Moja glasna razmisljanja
Re: Moja glasna razmisljanja
Razmisljah i ovome.
On je izuzetan covjek. Svidi se i musku i zensku, i mladu i staru. Cine ga izuzetnim karakterne osobine.
Veoma je duhovit, ali kulturno duhovit, ne vulgarno, ne na tudji racun. Ne usiljeno.
Smiren uvijek, ma kakva situacija da je. Nikad huljiv. Nikad hinja.
Nosi u sebe ono najljepse od tradicionalnog, tj. Bosanskog, a pokupio je i najljepse od ovog ovdje.
Skroman, iako ne mora biti. Respektabilan prema svemu. Ne prekida vas dok govorite. Kontrolise jezik.
Cestit. Opusten. Nalazi zajednicki jezik sa svima.
I ko takav, ne ostavlja nikog ravnodusnim.
I s obzirom na to, zena je silno ljubomorna.
I dok sve druge zene kontaju blago njoj, bas se usrecila, nju izjeda ta ljubomora.
I covjek bukvalno biva kaznjen jer je izuzetan. I to je tuzno.
Necu reci ja ne bih bila ljubomorna na njenom mjestu, ko zna…
Niko pametan ne zeli izgubiti insana kakvog je tesko s drugim zamijeniti.
On je izuzetan covjek. Svidi se i musku i zensku, i mladu i staru. Cine ga izuzetnim karakterne osobine.
Veoma je duhovit, ali kulturno duhovit, ne vulgarno, ne na tudji racun. Ne usiljeno.
Smiren uvijek, ma kakva situacija da je. Nikad huljiv. Nikad hinja.
Nosi u sebe ono najljepse od tradicionalnog, tj. Bosanskog, a pokupio je i najljepse od ovog ovdje.
Skroman, iako ne mora biti. Respektabilan prema svemu. Ne prekida vas dok govorite. Kontrolise jezik.
Cestit. Opusten. Nalazi zajednicki jezik sa svima.
I ko takav, ne ostavlja nikog ravnodusnim.
I s obzirom na to, zena je silno ljubomorna.
I dok sve druge zene kontaju blago njoj, bas se usrecila, nju izjeda ta ljubomora.
I covjek bukvalno biva kaznjen jer je izuzetan. I to je tuzno.
Necu reci ja ne bih bila ljubomorna na njenom mjestu, ko zna…
Niko pametan ne zeli izgubiti insana kakvog je tesko s drugim zamijeniti.
Ne postoji savrsena osoba, tj svi smo savrseni takvi kakvi jesmo. Uostalom da je takav kakav kazes ne bi ozenio takvu zenu 
Zeni nista ne fali
Ima stah da joj neko ne uzme nesto vrijedno.
Ima stah da joj neko ne uzme nesto vrijedno.
Pa na to mislim, zena ga tretira ko stvar koju ce neko uzeti, kakva je to zena? Ko da on nema svoj mozak 
Pa kako ga Pis oPisa
A već se trebala naviknuti i prihvatiti da joj je muž takav. Šarmer, zabavnjak, omiljen u društvu...
I s tim se naučiti nositi bez straha i ljubomore.
I s tim se naučiti nositi bez straha i ljubomore.
Žena mu je prioritet doma.
Ako se ne zna družiti s drugim ljudima, već on mora stalno biti uz nju... Nek sjedi kući
Meni je to, manjak samopouzdanja
Ako se ne zna družiti s drugim ljudima, već on mora stalno biti uz nju... Nek sjedi kući
Meni je to, manjak samopouzdanja
To su vec pretpostavke, da je zena kucni tip 
Ne zezam ja sam ozbiljan 
A sta on onda radi sa takvom zenom? Hajde nemoj zezat
A sta on onda radi sa takvom zenom? Hajde nemoj zezat
Njemu je ok. On se zabavlja u društvu i nije ga strah da će ostati bez nje 
Ma zena je samouvjerana i veoma, veoma sposobna, inteligentna, lijepa,i sve…
Provodimo dosta vremena skupa, i svasta zapazim.
On se jednostavno svugdje i svakom svidi. Vjeruj mi svugdje i svakome. Nikog ne ostavlja ravnodusnim.
Znam, tesko je ljubomornom, ja sam nekoliko puta sanjala da jesam, bilo je uzasno, ako je onako u stvarnosti, nek je Bog svim ljubomornim na pomoci.
Ali mi kad kazemo da mi nismo, evo i ja kazem, hvalim se svugdje da nisam ljubomorna…
Ali kad imate takvog partnera, ne znam, mozda bi ponikla i u meni ljubomora.
Onog trena kad bi se ja osjećala zapostavljenom i osjećala ljubomoru... Ostavila bih ga.
S tim osjećajima ne bih htjela živjeti.
Niti ja nisam ljubomorna, općenito ni na kog.
Zato i mislim da je do nje
S tim osjećajima ne bih htjela živjeti.
Niti ja nisam ljubomorna, općenito ni na kog.
Zato i mislim da je do nje
Ma nije ona ni zapostavljena, prava je kraljica kod njega.
Znaci sva prava, sva sloboda, sve sama moze da odluci, bas sve, uglavnom i odlucuje, glavna je u svemu… A on i to podnosi fino, s nekom zdravom dozom humora…
Ja nisam vidila zene koja uziva u braku vise slobode.
A imaju i para, pa ga ona bas uziva.
