Moja glasna razmisljanja
Re: Moja glasna razmisljanja
Cujem se jos s djevojkom s posla. Jos me zove da podijeli stvari s posla, cak i da me pita kako ce neku stvar zavrsiti.
Jucer je zvala. Imala je neki problem, pa je ipak odlucila nazvati direktora u vezi toga. Sokirala ju je njegova reakcija.
Zbog niza takvih reakcija ja sam otisla.
Jedan dan nisam mogla da uzvratim na njen poziv, pa sam je nazvala sahat nakon njene smjene.
Javila se njena sestra i rekla mi da je cura zaspala, plakala i zaspala.
Uvecer mi je ispricala da je imala pretezak dan na poslu, bukvalno su ljudi bacali stvari na njen sto.
Neki dan sam u Publixu (trgovina s hranom) a zene ispred mene dosla je na brzu kasu iako je imala puna kolica.
Djevojka na kasi joj je ljubazno pokazala na znak iznad na kojem pise da je ta kasa rezervisana za kupce s 10 stvari i manje.
Zena kupac je tako reagirala, mislim da su svi mogli cuti u trgovini…razmahivala rukama i vikala svo vrijeme, iako su je uzeli ipak tu na kasi. A na koncu je jos zaprijetila da ce zvati korporativni vrh da se zali.
Frencica se potrefila na kasi u Krogeru ( isto trgovina s hranom) kad je zena kupac ispred nje pokusavala da plati karticom, a djevojki za kasom je izbacio racun da transakcija nije prosla, da ja balans na kartici $0.
Zena kupac je vikala na djevojku za kasom - kako nema, mora biti…
Morali su pozvati menagera smjene da se situacija dovede u red.
Jucer je zvala. Imala je neki problem, pa je ipak odlucila nazvati direktora u vezi toga. Sokirala ju je njegova reakcija.
Zbog niza takvih reakcija ja sam otisla.
Jedan dan nisam mogla da uzvratim na njen poziv, pa sam je nazvala sahat nakon njene smjene.
Javila se njena sestra i rekla mi da je cura zaspala, plakala i zaspala.
Uvecer mi je ispricala da je imala pretezak dan na poslu, bukvalno su ljudi bacali stvari na njen sto.
Neki dan sam u Publixu (trgovina s hranom) a zene ispred mene dosla je na brzu kasu iako je imala puna kolica.
Djevojka na kasi joj je ljubazno pokazala na znak iznad na kojem pise da je ta kasa rezervisana za kupce s 10 stvari i manje.
Zena kupac je tako reagirala, mislim da su svi mogli cuti u trgovini…razmahivala rukama i vikala svo vrijeme, iako su je uzeli ipak tu na kasi. A na koncu je jos zaprijetila da ce zvati korporativni vrh da se zali.
Frencica se potrefila na kasi u Krogeru ( isto trgovina s hranom) kad je zena kupac ispred nje pokusavala da plati karticom, a djevojki za kasom je izbacio racun da transakcija nije prosla, da ja balans na kartici $0.
Zena kupac je vikala na djevojku za kasom - kako nema, mora biti…
Morali su pozvati menagera smjene da se situacija dovede u red.
Kako sam se odmorila, fizicki i psihicki.
Polahko se pripremam za put u domovinu.
Ovaj put bez stresa, dosla sam ipak samo 10 mjeseci unazad.
Znam da ce se ovaj odmor tamo narusiti, i kad se vratim ponovo ce mi trebati vrijeme da se odmorim.
Ipak me malo brine, imamo mnogo familiju koju treba posjetiti, ljudi su uglavnom bez klima u kucama, preznojim se, a ja na to nisam naucila, mene to boli, pa se kod ljudi u gostima kupam, i onda kad odem na 2-3, a to bas nije ni ugodno.
Pokusavam to uraditi da ne znaju. Tako kod jedne porodice nisam nista rekla, a njihova tus kabina nije uspostavljena kako treba i pusta vodu, oplavila sam kupatilo, i one prostirke su bile do kraja mokre.
Ne zelim se udebljati tamo, oh a kako ce mi to poci za rukom s tolikim pitama, hljebom i kolacima u agdi…
Vec mi je pred ocima onaj maleni izbor voca i povrca i prevelik slatkisa. I ljudi koji mogu sjediti satima, od kojih vecina pusi.
