Moja glasna razmisljanja

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
blackadder
Član
Član
Reactions:

Re: Moja glasna razmisljanja

Unread post by blackadder »

Peace wrote:
Fri May 23, 2025 4:12 pm
Ima vec tri mjeseca od kako ne pratim nikakve vijesti.
Desi se da ponesto cujem jer muz prati.

Pitah se sta bi se desilo s ljudima da svi pogasimo nase televizore i computere na 5 god npr.

Da li bi za covjecanstvo od toga bilo vise stete nego koristi?

Kcerkica moja misli da bi tada mocni i bogati mogli bez kontrole raditi sta god zele.
Ja mislim da vjerovatno i sada rade sto god zele, ali se izludjuju milioni ljudi tako sto im se svaki cas serviraju vijesti od kojih bas nemaju nikakve koristi.
I forum :8x ?

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ah, ne forum. Tu jos svracam. Jos samo tu redovno.

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Ja sve sto saznam ot tih "vijesti" je od kolega sa posla :D

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Pisala sam ranije da Atlanta ulazi u top gradove s najvise sume u svijetu, drugo ime za grad je city in a forest.
Nije dovoljno za srecu nista imati, treba znati da je to sreca. Milioni ljudi se potpuno ravnodusni na tu cinjenicu.
Nisam od tih miliona, hvala Bogu. Uzivam u hladu koje stabla pruzaju, u ljepoti koju pruzaju, u cvrkutu ptica koje idu zajedno sa sumom, u svemu, svemu sto ide uz to.

I bash je ovako, skoro svaki kvart ima ovako mnogo stabala.

Goglala sam malo na ovu temu. Ima zanimljivih info
Evo linka za drzave s najvise sume

https://www.morfo.rest/article/top-30-f ... -countries

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Rodjak mi je, malo dalji. Dijete generacija moje kcerke.
Nije volio skolu. Ali isao je dokle zakon nalaze, do 16e godine. Nema diplomu srednje skole.
Volio je aute, s 13 god su ga pustali za volan u nenaseljenim dijelovima. Sa 16 god je popravljo aute, a sa 18 bio vrli majstor u tome.
Sada, sa 28 god posjeduje plac, diler shop, i tu nekih 150 auta. Trazi jos jedan. Placa 4 momka da sa njim radi
Roditelji njegovi mi kaze da nije uopce u kredit usao, svu kupovinu obavlja gotovim/svojim novcem.
Jedno je od rijetke djece koje nije zavrsilo ni srednju je skole, i najvjerovatnije jedini u gradu koji je postigao takav finans. uspjeh sa svojih 28 god.
Ja prosto budem zaibrecena kad odem. I da dobro nepoznajem porodicu, niko me ne bi uvjerio da je sve to njegovo.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Ma ne treba škola ni lijepim djevojkama, Only fans i milione zarade do 25-e. Ibrete se porodice lovi :D/

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Peace wrote:
Thu May 29, 2025 9:06 pm
Rodjak mi je, malo dalji. Dijete generacija moje kcerke.
Nije volio skolu. Ali isao je dokle zakon nalaze, do 16e godine. Nema diplomu srednje skole.
Volio je aute, s 13 god su ga pustali za volan u nenaseljenim dijelovima. Sa 16 god je popravljo aute, a sa 18 bio vrli majstor u tome.
Sada, sa 28 god posjeduje plac, diler shop, i tu nekih 150 auta. Trazi jos jedan. Placa 4 momka da sa njim radi
Roditelji njegovi mi kaze da nije uopce u kredit usao, svu kupovinu obavlja gotovim/svojim novcem.
Jedno je od rijetke djece koje nije zavrsilo ni srednju je skole, i najvjerovatnije jedini u gradu koji je postigao takav finans. uspjeh sa svojih 28 god.
Ja prosto budem zaibrecena kad odem. I da dobro nepoznajem porodicu, niko me ne bi uvjerio da je sve to njegovo.
Ja rijetko koga znam da ima fakultet a da je finansijski super obezbijedjen :D Vrlo malo ljudi zna cime zeli da se bavi, sta mu je strast sa tako malo godina. Takvi i uspijevaju.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Vjetar wrote:
Thu May 29, 2025 9:14 pm
Ma ne treba škola ni lijepim djevojkama, Only fans i milione zarade do 25-e. Ibrete se porodice lovi :D/
Googlah.
Konkurencija je velika.

