Samo da kažem

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Samo da kažem

Unread post by Bella »

Malo je svjedoka , i kako i jedan svjedok moze biti za sva stradanja.( i svedok ima subjektivno opazanje. . nisu ni oni neka garancija za situaciju )

npr konc logori/ ili stradanje stanovnishtva u ratnim zonama
. pa u Bosni se taj broj godinama smanjuje.zavisi kome to odgovara. ako im treba pomoch /sadaka. povechava se br zrtava.. i td.. ;) kak ches ti nachi tachan br i gdje ta evidencija ..dostupna klikom.. :jbg nemaaaaa
.. pa jeste od srca. kad je saznao da je covid. #presjekloga.. :hahah inache bi jos brao ljubichice s povrshine
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ma svi pomrli od korone...Ne postoji drugi razlog...Tri godine sve je pokosila korona...

Znas kako kazu u mojoj firmi...Da smo mi nevakcinisani imali srece...E cuj to. Od 119 zaposlenih, 112 vakcinisano...Nas sedmorica smo imali srece a njih 112 idu po bolovanjima na smenu...Tacno je sreca u pitanju ;) . I tek od skoro su poceli da se zale kako im je imunitet oslabio,kako su stalno umorni,prehladjeni,iscrpljeni,glavobolje imaju itd. Ne svi ali kod onih kod kojih je to tako delovalo...Ali dobro, nema potrebe da raspravljamo o tome...to je sve iza nas,vreme da se vrati unazad ne moze...svako ima svoje razmisljanje na tu temu a i svako ima prava da razmislja po svojoj volji.

Nego,nisi mi rekla kako je u Dubaiu ? Sestra od tetke mir adi tamo u Siemensu..:)

Jel gotov goblen konacno? :)

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. ne poznajem nikoga, ko je primio vakcinu,da se zali, na posljedice, da se kaje itd... primila sam dvije.. bila je reakcija .mala. dodushe..ali znachajna da shvatim kako je bilo zbilja zarazenim . bolesnim.. po opisima kako su ti to iznijeli..
. ali, poznajem jednu Ruskinju.. medicinarka. niej se vakcinisala. vec je imala 4 registovana kovida. neshto kao jacha prehlada. i primjetila je da nakon svega danas. nema snage da igra tenis kao nekada. i to je radila vrlo chesto. lichno mislim, da nema energije i zbog godina ..koje je vech napunial ..tako.. ko che znati zashto ona ima manjak energije i volje za zivotom..

:jbg mozemo u nedogled..

.. vrlo vjerovatno. da che se u buduchnosti .ponoviti ovako neshto..
Dubai sam gledala na YT i nimalo me ne privlachi...
goblem je na chekanju. :hahah
.............................................................................................Image

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Kako je lijep dan kod mene :inl.

Jucer bio pljusak, neki vjetar je danas, ko na planini, hladi :inl.

Lijep vam dsn zelim :__

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ima i toga,ne kazem da nema...A za buducnost sam siguran da ce se ponoviti,mozda vec sledece godine pripremaju nesto ali moguce je da odloze malo jer je bes naroda ogroman... I opet kazem,ja nisam protivnik vakcina da se razumemo, ja sam isprimao kao mali sve, skoro sam tetanus dobio jer sam isekao ruku,nemam ja problem sa tim...Meni pravi problem i stvara bes u meni kada me neko ucenjuje i jos na sve to da ja potpisem da sam saglasan. Covek treba imati neku granicu dostojanstva...Znaci ako su vec trazili potpis onda su trebali da stave da dodjes kod doktora i ako kazes da zelis akcinu potpisi ali i ako kazes da ne zelis potpisi...i gotovo...a ne da me on uslovljava da ne mogu da vidjam familiju,.ne mogu da putujem,ne mogu da radim itd. Ili recimo slusasmo price kako vakcina stiti i onda onaj primi vakcinu ali se boji nevakcinisanog...Pa cekaj bre care,jesi li se zastito ili nisi...

Ja sam onda pretupio da si u Dubaiu citajuci neke komentare ovde xaxaxaxa...

A goblen ocekujemo sa nestrpjenjem :)

Lako je tebi,ti kao grofica :D
Last edited by Coolio on Wed Jul 10, 2024 4:47 pm, edited 1 time in total.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Wed Jul 10, 2024 4:43 pm
Kako je lijep dan kod mene :inl.