Sreca imamo finu terasu, pa ih odmah tu vodim. Ali to je toliko duhanskog dima, da meni zasmeta cak i vani.
Sok se sipa svima, kafa cak i djeci.. Ovdje sam kupila sok kad smo pravili proslavu za maturu od sina, jucer sam ga prosula u sink.
Morate u Bosni imati pivo, nista ne moze bez pive, ni sjednje ni rad. Muz kupi ovdje paket godinje, i uglavnom ih bacimo u smece.
Jucer sam skontala moja outfite, sve ce one zena sto dan-noc sjede dokone na balkonima vrlo pratiti kako se oblacim.
Dobro je da nisam bas ni mrsava, mama i babo se momentalno nasikiraju ako jesem, jer svijet bi mogao misliti da imam probleme ako jesam. Ako mama kaze - dobro je, nisi mrsava, to je meni alarm - moras mrsati.
Moram ove godine kupiti spuzvene podmetace na stolice. Ovdje ih nemamo, ne sjedimo mnogo, a i ono vremena sto sjedimo nekako nam nije nikad na um palo da treba nesto podbaciti pod *uzicu. Kontali stolica je dovoljna.
U Bosni je to jako bitno. Njoj mora biti mehko. Prigovorili su nam sto to nemamo.
Mama ce doci prije nas u nasu kucu, da malo precisti i da vidi da nema gdje paucine, ljudi u Bosni gledaju u plafone vase kuce.
Mi kod kuce nemamo muha, te vanjske stolove gdje ljudi sjede, perem vodom svaki dan, nekad i vise puta.
Ali nije bas kod svakog tako, kod nekih ljudi sve vrijeme ste suoceni s rojom muha.
Oko poklona se puno ne stresiram, ne mogu im ponijeti ono sto bi ih trenutacno usrecilo - najnoviji iphoni i sl, jer ih imamo 50ak, a za manje od toga rijeci hvala, dovoljno je, necu cuti.
Zao mi je moju macu ostaviti, dusa me boli. To je tako cista i bezinteresna ljubav
Polahko se pripremam za put u domovinu.
Ovaj put bez stresa, dosla sam ipak samo 10 mjeseci unazad.
Znam da ce se ovaj odmor tamo narusiti, i kad se vratim ponovo ce mi trebati vrijeme da se odmorim.
Ipak me malo brine, imamo mnogo familiju koju treba posjetiti, ljudi su uglavnom bez klima u kucama, preznojim se, a ja na to nisam naucila, mene to boli, pa se kod ljudi u gostima kupam, i onda kad odem na 2-3, a to bas nije ni ugodno.
Pokusavam to uraditi da ne znaju. Tako kod jedne porodice nisam nista rekla, a njihova tus kabina nije uspostavljena kako treba i pusta vodu, oplavila sam kupatilo, i one prostirke su bile do kraja mokre.
Ne zelim se udebljati tamo, oh a kako ce mi to poci za rukom s tolikim pitama, hljebom i kolacima u agdi…
Vec mi je pred ocima onaj maleni izbor voca i povrca i prevelik slatkisa. I ljudi koji mogu sjediti satima, od kojih vecina pusi.
Sreca imamo finu terasu, pa ih odmah tu vodim. Ali to je toliko duhanskog dima, da meni zasmeta cak i vani.
Sok se sipa svima, kafa cak i djeci.. Ovdje sam kupila sok kad smo pravili proslavu za maturu od sina, jucer sam ga prosula u sink.
Morate u Bosni imati pivo, nista ne moze bez pive, ni sjednje ni rad. Muz kupi ovdje paket godinje, i uglavnom ih bacimo u smece.
Jucer sam skontala moja outfite, sve ce one zena sto dan-noc sjede dokone na balkonima vrlo pratiti kako se oblacim.
Dobro je da nisam bas ni mrsava, mama i babo se momentalno nasikiraju ako jesem, jer svijet bi mogao misliti da imam probleme ako jesam. Ako mama kaze - dobro je, nisi mrsava, to je meni alarm - moras mrsati.
Moram ove godine kupiti spuzvene podmetace na stolice. Ovdje ih nemamo, ne sjedimo mnogo, a i ono vremena sto sjedimo nekako nam nije nikad na um palo da treba nesto podbaciti pod *uzicu. Kontali stolica je dovoljna.