Prosječni kreator OnlyFans-a zarađuje oko 150 do 180 dolara mjesečno, navodi Infloww. Ovo je daleko od zarade prvih 1% kreatora, koji ostvaruju više od trećine prihoda platforme. Iako je platforma poznata po svom unosnom potencijalu, to je i prepuno tržište na kojem se mnogi kreatori bore da zarade za život, kaže video na YouTube-u.
Evo detaljnije analize:
Prosječna mjesečna zarada: prosječni kreator OnlyFans-a donosi oko 150 do 180 dolara mjesečno.
Prvih 1% zarade: Prvih 1% kreatora ostvaruje preko trećine ukupnog prihoda platforme.

Progoglah i dalje, imena i img zena koje najvise zaradjuju.
Sto vise znas, sve se vise prepadas :shutt

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Ko da su pare bitne :D

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Ne znam kakve veze imaju djevojke koje se prodaju za OF (moderna prostitucija) sa primjerom koji je navela Peace? Nikakve, eto samo da spomenemo i "neobrazovane djevojke sa milionima" kao da je toliko uobičajeno i kao da svi zarađuju milione, a ne samo oni koji su influenseri
Per aspera ad astra :fiju

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Iz noci u noc, vec 4-5 mjeseci na yt gledam emisije vezane za NDE ( iskustva bliska smrti)
Nekako sam prvo ozivjela sjecnje na svoje iskustvo da ja nisam moje tijelo, i tako se rodila zelja da saznajem iskustva drugih ljudi, ne sluteci da ce to bit jedino sto cu moci gledati.
Znam da ce vas vecina procitati, i znam sta ce neki od vas misliti o ovom mom sumiranju.
Svejedno, zelim to podijeliti. Ima vas i koje ova tema zanima.

Pregledala sam, s paznjom, vjerovatno, 200-300 iskaza. To su sve odrasli ljudi koji su iz nekog razloga dozvjeli smrt. Neki od njih su vec bili stavljeni u vrece, okaceni na njih bili brojevi s mjestom i vremenom umiranja…
Svih religija i rasa, ateista, i raznih zanimanja. Ima ih koji su objavili knjige poslije o svom iskustu, i postale su best sellers.

