O cemu trenutno mozgate iliti razmisljate

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Re: O cemu trenutno mozgate iliti razmisljate

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Sun Mar 09, 2025 1:36 am
Okej, razumijem te. A možeš li ti sagledati posljedice i težinu promjene nekoga u srednjim godinama? Postavljaš stvari kao da ne postoje problemi ili su minorni u odnosu na probleme dvadesetogodišnjaka... Tu jednostavno griješiš.
Pa dobro, mislim npr. upisat fakultet sa 40 nije neka promjena, odnosno ne bi bio propalitet zbog toga, ili zbog mijenjanja posla. Sa druge strane je teško u smislu finansija, obaveza prema porodici. Tako da postoje, ali mislim da su u pet deka. Neki segmenti su teži sa 20, neki sa 40
Imaš život i do dvadesetih, neko nastavi bezbrižno i u skladu sa svojim afinitetima i tako ode putem koji se na kraju ispostavi kao loš. Zašto ne razmišljati na vrijeme o promjeni koja će ti odrediti budućnost? To isto se odnosi i na ljude u srednjim godinama. Tada je teže :D
Ne kontam baš ovo o promjeni koja će ti odrediti budućnost? Kad razmišljat, daj primjer promjene? Fakat ne shvatam kako misliš
Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Kad stigneš u srednje godine biće ti jasno o čemu govorim. Iz tog razloga kažem da je bolja pozicija u startu se pametno opredijeliti i odrediti životni put, nego u nekim poznijim godinama pokušavati promijeniti smjer, jer je teže.
:hahah
kako mlada osoba zna.. kad i kako i gdje.. mora prochi period.. iskustvo. padovi..usponi.. itd
. o da ..u ranim dvadestim ..smo najpametniji. sve proshli.. vech oko 26 se brinemo. jesmo li zakasnili.. :hm gdje.. :jbg neznaju... hoche li karijeru ili privatni zivot...
.............................................................................................Image

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Bella wrote:
Sun Mar 09, 2025 1:34 am
moje zapazanje je..da radnicima nikad bolje nije bilo..
To što "im nikad nije bilo bolje" ne znači da im je dobro. Okej, hvala Bogu nismo u robovlasničkom sistemu, ali minimalna prava, npr. na godišnji, pauzu, bolovanje, porodiljno, se često nemaju ili su poprimila oblik da odgovaraju poslodavcu , ne radniku, a kamo li neko pravo glasa i odlučivanja o bilo čemu. Da ne govorim o neredovnim i malim platama

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Bella wrote:
Sun Mar 09, 2025 1:43 am
Kad stigneš u srednje godine biće ti jasno o čemu govorim. Iz tog razloga kažem da je bolja pozicija u startu se pametno opredijeliti i odrediti životni put, nego u nekim poznijim godinama pokušavati promijeniti smjer, jer je teže.
:hahah
kako mlada osoba zna.. kad i kako i gdje.. mora prochi period.. iskustvo. padovi..usponi.. itd
. o da ..u ranim dvadestim ..smo najpametniji. sve proshli.. vech oko 26 se brinemo. jesmo li zakasnili.. :hm gdje.. :jbg neznaju... hoche li karijeru ili privatni zivot...
Realno svi rastrgani na sve strane :doh

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

biljka wrote:
Sun Mar 09, 2025 1:49 am
Bella wrote:
Sun Mar 09, 2025 1:34 am
moje zapazanje je..da radnicima nikad bolje nije bilo..
To što "im nikad nije bilo bolje" ne znači da im je dobro. Okej, hvala Bogu nismo u robovlasničkom sistemu, ali minimalna prava, npr. na godišnji, pauzu, bolovanje, porodiljno, se često nemaju ili su poprimila oblik da odgovaraju poslodavcu , ne radniku, a kamo li neko pravo glasa i odlučivanja o bilo čemu. Da ne govorim o neredovnim i malim platama
...mora se nachi i ima kompromis.izmedju radnika i poslodavca. ima poslova..koja moraju imati striktna pravila rada.. ozbiljni poslovi.. pa jedan dr / hirurg... od njega se ochekuje .da dodje na posao,na vrijeme/ naspavan/ odmoram itd.. kad udje u salu. ne zna kad che izachi. :jbg
.. :hahah kcherka prijateljice. ginekolog/specijalista.. koju je proceduru u sali radila, ne znam, ali nije mogla napustiti i ichi do wc, i shta je uradila.. nije imala izbora vech se 'uneredila' tu u sali u gache :hahah .. :jbg