U Bosni je to jako bitno. Njoj mora biti mehko. Prigovorili su nam sto to nemamo.
Mama ce doci prije nas u nasu kucu, da malo precisti i da vidi da nema gdje paucine, ljudi u Bosni gledaju u plafone vase kuce.
Mi kod kuce nemamo muha, te vanjske stolove gdje ljudi sjede, perem vodom svaki dan, nekad i vise puta.
Ali nije bas kod svakog tako, kod nekih ljudi sve vrijeme ste suoceni s rojom muha.
Oko poklona se puno ne stresiram, ne mogu im ponijeti ono sto bi ih trenutacno usrecilo - najnoviji iphoni i sl, jer ih imamo 50ak, a za manje od toga rijeci hvala, dovoljno je, necu cuti.
Zao mi je moju macu ostaviti, dusa me boli. To je tako cista i bezinteresna ljubav
Ja bih te strijeljao da to kod mene uradišPeace wrote: ↑Sat Jul 05, 2025 3:19 pmIpak me malo brine, imamo mnogo familiju koju treba posjetiti, ljudi su uglavnom bez klima u kucama, preznojim se, a ja na to nisam naucila, mene to boli, pa se kod ljudi u gostima kupam, i onda kad odem na 2-3, a to bas nije ni ugodno.
Sto?
Niko se u tvom kupatilu ne smije okupati?
Niko se u tvom kupatilu ne smije okupati?
Ja kod vjetra ne bih zatvorila tus kabinu, da mu maksuz poplavim, i umackala bi mu ogledalo, i jos ne bi posusila stopala, pa bi mokrim hodala po stanu, pa bi jos stavila kokosovo uljo, i prohodala masim nogama, da mu sve stope ostanu, i pila bi sok na balkonu pa malo pokapala da mu se muhe skupe, i sladoled bi pojela i pokapala mu po namjestaju.
Eto
Oh Boze.
Ote mi se tako uzdah, ili nekoliko njih jutros.
Pa mislim - nikad nije lahko.
I kad ste u braku, i kad niste.
I kad nemate, i kad imate.
I kad radite, i kad ne radite.
I dok ste mladi, i kad ostarite.
I kad ste u domovini, i kad niste.
I kad je zima, i kad je vruce.
Treba valjda prepoznavati neke sitne radosti kojih opet ima u svemu gore nabrojanom.
I treba, valjda, da bude tih izmijena, da bi covjek ucio.
Eto
Oh Boze.
Treba valjda prepoznavati neke sitne radosti kojih opet ima u svemu gore nabrojanom.
Joj čitam ovo i presmiješna mi je moja perspektiva na ovo sve jer sve što ti nabrajaš kao negativno je meni pozitivno. Koliko se razlikujemo

Ne volim biti izložena klimi u stanu. Prehladim se prelakoIpak me malo brine, imamo mnogo familiju koju treba posjetiti, ljudi su uglavnom bez klima u kucama,
Vodim borbu godinama da se udebljam. Ni naša hrana mi ne pomažeNe zelim se udebljati tamo, oh a kako ce mi to poci za rukom s tolikim pitama, hljebom i kolacima u agdi…
Ne bih se složila da nam je generalno malen izbor voća i povrća, ali što se tiče drugog dijela: volim sjediti satima i volim pušitiVec mi je pred ocima onaj maleni izbor voca i povrca i prevelik slatkisa. I ljudi koji mogu sjediti satima, od kojih vecina pusi.
IstinaMorate u Bosni imati pivo, nista ne moze bez pive, ni sjednje ni rad.
Per aspera ad astra 
U Sarajevu jeste veci izbor voca i povrca, u malim carsijama je izbor skroz siromasan.
Na pijacama je malo bolji.
Ti si mlada, metabolizam kod mladih radi brze.
Uspori s godinama, ako ne pazis sitnica je za dva mjeseca dobiti 5-6 kg.
Vecina ljudi u Bosni vjeruje da ce se prehladiti ako sjedi u ohladjenoj prostoriji
Treba malo navici tijelo.
Ti si mlada, metabolizam kod mladih radi brze.