Zanimljivo je, vecina ih je dozivjela svoje tijelo nesto kao auto koje im je posluzilo da se u njemu nastane i krecu na zemlji.
Jedan covjek je, dok je posmatrao svoje tijelo mislio - pa lijepo mi je tijelo, ne razumijem, zasto sam stalno bio nesrecan misleci da trebam bolje.
Jedna zena je, dok je posmatrala kako su se oni iz hitne trudili da je ozive, mislila - kako su dobri ljude, trude se oko mog tijela a i ne poznaju me, i zasto se tako trude, pa evo ja ih gledam i nista me ne boli.
Neki su ljudi obajasnjavali da su to dok su se doktori trudili da ih ozive dozivljavali kao da su u teatru, sve su sa strane posmatrali.
Jednu doktoricu, koji je dozivjela smrt gusenjem u vodi, su pitali u emisiji - jesi li znala da si umrla? Odgovorila je - nemate osjecaj da ste umrli, ja sam imala osjecaj da sam zivjela, a sad zivim jos vise…Misleci pri tom na stanje kad za nas nije bila ziva.
Mnogi su jako slicno to opisali. Jedan zena je rekla - disala sam, a sada sam tek prodisala, misleci ne vrijeme u kojem je za nas vec bila mrtva.
Svi su mogli da vide pod uglom od 360 stepeni.
Svi su mogli da znaju gdje su u tom momentu njihovi najmiliji. Svi su znali kako se osjecaju ljudi oko njih, sa cim zive, sta kriju, sta nose u sebi, cemu se nadaju.
Dovoljno je bilo da pomisle na nesto ili nekoga, i vec bi se u tom momentu nasli na tom mjestu i uz tu personu.
I svi su objasnili, da bi nakon sto neko vrijeme provedu tu uz tijelo, odlazili kroz neki tunel. Svi se rekli da nisu osjecali ni strah ni nelagodu, i da je uz njih bilo neko bice koje bi ih upucivalo sta dalje da rade.
Svi su govorili da su kroz taj tunel prolazili abnormalnom brzinom.
Neki su objasnili da bi, kako su se priblizavali kraju tunela osjecali takvo prihvatanje i takvu ljubav, da im se cinilo da nece moci podnijeti toliku kolicinu ljubavi.
Svi su, osim rijetkih, o njima cu pisati dole, objasnili da su osjecali kad da su dosli kuci, da tamo oduvijek pripadaju.
Vecina ih je sretala svoje preminile pretke, nalazili su ih mladim i energicnim, i ako su umrli stari.
Jedna zena je nasla svoju sestru u raju, iako je usljed depresije izvrsila samoubistvo.
Pa je objasnjavala da Bog ne sudi ko ljudi.
Svi roditelji koju su na bilo koji nacin izgubili svoje nerodjene bebe, bilo da je abortus ili da se desilo samo pd sebe, nalazili su svoju djecu.
Svi su objasnili da tamo nepostoji concept o vremenu.
Svi su prolazili ono sto zovemo life review. Ljudima je ponekad ukazano na neke sitnice koje su uradili, ali te sitnice su bile tako znacajne u necijem zivotu.
Svi su imali priliku da iskuse bol koju su nanosili ljudima na zemlji, bilo da su im nesto rekli ili uradili. Vecina in je plakala kad bi dosli do ovog dijela. I svi su bili srecni i ponosni na ono lijepo sto su uradili, tad su im blistali osmijesi na licima.
Svi su dozivjeli da su jedno sa svim, sa travom, sa sumom, sa vodom, sa drugim bicima.
Svi su govorili da tamo nije bilo sta da se krije, da nas stvaraoc zna sve o nama.
I da se odvijala komunikacija kakvu mi ne poznajemo, nije potrebno da se neko nekome obrati, dovoljno je da neko nesto pomisi i ti automatski primas tu informaciju.
Vidjeli su boje kakve mi na zemlji nemamo. U svemu su nalazili healing, u vodi kojom su se umivali, u travi kojom su hodali…
Mnogi su govorili o prelijepim vrtovima, o zivotu u svemu.
Dvoje ljudi je govorilo o necemu kao biblioteki, gdje je bilo knjiga, nesagledive velicine, o svacijem zivotu.
Ukazivano je ljudima na njihove misli, tj da moramo kontroslisati svoje misli, nije dopusteno ni da mislimo lose o drugim ljudima.
O ovome je mnogo govorila jedna med sestra koja je o svojoj kolegici uvijek mislila lose. Tada joj je pokazan zivot njene kolegice, dolazila je iz teske situacije.
Jednoj zeni je bilo ukazno kao greska cak to sto je na semaforu mislila ruzno o ljudima u autu do njenog samo zato sto su imali pojacanu muziku.
Nad ovim sam se dobro zamislila. Boze sta mi sve jedni drugim kazemo, a tek sta mislimo i koliko osudjujemo. Radim na kontroli svojih misli.
Zanimljivo je niko se od tih ljudi nije zelio vratiti. Majke koju su imale djecu govorile su da ih sigurno nece moci niko razumjeti, jer gdje se neces zelit vratiti, ali nisu zelile.
Dvije majke koje su pokusale okoncati svoj zivot samoubistvom, iskusile su kako bi se njihova djeca osjecala u zivotu bez njih.
Svi su oni izjavili da se vise ne plase umrijeti, i niko ne moze umrijeti dok ne dodje njegovo vrijeme, i nista ne moze uciniti da ostane, ukoliko je doslo vrijeme da podje.
Od, do sada, pregledanih emisija, mislim da je 4 iskusilo pakao, 3 muskarca i jedana zena. Jedan od tih muskarac je veoma uspjesn i bogat covjek iz Canade. Objavio je knjigu o svom putovanju.
Svi su i stalno ostajali negativni za vrijeme boravka na zemlji. Svi su priznali da su bili veoma agresivni, pohlepni, arogantni. Njihovo stanje na drugoj strani bilo je tako jadno, ali su i sami, nakon sto su imali pregled na svoj zivot, vjerovali da nisu bolje ni zasluzili.
Svi su se nakon ovog iskustva promijenili, iz temelja promijenuli.

Zanimljivo je, svima je bilo tesko bilo podnijeti povratak. Neki su morali posjecivati psihologa. Tesko su nalazili motivaciju.
Preporucivali su meditaciju, i odlazak u prirodu, i zivot s posvetom, zivot u kojem cemo uciniti sto vise dobra, za njih sada uglavnom samo to ima smisla i svrhe. Preporucuju oprastanje, strpljenje, molitvu.
Dok nisam zaboravila, jednom je covjeku ukazano da pogleda na zemlju sa distance i vidio je nesto kao uzadi od svjetla koja se sa svih strana zemlje pruzaju ka toj drugoj strani, neka svjetlosna uzad su bila tanka a neka debela kao stablo. Receno mu je da su ta tanka pojedinacne molitve ljudi, a ta debela svjetlosna uzad, to su zajednicke molitve koje su se u tom momentu obavljale na zemlji medju ljudima.
Zamiljivo je i ovo, kod ljudi koji su dozvjeli umiranje kod npr auto nesrece ili avionske nesrece, to nije onako kako mi vidimo.
Mi mislimo umrli su u stranom bolu, ali oni su svi bili svjesni umiranja, i bukvalno bi duh napustao tijelo i prije nego se nesreca sama desi.
Tako je jedna zena posmatrala s visine kako se njeno auto prevrce i kako se ostecuje njeno tijelo. Dva pilota su isto tako objasnila avionsku nesrecu u kojoj su stradali.
Jedan covjek kojeg jenpogodila munja za tell govornicom nije ni bio svjesan sta se desilo. Samo kad su svi poceli pored njega trcati kao da ga i nema, i on je krenuo u tom pravcu i tamo je nasal svoje tijelo.
Oh, koliko god pisem, nove mi stvari padaju na pamet, ali moram negdje zavrsiti.
Mnogo sam rekla, ali toliko je toga, i mnogo vise nisam.