Jucer bio pljusak, neki vjetar je danas, ko na planini, hladi :inl.

Lijep vam dsn zelim :__
Hej,moram te pitati za neku americku seriju samo da se setim naziva... :)

Serija je stara sigurno preko 20 godina...gledao sam je kao klinac...

Mozda znas gde bih mogao da je pronadjem ili na kom sajtu...Cim se setim naziva,pisem ti :)

Inace uzivaj u lepom danu sto ti od srca zelim...Kako tebi tako i tvojoj porodici

Lep pozdrav iz Nemacke :__

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Wed Jul 10, 2024 4:44 pm
.Znaci ako su vec trazili potpis onda su trebali da stave da dodjes kod doktora i ako kazes da zelis akcinu potpisi ali i ako kazes da ne zelis potpisi...i gotovo...a ne da me on uslovljava da ne mogu da vidjam familiju,.ne mogu da putujem,ne mogu da radim itd. Ili recimo slusasmo price kako vakcina stiti i onda onaj primi vakcinu ali se boji nevakcinisanog...Pa cekaj bre care,jesi li se zastito ili nisi...

:jbg to je ispravno bilo. nema putovanja .kad je zaraza.. nema druzenja. ogranichiti izlaske itd..
pa..kad imash i obichnu gripu, nechesh valjda ichi roditeljima i njih zaraziti.. prijatelje , kolege na poslu . zato postoji bolovanje.. :-?

. natavno. da sam bjezala od nevaksinisanih . ko of kuge :hahah :-? ...

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Druge je kada imas obicnu gripu...naravno,ne zelis da predje na drugoga...ali mene interesuju ovo

Garantuju da vakcina stiti,onda je primes ne jednom nego 2-3 pa i cetri puta su neki primali...i onda i pored toga ti kazu nosi masku,bezi u kucu,bezi od nevakcinisanog...Sto znaci da onda ta vakcina ne stiti.jer sto bi ti zasticena bezala od nezasticenog ?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:rlys
i taj kovid je bio . neshto kao jacha kripa. plus. shto se najvishe odrazilo na plucha . mishiche itd. ko che ga znati.. kad je neshto. shto se nije znalo u detalje. mada taj visrus je poznat od ranije ali je doshao sa nekim devijacijama.

..i dr, uche dok rade. medicina napreduje. nije to zavrshish obrazovanje i mozak na pashu. mislim moze .ima i takvih ali eto. nove stvari se desavaju i lijeche. zahvaljujuchi naprtku i svijeti naucnika..

. nije vakcina ta, koja ce ubiti sve simptome. olaksha. smrtnos je manja. zavisi opet od osoba. kaakvig su zdravlja/ jesu li pushachi . alkoholichari sva ta uzivanja nekada ti dodju glave.. :hahah
konkretno. ko nije 'morao' putovati. predlagalo se veliko NE za sve aktivnosti vani.. mada radila sam.. srechom .nisam tad dobila zarazu. ali sam nosila masku.. ko nije nosio.. zaobidjem ga. ne pricham s tim osobama. .. . mada jedno vrijeme im nisam dala ulaska bez maski.. :doh bezibre
sad .gledajuci. svi pmetni. bla bla.. bila prevara . pljachka.. :hm mozda i jeste.. :jbg srecha je da je sada sve kao prije ..skoro sve.
mnogi biznisi su propali.. narod bez posla...itd..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Mnogi su govorili da je prevara jos kada je pocelo...Ja nisam govorio to ali im nisam verovao...Vec su dva puta lagali i pokusavali da vakcinisu ljude sa svinjskim i pticjim gripom gde se na kraju dokazalo da je bila prevara... Oni koji su verovali u koronu su toliko bili preplaseni da cim su culi da se neko nakaslje beze kao djavo od krsta...Toliko su istraumirani bili da ne znam sta bih rekao...Kod nas na poslu likovi radili testove cim im se zapusi nos...

I da li ti mislis da je zaista kraj ovome ? Pa oni sami unapred najvaljuju da nas cekaju virusi, da ce biti spremne vakcine bla bla bla....Ja bih pre rekao da oni namerno idu na unistenje svega,pocevsi od bankrotiranja firmi itd.da bi sproveli svoj great reset iliti njihovu bolesnu agendu ...