Vecina ljudi u Bosni vjeruje da ce se prehladiti ako sjedi u ohladjenoj prostoriji
Jesi se zadala u maštuPeace wrote: ↑Sun Jul 06, 2025 4:28 pmJa kod vjetra ne bih zatvorila tus kabinu, da mu maksuz poplavim, i umackala bi mu ogledalo, i jos ne bi posusila stopala, pa bi mokrim hodala po stanu, pa bi jos stavila kokosovo uljo, i prohodala masim nogama, da mu sve stope ostanu, i pila bi sok na balkonu pa malo pokapala da mu se muhe skupe, i sladoled bi pojela i pokapala mu po namjestaju.
Eto![]()
Oh Boze.
Bez pitanja je prije svega baš ružno ući nekome u kupatilo i okupati se. Šta je problem pitati?
Kažem, da kod mene to tako neko uradi i saznam, doslovno bi ta osoba bila van istjerana.
Da pita, dopustio bih, nevoljko ali bih dopustio.
Meni nije prijatno reci ja se kod vas moram okupati jer sam se preznojila iz razloga sto tu uvijek ima jos dosta ljudi koji su se isto sigurno preznojili.
Ne zelim da ljudi misle da mi ne svidja kod njih sto nemaju klimu.
I ne zelim da svi drugi preznojeni misle Bog sami zna sta ona misli o nama kad mi mozemo ovako preznojeni durati.
Jednom su mi rekli da se ponasam ko da sam dosla s druge planete, na s drugog kontinenta.
Zato se uglavnom saperem hladnom vodom da niko ne zna.
Kod jedne tetke sam u periodu od nekoliko sati ulijetala pod tus 5-6 puta.
Oni nece razumiti tu moju potrebu. Ali mene stvarno znoj boli/pece. Momentalno se stvara crvenilo i vrijedja ne odjeca.
Ne zelim da ljudi misle da mi ne svidja kod njih sto nemaju klimu.
I ne zelim da svi drugi preznojeni misle Bog sami zna sta ona misli o nama kad mi mozemo ovako preznojeni durati.
Jednom su mi rekli da se ponasam ko da sam dosla s druge planete, na s drugog kontinenta.
Zato se uglavnom saperem hladnom vodom da niko ne zna.
Kod jedne tetke sam u periodu od nekoliko sati ulijetala pod tus 5-6 puta.
Oni nece razumiti tu moju potrebu. Ali mene stvarno znoj boli/pece. Momentalno se stvara crvenilo i vrijedja ne odjeca.
Ma na pijaci ima svega svugdje. A tek na selima...U Sarajevu jeste veci izbor voca i povrca, u malim carsijama je izbor skroz siromasan.
Fizička aktivnostTi si mlada, metabolizam kod mladih radi brze.
Pa ja iskreno nemam želju da ga navikavam jer mi toplota godi. I sad kad je vruće ne deprimiram se, samo kad je baš sparno. Od klime se nahladim ako sam joj izložena duže i sretna sam što je nemam u stanu. Doduše prije i kad sam je imala nisam je koristila nešto čestoVecina ljudi u Bosni vjeruje da ce se prehladiti ako sjedi u ohladjenoj prostoriji
Per aspera ad astra 
Pa ne moraš spominjati klimu, već kažeš da si se oznojila i pitaš da se okupaš. Ako su prijatelji i porodica u pitanju svako bi ti rekao da se okupaš. Bar kad razmišljam o svojoj porodici. Bukvalno priča ista kod mene za Bajram. Bila kod amidže i strine, komentarišem kako sam se preznojila jer smo vani nešto radili, a strina odmah "Eno ima ti tople vode u bojleru". Otišla sam kući jer mi je kuća blizu, ali ne treba biti taboo da pitaš tetku ili nekog bliskog da se istuširaš, osvježiš, jedeš. Štaviše, ljudi u Bosni vole ako na bilo koji način mogu da ti ugode i da budu što bolji domaćini
Per aspera ad astra 
Pa niko se nije ni ljutio kad bi doznao da sam se tusirala, i bez pitanja.
Dodje ti majstor radi nešto u kući, kad ode ti primjetiš da se okupao u tvom kupatilu.
Bilo bi ti to okej?
Bilo bi ti to okej?
Ja sam vazdan na nogama, zujim tami-vamo ko pcela radilica.biljka wrote: ↑Sun Jul 06, 2025 5:58 pmMa na pijaci ima svega svugdje. A tek na selima...U Sarajevu jeste veci izbor voca i povrca, u malim carsijama je izbor skroz siromasan.
Fizička aktivnostTi si mlada, metabolizam kod mladih radi brze.