Uglavnom, sve ove emisije, ulile su neki mir u mene, i cini mi se da je nestalo straha od umiranja. Ispravno je reci od odlaska.
Jos su nesto ti ljudi porucivali - zivot je poklon i treba biti joy. Ako vas npr cini srecnim da jedete cokoladu, jedite cokoladu i nemajte imati pri tome stran da ce vam cokolada naskoditi. Jer sam strah da ce vam naskoditi, vise vam skodi od same cokolade.
O ovome je govodila Anita Morjani, planetrano poznata zena po svom nde.
I da treba biti zahvalan, za sve, za ljude koji su se nasli na nasem putu, za iskustva, ma kakva da su, pomazu nam da ucimo, cak i za tijelo i organe, necete zauvijek to imati.

Hvala ako ste citali :)

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Mislim da je sve to produkt uma, te stvari koje ljudi osjete, dozive, prepricavaju, isto kao i nasi snovi. Svi vide taj tunel jer su citali o tom tunelu kao sto mi citamo sada od tebe i gledama u emisijama, to nam ostane podsvjesno. A ne znam zasto imas toliki strah od smrti, zbog bola ili sta? :D

bakterijasmarsa
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by bakterijasmarsa »

gledali ste?

Legal Alien

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Da, i to kad je tek izasao :D Nista posebno sada, ali tada mi je bio odlican :D

bakterijasmarsa
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Meni je i sada odličan,
često ga se setim u pričama i prilozima poput iskustva Peace
pratim i neke kanale gde je isprepletena realnost i druge dimenzije realnosti, i naziru se postavke filma ili ih ja prepoznam u njima.
Legal Alien

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

bakterijasmarsa wrote:
Fri May 30, 2025 10:03 pm
gledali ste?

Nisam gledala.

Preporucujes?

bakterijasmarsa
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Dobar film i dobri glumci. Preporučujem.
Legal Alien

fjaka
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by fjaka »

živo me zanima ko će sad postat fm u ovoj korumpiranoj forumskoj zajednici

fjaka
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by fjaka »

šta bi pokojni šojić pokoj mu duši rekao

sve korumpir do korumpira!

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Pricala s jetrvom, textala mi da joj kupim neko kreme, ima problem s kukovima vec mjesecima.
Pa je pitah kako je S. On ima problem s nogom, imo tromb.
Pa kako je S. Ona operisala ciste na grudima.
Pa kako je V. Ona je operisala miome na jajnicima.
Pa kako je S. Ona ima nekih problema sa srcem.
Pa kako je dijete u A. Dijete je prezivjelo neki mozdani udar.
Pa kako je dijete u S. Ima nesto na mozgu.
Pa kako je M. Obara je visok pritisak.
Pa kako je R. Prezivjela je rak ali postoji opasnost da se vrati.
Sve su ovo jos relativno mladi ljudi.
Pa mi rece ona jos za jednog komsiju, otpustila ga bolnica da doceka smrt kuci.
Pa drugi strado na poslu, oporavlja se.
Bukvalno u svakoj skoro porodici imate nekoga bolesnog.
Tako mi je zao sto je tako.
Nasa zemljica je blagoslovljena, ali stil zivota ljudi, ubi ih.