..pauze mogu biti problem... najbolje kad se donese od kuche i za stolom pojede. da shef ne vidi. godishni je vechinom planiran ..
porodiljsko jeste problem.. ja zenu zbog toga, ne bih zaposlila.... :jbg nije do nje..ali nastaju chesti odlasci. ne dolazak na posao zbog bebe.

..sve je to ok..ali, neki biznisi to ne mogu priushtiti
. plata se zna, unaprijed....ali da je neredovna nije u redu..

..

..
.............................................................................................Image

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Direktori/vlasnici bi trebalo da provode bar malo vremena s radnicima, cisto da razumiju.
Na zadnjem mitingu, nikome se od nas nije dopao direktorov govor. Ocigledno je da se vise ne moze staviti u nase cipele.
Za razliku od njega, generlani menager, koji s nama provodi sate, s nama neke stvari zavrsava, ima mnogo vise razumijevanja.
I svo to vrijeme direktorovog izlaganja, on je upado, i spasavo situaciju, ko neki most izmedju radnika i direktora.

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Menageru to i jeste posao. Zato je plaćen. Veza između radnika i direktora. Niti radnici nisu u cipelama direktora, zašto bi on bio u njihovim? :hm

Lana
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Lana »

O svom ocu koji je danas imao rodjendan <3
Svaki put mi se desava da neprestalno mislim koliko ce ih jos decekati,kao da strahujem da mu se sta nece desiti.

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Lana wrote:
Sun Mar 09, 2025 9:04 pm
Svaki put mi se desava da neprestalno mislim koliko ce ih jos decekati,kao da strahujem da mu se sta nece desiti.
<3

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Lana wrote:
Nemoj razmišljati u tome, razmišljaj kako možeš iskoristiti max. kvalitetnog vremena sa njim… <3
Prijatnije je..

Lana
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Lana »

Skitnica wrote:
Sun Mar 09, 2025 9:08 pm
Lana wrote:
Nemoj razmišljati u tome, razmišljaj kako možeš iskoristiti max. kvalitetnog vremena sa njim… <3
Prijatnije je..
Da,I trebamo tako ali hajd kako?
Kad nas je daljina na sve strane razbacala,koliko god pokusavamo da mu uskratimo da se ne osjeca usamljeno dzaba ne vrijedi.
Mada on I nema puno nekih godina 66 napunio danas.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Lana wrote:
Sun Mar 09, 2025 9:20 pm
Skitnica wrote:
Lana wrote:
Prijatnije je..
Kad nas je daljina na sve strane razbacala,koliko god pokusavamo da mu uskratimo da se ne osjeca usamljeno dzaba ne vrijedi.
Srecan rodjendan tvome ocu. Neka ti je ziv i zdrav.

I nemoj se sekirati Lana, uvek razmisljaj pozitivno. Bice ti znatno lakse i lepse po pitanju svega.

Sa druge strane ja te u potpunosti razumem.

<3 :obr

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Lana wrote:
Sun Mar 09, 2025 9:20 pm
Skitnica wrote:
Lana wrote:
Prijatnije je..
Budi sretna sto ga imaš - koliko bi ih željelo da imaju oca pa i makar bili fizički odvojeni…
Neka mu je sretan rodjendan, da ga zdravlje sluzi i još puno rodjendana da dočeka … <3

Lana
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Lana »

Hvala vam <3 <3

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

Muz izvede zenu u grad. I tako hodaju gore, dole razgledaju prodavnice itd. I za to vrijeme ne ponudi zeni nista, ni da popiju kafu, kolac ili pak da je izvede na rucak.

Isti taj muz, izvede ljubavnicu u grad. Nju naravno izvodi na pice, a i na hranu i poklon joj jos kupi.

Zasto, zasto tretirate svoje zene tako lose, one budaletine koje su potpisale taj glupi papir, tu smrtnu presudu.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Pa što ona njemu nije ponudila :DE ?