Uspori s godinama, ako ne pazis sitnica je za dva mjeseca dobiti 5-6 kg.![]()
Ali opet. Dozivjet ces, ako Bog da.
Pa nije tako bogat izbor cak ni na pijacama u malim carsijama.
Nisam npr nikad vidjela avokado, ananas, mango, brokule, celer, koriander, slatki krompir…
Ja se ne bih ljutila, ali bi mi bilo čudno. Uvijek se može desiti da nema tople vode, plus da nisi tražila peškir, dezodorans, kremu neku... Nije mi jasno kako si se sušila. Ružno bi mi bilo da nisi iskrena oko potreba
Prije nekih mjesec dana sam neplanski noćila kod prijateljice, a morala tu noć oprati kosu. Odmah tražim jedan peškir za tijelo, drugi tamni za kosu jer ostaju crveni tragovi, dezodorans obavezno. Ali neću ući u wc i jer me stid ne staviti dezodorans npr. Zbog sebe prije svega. A i svakoj osobi s kojom se družim je stalo do toga da mi bude što ugodnije. Ako sam gladna, kažem. Ako mi je vruće, kažem. Tušira mi se, kažem. I očekujem da tako i ostali prema meni. Zapitala bih se kakva sam domaćica, a i kakve su mi prijateljice da neko od njih dođe kod mene krišom se kupa
Per aspera ad astra 
Ja svugdje nosim svoj rusacic, i sve svoje potrepstine tu.biljka wrote: ↑Sun Jul 06, 2025 6:36 pmJa se ne bih ljutila, ali bi mi bilo čudno. Uvijek se može desiti da nema tople vode, plus da nisi tražila peškir, dezodorans, kremu neku... Nije mi jasno kako si se sušila. Ružno bi mi bilo da nisi iskrena oko potreba
Prije nekih mjesec dana sam neplanski noćila kod prijateljice, a morala tu noć oprati kosu. Odmah tražim jedan peškir za tijelo, drugi tamni za kosu jer ostaju crveni tragovi, dezodorans obavezno. Ali neću ući u wc i jer me stid ne staviti dezodorans npr. Zbog sebe prije svega. A i svakoj osobi s kojom se družim je stalo do toga da mi bude što ugodnije. Ako sam gladna, kažem. Ako mi je vruće, kažem. Tušira mi se, kažem. I očekujem da tako i ostali prema meni. Zapitala bih se kakva sam domaćica, a i kakve su mi prijateljice da neko od njih dođe kod mene krišom se kupa![]()
Dezodorans ne koristim.
Ne moram mirisati, vazno mi je samo da ne smrdim.
Kako bi dozivjela da se tvoja gosca ima potrebu okupati 3 puta u 3-4 sata?
Mislim da bi to svako dozivljavo ono - daj ne pretjeruj.
Zato presutim.
A kad smo se vec zapricali.
Svaki put dok smo u Bosni, nama dolaze gosti, pored ostalih i nasi prijatelji odavde.
Prosle god smo imali prave Amerikance.
Meni je sasvim normalno da se ljudi okupaju u nasem kupatilu, i kupaju se. Ne ocekujem da mi kazu.
To mi je i pozeljno, draze mi je da ste cisti i da se ne cujete na znoj.
A u kupatilu drzim sve sto bilo kome moze zatrebati u slucaju da se zeli okupati.
Tako da nema potrebe da mi najavljuju.
Ako sam vas primila, znaci osjecajte se ko u svojoj kuci do kraja.
Svaki put dok smo u Bosni, nama dolaze gosti, pored ostalih i nasi prijatelji odavde.
Prosle god smo imali prave Amerikance.
Meni je sasvim normalno da se ljudi okupaju u nasem kupatilu, i kupaju se. Ne ocekujem da mi kazu.
To mi je i pozeljno, draze mi je da ste cisti i da se ne cujete na znoj.
A u kupatilu drzim sve sto bilo kome moze zatrebati u slucaju da se zeli okupati.
Tako da nema potrebe da mi najavljuju.
Ako sam vas primila, znaci osjecajte se ko u svojoj kuci do kraja.
Ja sam jednom čuo jednu da govori kako je koristila četkicu za zube koja je bila u kupatilu (ne njenom) jer nije imala svoju sa sobom.