Kamilica
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Kamilica »

Pozz :__

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Kamilica wrote:
Wed Jul 10, 2024 6:24 pm
Pozdrrav i tebi kamilice :)

Kako je?

Kamilica
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Kamilica »

Wed Jul 10, 2024 6:33 pm
Kamilica wrote:

Kako je?
Hvala na pitanju, jako dobro.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Kamilica wrote:
Wed Jul 10, 2024 6:44 pm
Wed Jul 10, 2024 6:33 pm
Kamilica wrote:

Kako je?
Hvala na pitanju, jako dobro.
Drago mi je cuti :)

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Wed Jul 10, 2024 5:51 pm
.. Oni koji su verovali u koronu su toliko bili preplaseni da cim su culi da se neko nakaslje beze kao djavo od krsta...Toliko su istraumirani bili da ne znam sta bih rekao...Kod nas na poslu likovi radili testove cim im se zapusi nos...

I da li ti mislis da je zaista kraj ovome ? Pa oni sami unapred najvaljuju da nas cekaju virusi, da ce biti spremne vakcine bla bla bla....Ja bih pre rekao da oni namerno idu na unistenje svega,pocevsi od bankrotiranja firmi itd.da bi sproveli svoj great reset iliti njihovu bolesnu agendu ...
. naravno da ches raditi testove... i to je bio problem .. dochi to testa

prvi val smrtnih sluchajeva se desio u Italiji.. :-? .. i tako dalje po svijetu..
. i sada kad se neko zaklashlje. bjezim od te osobe.. :doh pogotovo u zatvorenim prostorijama.. ne vjerujem da je ikome zivot isti sada nakon svega
koji su to .. 'oni ' :hm

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ma daj,nemoj me zezati. Kod lekara se islo ako ti je ne daj Boze stvarno potreban a sada su napravili hipohondre od ljudi.

Svetski ekonomski forum i svetska zdravstvena organizacija, dva zla

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

.uvijek ih je bilo..
.no do 30 -ih. uglavnom idu , kad im treba... nakon .. bi trebalo jednom godishnje...
.. e, nakon korone. neki su postali paranoichni.. vjerujem. ali . daj neku statistiku. koji su to %

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Cega statistiku?

Problem je sto se u lekare izgubilo poverenje.

Ne u sve naravno

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. nemam taj utisak..... sve ih vishe treba..... :-? pogotovo za mentalno zdravlje .. :hm . mozda su to ti .koje nazivash .hipohonderi
.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Hipohondri su osobe koje panice za sve i koji za svaku sitnicu trce kod doktora.

Ne znam u kojoj zemlji si ti ali u ovoj gde sam ja ljudi sve manje veruju doktorima.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm jedni trche. jedni im ne vjeruju.... :jbg balans u svemu

:D/

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Lijep vam cetvrtak zelim :__

Ja sam do danas vjerovala da je cetvrtak bio jucer :doh

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Naravno da je u svemu balans Bella. Samo ti govorim da se cudne stvari desavaju.

I znas sta mi se ne svidja ovde sto se medicine tice, sto su sve pretvorili u privatno. I ti kada odes kod njih, oni te samo kljukaju lekovima,preporucuju operacije itd.jer sto je vise toga vise zaradjuju. Moja zena tada je imala recimo problem sa stitnom zlezdom...Ne razumem se tacno u to da li joj je bila preko mere ili ispod mere ili kako vec kazu za to,uglavnom imala je problem. Kada je isla na kontrolu rekli su jo a ti to moras hitno da izvadis itd. Proslo je sedam godina od tada, nije izvadila, stitna zlezda se vratila u normalu. Ima jedan poljak ovde, bio u bolnici rekli mu moras da se operises kako bi ti zivot produzili za tri meseca, lik pobegao iz bolnice vec 11 goidina zivi,pije rakiju i radi kao automehanicar. Ali KUNEM SE ziva istina. E sada, ima toga svuda. Ovde se desava kazem ti jer je zdravstvo privatno...Sto vise operacija,sto vise lekova,to vise kasiraju od drzave. Ili recimo neki obicniji primer da ti dam. Zet (vozac kamiona ), izlazio iz kamiona i malo ugane nogu..Znaci nista,kao mi kada smo bili deca igramo fudbal ili kosarku i uganemo nogu...On otisao kod doktora, lik mu stavio gips,dao mu stake, slao ga da ide na fizikalne terapije 2-3 nedelje (ne secam se tacno). Pazi ovo, taksi dolazio po njega ispred kuce,vozio ga u susedno mesto na fizikalne terapije i vracao ga...On je samo potpisivao da se vozio...na kraju taksista naplati od drzave...Jedno vreme,ides gradom svaki treci nosi stake...rekoh sta je ovo,da li su ovi u ratu bili...kada ono ukapiram ja da oni to jedva cekaju da dele da bi kasirali.