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Pekmeza wrote:
Sun Mar 09, 2025 10:38 pm
Muz izvede zenu u grad. I tako hodaju gore, dole razgledaju prodavnice itd. I za to vrijeme ne ponudi zeni nista, ni da popiju kafu, kolac ili pak da je izvede na rucak.

Isti taj muz, izvede ljubavnicu u grad. Nju naravno izvodi na pice, a i na hranu i poklon joj jos kupi.

Zasto, zasto tretirate svoje zene tako lose, one budaletine koje su potpisale taj glupi papir, tu smrtnu presudu.
Što ona pristaje da on ima ljubavnicu :hm
Pa onda što pristaje na sve ostalo

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

biljka wrote:
Sun Mar 09, 2025 10:41 pm
Pekmeza wrote:
Sun Mar 09, 2025 10:38 pm

Što ona pristaje da on ima ljubavnicu :hm
Pa onda što pristaje na sve ostalo
Ona ne zna da on ima ljubavnicu.

Pa ne pristaje, smeta joj. Ali zive 40 godina zajedno, obadvoje prilicno u godinama.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah muz izvede.

zashto zena ne izvede :-? vola oko stola :hahah

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

Vjetar wrote:
Sun Mar 09, 2025 10:40 pm
Pa što ona njemu nije ponudila :DE ?
E pa sad. Recimo da je ona osoba koja ne nudi nikome nista. Ili recimo da je ona uvijek prva nudila, pa joj dosadilo trositi novac i emocije na nekoga.

Ovo je figurativno, ali vecinom istinito.

Moj stav je bolje i kafa sama sa sobom nego sa osobom kojoj trebam ja da placam.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Pa možda jednostavno ne može da priušti da sad i ženu čašćava nakon ljubavnice :fp

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

A paz sad ovo.

Prijateljica se najavila doci u moj grad. Ja kezem okej volila bi da se vidimo. I tako se dogovorimo u kafani i ja zakasnim 10tak minuta.

Za to vrijeme, ona i njena kcerka sjede i cekaju mene. Nisu nista narucile za sebe. Ja dodjem i sta cu, ponudim ih picem. I tako platim i sebi i njima.

Zar nije bilo logicno da su one vec narucile sebi, nego cekale mene da ja platim?

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Pekmeza wrote:
Sun Mar 09, 2025 10:47 pm
Moj stav je bolje i kafa sama sa sobom nego sa osobom kojoj trebam ja da placam.
Ja baš volim da plaćam. Onda znam da nisam teret nekome :jbg

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Pekmeza wrote:
Sun Mar 09, 2025 10:55 pm
A paz sad ovo.

Prijateljica se najavila doci u moj grad. Ja kezem okej volila bi da se vidimo. I tako se dogovorimo u kafani i ja zakasnim 10tak minuta.

Za to vrijeme, ona i njena kcerka sjede i cekaju mene. Nisu nista narucile za sebe. Ja dodjem i sta cu, ponudim ih picem. I tako platim i sebi i njima.

Zar nije bilo logicno da su one vec narucile sebi, nego cekale mene da ja platim?
Uvijek čekam da se svi skupe da naručim. To mi je neki bonton. Eventualno ako dođem prije pitam prijateljicu hoće li da nam odmah naručim ako zna šta će piti, ali generalno sačekam

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

biljka wrote:
Sun Mar 09, 2025 10:55 pm
Pekmeza wrote:
Sun Mar 09, 2025 10:47 pm
Ja baš volim da plaćam. Onda znam da nisam teret nekome :jbg
Jbg uvijek placas ?
nisam ja kriva sto sam vaka, ljudi me napravili

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Sitnice koje znače život, iliti vrag je u detaljima
    by joker » » in Sve ostalo
    13 Replies
    249 Views
    Last post by Peace
  • Po čemu primjećujete da niste više kao prije?
    by Skitnica » » in Sve ostalo
    113 Replies
    5389 Views
    Last post by Peace
  • U čemu je Bosna (ne) bolja od drugih zemalja u regionu i svijetu?
    by Skitnica » » in Bosna i Hercegovina
    4 Replies
    1198 Views
    Last post by Skitnica