Tačno za bacača plamena
Imam traume od vas ljudi
Tačno za bacača plamena
Imam traume od vas ljudi
Cetkica je bas personalna stvar.
Ali zasto bi bio problem da se neko istusira kod mene
Moraju li ljudi da te pitaju mogu li na tvoj wc?
Zar to nije isto?
I zamisli situaciju da je npr tvoj brat dosao, njegova zena i njihova kcerka.
Zamisli da npr zive u drugom gradu, dosli su kod tebe ali ce btw i na Vrelo Bosne.
Jedna od zena je usla u kupatilo, i usput se tusnila, cisto da spere znoj, da joj lakse izdurati dan.
Tebi nije davala do znanja da joj je toplo kod tebe, jer ne zna tvoju finans. situaciju..mozda ti ne mozes prisutiti klimu i ona nece da ti bude zbog toga neugodno.
Da li bi i nju izbacio ako bi skuzio da se tusirala prije nego sto te je pitala?
Ali zasto bi bio problem da se neko istusira kod mene
Zar to nije isto?
Zamisli da npr zive u drugom gradu, dosli su kod tebe ali ce btw i na Vrelo Bosne.
Jedna od zena je usla u kupatilo, i usput se tusnila, cisto da spere znoj, da joj lakse izdurati dan.
Tebi nije davala do znanja da joj je toplo kod tebe, jer ne zna tvoju finans. situaciju..mozda ti ne mozes prisutiti klimu i ona nece da ti bude zbog toga neugodno.
Da li bi i nju izbacio ako bi skuzio da se tusirala prije nego sto te je pitala?
.............................................................................................
Pričamo o dolasku nekome na par sati, na kafu ili ručak, šta god. I da ti se taj gost kriomice ode istuširati u kupatilu. Ko god da bio.Peace wrote: ↑Sun Jul 06, 2025 7:39 pmCetkica je bas personalna stvar.
Ali zasto bi bio problem da se neko istusira kod mene![]()
Zar to nije isto?
Jednostavnije je jednostavno reći, kao što si i ti saznala poplavivši nekome kupatilo jer si kriomice to uradila. Mogli su ti reći da si pitala - pripazi samo na vrata kabine ne zatvaraju se dobro ili šta god.
U svakom slučaju ne bi ti niko to vjerovatno odbio, ili ljutio se što pitaš, ali će ti većina vjerovatno zamjeriti što si to kriomice uradila. Nije lijepo. To je sva poenta.
Kao što bi i ti majstoru zamjerila jer eto nije tvoj rod…
I zaboga šta je problem sa dezodoransima?
Imaš li tuš na poslu da se možeš svako malo istuširati?
Od, ne znam, 50-ak ljudi na poslu koji provedu dan tu, možda dvoje ili troje da sam primjetio da smrde na znoj. A niko od njih se ne tušira na poslu.
Vjerovatno dezodorans odradi svoje tokom dana. Tako da ne znam zašto si ne olakšaš koristivši ga
A ja ne znam što stavljaš akcenat na klimu i financijsku situaciju. Ne izlažem se klimi, pa ne smrdim. Koristim dezodorans, tuširam se jednom-dvaput dnevno, pa ne smrdim. A iskreno kad sam na moru pa izađem iz vode, osušim se i ne stavim dezodorans, nakon sat vremena već osjetim neugodan miris. Tako da ne mislim da je problem u klimama i neklimama, već u izbjegavanju dezodoransa. Ako je iz zdravstvenog razloga razumijem. Sve drugo nePeace wrote: ↑Sun Jul 06, 2025 7:39 pmCetkica je bas personalna stvar.
Zar to nije isto?
Per aspera ad astra 
Vjetar wrote: ↑Sun Jul 06, 2025 7:59 pmPričamo o dolasku nekome na par sati, na kafu ili ručak, šta god. I da ti se taj gost kriomice ode istuširati u kupatilu. Ko god da bio.Peace wrote: ↑Sun Jul 06, 2025 7:39 pmCetkica je bas personalna stvar.
Zar to nije isto?
Jednostavnije je jednostavno reći, kao što si i ti saznala poplavivši nekome kupatilo jer si kriomice to uradila. Mogli su ti reći da si pitala - pripazi samo na vrata kabine ne zatvaraju se dobro ili šta god.
