O cemu trenutno mozgate iliti razmisljate
Re: O cemu trenutno mozgate iliti razmisljate
Pa dobro, mislim npr. upisat fakultet sa 40 nije neka promjena, odnosno ne bi bio propalitet zbog toga, ili zbog mijenjanja posla. Sa druge strane je teško u smislu finansija, obaveza prema porodici. Tako da postoje, ali mislim da su u pet deka. Neki segmenti su teži sa 20, neki sa 40
Ne kontam baš ovo o promjeni koja će ti odrediti budućnost? Kad razmišljat, daj primjer promjene? Fakat ne shvatam kako mislišImaš život i do dvadesetih, neko nastavi bezbrižno i u skladu sa svojim afinitetima i tako ode putem koji se na kraju ispostavi kao loš. Zašto ne razmišljati na vrijeme o promjeni koja će ti odrediti budućnost? To isto se odnosi i na ljude u srednjim godinama. Tada je teže![]()
Per aspera ad astra 
Kad stigneš u srednje godine biće ti jasno o čemu govorim. Iz tog razloga kažem da je bolja pozicija u startu se pametno opredijeliti i odrediti životni put, nego u nekim poznijim godinama pokušavati promijeniti smjer, jer je teže.
kako mlada osoba zna.. kad i kako i gdje.. mora prochi period.. iskustvo. padovi..usponi.. itd
. o da ..u ranim dvadestim ..smo najpametniji. sve proshli.. vech oko 26 se brinemo. jesmo li zakasnili..
.............................................................................................
To što "im nikad nije bilo bolje" ne znači da im je dobro. Okej, hvala Bogu nismo u robovlasničkom sistemu, ali minimalna prava, npr. na godišnji, pauzu, bolovanje, porodiljno, se često nemaju ili su poprimila oblik da odgovaraju poslodavcu , ne radniku, a kamo li neko pravo glasa i odlučivanja o bilo čemu. Da ne govorim o neredovnim i malim platama
Per aspera ad astra 
Realno svi rastrgani na sve straneBella wrote: ↑Sun Mar 09, 2025 1:43 amKad stigneš u srednje godine biće ti jasno o čemu govorim. Iz tog razloga kažem da je bolja pozicija u startu se pametno opredijeliti i odrediti životni put, nego u nekim poznijim godinama pokušavati promijeniti smjer, jer je teže.![]()
kako mlada osoba zna.. kad i kako i gdje.. mora prochi period.. iskustvo. padovi..usponi.. itd
. o da ..u ranim dvadestim ..smo najpametniji. sve proshli.. vech oko 26 se brinemo. jesmo li zakasnili..gdje..
neznaju... hoche li karijeru ili privatni zivot...
Per aspera ad astra 
...mora se nachi i ima kompromis.izmedju radnika i poslodavca. ima poslova..koja moraju imati striktna pravila rada.. ozbiljni poslovi.. pa jedan dr / hirurg... od njega se ochekuje .da dodje na posao,na vrijeme/ naspavan/ odmoram itd.. kad udje u salu. ne zna kad che izachi.biljka wrote: ↑Sun Mar 09, 2025 1:49 amTo što "im nikad nije bilo bolje" ne znači da im je dobro. Okej, hvala Bogu nismo u robovlasničkom sistemu, ali minimalna prava, npr. na godišnji, pauzu, bolovanje, porodiljno, se često nemaju ili su poprimila oblik da odgovaraju poslodavcu , ne radniku, a kamo li neko pravo glasa i odlučivanja o bilo čemu. Da ne govorim o neredovnim i malim platama
..
..pauze mogu biti problem... najbolje kad se donese od kuche i za stolom pojede. da shef ne vidi. godishni je vechinom planiran ..
porodiljsko jeste problem.. ja zenu zbog toga, ne bih zaposlila....
..sve je to ok..ali, neki biznisi to ne mogu priushtiti
. plata se zna, unaprijed....ali da je neredovna nije u redu..
..
..
.............................................................................................
Direktori/vlasnici bi trebalo da provode bar malo vremena s radnicima, cisto da razumiju.
Na zadnjem mitingu, nikome se od nas nije dopao direktorov govor. Ocigledno je da se vise ne moze staviti u nase cipele.
Za razliku od njega, generlani menager, koji s nama provodi sate, s nama neke stvari zavrsava, ima mnogo vise razumijevanja.
I svo to vrijeme direktorovog izlaganja, on je upado, i spasavo situaciju, ko neki most izmedju radnika i direktora.
Na zadnjem mitingu, nikome se od nas nije dopao direktorov govor. Ocigledno je da se vise ne moze staviti u nase cipele.
Za razliku od njega, generlani menager, koji s nama provodi sate, s nama neke stvari zavrsava, ima mnogo vise razumijevanja.
I svo to vrijeme direktorovog izlaganja, on je upado, i spasavo situaciju, ko neki most izmedju radnika i direktora.
Menageru to i jeste posao. Zato je plaćen. Veza između radnika i direktora. Niti radnici nisu u cipelama direktora, zašto bi on bio u njihovim? 
O svom ocu koji je danas imao rodjendan
Svaki put mi se desava da neprestalno mislim koliko ce ih jos decekati,kao da strahujem da mu se sta nece desiti.