Da li je i kod vas medicina privatna ili drzavna ?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Thu Jul 11, 2024 5:06 pm
Lijep vam cetvrtak zelim :__

Ja sam do danas vjerovala da je cetvrtak bio jucer :doh
Ja jos veceras nocna i onda tri dana slobodan :)

Kada mi je nocna smena onda pocinje nedeljom uvece a zavrsava se petkom ujutru,tako da imam produzeni vikend takoreci :)

Hvala Peace, tebi i tvojima takodje lep ostatak dana i jos lepse vece :__ :__ :__

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Thu Jul 11, 2024 5:28 pm
Naravno da je u svemu balans Bella. Samo ti govorim da se cudne stvari desavaju.

I znas sta mi se ne svidja ovde sto se medicine tice, sto su sve pretvorili u privatno. I ti kada odes kod njih, oni te samo kljukaju lekovima,preporucuju operacije itd.jer sto je vise toga vise zaradjuju. Moja zena tada je imala recimo problem sa stitnom zlezdom...Ne razumem se tacno u to da li joj je bila preko mere ili ispod mere ili kako vec kazu za to,uglavnom imala je problem. Kada je isla na kontrolu rekli su jo a ti to moras hitno da izvadis itd. Proslo je sedam godina od tada, nije izvadila, stitna zlezda se vratila u normalu. Ima jedan poljak ovde, bio u bolnici rekli mu moras da se operises kako bi ti zivot produzili za tri meseca, lik pobegao iz bolnice vec 11 goidina zivi,pije rakiju i radi kao automehanicar. Ali KUNEM SE ziva istina. E sada, ima toga svuda. Ovde se desava kazem ti jer je zdravstvo privatno...Sto vise operacija,sto vise lekova,to vise kasiraju od drzave. Ili recimo neki obicniji primer da ti dam. Zet (vozac kamiona ), izlazio iz kamiona i malo ugane nogu..Znaci nista,kao mi kada smo bili deca igramo fudbal ili kosarku i uganemo nogu...On otisao kod doktora, lik mu stavio gips,dao mu stake, slao ga da ide na fizikalne terapije 2-3 nedelje (ne secam se tacno). Pazi ovo, taksi dolazio po njega ispred kuce,vozio ga u susedno mesto na fizikalne terapije i vracao ga...On je samo potpisivao da se vozio...na kraju taksista naplati od drzave...Jedno vreme,ides gradom svaki treci nosi stake...rekoh sta je ovo,da li su ovi u ratu bili...kada ono ukapiram ja da oni to jedva cekaju da dele da bi kasirali.

Da li je i kod vas medicina privatna ili drzavna ?
.odrzavaju sistem/ plate/ zaposlenost
Trebalo bi i u Bosni tako biti.... ali poshto je to Bosna, pacijentima se sve uskrachuje, urade operacije , tek toliko da su hirurzi u 'formi' da ne izgube samopouzdanje..
kod mene je privatno, sve... i ko ima zdravs.osiguranje /health insurance/. biramo dr-a koji je u planu za odredjeni insurance/ koji ga ujedno i kontrolishu. shta radi, koliko naplachuje, koje procedure oni dozvoljavaju .. i tako donekle zashtite pacijnte
.. zavisi od dr. nisu svi poleti da prepishu lijek... mada ako to chine . dobivaju bonuse od farmacija.. chiji predstvanici ih svakodnevno chaste s dzabnom hranom z a lunch itd..

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Samo jedan odlazak u wc besplatan uposlenicima
    by Mina » » in Svijet
    53 Replies
    6625 Views
    Last post by Vanilla
  • Samo par sati …????
    by Skitnica » » in Brbljaonica
    8 Replies