Moja glasna razmisljanja

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Moja glasna razmisljanja

Unread post by Bella »

:_) mogu je zamisliti kako radi.. :hahah ..al shta che. izbor je takav da i takvi neshto daju od sebe
.............................................................................................Image

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Poslodavcima je uglavnom malo kolko god im uradis.
Ili ovako - zavrsi i duplo vise posla od kolege ni tada neces biti duplo vise placen.
U US, ako dobro radis, dadnu ti jos posla, ako dobro ne radis, dovedu ti nekoga u pomoc.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

..........sam odluchish. jel bolje malo vishe posla i raditi sam ili zabushavati i imati. 'debile' oko sebe :hahah
.............................................................................................Image

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Kaze mi cura da London nije klimatizovan.
Tek neki rijetki objekti imaju ugradjenu klimu.
Voz nema klimu :jbg
U petak je isla u salon, ostala 3-4 sata, pod onim pokrivacem, prostoriju jos dodatno zagrijavaju fenovi za kosu… Izasla sva mokra od njih.
Neki su, rece, cafei morali zatvoriti za goste, davali su samo kafu za ponijeti, jer je nemoguce sjediti od vrucine.

U US, bar na jugu, svaki, i najmanji objekat, je klimatizovan, pa je nama neobicno ako negdje nije.

Vazdan mi na poslu pjeva Merlin.
Pa ako ne mozete vi u Bosnu, Bosnu nekako
dozovete sebi :nevina
Pitaju me ljudi cije ja to muzika, koji je jezik :rlys

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Klima u Engleskoj je ipak oshtrija.. vjerujem da im klima treba par dana ili par sati..za neke dijelove...

.. gdje joj je sljedecha destinacija :)

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Tako je.
Sljedece sedmice ce opet morati nositi jaknu.

U sljedecu nedjelju ide u Francusku, grad Nice.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Sutra kurban bajram.
Googlala sam sahat-dva zasto nam je naredjeno.
Tradicija je jos od Ibrahima.
Zapravo se spominje kurban i uz Ademove sinove. Po religijama znaci od prvog covjeka.

Razmisljala sam, mozda je nasa zadaca, pored ostalog, da drzimo njihov broj pod kontrolom. Sjetila sam Yelowstone parka, i price o vukovima. Mozda svi znate, ali opet…Vukovi su jeli nevine srne, pa su ljudi istrijebili vukove.
Onda su srne pasle u miru i razmnozavale se, njihov broj je rastao i rastao. Nije vise bilo dovoljno hrane za sve, obolijevale su i umirale, a nikog vise nije bilo da pokupi uginule zivotinje, suma je zaudarala…Zbog netsasice hrane pocele su gristi stabla. Tako se suma pocela susiti, pa su se rijeke pocela smanjivati, pa su rijecne zivotinje pocele izumirati. Citav sistem se poremetio, nestankom vuka prijetio je nestanak cijelom parku…Nakon 70 god ljudi su skontali gresku, i ponovo pustili vuka, sve se pocelo vracati u normalu.

Ne sumnjam u Boziju objavu…Ali nesto mi je drazi Ramazanski bajram. Draze mi je da postim nego da se prejedem i razbacujem.
Mislim da nikad ne mozemo biti dovoljno zahvalni…Koliko smo privilegirani govori cinjenica da nam je dopusteno ubiti i pojesti neka druga stvorenja, koja su volila zivjeti ko i mi.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Mislila sam da pijem kafu samo ujutro, neki naucnici tvrde da se stvara kiselost organizma od kafe… I nekoliko dana sam uspjela, al me bajram pokvari.

Jucer bila kod prijatelja, oni mnogo koriste Yuka app.
Ja znam dugo za tu app, ali sam mislila meni ne treba, pa ja se znam voditi cistom logikom.
A ta logika je ovo npr - cim je sok (mada je sokove ne pijem, ali kupim za goste) na policama izvan frizidera, i nece se pokvariti za nekoliko god, znaci konzervanski su u upotrebi.
Isto je i za sosove i umake.
Nisam npr nasjedala to sto margarin nosi ime Smart Choice, okrenem i pogledam - mnostvo sastojaka a ja ne znam sta je to, znaci nije dobro za tebe.
Nutrition Bars, fol zdravo, ali nemas pojma sta su ti sastojci, i to niko ne zna…
Ostajem dosta pri vocu i povrcu, izbjegavam kesice, kutije i konzerve…
Ali ipak jucer skontah da trebam app.
Yuka app scenira i kozmetiku.
Tacno ti kaze koliko je cega, i koji sastojak je hazard.
I ne samo to.. kad sceniras stvar, ukoliko je losa, app ti pri dnu predlozi mnogo zdraviju alternativu.

