Vicevi
Re: Vicevi

Ako moramo da biramo između smrti od gladi i metka, Gejl i ja smo se složili da je metak mnogo brži.

Ako moramo da biramo između smrti od gladi i metka, Gejl i ja smo se složili da je metak mnogo brži.
Spiritualni učitelj poučavao je svog najboljeg učenika na putu kroz pustinju. U sumrak su na pogodnom mestu podigli šator, pojeli skromnu večeru i legli da spavaju.
Usred noći Učitelj je probudio učenika, pokazao mu nebo osuto zvezdama i zapitao ga:
“Šta tebi ovo zvezdano nebo govori?”
Učenik nije znao odakle da počne, pa je oprezno rekao:
“U vremenskom smislu, vidi se da će uskoro da svane. Geografski, mi smo na severnoj polulopti. U astrološkom smislu, Venera je u škorpionu.”
Učitelj je čekao neko vreme, i rekao: “Ti moraš još dosta da učiš. Istine su jednostavne.”
Učenik se premišljao neko vreme, pokušavajući da dokuči šta Učitelj očekuje od njega i tada je bojažljivo zapitao: “Da li biste mi rekli, Učitelju, šta vama govori ovakvo zvezdano nebo?”
“Ono mi kaže da nam je, dok smo spavali, neko ukrao šator.”
Usred noći Učitelj je probudio učenika, pokazao mu nebo osuto zvezdama i zapitao ga:
“Šta tebi ovo zvezdano nebo govori?”
Učenik nije znao odakle da počne, pa je oprezno rekao:
“U vremenskom smislu, vidi se da će uskoro da svane. Geografski, mi smo na severnoj polulopti. U astrološkom smislu, Venera je u škorpionu.”
Učitelj je čekao neko vreme, i rekao: “Ti moraš još dosta da učiš. Istine su jednostavne.”
Učenik se premišljao neko vreme, pokušavajući da dokuči šta Učitelj očekuje od njega i tada je bojažljivo zapitao: “Da li biste mi rekli, Učitelju, šta vama govori ovakvo zvezdano nebo?”
“Ono mi kaže da nam je, dok smo spavali, neko ukrao šator.”
Policijska kontrola vozacu:
- Opa, malo smo popili.
Vozac:
- I mi smo isto!
Mujo
- Vec cetvrti mjesec sam clan teretane a nisam smrsao ni kilogram. Sutra idem licno da vidim o cemu se radi.
- Opa, malo smo popili.
Vozac:
- I mi smo isto!
Mujo
- Vec cetvrti mjesec sam clan teretane a nisam smrsao ni kilogram. Sutra idem licno da vidim o cemu se radi.
Letjeli avionom Bosanac, Hrvat, Srbin, Slovenac, Crnogorac, Albanac i Makedonac. Hrvat je pilot, a Bosanac mu pomoćnik. Pokvari se avion i trebaju iskočiti s padobranom, ali ima 6 padobrana, a njih 7. Kaže Srbin:
- Daj meni jedan padobran, jer ako se meni što dogodi, svi ste nagrebusili, znate vi kakvi smo mi Srbi.
Bosanac mu da jedan.
- Šteta bi bilo da ja poginem - kaže Crnogorac - Nas ima najmanje.
Bosanac da i njemu. Albanac će:
- Ako ja poginem ko' će vam praviti koljače i ljimunad!?
Bosanac da i njemu.
- Ako ja poginem od koga će te kupovati voće i povrće, vino? - kaže Makedonac.
Bosanac da i njemu.
- Ja sam najpametniji od vas svih, šteta bi bilo da jedna takva inteligencija pogine. - kaže Slovenac.
Bosanac da i njemu. Ostali u avionu Bosanac i Hrvat. Kaže Hrvat Bosancu:
- Jebo ti mater glupu, a što ćemo sada mi, jedan padobran, a nas dvojica!!?
- Ma ne sekiraj se jarane, imamo mi dva padobrana.
- Kako!? - upita Hrvat.
- Pa fino, ja sam Slovencu dao ruksak, on je najpametniji, snaći će se on do zemlje.

- Daj meni jedan padobran, jer ako se meni što dogodi, svi ste nagrebusili, znate vi kakvi smo mi Srbi.
Bosanac mu da jedan.
- Šteta bi bilo da ja poginem - kaže Crnogorac - Nas ima najmanje.
Bosanac da i njemu. Albanac će:
- Ako ja poginem ko' će vam praviti koljače i ljimunad!?
Bosanac da i njemu.
- Ako ja poginem od koga će te kupovati voće i povrće, vino? - kaže Makedonac.
Bosanac da i njemu.
- Ja sam najpametniji od vas svih, šteta bi bilo da jedna takva inteligencija pogine. - kaže Slovenac.
Bosanac da i njemu. Ostali u avionu Bosanac i Hrvat. Kaže Hrvat Bosancu:
- Jebo ti mater glupu, a što ćemo sada mi, jedan padobran, a nas dvojica!!?
- Ma ne sekiraj se jarane, imamo mi dva padobrana.
- Kako!? - upita Hrvat.
- Pa fino, ja sam Slovencu dao ruksak, on je najpametniji, snaći će se on do zemlje.
Ode Mujo u kupaonu i nakon minute se iz prostorije čuje krš i lom. Fata skoči s kauča u dnevnoj sobi, kad ulazi Mujo sa skrušenom facom:
- Bona, puk'o nam je umivaonik ...
Fata ga oštro upita:
- Kada?
Mujo odmahne rukom:
- Jes' ti čula šta sam ja sad rek'o, ne kada, umivaonik bona?

- Bona, puk'o nam je umivaonik ...
Fata ga oštro upita:
- Kada?
Mujo odmahne rukom:
- Jes' ti čula šta sam ja sad rek'o, ne kada, umivaonik bona?