Svaki put mi se desava da neprestalno mislim koliko ce ih jos decekati,kao da strahujem da mu se sta nece desiti.
Nemoj razmišljati u tome, razmišljaj kako možeš iskoristiti max. kvalitetnog vremena sa njim…
Prijatnije je..
Da,I trebamo tako ali hajd kako?
Kad nas je daljina na sve strane razbacala,koliko god pokusavamo da mu uskratimo da se ne osjeca usamljeno dzaba ne vrijedi.
Mada on I nema puno nekih godina 66 napunio danas.
Srecan rodjendan tvome ocu. Neka ti je ziv i zdrav.Lana wrote: ↑Sun Mar 09, 2025 9:20 pmDa,I trebamo tako ali hajd kako?
Kad nas je daljina na sve strane razbacala,koliko god pokusavamo da mu uskratimo da se ne osjeca usamljeno dzaba ne vrijedi.
I nemoj se sekirati Lana, uvek razmisljaj pozitivno. Bice ti znatno lakse i lepse po pitanju svega.
Sa druge strane ja te u potpunosti razumem.
Budi sretna sto ga imaš - koliko bi ih željelo da imaju oca pa i makar bili fizički odvojeni…Lana wrote: ↑Sun Mar 09, 2025 9:20 pmDa,I trebamo tako ali hajd kako?
Neka mu je sretan rodjendan, da ga zdravlje sluzi i još puno rodjendana da dočeka …
Muz izvede zenu u grad. I tako hodaju gore, dole razgledaju prodavnice itd. I za to vrijeme ne ponudi zeni nista, ni da popiju kafu, kolac ili pak da je izvede na rucak.
Isti taj muz, izvede ljubavnicu u grad. Nju naravno izvodi na pice, a i na hranu i poklon joj jos kupi.
Zasto, zasto tretirate svoje zene tako lose, one budaletine koje su potpisale taj glupi papir, tu smrtnu presudu.
Isti taj muz, izvede ljubavnicu u grad. Nju naravno izvodi na pice, a i na hranu i poklon joj jos kupi.
Zasto, zasto tretirate svoje zene tako lose, one budaletine koje su potpisale taj glupi papir, tu smrtnu presudu.
Pa što ona njemu nije ponudila
?
Što ona pristaje da on ima ljubavnicuPekmeza wrote: ↑Sun Mar 09, 2025 10:38 pmMuz izvede zenu u grad. I tako hodaju gore, dole razgledaju prodavnice itd. I za to vrijeme ne ponudi zeni nista, ni da popiju kafu, kolac ili pak da je izvede na rucak.
Pa onda što pristaje na sve ostalo
Per aspera ad astra 
Ona ne zna da on ima ljubavnicu.biljka wrote: ↑Sun Mar 09, 2025 10:41 pmŠto ona pristaje da on ima ljubavnicuPekmeza wrote: ↑Sun Mar 09, 2025 10:38 pmMuz izvede zenu u grad. I tako hodaju gore, dole razgledaju prodavnice itd. I za to vrijeme ne ponudi zeni nista, ni da popiju kafu, kolac ili pak da je izvede na rucak.
Zasto, zasto tretirate svoje zene tako lose, one budaletine koje su potpisale taj glupi papir, tu smrtnu presudu.![]()
Pa onda što pristaje na sve ostalo
Pa ne pristaje, smeta joj. Ali zive 40 godina zajedno, obadvoje prilicno u godinama.
zashto zena ne izvede
E pa sad. Recimo da je ona osoba koja ne nudi nikome nista. Ili recimo da je ona uvijek prva nudila, pa joj dosadilo trositi novac i emocije na nekoga.
Ovo je figurativno, ali vecinom istinito.
Moj stav je bolje i kafa sama sa sobom nego sa osobom kojoj trebam ja da placam.
Pa možda jednostavno ne može da priušti da sad i ženu čašćava nakon ljubavnice 
A paz sad ovo.
Prijateljica se najavila doci u moj grad. Ja kezem okej volila bi da se vidimo. I tako se dogovorimo u kafani i ja zakasnim 10tak minuta.
Za to vrijeme, ona i njena kcerka sjede i cekaju mene. Nisu nista narucile za sebe. Ja dodjem i sta cu, ponudim ih picem. I tako platim i sebi i njima.
Zar nije bilo logicno da su one vec narucile sebi, nego cekale mene da ja platim?
Prijateljica se najavila doci u moj grad. Ja kezem okej volila bi da se vidimo. I tako se dogovorimo u kafani i ja zakasnim 10tak minuta.
Za to vrijeme, ona i njena kcerka sjede i cekaju mene. Nisu nista narucile za sebe. Ja dodjem i sta cu, ponudim ih picem. I tako platim i sebi i njima.
Zar nije bilo logicno da su one vec narucile sebi, nego cekale mene da ja platim?
Ja baš volim da plaćam. Onda znam da nisam teret nekome
Per aspera ad astra 
Uvijek čekam da se svi skupe da naručim. To mi je neki bonton. Eventualno ako dođem prije pitam prijateljicu hoće li da nam odmah naručim ako zna šta će piti, ali generalno sačekamPekmeza wrote: ↑Sun Mar 09, 2025 10:55 pmA paz sad ovo.
Per aspera ad astra 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 13 Replies
- 249 Views
-
Last post by Peace
-