Portreti (slikarstvo)
Re: Portreti (slikarstvo)

Michael Carson

Hope Gangloff
Ako moramo da biramo između smrti od gladi i metka, Gejl i ja smo se složili da je metak mnogo brži.

José Villegas Cordero (Spanish, 1844-1921)

Henri Matisse (1869-1954)
Ako moramo da biramo između smrti od gladi i metka, Gejl i ja smo se složili da je metak mnogo brži.
Jamie Poole je umjetnik i učitelj umjetnosti iz Velike Britanije
Morisot Berthe
Jacek Malczewski-Derwid
Matt TalbertAko moramo da biramo između smrti od gladi i metka, Gejl i ja smo se složili da je metak mnogo brži.
Samo prikaz slikarske tehnike Vermeer-a i "Djevojke sa bisernom minđušom"
“Crna djevojka s bisernom naušnicom"
Nizozemska umjetnica Jenny Boot odaje počast slikaru Vermeeru u ovoj nevjerovatno lijepoj interpretaciji jednog od njegovih najvećih djela..

Nizozemska umjetnica Jenny Boot odaje počast slikaru Vermeeru u ovoj nevjerovatno lijepoj interpretaciji jednog od njegovih najvećih djela..
Jeste, ako generalno poredimo sa drugim radovima poslije, ali i prije. Ali ne mora biti najbolji rad da bi imao karizmu kao taj. Vjerovatno da u 17. vijeku recimo ne bi bila doživljena kao naj slika na svijetu
Slažem se. Sjećam se u srednjoj školi da sam učila da je njena posebnost zbog sfumato tehnike i jer kad je gledaš ne znaš je li tužna ili sretna. I super, jeste posebna, ali ne toliko
Per aspera ad astra 
Pa da, zagonetni osmijeh.
Ma slika je super, bez daljnjeg. Ali uvijek ima bolje od boljeg i mislim da i nije mjerilo za naj sliku to je li najbolja, već eto, i karizma koju je stekla. A dovoljno je dobra
Ma slika je super, bez daljnjeg. Ali uvijek ima bolje od boljeg i mislim da i nije mjerilo za naj sliku to je li najbolja, već eto, i karizma koju je stekla. A dovoljno je dobra
Meni je njena popularnost pravo random. Samo to.
Ono pored Svadbe u Kani Galilejskoj, da je uvijek toliki red ljudi ispred Mona Lise... Čudno
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Datotek ... se_008.jpg
Per aspera ad astra 
Generalno su mi njegovi radovi čudni, ljude je sve slikao kao po istom modelu, plus što su izgledali kao vanzemaljci svi.
Ali i to je stil.
Meni je on fascinantan kao cjelina svega.
Ali i to je stil.
Meni je on fascinantan kao cjelina svega.

Rembrandt (Rembrandt van Rijn) 1632. Na svim slikama mu je ovako osvijetljen lik. Takvo osvjetljavanje subjekta slike (na filmu i fotografiji takođe) se i zove Rembrantovo svjetlo jer ga je on uveo i usavršio. Ako je pravilno, dobije se svijetli obrnuti trokutić ispod oka na dijelu lica koje je u sjeni.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 6 Replies
- 1605 Views
-
Last post by Ton
-
- 18 Replies