Prijatelji su vec upuceni, svaku stvar koju kupuju su scenirali, izbacili iz upotrebe sve lose… Mislim nr bas sve, ne mozes sve i do kraja, ali su vecinu stvari zamijenili boljim, i za sebe i za okolis.

To sam i ja sad u planu.
Sve sam stvari u kupatilima scenirala, u nekima nema ama nista dobro…

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Koliko su u US rijeki pusaci…. Prodje po nekoliko sedmica a da ne cujem da je ispred mene stao nako ko pusi.
Danas jesam, samo i taj covjek je iz Pakustana.

Ali cim se ovako pohvalim, urekne se.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

I ove je sedmice nasa zajednica ispratila u vjecnost mladog covjeka, 31 god.
Ubio se, pricaju ljudi, zbog zene.
Ako bi mene neko pitao, takvu sliku ne treba siriti.
Ubio se zbog sebe, zbog svoje psihe i svog poimanja stvari i ljudi.
Za razliku od onih koji ogorceni ubiju i sebe i zenu, ovaj covjek je ispo fer.
Ne mozes ubiti drugog zato sto posmatra svijet i desavanja u njemu drukcije od tebe.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

I sinoc sam sjedila u drustvu, a uz razgovor dalo se naslutiti da je jedna zena ljubomorna na svog muza.
Par je pred kraj 40ih ili pocetak 50ih.
Zena covjeku provjerava telefon redovno. Zeni smeta ako on na kasi progovori s zenom koja ih usluzuje. Zeni smeta sto se on ljubazno javi poznanicama iz mladosti u Bosni.
Hvala Bogu da me to ne izjeda.
Cak sta vise, mislim da svakog ko ne zeli ostati, treba mirne duse pustiti da ode. I svakom treba dati slobodu da sam odluci. A ako zeli da ode, ljudski pomoci da se to desi, i ostati u ljudskim odnosima.
Ako neko ostaje s nama zbog naseg pritiska i ucjenjivanja, pa ne mozes tako biti srecan. Druga ce strana upravo zbog toga vise sanjati o tome da nas se rijesi.
Ako ode, mozda ces zaliti, ali to ce jednog dana proci, i mozes poceti nesto ispocetka.
A i ne moras pocinjati nista, mozes pronaci svoj vlastiti mir koji isto tako moze biti lijep ko i lijepa zajednica.
Postoji izreka - ljudi se ne plase nepoznatog, plase se izgubiti poznato.
Zato mi je zanimljivo postojanje ljubomore kod zrelih ljudi.
Vec imas dovoljno godina da si mogao i trebao iskusiti da je npr cesto bilo bilno promijeniti posao, ali cesto je to na kraju bila i prava sreca.
Bilo je bolno promijeniti drzavu npr. da biste na kraju skontali da je to bilo dobro.
Cesto je bolno izgubiti prijatelja, ali dodju drugi, jednako dobri, nekad i bolji.

Kamilica
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Kamilica »

Zivjeti u opterecenju takve vrste je ludost. Ne moze se sprijeciti nesto ako ne ovisi o tebi licno.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Kamilica wrote:
Sat Jul 01, 2023 4:57 pm
Zivjeti u opterecenju takve vrste je ludost. Ne moze se sprijeciti nesto ako ne ovisi o tebi licno.
Mislim nekad da ljubomora nije uopce znak ljubavi, nego znak da osoba cuva lijepu sliku o sebi.
To je strah od toga kako bi ti podnio da svijet zna da si mozda prevaren.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

nije ljubomprna . vech je .. control freak...Image
bolest.... ako mu ne smeta.. :jbg

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Kaze mi cura - mama ovdje ti naplate sto ne mozes ni zamisliti.
Na aerodromu vaga se placa, ona prije saltera, ljudi hoce biti sigurni da nemaju viska kg prije saltera…hajde sto se placa, ali nije ni ispravna. Ljudi plate 2-3 puta dok skontaju da nije tacna.
U avionu od Londona do Italije, nicim ih nisu posluzili, ako hoces nesto jednostavno platis.
Ni mali kofer ne moze besplatno, samo personalna torba.

A ja kontam u US nam sve naplacuju :jbg

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Stigla je cura sinoc u Francusku, i poslala prve fotkice.
Zadovoljna je i apartmanom. Desetak minuta hoda od plaze.

Image

Image

Image

Image

Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:qq . lijepo sve.. glasich kod cure.. :W :D

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Koliko se kod nas sinoc pucalo, uzas. Cak se i jutros u zraku osjeco dim.
Ne znam ni gdje su bile moje mace.
Skroz zaboravila da je 4 Juli i izasla u vecernju setnju, negdje ns pola puta poceo je vatromet.
Samo sam se molila za kisu, ali nije je bilo. Bila je sitna zapravo, ali nije mogla poremetiti vatromet.
Spazila sam kad se nekoliko uplasenih prica digno iz gnijezda.
Jedna se pokusavala vratiti, ali na svaki novi pucanj, ponovo bjezala. Kad sam se primakla stablu culo se vriskanje malih ptica.
Ona je garant bila majka, a oni su bili nejaki da bjeze.
Nisu hudi znali da se nije imalo gdje ni pobjeci.

