mislima tada. 'situacija' u Mediteranu
. nikad sigurnost/ mir.. . i kad odluchish prodati. e to je vrijeme. kad niko neche da kupi..
Ima mislim jedan slobodan apartman bas na prvom spratu gde su moja dva. Hajd' kupi pa da mi budes komsinica 

ma, kupi i taj..
. mislim,da si to dobro uradio...
..imah li dodatni porez za te stanove?
Cuvam ga za tebe da mi budes komsinica
Imali bi da raspravljamo o svakoj mogucoj temi
Imam, na kraju svake godine placam nesto.
Ono sto je dobro ispalo je to sto kada sam ih kupio, na prvu nekretninu imas pravo na povrat poreza. Nisam imao prava na oba aprtmana vec samo na jedan. Tako da su mi vratili oko 4200 eura poreza. I ja ih iskoristim tako sto kupim parking mesto kod zgrade.
Otpocetka sam imao dosta srece...Kada sam ih kupio,bilo je u izgradnji...Nije proslo dva meseca od potpisivanja ugovora materijal je poskupeo pa samim tim i cene apartmana...A sada kada je zgrada zavrsena,apartmani vrede i do 2.5 puta vise. Tako da mi je to zaista bio dobar potez
Sta pije drustvo
odlichno. kao i da nisu trazili .dodatne uplate.zbog poskupljenja ?
/jel mozesh unutrashnjost,zavrshiti po svojoj zelji?
/jel mozesh unutrashnjost,zavrshiti po svojoj zelji?
Nisu imali prava da traze doplatu,ugovor je potpisan dva meseca ranije...On je dao cenu,ja prihvatio,potpisali smo ugovor i to je to...Ja sam im izasao u susret na kraju tako sto nisam zeleo da im uzimam 150 eura mesecno po apartmanu zbog kasnjenja radova. U ugovoru stoji do kada ce zgrada biti gotova i da za svaki mesec kasnjenja placaju penale 150 eura po apartmanu. Nisam zeleo da im uzmem ali su oni cenili to pa su mi dali popust za parking mesto. Unutrasnje radove ako mislis na namestaj i to,sve sam radis...Dobijes prazan apartman...U kupatilu oni ti urade tus kabinu i osnovne stvari wc soljiu,,lavabo standardno pa ti posle menjaj ako zelis...Meni su cak i klimu ugradili u oba apartmana. Sve ostalo sam sam, kuhinje,namestaj, televiozor itd...Internet ima cela zgrada...
Sve u svemu i vise nego zadovoljan sam
Sve u svemu i vise nego zadovoljan sam
..mislila sam na sam raspored... mozda zidova.. polozaj sudopera . tush kabine ..itd. ili vrstu poda / plochica/ da birash
parkin je jako bitan.. kupi josh koje mjesto..ako che to iko poshtovati..kad se usele'indijanci'
.. kod mene se znali parkirati. kazu.. kad ti zatreba ..sklonit chu se..
dakle, trebam da idem, kod njega u kacelariju.da mu kazem da se preparkira..
. tako se desilo. da ga je pauk preparkirao. i naravno ..bila sam najgora osoba na planeti 
parkin je jako bitan.. kupi josh koje mjesto..ako che to iko poshtovati..kad se usele'indijanci'
.. kod mene se znali parkirati. kazu.. kad ti zatreba ..sklonit chu se..
Nisam imao prava da biram raspored zidova...Tacnije pokazana mi je skica apartmana pa sam sam odabrao koje cu...Ja sam uzeo jedan do drugog. Nisam ja neko ko voli mnogo da zanoveta,nisam naporan da se sada nesto izmisljam. Ono jeste da ja kupujem za svoj novac ali ipak gledam da budem fer ako je neko prema meni fer. Na kraju sam zadovoljan,nemam nikakvu zamerku...
Imas li ti negde apartman ili imas u planu kupiti ?
Dakle opasna si bre, nema sale sa tobom

Imas li ti negde apartman ili imas u planu kupiti ?