U svakom slučaju ne bi ti niko to vjerovatno odbio, ili ljutio se što pitaš, ali će ti većina vjerovatno zamjeriti što si to kriomice uradila. Nije lijepo. To je sva poenta.
Kao što bi i ti majstoru zamjerila jer eto nije tvoj rod…
I zaboga šta je problem sa dezodoransima?
Imaš li tuš na poslu da se možeš svako malo istuširati?
Od, ne znam, 50-ak ljudi na poslu koji provedu dan tu, možda dvoje ili troje da sam primjetio da smrde na znoj. A niko od njih se ne tušira na poslu.
Vjerovatno dezodorans odradi svoje tokom dana. Tako da ne znam zašto si ne olakšaš koristivši ga![]()
Nikakve mirise ne trpim i tako je vec godinama.
Moji ih koriste, a ja poslije njih ozracim kucu.
Ako je muz koristio miris u sobi, ne mogu u toj zaspati tu noc.
Sinoc sam slucajno stavila mirisnu kremu na ruke pred spavanje, i morala sam ustati da ih operem.
Sve sto sam zadnju godinu koristila je cisto jasminovo ulje.
I valjda zato sto nisam “bombardovala” culo mirisa raznim hemija, sad je ono kod mene izrazeno haman ko kod zivotinja.
Cista moram biti.
I moj znoj uopce nema miris, prosto ko voda. Znaci nemam se potrebu okupati da bi otklonila neprijatne mirise.
Ne lezi mi taj ljepljivi osjecaj.
A zene, velika vecina, se vise znoje ispod i izmedju grudi, nego ispod pazuha gdje se koristi dezodorans.
Kod mnogih usljed visokoh tem dolazi i do preznojavanja nogu iznad koljena, tacnije unutarnja strana.
Tu je koza jako senzitivna, i samo 20 min hodanja u haljini moze otvoriti rane tu ako znoj nije otklonjen.
Zasto naglasak na klimi?
Kad kupujete auto, svako, i u Bosni treba auto kojem radi klima.
Jer smo na to vec navikli.
Isto je i kad naviknete na klimu u kuci/stanu.
Ovdje, ni 25 god unazad, kad sam ja tek stigla, nije postojao ni jedan, ni najmanji, objekat bez klime, i uglavnom je ko u frizideru u svakoj poslovnici, a uglavnom i u kucama.
Kad na to navikne vase tijelo, a za 20 i kusur godina navikne, vama fali. I vi ne razumijete kako ljudi na 40 C zive bez klime.
Navikli vjerovatno. Vjerovatno bi i ja navikla vremenom, i moje bi tijelo prihvatalo znoj.
Ali za sada me strasno smeta.
I OK, sigurno je pristojno pitati ljude mogu li se okupati kod vas.
Ja to, da ponovim, nisam uradila da in ne stavim u neprijatnu situaciju, i zato sto ne bi razumili ukoliko to moram raditi opet za jedan sat, i opet za jedan sat…
Ne bi se ljutili, sigurno je. Ali nisu se ni ovako ljutili.
Postoje dezodoransi bez mirisa. Postoje dezodorans kreme, različite formulacije, aplikatori, šta god srve poželi. Mislim da ga ne koristim da bih se i ja morala tuširati svakih sat-dva
Meni je gora pretjerano forsiranje klime u ovom svemu. S jedne strane "nos ti nije navikao na hemiju", s druge strane "ne razumiješ kako ljudi žive bez klime jer je tijelo naviklo na klimu". Gora mi je klima i toplotni udar svaki put kad izađem poslije nje vani na 40 stepeni, nego dezodorans. A da ga stavljaš ne bi se znojila tako da se moraš kupati svaki sat u gostima
A kad neko kaže da mu znoj nema miris obično to misli samo ta osoba koja to kaže
Meni je gora pretjerano forsiranje klime u ovom svemu. S jedne strane "nos ti nije navikao na hemiju", s druge strane "ne razumiješ kako ljudi žive bez klime jer je tijelo naviklo na klimu". Gora mi je klima i toplotni udar svaki put kad izađem poslije nje vani na 40 stepeni, nego dezodorans. A da ga stavljaš ne bi se znojila tako da se moraš kupati svaki sat u gostima
A kad neko kaže da mu znoj nema miris obično to misli samo ta osoba koja to kaže
Per aspera ad astra 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 88 Replies
- 14659 Views
-
Last post by Ptica bijela
-