A danas kroz posao uptam ljude - kako ste proveli praznik?
Svi se izjasnili - tiho i kod kuce. Svi ti koje sam pitala su uglavnom bogati ljudi.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

hm . kod mene nikad manje.. bar shto se tiche komshija.. :)
..

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Cura se preumorila od hodanja i malkice razbolila, odmara od hodanja, ali radi.
I danas mi kaze da ima utisak da se zivot Evropljana ne razlikuje mnogo od drzave do drzave, da se nista zivoti ni Balkanskih naroda ne razlikuju, razlike su vidljive u arhitekturi.
Opet je spomenula masinu za pranje i susenje. Pere tri sata, a kad susi - izvadis i sprzite te, ali i dalje nije suho.
Skontala je da vise i ne pokusava, sva joj je nosena odjeca kruta, ali i to je bolje vec da bude unistena od zagrijavanja.
Klima u Francuskoj ima na prozoru sobe, ljudi uglavnom nemaju ugradjene sisteme rashladjivanja cijele kuce kao u US.
I nemaju te prostore ko sto ovdje imamo, bar mi u Georgiji, ni u kuci ni izvan kuce.
I nedostaje joj njen fancy apartman.
Ljubaznost i profesionalizam su jednostavno neusporedivi, i Engleska i Francuska su daleko iza.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

A na poslu, posto nam nije ostala mlada zena koju su poslali da bude menagerka, doveli su drugu, u ranim 50im godinama.
Nista ona o ovom poslu ne zna. Profesionalna je i ljubazna, ali ne i spretna koliko je kod nas potrebno.
Tri dana joj mijenjaju pasworde, dok danas nismo skontali da je u svaki program pokusavala ulaziti s istim.
Golemo za nekog ko prihvata poziv glavne odgovornosti.
Nakon 5-6 radnih sati se toliko psihicki iscrpi, da joj malo snage ostane i da samo govori.
Pise biljeske, biljezi svaki klik :jbg Ali mi ne mozemo ici toliko sporo da ona sve klikove upise u biljeznicu.
A nudima usluge iz vise oblasti, koristimo se s pet razlicitih programa svaki dan, svaki cas.
Ne mozemo se sjetiti imena svih ljudi koje smo trenirali od Januara. Svima se nakon mjesec stvori takva zbrka u glavu, da se jednostavno prepadnu da nece nikad nauciti, i odu.

A nama pada mrak na oci kad jave da ce doci neko nov.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_)
.zashto neko od vas, nije menadzer..

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Bella wrote:
Fri Jul 07, 2023 2:04 am
Treba neko ko moze biti na poslu 50 sati sedmicno.
Ja i Kevin znamo najvise o poslu, on vise od mene, duze i radi. On je dobar oko tehnologije, i zaradjuje mimo posla, zato ne moze tamo biti 50 sati.
Ni ja ne mogu, pa ispadnu ti oci na tolike sate.
Imamo tri djevojke ali nije to to, nepouzdane i nedovoljno znanja.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Peace wrote:
Fri Jul 07, 2023 4:32 am
Bella wrote:
Fri Jul 07, 2023 2:04 am
Treba neko ko moze biti na poslu 50 sati sedmicno.
Ja i Kevin znamo najvise o poslu, on vise od mene, duze i radi. On je dobar oko tehnologije, i zaradjuje mimo posla, zato ne moze tamo biti 50 sati.
Ni ja ne mogu, pa ispadnu ti oci na tolike sate.
Imamo tri djevojke ali nije to to, nepouzdane i nedovoljno znanja.
..ako bi radio tu 50 sati.. jel to dovoljno novca. ..

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Pa bila bi veca satnica, a sve preko 40 sati ide u overtime pay.
Lijepi novci, ali radila sam 2-3 mjeseca po 10 sati dnevno. Tebi nakon toliko sati stvarno nije ni do cega sto s novcem mozes :rolleyes

A nije ti ni do onog sto mozes bez novca. Uopce ti nije ni do cega.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Moja foto - sehara ❤️
    by Ptica bijela » » in Fotografija
    88 Replies
    14661 Views
    Last post by Ptica bijela
  • Moja lupetanja
    by Vjetar » » in Razno (sve sem fotografija)
    122 Replies
    656 Views
    Last post by Skitnica
  • Moja usputna bicikla
    by Skitnica » » in Fotografija
    412 Replies
    42515 Views
    Last post by Coolio