Dakle opasna si bre, nema sale sa tobom
. ok . to je svakako investicija... kako je ..tako je.
.. nemam. apartam. imala u Sarajevu. prodala.. prije ovog 'buma'
. ali, imala sam podstanare.. vrlo nisko iznajmljeno..tek da neko ima. i da pokriva osnovne troshkove.. bili su godinama
.. ali. npr par puta naparvili poplavu osobi sprat nize. jer je curila voda oko. kade.. a nima( doshli iz provincije ) bilo nepojmljivo da to zalijepe nekom silikonskom masom....
platila bi to..
. kad sam doshla.. nana /vlasnica tog stana.. jao. kuka. bila i fleka na plafonu.. aj.. platila sam joj krechenje.. samo neka prezivi taj shok..
..u svakom sluchaju. vjerujem u taj biznis.. ali se josh ne upushtam u tako shto.. pogotovo ne u drugoj drzavi.. gdje nisam stalno nastanjena
.. nemam. apartam. imala u Sarajevu. prodala.. prije ovog 'buma'
. ali, imala sam podstanare.. vrlo nisko iznajmljeno..tek da neko ima. i da pokriva osnovne troshkove.. bili su godinama
.. ali. npr par puta naparvili poplavu osobi sprat nize. jer je curila voda oko. kade.. a nima( doshli iz provincije ) bilo nepojmljivo da to zalijepe nekom silikonskom masom....
..u svakom sluchaju. vjerujem u taj biznis.. ali se josh ne upushtam u tako shto.. pogotovo ne u drugoj drzavi.. gdje nisam stalno nastanjena
Tacno znam kako je...Nekada naidjes na osobu vidi da si iz inostranstva pa kuka kao da joj se ceo stan srusio ne bi li izvukla sto vecu korist...Ne znam kako je u Sarajevu sto se iznajmljivanja tice ali u Beogradu se moze isplatiti. Tamo su naduli cene kirija narocito sada kada je gomila rusa doslo.
U pravu si kada kazes da ne zelis uzeti nesto i biti daleko od toga.To te mogu razumeti.Jedino ako imas nekoga od familije ko bi vodio racuna. Ne znam kakva je situacija u Americi ? Moze li se tu doci do nekretnine i dobro je iznajmiti ? Ne znam kakav je sistem tu...
U pravu si kada kazes da ne zelis uzeti nesto i biti daleko od toga.To te mogu razumeti.Jedino ako imas nekoga od familije ko bi vodio racuna. Ne znam kakva je situacija u Americi ? Moze li se tu doci do nekretnine i dobro je iznajmiti ? Ne znam kakav je sistem tu...
. to je vech ochiglednao.. jel razmjena novaca .. skoro pa u svakom sluchaju imash.. sumnjive poteze.. izvuchi shto vishe mozesh .. ..
kad sam tamo.. u kontroli sam.. :"" koliko mislim da sam ..
.evo ,novi sluchaj. penazionerima. nekoliko sluchaja.. naplachuju struju i do 50% vishe..(Sarajevo) nego je potrosheno
. zena ne vidi dobro. ne moze da kontrolishe.. isti ritam potroshnje ima. i naravno da primjeti da vishe traze. ne moze da ide.da se zali. vruchine. zdravlje .
placha..
Gradovi jesu bolji za iznajmljivanje... i mislim da je bolje preko agencija nego s rodbinom..
. ti mislsih na nekoj dnavnoj bazi, izdavati ........ chula sam da to postoji. ali.. vjerujem da mora biti i sluzba ciscenja, stana .. dakle neko ko je 'na dugme'
...............moze naravno... stranci mogu kupiti i izdavati. plachaju malo vechi porez. ....