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Peace wrote:
Tue Jun 03, 2025 5:29 pm
stil zivota ljudi, ubi ih.
Prije da je u pitanju pogresan fokus, prenosi se sa koljena na koljeno :D

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Peace wrote:
Pricala s jetrvom, textala mi da joj kupim neko kreme, ima problem s kukovima vec mjesecima.
Pa je pitah kako je S. On ima problem s nogom, imo tromb.
Pa kako je S. Ona operisala ciste na grudima.
Pa kako je V. Ona je operisala miome na jajnicima.
Pa kako je S. Ona ima nekih problema sa srcem.
Pa kako je dijete u A. Dijete je prezivjelo neki mozdani udar.
Pa kako je dijete u S. Ima nesto na mozgu.
Pa kako je M. Obara je visok pritisak.
Pa kako je R. Prezivjela je rak ali postoji opasnost da se vrati.
Sve su ovo jos relativno mladi ljudi.
Pa mi rece ona jos za jednog komsiju, otpustila ga bolnica da doceka smrt kuci.
Pa drugi strado na poslu, oporavlja se.
Bukvalno u svakoj skoro porodici imate nekoga bolesnog.
Tako mi je zao sto je tako.
Nasa zemljica je blagoslovljena, ali stil zivota ljudi, ubi ih.
Onolika reklama iznad stoji za sve navedeno
:doh

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Dmr wrote:
Tue Jun 03, 2025 11:31 pm
Peace wrote:
stil zivota ljudi, ubi ih.
Prije da je u pitanju pogresan fokus, prenosi se sa koljena na koljeno :D
Kako, objasni?

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Imala sam jednu Jelenu, bile smo nekako poslovno vezani, ali zblizile smo se, i svake sedmice pile kafu skupa.
Ne znam da li sam jos ijednu zenu toliko volila, a da mi nije krvno srodstvo.
Mislim da je bila najbolja zena koju sma upoznala u zivotu
Nije bila muslimanka, ali postila je Ramazan. Nisam jos ni kod kod koga vidjela goliko respecta za sve ljude i sve religije.
Umrla je par godina unazad, cancer.
Nije se sminkala, i bash po tom je se sjecam ovih dana. Rekla mi je jednom - potpuno sam zadovoljna s tim kako izgledam.
I jest bila, vidjelo se to po svemu. Jednostavno je blistlala. Zracila je nekom unutarnjom ljepotom, i to se je prenosilo vani.
Uvijek je imala opusten izraz na licu, i blazen osmijeh. Cak i kad je situacija bila ozbiljna. Ja sam je dozivljavala prelijepom.
Ima od tog naseg pocetka poznanstva nekih 10-12 god. Pitala sam se tada hocu li nekada doci u stanje da budem do kraja zadovoljna sobom, ko Jelena, da se osjecam prelijepom bez sminke.
Nisam se bas nikada previse sminkala, maskara, potamnim malkice obrve i labelo na usne.
U zadnje vrijeme sam izbacila i maskaru, rijetko i obrve potamnim, labelo koristim, za mekse i punije usne.
I osjecam se svejedno zadovoljnijom nego ikada. Ne znam zracim li ko Jelena. To bi neko drugi mora da mi kaze.
Ali to vam svakako ne moze bas svako reci, razloga je vise.

Zanimljivo je ovo. Mladost i ljepota su ko povezani ko prst i nokat, ali upravo dok ste tako mladi i lijepi njavise novca i vremena trosite da se jos uljepsate, i rijetko nadjem mladu osobu koja je zadovoljna izgledom.
Sa kcerkom sam otisla u ultu, sve mlade i vec prelijepe djevojke nesto kupuju.
Nemaju potrebe, ja mislim.
Starije zene, nemaju koristi, ja mislim.
Trositi za to velike novce, nema smisla, ja mislim.
Zadovljstvo je bogatstvo, ali je i ljepota.
Kad jeste unutra zadovoljni to se ogleda, i tad ste sigurno sarmantni do te mjere da cete rijetko koga ostaviti ravnodusnim.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Razmisljala ovih dana o zavidnim ljudima. I dodjoh do zakljucka da inteligentni ljudi nisu nikad zavidni.
Inteliegentan insan je vrlo svjesan da, ukoliko neko ima i vise, on je prolazio kroz nesto sto ti nisi, ili je radio nesto sto ti nisi, ili se odricao necega sto ti nisi, i na konca, bez obzira koliko cega neko imao, inteligentna osoba je svjesna da nema niko stalnog i sto postotnog mira i srece, jer oni ne dolaze s onim sto se nagomila kroz zivot.
Covjek sigurno prema ovom mjerilu moze testirati svoju inteligenciju. Ako smo zavidni, bilo kome, na bilo cemu, treba dobro poraditi na svom shvatanju.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Moja foto - sehara ❤️
    by Ptica bijela » » in Fotografija
    88 Replies
    14659 Views
    Last post by Ptica bijela
  • Moja lupetanja
    by Vjetar » » in Razno (sve sem fotografija)
    122 Replies
    656 Views
    Last post by Skitnica
  • Moja usputna bicikla
    by Skitnica » » in Fotografija
    412 Replies
    42513 Views
    Last post by Coolio