Bila na teraviji večeras. Nije mi dobro bilo... Skoro 2 sata, razvukli da ne može duže, djeca na sve strane, neka žena sa bebom, beba plče, ova joj uključi muziku, neke djevojke prolaze ispred mene usred namaza. I sve kontam da izađem poslije 8, reko hajd još 2, hajd još 2 i izguram nekako 2 po 2, a kad se ugušila nisam kako mi je alergija proradila. Uglavnom tražim novu džamiju za sutra
Bila na teraviji večeras. Nije mi dobro bilo... Skoro 2 sata, razvukli da ne može duže, djeca na sve strane, neka žena sa bebom, beba plče, ova joj uključi muziku, neke djevojke prolaze ispred mene usred namaza. I sve kontam da izađem poslije 8, reko hajd još 2, hajd još 2 i izguram nekako 2 po 2, a kad se ugušila nisam kako mi je alergija proradila. Uglavnom tražim novu džamiju za sutra
Sestro draga, mijenjaj džamiju ako hoćeš da se bajramujemo. Čuj....dva sata.
Sestro draga, mijenjaj džamiju ako hoćeš da se bajramujemo. Čuj....dva sata.
Tek sam sad malo istražila i vidjela da je džamija na glasu kao takva
Noćas je bio u 05:05h. Vidio sam na drugom forumu vaktiju nekog grada u Americi i oni poste dva sata duže od nas.
NYC ima istu duzinu dana. Ranije svane i ranije se smraci.
Kod nas juznije kasnije svanjava, i kasnije noc pada.
I kad je dan najduzim ne vidi se ujutro u 6 am.
Bila sam nostalgicna danas.
Mi smo ovog cvijeca imala u njivama, malo sitnije doduse.
Ali, za divno cudo, ovo je danas mirisalo.
Inace ovdje biljke ne mirisu znog upotrebe hemije.
Noćas je bio u 05:05h. Vidio sam na drugom forumu vaktiju nekog grada u Americi i oni poste dva sata duže od nas.
NYC ima istu duzinu dana. Ranije svane i ranije se smraci.
Kod nas juznije kasnije svanjava, i kasnije noc pada.
I kad je dan najduzim ne vidi se ujutro u 6 am.
U Bosni se posti 12 sati trenutno dok na Novom Zelandu 14 sati. Što smo bliže polovima, razlika između dužine dana i noći tokom godine postaje veća. Zato se i trajanje posta razlikuje. Bosna se nalazi na oko 44° sjeverne geografske širine. Novi Zeland je na oko 41° južne geografske širine.
Ovo je najljepša vijest koju sam pročitala danas Neka je sa srećom! Da sve bude i prodje u najboljem redu. Uskoro ćeš dobiti najljepšu titulu i ljubav koju ćeš osjetiti kada ih rodiš se ne može mjeriti ni sa čim. Niti si prije niti ćeš poslije njih ikada voljeti toliko
Kako hrana moze ovako da mirise tokom Ramazana
Pravila kompot, pored ostalog stavila karanfilica, miris se prosirio kucom, ko nekad, u vrijeme nasih deda i nana
i shta che joj policija.. pomochi
. mozda da mamu odvedu u instiuciju za takve
Lijepo se stišala. Razmislit će sljedeći put
nije to posao policije. nazovesh li josh koji put. neche dochi. ili .. tebe che stishati..
Da nije njihov posao ne bi došli. Ako iz dana u dan slušam lupanje i deranje, jutros u 9 me bude riječi "Kad ćeš se ubiti? Molim te skoči kroz prozor da te ne gledam više", čiji je posao?
nije to posao policije. nazovesh li josh koji put. neche dochi. ili .. tebe che stishati..
Da nije njihov posao ne bi došli. Ako iz dana u dan slušam lupanje i deranje, jutros u 9 me bude riječi "Kad ćeš se ubiti? Molim te skoči kroz prozor da te ne gledam više", čiji je posao?
to je uzasno slushati. kao i cijela situacija .brinuti se. biti u malom prostoru sa takvom osobom.. kcherka 'poludila'. za ochekivati...
ali. policija neche promjeniti stanje.. niti je moze uhapsiti za takve rijechi. mozda i moze ako se mati .. zbilja baci ali neche. takve osobe maltretiraju samo svoje blizne. nesvjesno..