. prije nekoliko godina sam upoznala. Bosanku (Tuzla) ali penziju zaradila u NJemachkol. i tako, sve shto ima su neketnine. kupila u pristojnoj eriji u mom gradu. .pokushala s izdavanjem. s prvim i nije inala sreche. . plachali su ali dosta ih je bilo.. .mada se dogovorili samo jedan par ... oni otishli .ona ochistila sve
.. izdala drugoj zeni...trazila bez cuke itd.. e ta joj je dosta unishtila kuchu. ali sve je to da se moze oprati / okrechiti. problem je bio u vrijeme korone.. predsjednik kaze. ne morate plachati kirije.. ova joj prestala palchati. nekoliko mjeseci. i jedva je izbacila. morala je dochi, ovdje da to zavrshi s njom ..
.... no. i pored tih svih problema. ipak se isplati novchano...
sada joj je to prazno.. nije tu.. no ipak ima izdataka oko kuche..
.. pitala mene da joj to organizujem. no. ta zena se ponsha 'ko prava njemica/ci .'..
svi ostali veze nemaju shta rade. samo oni znaju..
. tak . nisam s njom u kontaktu..

kad sam tamo.. u kontroli sam.. :"" koliko mislim da sam ..
.evo ,novi sluchaj. penazionerima. nekoliko sluchaja.. naplachuju struju i do 50% vishe..(Sarajevo) nego je potrosheno
. zena ne vidi dobro. ne moze da kontrolishe.. isti ritam potroshnje ima. i naravno da primjeti da vishe traze. ne moze da ide.da se zali. vruchine. zdravlje .
Gradovi jesu bolji za iznajmljivanje... i mislim da je bolje preko agencija nego s rodbinom..
. ti mislsih na nekoj dnavnoj bazi, izdavati ........ chula sam da to postoji. ali.. vjerujem da mora biti i sluzba ciscenja, stana .. dakle neko ko je 'na dugme'
...............moze naravno... stranci mogu kupiti i izdavati. plachaju malo vechi porez. ....
. prije nekoliko godina sam upoznala. Bosanku (Tuzla) ali penziju zaradila u NJemachkol. i tako, sve shto ima su neketnine. kupila u pristojnoj eriji u mom gradu. .pokushala s izdavanjem. s prvim i nije inala sreche. . plachali su ali dosta ih je bilo.. .mada se dogovorili samo jedan par ... oni otishli .ona ochistila sve
.. izdala drugoj zeni...trazila bez cuke itd.. e ta joj je dosta unishtila kuchu. ali sve je to da se moze oprati / okrechiti. problem je bio u vrijeme korone.. predsjednik kaze. ne morate plachati kirije.. ova joj prestala palchati. nekoliko mjeseci. i jedva je izbacila. morala je dochi, ovdje da to zavrshi s njom ..
.... no. i pored tih svih problema. ipak se isplati novchano...
sada joj je to prazno.. nije tu.. no ipak ima izdataka oko kuche..
.. pitala mene da joj to organizujem. no. ta zena se ponsha 'ko prava njemica/ci .'..
. tak . nisam s njom u kontaktu..
Xaxaxaxaxax,ovo si dobro opisala
, Mislim na nemice...POgotovu nasi kada dodju ovde pa postanu veci nemci od samih nemaca...Puno pricaju,misle da sve znaju i upravo to,da niko drugi nista ne zna...
Jesi li nekada bila u Nemackoj ? Vidim da poznajes dosta toga
Ja sam blizi odluci da se dogovorim sa agencijom,da izdaje...Ja imam sigurna primanja od agencije a oni ce izdavati na dan,odrzavati ih itd. Nemam nikakvih obaveza em kao sto rekoh sigurna primanja. I ne cimam se sa ljudima.
Jesi li nekada bila u Nemackoj ? Vidim da poznajes dosta toga
Ja sam blizi odluci da se dogovorim sa agencijom,da izdaje...Ja imam sigurna primanja od agencije a oni ce izdavati na dan,odrzavati ih itd. Nemam nikakvih obaveza em kao sto rekoh sigurna primanja. I ne cimam se sa ljudima.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 13 Replies
- 249 Views
-
Last post by Peace
-
- 113 Replies