Al ponekad mi uzgleda da on voli da ona negdje otputuje, da se on odmori.
Last edited by Peace on Thu Jun 19, 2025 12:06 am, edited 1 time in total.
Zar postoje takvi muškarci?Peace wrote: ↑Thu Jun 19, 2025 12:04 am
Ma nije ona ni zapostavljena, prava je kraljica kod njega.
Znaci sva prava, sva sloboda, sve sama moze da odluci, bas sve, uglavnom i odlucuje, glavna je u svemu… A on i to podnosi fino, s nekom zdravom dozom humora…
Ja nisam vidila zene koja uziva u braku vise slobode.
A imaju i para, pa ga ona bas uziva.
U šta mi život prođe
Doduse i ja znam samo jednog.
Većina ljudi radi ono što ne voli.Peace wrote: ↑Thu May 29, 2025 9:06 pmRodjak mi je, malo dalji. Dijete generacija moje kcerke.
Nije volio skolu. Ali isao je dokle zakon nalaze, do 16e godine. Nema diplomu srednje skole.
Volio je aute, s 13 god su ga pustali za volan u nenaseljenim dijelovima. Sa 16 god je popravljo aute, a sa 18 bio vrli majstor u tome.
Sada, sa 28 god posjeduje plac, diler shop, i tu nekih 150 auta. Trazi jos jedan. Placa 4 momka da sa njim radi
Roditelji njegovi mi kaze da nije uopce u kredit usao, svu kupovinu obavlja gotovim/svojim novcem.
Jedno je od rijetke djece koje nije zavrsilo ni srednju je skole, i najvjerovatnije jedini u gradu koji je postigao takav finans. uspjeh sa svojih 28 god.
Ja prosto budem zaibrecena kad odem. I da dobro nepoznajem porodicu, niko me ne bi uvjerio da je sve to njegovo.
Iz raznih motiva, pa im često dođu uzalud i diplome.
On radi ono što voli. I što najbolje zna.
Sretno momku i u buduće.
Muz ima jednu osobinu, nekad me zadivi, nekad naljuti.
On ima takve ideje i planove, covjece, ko da ce zivjeti zauvijek.
Super bi bilo da neko u 30im ima takvu energiju i ideje, ali u 50im…
Sada je vrijeme da covjek moze nakuciti za zivota ko pet ljudi, ali sto ti tolko treba ne kuzim
Ako to hocete, a jos hocete i posteno, znaci morate i raditi pet puta vise, i odricati se, i stresirat se i sve sto uz rad ide.
A sto vise skucite, to samo trazi jos vise rada., jer sve trazi odrzavanje, a odrzavanje trazi novac, vi znaci morate zaraditi novac, I koja je poenta onda sve i imati ako svo vase budno vrijeme trosite radeci.
Ja mislim da porodica s postenim radom treba i moze da ostvari stambeni prostor, auto ili dva, da skoluje djece, da ima i nesto ustedjevine, a od 50ih treba malo i dusom da dahne, i jednostavno da se polahko priprema za vjecnost. Znaci dogradjivati svoju osobnost.
Ne moram imati najbolji autu, ni najbolju kucu, ni najskuplju odjecu, uopce ne moram.
Ja nemam potrebu da se takmicim s ljudima.
Jer i to sada najbolje, za veoma kratko vrijeme nece biti.
Stil se tako brzo mijenja.
Sjecam se najljepse kuce iz naseg grada unazad 30 god.
Sada je jako losa. Sin je otisao u Njemacku zaradjivat za novu.
Pa ne znam gdje se zaustavljamo…
Sve mi je lakse i jednostavnije s manje.
Ali valjda se mora zaimati vise da bi se ovo shvatilo.
On ima takve ideje i planove, covjece, ko da ce zivjeti zauvijek.
Super bi bilo da neko u 30im ima takvu energiju i ideje, ali u 50im…
Sada je vrijeme da covjek moze nakuciti za zivota ko pet ljudi, ali sto ti tolko treba ne kuzim
Ako to hocete, a jos hocete i posteno, znaci morate i raditi pet puta vise, i odricati se, i stresirat se i sve sto uz rad ide.
A sto vise skucite, to samo trazi jos vise rada., jer sve trazi odrzavanje, a odrzavanje trazi novac, vi znaci morate zaraditi novac, I koja je poenta onda sve i imati ako svo vase budno vrijeme trosite radeci.
Ja mislim da porodica s postenim radom treba i moze da ostvari stambeni prostor, auto ili dva, da skoluje djece, da ima i nesto ustedjevine, a od 50ih treba malo i dusom da dahne, i jednostavno da se polahko priprema za vjecnost. Znaci dogradjivati svoju osobnost.
Ne moram imati najbolji autu, ni najbolju kucu, ni najskuplju odjecu, uopce ne moram.
Ja nemam potrebu da se takmicim s ljudima.
Jer i to sada najbolje, za veoma kratko vrijeme nece biti.
Stil se tako brzo mijenja.
Sjecam se najljepse kuce iz naseg grada unazad 30 god.
Sada je jako losa. Sin je otisao u Njemacku zaradjivat za novu.
Pa ne znam gdje se zaustavljamo…
Sve mi je lakse i jednostavnije s manje.
Ali valjda se mora zaimati vise da bi se ovo shvatilo.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 88 Replies
- 14659 Views
-
Last post by Ptica bijela
-
- 122 Replies